google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

EatGreen at Work: Duurzaam Was Nog Nooit Zo Makkelijk en Lekker en Gezond

Geschreven op 2-2-2011 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Duurzaam, Gezondheid Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Eat Green at WorkMet de campagne EatGreen at work wordt één dag per week een lekkere lunch zonder vlees en vis gepromoot op de werkvloer en in de bedrijfsrestaurants: de EatGreendag.

Nederland telt inmiddels ruim 5 miljoen mensen die minstens één dag per week geen vlees of vis eten. Vanwege hun gezondheid, het milieu of omdat de bio-industrie hen steeds meer tegen gaat staan. De lunch op het werk is een prima moment waarop je duurzaam kunt eten.

De campagne is voor de  officiële start op 2 februari 2011 van 13.00 tot 17.00 uur in de Westergasfabriek, gebouw De Openbare Verlichting al een groot succes: grote bedrijfscateraars als Sodexo, Albron, SAB-Catering, Prorest en Eurest hebben zich achter de campagne geschaard. Er worden inmiddels meer dan 200.000 informatiefolders en promotiemateriaal verspreid in honderden bedrijfsrestaurants. Ook andere organisaties zoals Ojah, Tivall, Alpro Soya, FMO, Lusence, Ministerie van EL&I, Van Oordt, Gemeente Amsterdam, Het Restaurant van de Toekomst, Vegabites, Wiemiebar, Cretanretail en Soyes gaan de groene lunch promoten.

De doelstelling is een EatGreendag invoeren op de werkvloer en in het bedrijfsrestaurant. De campagne beoogt op een positieve manier mensen bewust te maken van het verband tussen het minderen van de vlees-en visconsumptie en het positieve effect op duurzaamheid, gezondheid en dierenwelzijn. Het  project inspireert bedrijven en consumenten om minstens één dag per week geen vlees of vis te eten maar te kiezen voor een lekker vegetarisch alternatief. Ons Westers eetpatroon is ongezond voor mensen en slecht voor het milieu. Het ziet ernaar uit de in opkomende economiën zoals China en India men ons consumptiepatroon gaat overnemen. Geleerden hebben berekend dat we dan over 40 jaar 2 of 3 Aardbollen nodig hebben om iedereen te voeden. Bron: EatGreen at Work

Appeltje van de baas groot succes: Werkfruit en De Groene Tas – Puur fruit goed voor uw werknemers ! – Sir Paul McCartney: Meat Free Monday – The Truth about the Meat Industry

3 Reacties

  1. Koenie zegt:

    2 februari 2011 om 09:43 | Permalink

    “De lunch op het werk is een prima maaltijd waarop je duurzaam kan eten.”?

    Leg uit, “waarop” je kan eten? En wat is “duurzaam” eten, dat je er erg lang over doet?

  2. Erik van Erne zegt:

    2 februari 2011 om 10:07 | Permalink

    @Koenie,

    Tja, daar is iets fout gegaan. Moet zijn: De lunch op het werk is een prima moment waarop je duurzaam kunt eten.

    Duurzaam eten is een maaktijd met zoveel mogelijk duurzame, biologische ingrediënten. Mag je wat mij betreft ook lang over doen om op te eten. Geniet je er echt van.

  3. peter zegt:

    4 februari 2011 om 09:38 | Permalink

    Goed verhaal. Bewust met eten, en zeker met vlees omgaan is een goede ontwikkeling. Maar is het niet beter om in plaats van 1 dag geen vlees/vis en de rest bioindustrie vlees te kiezen voor goed vlees? 7, 6, 5 of .. dagen per week???

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

  • Afval (688)
  • Agenda (3.277)
  • Biologisch (116)
  • Blog Action Day (57)
  • Bouwen-Klussen (873)
  • Communicatie (376)
  • Cradle to Cradle – Circulair (524)
  • Design (238)
  • Dieren (178)
  • Donald Trump (3)
  • Duurzaam (2.397)
  • Educatie (352)
  • EEN-Armoede (252)
  • Energie en Besparing (3.612)
  • Europa (29)
  • Evenementen (202)
  • Geluid (26)
  • Gezondheid (315)
  • Goed Doel (119)
  • Green Deal (33)
  • Greenwashing (120)
  • Hergebruik-Kringloop (327)
  • Iets anders (400)
  • Int. Samenwerking (192)
  • Investeren (144)
  • Joe Biden – Barack Obama (118)
  • Kerst (123)
  • Klimaat (1.709)
  • Licht (394)
  • Lucht (34)
  • Mensenrechten (171)
  • Milieu (754)
  • MVO (112)
  • Natuur (775)
  • Nederland (34)
  • Olympische Spelen (68)
  • Oranje (157)
  • Oud & Nieuw (127)
  • Pasen (2)
  • Sinterklaas (16)
  • Sport (233)
  • Vakantie (84)
  • Valentijn (38)
  • Verkiezingen (62)
  • Vervoer en OV (1.603)
  • Vrijwilligerswerk (16)
  • Water (304)
  • Welzijnswerk (30)
  • Recente berichten

  • De Volledig Elektrische Renault 5 Concept Komt Er Aan In 2024: Actieradius van 400 Kilometer
  • Elektrische CityBarg Duwboot Voor Vervoer Bouwmaterialen Van Zoelen By CityPort of Utrecht
  • De 50-Literhuis Challenge: Water Besparen Met Behoud Van Comfort by The Green Village
  • Shell Bouwt Nieuwe Fabriek In Pernis Voor Productie Biobrandstoffen
  • Heembouw Is De Winnaar Van De Dertigste Groene Pluim Voor Duurzaam Ondernemen
  • Laadplatform Voor Elektrische Vrachtwagens City Logistics Innovation Campus (CLIC) Amsterdam
  • De FLXdrive Batterij-Elektrische Locomotief: Eerste Elektrische Goederentrein by Wabtec
  • De Vredesweek 2021: PAX Power to the People En De Utrechtse Vredesweeklezing by PAX
  • Interface Vervangt Bitumen Backing Tapijttegelcollectie Voor CQuest Bio Biocomposiet Tapijtrug
  • Uitstoot Broeikasgassen Elf Procent Hoger Dan In 2020 by CBS En RIVM
  • VSG Congres 2021: Een Nieuwe Start! Tijd Voor Herstel En Vernieuwing
  • Visie op Licht Den Haag: LED-Lampen Voor Alle 70.000 Straatlantaarns In Den Haag In 2038
  • Incubator BioPartner 5 Bio Science Park Rhijngeest-Zuid Leiden: Energieneutraal Circulair Gebouw
  • De Elektrische Ocean X Concept En Het Elektrische Autoplatform E-Platform 3.0 by BYD
  • Duurzaam Clubhuis AFC Amsterdam Op Sportpark Goed Genoeg by Paul de Ruiter Architects
  • Stella Vita: Rijdend Huis Op Zonne-energie Met Keuken, Bed, Douche, Toilet by Solar Team Eindhoven
  • Ardo Opent Nieuw, Duurzaam Hoofdkantoor Rootbox In Ardooie: 4.860 Drijvende Zonnepanelen
  • Nieuw Duurzaam Hoofdkantoor Alklima-Mitsubishi Electric In Alblasserdam
  • Het Nieuwe Nassen: Takeaway Is Here To Stay by Paul Sharo
  • Het Nieuwe Nassen: Trends & Een Duurzaam Assortiment by Bülent Sel
  • Links

    Milieunet op..