Anders Bekeken

EatGreen at Work: Duurzaam Was Nog Nooit Zo Makkelijk en Lekker en Gezond

Geschreven op 2-2-2011 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Duurzaam, Gezondheid Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Eat Green at WorkMet de campagne EatGreen at work wordt één dag per week een lekkere lunch zonder vlees en vis gepromoot op de werkvloer en in de bedrijfsrestaurants: de EatGreendag.

Nederland telt inmiddels ruim 5 miljoen mensen die minstens één dag per week geen vlees of vis eten. Vanwege hun gezondheid, het milieu of omdat de bio-industrie hen steeds meer tegen gaat staan. De lunch op het werk is een prima moment waarop je duurzaam kunt eten.

De campagne is voor de  officiële start op 2 februari 2011 van 13.00 tot 17.00 uur in de Westergasfabriek, gebouw De Openbare Verlichting al een groot succes: grote bedrijfscateraars als Sodexo, Albron, SAB-Catering, Prorest en Eurest hebben zich achter de campagne geschaard. Er worden inmiddels meer dan 200.000 informatiefolders en promotiemateriaal verspreid in honderden bedrijfsrestaurants. Ook andere organisaties zoals Ojah, Tivall, Alpro Soya, FMO, Lusence, Ministerie van EL&I, Van Oordt, Gemeente Amsterdam, Het Restaurant van de Toekomst, Vegabites, Wiemiebar, Cretanretail en Soyes gaan de groene lunch promoten.

De doelstelling is een EatGreendag invoeren op de werkvloer en in het bedrijfsrestaurant. De campagne beoogt op een positieve manier mensen bewust te maken van het verband tussen het minderen van de vlees-en visconsumptie en het positieve effect op duurzaamheid, gezondheid en dierenwelzijn. Het  project inspireert bedrijven en consumenten om minstens één dag per week geen vlees of vis te eten maar te kiezen voor een lekker vegetarisch alternatief. Ons Westers eetpatroon is ongezond voor mensen en slecht voor het milieu. Het ziet ernaar uit de in opkomende economiën zoals China en India men ons consumptiepatroon gaat overnemen. Geleerden hebben berekend dat we dan over 40 jaar 2 of 3 Aardbollen nodig hebben om iedereen te voeden. Bron: EatGreen at Work

Appeltje van de baas groot succes: Werkfruit en De Groene Tas – Puur fruit goed voor uw werknemers ! – Sir Paul McCartney: Meat Free Monday – The Truth about the Meat Industry

3 Reacties

  1. Koenie zegt:

    2 februari 2011 om 09:43 | Permalink

    “De lunch op het werk is een prima maaltijd waarop je duurzaam kan eten.”?

    Leg uit, “waarop” je kan eten? En wat is “duurzaam” eten, dat je er erg lang over doet?

  2. Erik van Erne zegt:

    2 februari 2011 om 10:07 | Permalink

    @Koenie,

    Tja, daar is iets fout gegaan. Moet zijn: De lunch op het werk is een prima moment waarop je duurzaam kunt eten.

    Duurzaam eten is een maaktijd met zoveel mogelijk duurzame, biologische ingrediënten. Mag je wat mij betreft ook lang over doen om op te eten. Geniet je er echt van.

  3. peter zegt:

    4 februari 2011 om 09:38 | Permalink

    Goed verhaal. Bewust met eten, en zeker met vlees omgaan is een goede ontwikkeling. Maar is het niet beter om in plaats van 1 dag geen vlees/vis en de rest bioindustrie vlees te kiezen voor goed vlees? 7, 6, 5 of .. dagen per week???

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

  • Afval (662)
  • Agenda (3.166)
  • Barack Obama (116)
  • Biologisch (120)
  • Blog Action Day (57)
  • Bouwen-Klussen (814)
  • Communicatie (376)
  • Cradle to Cradle – Circulair (504)
  • Design (234)
  • Dieren (177)
  • Donald Trump (3)
  • Duurzaam (2.304)
  • Educatie (346)
  • EEN-Armoede (253)
  • Energie en Besparing (3.399)
  • Europa (29)
  • Evenementen (183)
  • Geluid (26)
  • Gezondheid (306)
  • Goed Doel (119)
  • Green Deal (30)
  • Greenwashing (117)
  • Hergebruik-Kringloop (319)
  • Iets anders (371)
  • Int. Samenwerking (192)
  • Investeren (136)
  • Kerst (152)
  • Klimaat (1.669)
  • Licht (376)
  • Lucht (34)
  • Mensenrechten (169)
  • Milieu (749)
  • MVO (109)
  • Natuur (741)
  • Nederland (24)
  • Olympische Spelen (68)
  • Oranje (157)
  • Oud & Nieuw (125)
  • Pasen (2)
  • Sinterklaas (25)
  • Sport (223)
  • Vakantie (80)
  • Valentijn (38)
  • Verkiezingen (62)
  • Vervoer en OV (1.384)
  • Vrijwilligerswerk (16)
  • Water (302)
  • Welzijnswerk (30)
  • Recente berichten

  • Rainforest XPrize: Discover, Understand, Preserve by XPrize
  • Energie Uit De Wijk Challenge In Den Haag: 12 Haagse Energie Toppers
  • Vijftig Nieuwe Waterstofbussen In Het Openbaar Vervoer In Zuid-Holland, Drenthe En Groningen
  • The Production Gap: Geplande Productie Olie, Kolen En Gas Overschrijden Klimaatdoelen by VN
  • Luchtvaart Verantwoordelijk Voor Helft Broeikasgas Uitstoot In De Transportsector by CBS
  • Europese Ecodesign Richtlijn: Verbod Op TL-buizen Per 1 September 2021- Vervangen Door LED
  • Stal Eraf, Zon Erop: Op Weg Naar Een Duurzaam Platteland by Provincie Noord-Brabant
  • Duurzame Straw by Straw Rietjes Gemaakt Van Stro: 100% Biodegradable by Straw by Straw
  • De Rode Winkel & Kuyichi Introduceren Utrechtse Jeans: Duurzame Spijkerbroek Van Oude Denims
  • Klimaatmonitoring Waterschappen 2018: Waterschappen Goed Op Koers Met Energie En Klimaat
  • De Elektrische Ford Mustang Mach-E Crossover SUV: De Eerste Elektrische Ford
  • Hernieuwbare Energieopwekking Op Rijksvastgoed: Verduurzaming Rijksvastgoed by RVB
  • Wegverkeer Verantwoordelijk Voor 17 Procent Van CO2-Uitstoot In 2018 by CBS
  • De Elektrische SILENT 80 En Silent 55: Elektrische Hybride Catamarans by Silent Yachts
  • ULSTEIN SX190 Zero Emission DP2 Bouwondersteuningsschip Op Waterstof by Ulstein Group
  • De Elektrische Peugeot e-Partner Teepee Electric Bedrijfswagen by PSA
  • De Elektrische Peugeot e-Expert Bestelbus: Vanaf Tweede Helft 2020 Leverbaar by PSA
  • Formule 1 Klimaatplan 2030: Op Weg Naar CO2-Neutrale Formule 1 Races In 2030
  • Containerschip Wes Amelie Van Wessels Marine Gaat Op Groene Waterstof Varen
  • Henry van de Velde Awards 2020: U Kunt Stemmen Voor De Publieksprijs 2020 by Flanders DC
  • Links

    Milieunet op..