Anders Bekeken

EatGreen at Work: Duurzaam Was Nog Nooit Zo Makkelijk en Lekker en Gezond

Geschreven op 2-2-2011 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Duurzaam, Gezondheid Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Eat Green at WorkMet de campagne EatGreen at work wordt één dag per week een lekkere lunch zonder vlees en vis gepromoot op de werkvloer en in de bedrijfsrestaurants: de EatGreendag.

Nederland telt inmiddels ruim 5 miljoen mensen die minstens één dag per week geen vlees of vis eten. Vanwege hun gezondheid, het milieu of omdat de bio-industrie hen steeds meer tegen gaat staan. De lunch op het werk is een prima moment waarop je duurzaam kunt eten.

De campagne is voor de  officiële start op 2 februari 2011 van 13.00 tot 17.00 uur in de Westergasfabriek, gebouw De Openbare Verlichting al een groot succes: grote bedrijfscateraars als Sodexo, Albron, SAB-Catering, Prorest en Eurest hebben zich achter de campagne geschaard. Er worden inmiddels meer dan 200.000 informatiefolders en promotiemateriaal verspreid in honderden bedrijfsrestaurants. Ook andere organisaties zoals Ojah, Tivall, Alpro Soya, FMO, Lusence, Ministerie van EL&I, Van Oordt, Gemeente Amsterdam, Het Restaurant van de Toekomst, Vegabites, Wiemiebar, Cretanretail en Soyes gaan de groene lunch promoten.

De doelstelling is een EatGreendag invoeren op de werkvloer en in het bedrijfsrestaurant. De campagne beoogt op een positieve manier mensen bewust te maken van het verband tussen het minderen van de vlees-en visconsumptie en het positieve effect op duurzaamheid, gezondheid en dierenwelzijn. Het  project inspireert bedrijven en consumenten om minstens één dag per week geen vlees of vis te eten maar te kiezen voor een lekker vegetarisch alternatief. Ons Westers eetpatroon is ongezond voor mensen en slecht voor het milieu. Het ziet ernaar uit de in opkomende economiën zoals China en India men ons consumptiepatroon gaat overnemen. Geleerden hebben berekend dat we dan over 40 jaar 2 of 3 Aardbollen nodig hebben om iedereen te voeden. Bron: EatGreen at Work

Appeltje van de baas groot succes: Werkfruit en De Groene Tas – Puur fruit goed voor uw werknemers ! – Sir Paul McCartney: Meat Free Monday – The Truth about the Meat Industry

3 Reacties

  1. Koenie zegt:

    2 februari 2011 om 09:43 | Permalink

    “De lunch op het werk is een prima maaltijd waarop je duurzaam kan eten.”?

    Leg uit, “waarop” je kan eten? En wat is “duurzaam” eten, dat je er erg lang over doet?

  2. Erik van Erne zegt:

    2 februari 2011 om 10:07 | Permalink

    @Koenie,

    Tja, daar is iets fout gegaan. Moet zijn: De lunch op het werk is een prima moment waarop je duurzaam kunt eten.

    Duurzaam eten is een maaktijd met zoveel mogelijk duurzame, biologische ingrediënten. Mag je wat mij betreft ook lang over doen om op te eten. Geniet je er echt van.

  3. peter zegt:

    4 februari 2011 om 09:38 | Permalink

    Goed verhaal. Bewust met eten, en zeker met vlees omgaan is een goede ontwikkeling. Maar is het niet beter om in plaats van 1 dag geen vlees/vis en de rest bioindustrie vlees te kiezen voor goed vlees? 7, 6, 5 of .. dagen per week???

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

  • Afval (672)
  • Agenda (3.210)
  • Barack Obama (116)
  • Biologisch (115)
  • Blog Action Day (57)
  • Bouwen-Klussen (831)
  • Communicatie (376)
  • Cradle to Cradle – Circulair (509)
  • Design (236)
  • Dieren (177)
  • Donald Trump (3)
  • Duurzaam (2.329)
  • Educatie (347)
  • EEN-Armoede (251)
  • Energie en Besparing (3.464)
  • Europa (29)
  • Evenementen (197)
  • Geluid (26)
  • Gezondheid (308)
  • Goed Doel (119)
  • Green Deal (30)
  • Greenwashing (120)
  • Hergebruik-Kringloop (321)
  • Iets anders (372)
  • Int. Samenwerking (191)
  • Investeren (136)
  • Kerst (123)
  • Klimaat (1.681)
  • Licht (385)
  • Lucht (34)
  • Mensenrechten (170)
  • Milieu (748)
  • MVO (109)
  • Natuur (756)
  • Nederland (26)
  • Olympische Spelen (68)
  • Oranje (157)
  • Oud & Nieuw (127)
  • Pasen (2)
  • Sinterklaas (16)
  • Sport (226)
  • Vakantie (82)
  • Valentijn (38)
  • Verkiezingen (62)
  • Vervoer en OV (1.455)
  • Vrijwilligerswerk (16)
  • Water (302)
  • Welzijnswerk (30)
  • Recente berichten

  • Michael Moore Presents Planet of the Humans: Full Documentary Directed by Jeff Gibbs
  • GoodFoodClub Zet Alle Duurzame, Lokale Streekprodukten Op De Kaart by NMF’s
  • Duurzaam Nu Of Nooit by VPRO Tegenlicht
  • Freek de Jonge Publiceert Al Zijn Werk: Oud- En Nieuwjaarsconferencies, Verkiezingsconferencies
  • Better Than Tesla Cybertruck? 10 Electric Pickups Dorm a New EV Segment by Automotive Territory
  • ’s Werelds Eerste Elektrische 1-12 Ton Wals In Gebruik Genomen by BAM Infra
  • Kabinet Neemt Maatregelen Voor Extra CO2-Reductie
  • Trends En De Nederlandse (Internationale) Zeevaart by KiM
  • Nieuw Holland Casino Utrecht Langs De A12: Duurzaam, Zonnepanelen Met BREEAM NL Excellent
  • Het Nieuwe Holland Casino Langs De A67 In Venlo: Duurzaam, Cradle to Cradle En LED-Verlichting
  • Philips Innovation Award 2020: De Acht Finalisten Zijn Bekend
  • Mobiliteit En De Coronacrisis: Verandert Werksituatie En Mobiliteit Mogelijk Blijvend by KiM
  • Kabinet Wil Minder CO2-Uitstoot Kolen Energiecentrales: Eén Of Twee Kolencentrales Gaan Dicht
  • Stop De Grote Gifroute: Bayer, Syngenta En BASF Exporteren In EU Verboden Pesticiden
  • Trendprognose Wegverkeer 2020-2025: Coronacrisis Remt Groei Wegverkeer Aanzienlijk by KiM
  • Verbruiken We Meer Energie Nu We Ons Vermaak Steeds Meer Online Halen?
  • JABROER Onemanshow by Ton Kas
  • Monitoren Van De Transitie Naar Autonoom Vervoer by KiM
  • Zonnegevel Met 504 Zonnepanelen Bij De Hoog Orchideeën Langs De N470 by SolSolutions
  • Duitse Retailer Kaufland Gaat Herbruikbare Deksels Gebruiken Voor Yoghurt- En Roomkaas
  • Links

    Milieunet op..