google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Fair Food tijdens The New Kadampa Tradition in Disneyland Parijs

Geschreven op 25-9-2008 - Erik van Erne. Geplaatst in Afval, Biologisch, Cradle to Cradle - Circulair, Duurzaam, Evenementen Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

opening-the-wisdom-eye.bmpFair Food Company, de duurzame cateraar uit Brabant, bereidt binnenkort een week lang 42.000 warme, vegetarische maaltijden voor The New Kadampa Tradition, een wereldwijde boeddhistische organisatie die haar jaarlijkse mondiale festival Opening the Wisdom Eye van 31 oktober tot en met 7 november in Disneyland Parijs organiseert.

‘De menuwensen van The New Kadampa Tradition waren zo specifiek -in dit geval; vers, vegetarisch en macrobiotisch- dat alleen onze catering dat in dit volume voor elkaar krijgt. De keukenbrigade van Disneyland Paris en andere grote cateraars durfden dit niet aan’, zegt Machiel de Boer van Fair Food Company op de website van HighProfile.

Voor de maaltijden zijn pauzes van 90 minuten ingelast in het programma. ‘Fair Food Company heeft een uniek concept geschreven waarmee de 3500 boeddhisten binnen deze tijd een warme, verse en lekkere maaltijd geserveerd krijgen’, aldus De Boer. Om de maaltijden te bereiden wordt een mobiele keuken van 400 vierkante meter opgebouwd. Alle verse producten worden lokaal ingekocht op het vlakbij gelegen inkoopcentrum Rungis.

Doel van Fair Food Company is duurzaamheid in de catering op grote schaal door te laten dringen. Het bedrijf doet dit naar eigen zeggen door in hun concepten gebruik te maken van Fair Trade producten, biologische ingrediënten, vegetarische varianten, een milieuvriendelijke productieketen, een Cradle to Cradle inventaris en composteerbare disposables. Bron: Misset Horeca

Mooi dat er voor duurzame catering wordt gekozen bij dit grote evenement. Ben wel heel benieuwd wat er wordt verstaan onder een milieuvriendelijke productieketen. Kan mij daar wel iets bij voorstellen, maar de exacte invulling lijkt mij interessant om te weten.

Van Machiel de Boer ontving ik al heel snel deze reactie: Hier verstaan we (in het kort) onder: zoveel mogelijk bereiding op locatie: niet geforceerd terugkoelen, niet gekoeld opslaan, gekoeld transport en dan weer opwarmen. Er gaat maar 1 x energie in het eten. Open deuren als; gebruik groene stroom, biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen en composteerbare vuilniszakken sealfolies enz.. Gebruik van biologische zoveel mogelijk vegetarische ingrediënten. Verse lokalen seizoensproducten en een volledig gescheiden afvalstroom, zoveel mogelijk ter compostering aanbieden.

De Cradle to Cradle inventaris lijkt mij een wereldprimeur. Wist niet eens dat er al zoveel Cradle to Cradle producten op de markt zijn, maar misschien heb ik iets gemist.

Ook hier een reactie van Machiel de Boer: Onze inventaris hebben we zelf ontwikkeld en gemaakt. Dit zijn met name onze uitgifte buffetten, daarnaast een lijn van banken en stoelen gemaakt van pallets (upgraden).

Machiel geweldig bedankt voor deze toelichting.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

  • Afval (688)
  • Agenda (3.277)
  • Biologisch (116)
  • Blog Action Day (57)
  • Bouwen-Klussen (873)
  • Communicatie (376)
  • Cradle to Cradle – Circulair (524)
  • Design (238)
  • Dieren (178)
  • Donald Trump (3)
  • Duurzaam (2.397)
  • Educatie (352)
  • EEN-Armoede (252)
  • Energie en Besparing (3.612)
  • Europa (29)
  • Evenementen (202)
  • Geluid (26)
  • Gezondheid (315)
  • Goed Doel (119)
  • Green Deal (33)
  • Greenwashing (120)
  • Hergebruik-Kringloop (327)
  • Iets anders (400)
  • Int. Samenwerking (192)
  • Investeren (144)
  • Joe Biden – Barack Obama (118)
  • Kerst (123)
  • Klimaat (1.709)
  • Licht (394)
  • Lucht (34)
  • Mensenrechten (171)
  • Milieu (754)
  • MVO (112)
  • Natuur (775)
  • Nederland (34)
  • Olympische Spelen (68)
  • Oranje (157)
  • Oud & Nieuw (127)
  • Pasen (2)
  • Sinterklaas (16)
  • Sport (233)
  • Vakantie (84)
  • Valentijn (38)
  • Verkiezingen (62)
  • Vervoer en OV (1.602)
  • Vrijwilligerswerk (16)
  • Water (304)
  • Welzijnswerk (30)
  • Recente berichten

  • Elektrische CityBarg Duwboot Voor Vervoer Bouwmaterialen Van Zoelen By CityPort of Utrecht
  • De 50-Literhuis Challenge: Water Besparen Met Behoud Van Comfort by The Green Village
  • Shell Bouwt Nieuwe Fabriek In Pernis Voor Productie Biobrandstoffen
  • Heembouw Is De Winnaar Van De Dertigste Groene Pluim Voor Duurzaam Ondernemen
  • Laadplatform Voor Elektrische Vrachtwagens City Logistics Innovation Campus (CLIC) Amsterdam
  • De FLXdrive Batterij-Elektrische Locomotief: Eerste Elektrische Goederentrein by Wabtec
  • De Vredesweek 2021: PAX Power to the People En De Utrechtse Vredesweeklezing by PAX
  • Interface Vervangt Bitumen Backing Tapijttegelcollectie Voor CQuest Bio Biocomposiet Tapijtrug
  • Uitstoot Broeikasgassen Elf Procent Hoger Dan In 2020 by CBS En RIVM
  • VSG Congres 2021: Een Nieuwe Start! Tijd Voor Herstel En Vernieuwing
  • Visie op Licht Den Haag: LED-Lampen Voor Alle 70.000 Straatlantaarns In Den Haag In 2038
  • Incubator BioPartner 5 Bio Science Park Rhijngeest-Zuid Leiden: Energieneutraal Circulair Gebouw
  • De Elektrische Ocean X Concept En Het Elektrische Autoplatform E-Platform 3.0 by BYD
  • Duurzaam Clubhuis AFC Amsterdam Op Sportpark Goed Genoeg by Paul de Ruiter Architects
  • Stella Vita: Rijdend Huis Op Zonne-energie Met Keuken, Bed, Douche, Toilet by Solar Team Eindhoven
  • Ardo Opent Nieuw, Duurzaam Hoofdkantoor Rootbox In Ardooie: 4.860 Drijvende Zonnepanelen
  • Nieuw Duurzaam Hoofdkantoor Alklima-Mitsubishi Electric In Alblasserdam
  • Het Nieuwe Nassen: Takeaway Is Here To Stay by Paul Sharo
  • Het Nieuwe Nassen: Trends & Een Duurzaam Assortiment by Bülent Sel
  • Het Nieuwe Nassen: (G)oud Brood Op De Plank by Thomas Uljee
  • Links

    Milieunet op..