Anders Bekeken

Fair Food tijdens The New Kadampa Tradition in Disneyland Parijs

Geschreven op 25-9-2008 - Erik van Erne. Geplaatst in Afval, Biologisch, Cradle to Cradle - Circulair, Duurzaam, Evenementen Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

opening-the-wisdom-eye.bmpFair Food Company, de duurzame cateraar uit Brabant, bereidt binnenkort een week lang 42.000 warme, vegetarische maaltijden voor The New Kadampa Tradition, een wereldwijde boeddhistische organisatie die haar jaarlijkse mondiale festival Opening the Wisdom Eye van 31 oktober tot en met 7 november in Disneyland Parijs organiseert.

‘De menuwensen van The New Kadampa Tradition waren zo specifiek -in dit geval; vers, vegetarisch en macrobiotisch- dat alleen onze catering dat in dit volume voor elkaar krijgt. De keukenbrigade van Disneyland Paris en andere grote cateraars durfden dit niet aan’, zegt Machiel de Boer van Fair Food Company op de website van HighProfile.

Voor de maaltijden zijn pauzes van 90 minuten ingelast in het programma. ‘Fair Food Company heeft een uniek concept geschreven waarmee de 3500 boeddhisten binnen deze tijd een warme, verse en lekkere maaltijd geserveerd krijgen’, aldus De Boer. Om de maaltijden te bereiden wordt een mobiele keuken van 400 vierkante meter opgebouwd. Alle verse producten worden lokaal ingekocht op het vlakbij gelegen inkoopcentrum Rungis.

Doel van Fair Food Company is duurzaamheid in de catering op grote schaal door te laten dringen. Het bedrijf doet dit naar eigen zeggen door in hun concepten gebruik te maken van Fair Trade producten, biologische ingrediënten, vegetarische varianten, een milieuvriendelijke productieketen, een Cradle to Cradle inventaris en composteerbare disposables. Bron: Misset Horeca

Mooi dat er voor duurzame catering wordt gekozen bij dit grote evenement. Ben wel heel benieuwd wat er wordt verstaan onder een milieuvriendelijke productieketen. Kan mij daar wel iets bij voorstellen, maar de exacte invulling lijkt mij interessant om te weten.

Van Machiel de Boer ontving ik al heel snel deze reactie: Hier verstaan we (in het kort) onder: zoveel mogelijk bereiding op locatie: niet geforceerd terugkoelen, niet gekoeld opslaan, gekoeld transport en dan weer opwarmen. Er gaat maar 1 x energie in het eten. Open deuren als; gebruik groene stroom, biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen en composteerbare vuilniszakken sealfolies enz.. Gebruik van biologische zoveel mogelijk vegetarische ingrediënten. Verse lokalen seizoensproducten en een volledig gescheiden afvalstroom, zoveel mogelijk ter compostering aanbieden.

De Cradle to Cradle inventaris lijkt mij een wereldprimeur. Wist niet eens dat er al zoveel Cradle to Cradle producten op de markt zijn, maar misschien heb ik iets gemist.

Ook hier een reactie van Machiel de Boer: Onze inventaris hebben we zelf ontwikkeld en gemaakt. Dit zijn met name onze uitgifte buffetten, daarnaast een lijn van banken en stoelen gemaakt van pallets (upgraden).

Machiel geweldig bedankt voor deze toelichting.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

  • Afval (614)
  • Agenda (3.079)
  • Barack Obama (116)
  • Biologisch (118)
  • Blog Action Day (57)
  • Bouwen-Klussen (776)
  • Communicatie (373)
  • Cradle to Cradle – Circulair (482)
  • Design (231)
  • Dieren (174)
  • Donald Trump (3)
  • Duurzaam (2.243)
  • Educatie (343)
  • EEN-Armoede (252)
  • Energie en Besparing (3.237)
  • Europa (29)
  • Evenementen (142)
  • Geluid (26)
  • Gezondheid (302)
  • Goed Doel (119)
  • Green Deal (26)
  • Greenwashing (115)
  • Hergebruik-Kringloop (317)
  • Iets anders (371)
  • Int. Samenwerking (191)
  • Investeren (134)
  • Kerst (152)
  • Klimaat (1.634)
  • Licht (373)
  • Lucht (32)
  • Mensenrechten (168)
  • Milieu (744)
  • MVO (109)
  • Natuur (721)
  • Nederland (21)
  • Olympische Spelen (67)
  • Oranje (157)
  • Oud & Nieuw (125)
  • Pasen (2)
  • Sinterklaas (25)
  • Sport (215)
  • Vakantie (77)
  • Valentijn (38)
  • Verkiezingen (62)
  • Vervoer en OV (1.240)
  • Vrijwilligerswerk (16)
  • Water (297)
  • Welzijnswerk (30)
  • Recente berichten

  • MVO Manager Van Het Jaar 2019: Wie Gaat De MVO Bokaal 2019 Winnen?
  • Bijzondere Woonbeurs Nederland: Duurzame Energieoplossingen
  • Samenwerking Eneco en Het Nationale Park De Hoge Veluwe: Duurzame Energie En Natuurherstel
  • Greenchoice, Windunie en ABN AMRO Kopen Windpark Greenport Venlo Van Etriplus
  • Tilburg Heeft Het Lekkerste Kraanwater Van Nederland? De Gouden Kraan by KRNWTR
  • Tuinbouwakkoord: De Tuinbouwagenda 2019-2023 Op Weg Naar Een Circulaire Tuinbouwsector
  • Zonnepark Magnumcentrale Eemshaven Met 18.000 Zonnepanelen by Vattenfall
  • Bugatti 110 Jaar: De Elektrische Bugatti Baby II Opvolger Van De Bugatti Baby Uit 1926
  • EU Gaat Greenwashing Aanpakken: Classificatiesysteem Voor Groene Activiteiten Op Komst
  • Zonnedak Familie Kelderhuis In Legeweer Met 202 Zonnepanelen by Coöperatie Sinnich Langwar
  • Nederlanders Wachten Op De Overheid Om In Zelf In Actie Te Komen Tegen Klimaatverandering
  • Hemweg Vattenfall Kolencentrale In Amsterdam Gaat Dicht In 2020
  • De Eerste Elektrische Toyota Komt In 2021
  • Coolblue TV-Bus: TV’s In Amsterdam en Rotterdam Bezorgen Met Elektrische Bestelbusjes
  • De Elektrische Fiat Centoventi Concept: De Elektrische Stadswagen Van De Toekomst
  • Veel Ruimte Voor Zonnepanelen Op Water In De Vier Noordelijke Provincies by ROM3D
  • Eco-Glazen Bij Leidens Ontzet 2019: Alleen Nog Herbruikbare Eco-Glazen Toegestaan
  • The Under2 Coalition: Governments Committed To Keep Temperature Rise Under 2 Degrees
  • Ecologische Verbindingszone Op Golfterrein Langs De Bleekloop In Noord-Brabant
  • Sustainable Brand Index 2019: The Nordics & The Netherlands
  • Links

    Milieunet op..