Anders Bekeken

Fair Food tijdens The New Kadampa Tradition in Disneyland Parijs

Geschreven op 25-9-2008 - Erik van Erne. Geplaatst in Afval, Biologisch, Cradle to Cradle - Circulair, Duurzaam, Evenementen Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

opening-the-wisdom-eye.bmpFair Food Company, de duurzame cateraar uit Brabant, bereidt binnenkort een week lang 42.000 warme, vegetarische maaltijden voor The New Kadampa Tradition, een wereldwijde boeddhistische organisatie die haar jaarlijkse mondiale festival Opening the Wisdom Eye van 31 oktober tot en met 7 november in Disneyland Parijs organiseert.

‘De menuwensen van The New Kadampa Tradition waren zo specifiek -in dit geval; vers, vegetarisch en macrobiotisch- dat alleen onze catering dat in dit volume voor elkaar krijgt. De keukenbrigade van Disneyland Paris en andere grote cateraars durfden dit niet aan’, zegt Machiel de Boer van Fair Food Company op de website van HighProfile.

Voor de maaltijden zijn pauzes van 90 minuten ingelast in het programma. ‘Fair Food Company heeft een uniek concept geschreven waarmee de 3500 boeddhisten binnen deze tijd een warme, verse en lekkere maaltijd geserveerd krijgen’, aldus De Boer. Om de maaltijden te bereiden wordt een mobiele keuken van 400 vierkante meter opgebouwd. Alle verse producten worden lokaal ingekocht op het vlakbij gelegen inkoopcentrum Rungis.

Doel van Fair Food Company is duurzaamheid in de catering op grote schaal door te laten dringen. Het bedrijf doet dit naar eigen zeggen door in hun concepten gebruik te maken van Fair Trade producten, biologische ingrediënten, vegetarische varianten, een milieuvriendelijke productieketen, een Cradle to Cradle inventaris en composteerbare disposables. Bron: Misset Horeca

Mooi dat er voor duurzame catering wordt gekozen bij dit grote evenement. Ben wel heel benieuwd wat er wordt verstaan onder een milieuvriendelijke productieketen. Kan mij daar wel iets bij voorstellen, maar de exacte invulling lijkt mij interessant om te weten.

Van Machiel de Boer ontving ik al heel snel deze reactie: Hier verstaan we (in het kort) onder: zoveel mogelijk bereiding op locatie: niet geforceerd terugkoelen, niet gekoeld opslaan, gekoeld transport en dan weer opwarmen. Er gaat maar 1 x energie in het eten. Open deuren als; gebruik groene stroom, biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen en composteerbare vuilniszakken sealfolies enz.. Gebruik van biologische zoveel mogelijk vegetarische ingrediënten. Verse lokalen seizoensproducten en een volledig gescheiden afvalstroom, zoveel mogelijk ter compostering aanbieden.

De Cradle to Cradle inventaris lijkt mij een wereldprimeur. Wist niet eens dat er al zoveel Cradle to Cradle producten op de markt zijn, maar misschien heb ik iets gemist.

Ook hier een reactie van Machiel de Boer: Onze inventaris hebben we zelf ontwikkeld en gemaakt. Dit zijn met name onze uitgifte buffetten, daarnaast een lijn van banken en stoelen gemaakt van pallets (upgraden).

Machiel geweldig bedankt voor deze toelichting.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

  • Afval (598)
  • Agenda (3.056)
  • Barack Obama (116)
  • Biologisch (118)
  • Blog Action Day (59)
  • Bouwen-Klussen (771)
  • Communicatie (373)
  • Cradle to Cradle – Circulair (476)
  • Design (231)
  • Dieren (173)
  • Donald Trump (3)
  • Duurzaam (2.230)
  • Educatie (343)
  • EEN-Armoede (252)
  • Energie en Besparing (3.206)
  • Europa (29)
  • Evenementen (140)
  • Geluid (26)
  • Gezondheid (302)
  • Goed Doel (119)
  • Green Deal (26)
  • Greenwashing (114)
  • Hergebruik-Kringloop (315)
  • Iets anders (372)
  • Int. Samenwerking (191)
  • Investeren (134)
  • Kerst (152)
  • Klimaat (1.629)
  • Licht (372)
  • Lucht (32)
  • Mensenrechten (167)
  • Milieu (743)
  • MVO (108)
  • Natuur (713)
  • Nederland (21)
  • Olympische Spelen (67)
  • Oranje (157)
  • Oud & Nieuw (125)
  • Pasen (2)
  • Sinterklaas (26)
  • Sport (215)
  • Vakantie (77)
  • Valentijn (38)
  • Verkiezingen (62)
  • Vervoer en OV (1.195)
  • Vrijwilligerswerk (16)
  • Water (296)
  • Welzijnswerk (30)
  • Recente berichten

  • Amsterdams Klimaatfonds Van 150 Miljoen Euro: Amsterdam Klimaatakkoord – Energieneutraal
  • De Bio-Verkiezing: Het Biologisch Product Van 2019
  • Nationaal Testcentrum Circulair Plastics in Den Haag: Meer Mogelijkheden Tweede Leven Plastic
  • De Haga Shuttle: Zelfrijdende Shuttle Tussen Leyweg En Haga Ziekenhuis by HTM
  • Samen Elektrisch: Vlaamse Overheid Lanceert Groepsaankoop Voor Elektrische Auto’s
  • De Agri Duurzaamheidsdag 2019: Duurzamer Maken Van De Argrarische Onderneming
  • The Electric Atlis XT Pick Up Truck
  • The Electric Ford F 150 Pick Up Truck
  • Belastingvoordelen 2019 Waterstof En Circulair Ondernemen
  • AVR Duiven Gaat CO2 Afvangen: Oproep Bedrijven Die CO2 Willen Gebruiken
  • Energiefonds Friesland: 750.000 Euro Voor Zonnepanelen Particuliere Woningeigenaren by Solease
  • Investeringen In Hernieuwbare Energie In 2018 Voor Vijfde Jaar Op Rij Meer Dan 300 Miljard Dollar
  • Our Oceans’ Last Chance: Protect the High Seas
  • Green Deal Sea Ranger Service: Life Below Water
  • Green Deal Natuurinclusieve Landbouw In Groen Onderwijs
  • Aldi Opent Duurzaamste Distributiecentrum Van België In Turnhout Met 4.000 Zonnepanelen
  • Grootste Windturbine Ter Wereld, De GE 12 Megawatt Haliade-X Wordt Getest in Rotterdam by SIF
  • Omwenteling Van Mensen, Organisaties En Samenleving by Jan Rotmans
  • The Electric Rivian R1T: The First Electric Pick Up Truck In The World An Electric Adventure Vehicle
  • Paprikateler NH Paprika In Glastuingebied Alton Heerhugowaard Aangesloten Op Warmtenet HVC
  • Links

    Milieunet op..