Anders Bekeken

Fair Food tijdens The New Kadampa Tradition in Disneyland Parijs

Geschreven op 25-9-2008 - Erik van Erne. Geplaatst in Afval, Biologisch, Cradle to Cradle - Circulair, Duurzaam, Evenementen Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

opening-the-wisdom-eye.bmpFair Food Company, de duurzame cateraar uit Brabant, bereidt binnenkort een week lang 42.000 warme, vegetarische maaltijden voor The New Kadampa Tradition, een wereldwijde boeddhistische organisatie die haar jaarlijkse mondiale festival Opening the Wisdom Eye van 31 oktober tot en met 7 november in Disneyland Parijs organiseert.

‘De menuwensen van The New Kadampa Tradition waren zo specifiek -in dit geval; vers, vegetarisch en macrobiotisch- dat alleen onze catering dat in dit volume voor elkaar krijgt. De keukenbrigade van Disneyland Paris en andere grote cateraars durfden dit niet aan’, zegt Machiel de Boer van Fair Food Company op de website van HighProfile.

Voor de maaltijden zijn pauzes van 90 minuten ingelast in het programma. ‘Fair Food Company heeft een uniek concept geschreven waarmee de 3500 boeddhisten binnen deze tijd een warme, verse en lekkere maaltijd geserveerd krijgen’, aldus De Boer. Om de maaltijden te bereiden wordt een mobiele keuken van 400 vierkante meter opgebouwd. Alle verse producten worden lokaal ingekocht op het vlakbij gelegen inkoopcentrum Rungis.

Doel van Fair Food Company is duurzaamheid in de catering op grote schaal door te laten dringen. Het bedrijf doet dit naar eigen zeggen door in hun concepten gebruik te maken van Fair Trade producten, biologische ingrediënten, vegetarische varianten, een milieuvriendelijke productieketen, een Cradle to Cradle inventaris en composteerbare disposables. Bron: Misset Horeca

Mooi dat er voor duurzame catering wordt gekozen bij dit grote evenement. Ben wel heel benieuwd wat er wordt verstaan onder een milieuvriendelijke productieketen. Kan mij daar wel iets bij voorstellen, maar de exacte invulling lijkt mij interessant om te weten.

Van Machiel de Boer ontving ik al heel snel deze reactie: Hier verstaan we (in het kort) onder: zoveel mogelijk bereiding op locatie: niet geforceerd terugkoelen, niet gekoeld opslaan, gekoeld transport en dan weer opwarmen. Er gaat maar 1 x energie in het eten. Open deuren als; gebruik groene stroom, biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen en composteerbare vuilniszakken sealfolies enz.. Gebruik van biologische zoveel mogelijk vegetarische ingrediënten. Verse lokalen seizoensproducten en een volledig gescheiden afvalstroom, zoveel mogelijk ter compostering aanbieden.

De Cradle to Cradle inventaris lijkt mij een wereldprimeur. Wist niet eens dat er al zoveel Cradle to Cradle producten op de markt zijn, maar misschien heb ik iets gemist.

Ook hier een reactie van Machiel de Boer: Onze inventaris hebben we zelf ontwikkeld en gemaakt. Dit zijn met name onze uitgifte buffetten, daarnaast een lijn van banken en stoelen gemaakt van pallets (upgraden).

Machiel geweldig bedankt voor deze toelichting.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

  • Afval (635)
  • Agenda (3.109)
  • Barack Obama (116)
  • Biologisch (118)
  • Blog Action Day (57)
  • Bouwen-Klussen (787)
  • Communicatie (375)
  • Cradle to Cradle – Circulair (485)
  • Design (231)
  • Dieren (175)
  • Donald Trump (3)
  • Duurzaam (2.266)
  • Educatie (345)
  • EEN-Armoede (252)
  • Energie en Besparing (3.277)
  • Europa (29)
  • Evenementen (154)
  • Geluid (26)
  • Gezondheid (304)
  • Goed Doel (119)
  • Green Deal (29)
  • Greenwashing (117)
  • Hergebruik-Kringloop (318)
  • Iets anders (366)
  • Int. Samenwerking (191)
  • Investeren (136)
  • Kerst (152)
  • Klimaat (1.642)
  • Licht (373)
  • Lucht (32)
  • Mensenrechten (169)
  • Milieu (748)
  • MVO (109)
  • Natuur (728)
  • Nederland (22)
  • Olympische Spelen (67)
  • Oranje (157)
  • Oud & Nieuw (125)
  • Pasen (2)
  • Sinterklaas (25)
  • Sport (220)
  • Vakantie (78)
  • Valentijn (38)
  • Verkiezingen (62)
  • Vervoer en OV (1.285)
  • Vrijwilligerswerk (16)
  • Water (300)
  • Welzijnswerk (30)
  • Recente berichten

  • De Bovengrens by Lebbis
  • The Story of Water: Who Controls The Way We Drink by The Story of Stuff
  • Bajesdakrevolutie: Zonnepanelen Op Alle Gevangenissen by Dienst Justiële Inrichtingen (DJI)
  • Northvolt In Skelleftea, Zweden: De Grootste Accufabriek Van Europa by VW En BMW
  • Zero Energy Hotel Breeze in IJburg Amsterdam: Een Duurzaam Energieneutraal Hotel
  • Zero Waste Zuidas in Amsterdam: Zuidas Wil In 2030 Circulair Zijn
  • Missie 2030 ABN AMRO: Verduurzaming Vastgoed – Eigen Panden In 2030 Allemaal Paris Proof
  • Lidl Zero Woerden: De Eerste Energieneutrale Circulaire Lidl Winkel Van Nederland by Lidl
  • Kerosine Fabriek In Delfzijl Gaat Duurzame Kerosine Voor KLM Produceren by SkyNRG
  • WindOpbrengst: Wij De Wind, Jij De Winst Met Eneco WindOpbrengst by Eneco
  • Windmolenpark Nieuwe Waterweg Met Zes Windmolens: Groene, Duurzame Stroom by Eneco
  • Cleantech Stad Fennenoord in Deventer: Duurzame Energie, Groene Grondstoffen En Research
  • De Eerste Kip Caravan Met Energielabel: De Shelter Plus Met Energielabel A
  • Arriva Limburg Koopt 55 Citea’s LLE-115 Electric Bussen Voor Openbaar Vervoer Limburg by VDL
  • De Zomer Van Aarschot Kiest Voor Herbruikbare Bekers Bij De Komende Evenementen
  • Overzicht Financiële Mogelijkheden Voor Verduurzamen Eigen Huis by Pricewise
  • De Ultieme Tweedehands Elektrische Auto Guide: Voordelen En Nadelen by Mountox
  • Gemeente Kortrijk Koopt 25.000 Herbruikbare Bekers Voor Sinksen En Andere Evenementen
  • Green Deal Binnenvaart, Zeevaart En Havens: Uitstoot CO2 En Schadelijke Stoffen Verminderen
  • Budgetneutraal Gerenoveerd Gemeentehuis Woerden Met Energielabel A+++ by cepezed
  • Links

    Milieunet op..