Anders Bekeken

Negen Maanden Beurs 2020 En Huishoudbeurs 2020: Van Zwangerschap tot Eerste Stapjes

Geschreven op 27-1-2008 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Duurzaam, Evenementen, Gezondheid, Hergebruik-Kringloop Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

19 augustus 2019: Zo, de data van de volgende editie van de Negenmaandenbeurs in de RAI Amsterdam zijn weer bekend.

Van 26 februari 2020 tot en met 1 maart 2020 is het weer tijd voor de grootste babybeurs van Nederland.

De Negenmaandenbeurs is het grootste evenement op het gebied van zwangerschap en baby’s.

Het biedt volop informatie en inspiratie; over verzorging, voeding, gezondheid, inrichting van de kinderkamer, leerzaam speelgoed, veiligheid, vervoer en nog veel meer.

Hét evenement wat je als (aanstaande) mama niet mag missen! Je vindt er alles voor je zwangerschap en baby!

Zie ook: En dan ben je zwanger. Een spannende tijd breekt aan. Tijd voor een Veilig Nest –  Wat zit er in uw eten ? – Alles over de E-nummers ! – The Complete Organic Pregnancy ! – Philips AVENT Guide to Breastfeeding – De Cradle to Cradle certified luiers ! – Speelgoedwijzer geeft tips voor het kopen van veilig speelgoed! – Nano in de Babykamer: Zijn Nanodeeltjes Schadelijk voor Je Baby? – The Philips Niplette: Cradle to Cradle Certified BreastPads – The Inverted Nipple Solution – Philips Sex Talk: The LoveCloud and The Sensual Stimulators – Philips Warm Intimate Massager – Cradle to Cradle kraamcadeau’s: Laladoo Biba, Daffi, Kimo en Snuzi – My Baby & Me by Philips AVENT

De Huishoudbeurs in RAI Amsterdam weet sinds 1950 wat vrouwen beweegt en is het grootste vriendinnenfeest van Nederland. Je vindt er de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van mode, verzorging, wonen, vrijetijd, culinair, gezondheid, workshops en nog zoveel meer.

In 2020 vindt de Huishoudbeurs plaats van 22 februari tot en met 1 maart 2020. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag 28 februari en vrijdag 1 maart van 11.00 uur – 22.00 uur. Van woensdag 24 februari tot en met 28 februari hebben bezoekers van de Huishoudbeurs op dezelfde dag gratis toegang tot de Negenmaandenbeurs.

Hoe maken we de Huishoudbeurs nog groener? Groene initiatieven worden steeds belangrijker en ook op de Huishoudbeurs hebben we daarom al een aantal groene initiatieven doorgevoerd. Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor meer en dus zijn we hard aan het brainstormen wat er nog meer mogelijk is.

Zo hebben we nu al een samenwerking met STIBAT waarbij bezoekers worden opgeroepen om zoveel mogelijk lege baterijen in te leveren op de beurs. En met succes, ieder jaar worden duizenden batterijen ingeleverd tijdens de Huishoudbeurs. Ook stimuleren we zoveel mogelijk bezoekers met het OV te laten komen en als je dan toch met de auto naar de Huishoudbeurs gaat, misschien kun je dan wel gezellig carpoolen. Al een paar jaar is de vintage sale met tweedehandskleding van BN’ers vaste prik en ook is er een samenwerking met stichting Zending over Grenzen. Zij halen na de laatste beursdag alle materialen op die nog hergebruikt kunnen worden.

Maar zoals gezegd, we kunnen nog  ‘groener en duurzamer’. Volgend jaar willen we meer van deze initiatieven op de beurs doorvoeren. Initiatieven die het verschil maken.

19 februari 2019: De Negenmaandenbeurs is het grootste evenement op het gebied van zwangerschap en baby’s. Het biedt volop informatie en inspiratie; over verzorging, voeding, gezondheid, inrichting van de kinderkamer, leerzaam speelgoed, veiligheid, vervoer en nog veel meer.

In 2019 vindt deze plaats van woensdag 20 tot en met zondag 24 februari 2019 in de RAI Amsterdam. Hét evenement wat je als (aanstaande) mama niet mag missen! Je vindt er alles voor je zwangerschap en baby!

22 november 2017: De Negenmaandenbeurs is het grootste evenement op het gebied van zwangerschap en baby’s. Het biedt volop informatie en inspiratie; over verzorging, voeding, gezondheid, inrichting van de kinderkamer, leerzaam speelgoed, veiligheid, vervoer en nog veel meer.

In 2018 vindt deze plaats van woensdag 21 tot en met zondag 25 februari 2018 in de RAI Amsterdam. Hét evenement wat je als (aanstaande) mama niet mag missen! Je vindt er alles voor je zwangerschap en baby!

Ieder jaar worden er weer nieuwe innovatieve, handige en slimme babyproducten op de markt gebracht. Daarvoor wordt jaarlijks de Baby Innovation Award georganiseerd door het vakblad Babywereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs.

De genomineerden voor de Baby Innovation Award 2018 zijn bekend. Uit de 52 inzendingen verdeeld over 6 categorieën heeft de vakjury hun keuze gemaakt. Per categorie zal er een winnaar bekend worden gemaakt op de eerste beursdag van de Negenmaandenbeurs. Stemmen kan van 1 december 2017 tot 1 februari 2018.

Wil je je lifestyle met de komst van je spruit verduurzamen? En zoek je inspiratie? Dan ben je op het Puur Baby Plaza op het juiste adres. Hier kun je duurzame trends zien en deelnemen aan inspirerende activiteiten. Maar liefst 15 exposanten en 20 workshops staan er in 2018 op het plein. Dit jaar barst het plein van duurzame inspiratie voor de moderne mama en papa. Direct bij de entree van hal 8 begint het gezellige plein.

Zie ook: En dan ben je zwanger. Een spannende tijd breekt aan. Tijd voor een Veilig Nest –  Wat zit er in uw eten ? – Alles over de E-nummers ! – The Complete Organic Pregnancy ! – Philips AVENT Guide to Breastfeeding – De Cradle to Cradle certified luiers ! – Speelgoedwijzer geeft tips voor het kopen van veilig speelgoed! – Nano in de Babykamer: Zijn Nanodeeltjes Schadelijk voor Je Baby? – The Philips Niplette: Cradle to Cradle Certified BreastPads – The Inverted Nipple Solution – Philips Sex Talk: The LoveCloud and The Sensual Stimulators – Philips Warm Intimate Massager – Cradle to Cradle kraamcadeau’s: Laladoo Biba, Daffi, Kimo en Snuzi – My Baby & Me by Philips AVENT

3 oktober 2015: De Negenmaandenbeurs is het grootste evenement op het gebied van zwangerschap en baby’s. Het biedt volop informatie en inspiratie; over verzorging, voeding, gezondheid, inrichting van de kinderkamer, leerzaam speelgoed, veiligheid, vervoer en nog veel meer.

In 2016 vindt deze plaats van woensdag 24 tot en met zondag 28 februari 2016 in de RAI Amsterdam. Hét evenement wat je als (aanstaande) mama niet mag missen! Je vindt er alles voor je zwangerschap en baby!

Van zwangerschap tot de eerste stapjes: zo’n 200 bekende, leuke en innovatieve merken staan voor je klaar. Kom inspiratie opdoen voor o.a. babykamers, geboortekaartjes en de nieuwste kledingtrends. Ben je op zoek naar trendy babykleding of een leuk accessoire? Ook daarvoor kan je terecht. Deskundigen beantwoorden jouw vragen over o.a. gezondheid, veiligheid en voeding. Heb je zin om even te fröbelen en creatief aan de slag te gaan? Doe mee aan een van de vele workshops. Zoek je een hippe bakfiets en/of mamafiets? Kom een rondje fietsen op het Fiets Parcours.

Blijft toch vreemd dat er op de website van de Negenmaandenbeurs helemaal niets te vinden is over duurzaamheid. Zal toch niet zo zijn dat moeders en aanstaande moeders daar niet in geïnteresseerd zijn. Dat kan toch niet missen, zou je zo zeggen. Aandacht voor ecologisch en duurzaam op de Negen Maanden Beurs 2016. Nou heb ik niet direct verstand van zwanger zijn, laat staan van bevallen, maar je kunt toch niet vroeg genoeg beginnen om de aanstaande baby met een duurzame en ecologische levensstijl te omringen.

Hoe gaan we de baby kamer inrichten? Kopen we alles nieuw of gaan we eerst eens neuzen bij de kringloopwinkels? Wat voor materialen gaan we gebruiken om de kamer om te toveren in een baby-paradijsje? Welke verf gaat u gebruiken? Zitten er ongewenste stoffen in? Hoe gaat u die klus aanpakken? Welke verlichting kiest u? Gaat u direct voor energiezuinige LED verlichting of kiest u voor de spaarlamp?

Gaat u voor The Complete Organic Pregnancy? Gaat u wegwerpluiers gebruiken of kiest u voor een Cradle to Cradle luier? Of gaat u toch voor de was en gaat u die was dan drogen met een energieverslinde wasdroger of kiest u voor een waslijntje? Heeft u al nagedacht over uw eten tijdens de zwangerschap. Wat u eet krijgt uw baby  min of meer gratis mee. Wat zit er in uw eten en hoe zit dat eigenlijk met het eten van uw kleintje? Weet u wat al die E-nummers betekenen en of die wel zo goed zijn voor de gezondheid? Ik hoop dat u de antwoorden vindt op de Negen Maanden Beurs

Zie ook: Nano in de Babykamer: Zijn Nanodeeltjes Schadelijk voor Je Baby? – En dan ben je zwanger. Een spannende tijd breekt aan. Tijd voor een Veilig Nest – Speelgoedwijzer geeft tips voor het kopen van veilig speelgoed! – Wat zit er in uw eten ?  Alles over de E-nummers !The Complete Organic Pregnancy ! De Cradle to Cradle certified luiers ! – Philips AVENT Guide to Breastfeeding – The Philips Niplette: Cradle to Cradle Certified BreastPads – The Inverted Nipple Solution – Philips Sex Talk: The LoveCloud and The Sensual Stimulators – Philips Warm Intimate Massager – Cradle to Cradle kraamcadeau’s: Laladoo Biba, Daffi, Kimo en Snuzi – My Baby & Me by Philips AVENT

De Negenmaandenbeurs is dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur en op donderdag 25 en vrijdag 26 februari van 11.00 – 22.00 uur. Bezoekers van de Negenmaandenbeurs hebben op dezelfde dag gratis toegang tot de Huishoudbeurs en het Azië Pasar Malam Festival.

Kim-Lian presenteert een speciale uitzending van Negenmaandenbeurs TV tijdens de 2015 editie. We nemen een kijkje op de beursvloer en Kim-Lian praat met leuke gasten over babytrends, mindfull zwanger zijn, het aanstaande vaderschap en de betekenis van geluidjes die je baby maakt. Kijkt u even mee.

HuishoudbeursDe Huishoudbeurs in RAI Amsterdam weet sinds 1950 wat vrouwen beweegt en is het grootste vriendinnenfeest van Nederland. Je vindt er de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van mode, verzorging, wonen, vrijetijd, culinair, gezondheid, workshops en nog zoveel meer.

In 2016 vindt de Huishoudbeurs plaats van 20 t/m 28 februari. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag 25 en vrijdag 26 februari van 11.00 uur – 22.00 uur. Van woensdag 24 februari tot en met 28 februari hebben bezoekers van de Huishoudbeurs op dezelfde dag gratis toegang tot de Negenmaandenbeurs. Daarnaast kunnen bezoekers tijdens de hele beurs genieten van het Azië Pasar Malam Festival.

Op de website van de Huishoudbeurs is dit keer helemaal niets meer terug te vinden over duurzaamheid. Kan er verder weinig over zeggen. Te triest voor meer woorden.

9 januari 2012: Voor informatie en inspiratie op het gebied van zwangerschap en baby’s moet je natuurlijk op de Negenmaandenbeurs 2012 zijn. Deze vindt plaats van woensdag 22 tot en met zondag 26 februari 2012 in Amsterdam RAI. Tegelijkertijd wordt in de RAI  ook de Huishoudbeurs 2012 gehouden. Van zaterdag 18 tot en met zondag 26 februari 2012.

Spetterende modeshows, stylingadvies voor de babykamer, trendy zwangerschaps- en babykleding, deskundigen voor al je vragen en niet te vergeten…heel veel leuke beursaanbiedingen. Een gezellig dagje uit met je zus, vriendin, (schoon)moeder, collega of natuurlijk je partner. Op woensdag 22 februari is het Papadag. Er verandert veel voor je partner als hij voor de eerste keer vader wordt. Voor al zijn vragen en informatie over zorg en arbeid, relatie, financiën etc. kan hij zich op laten bijpraten door ervaringsdeskundigen. Op Papadag hebben alle (aanstaande) vaders gratis toegang. Uw kaartje bestellen kan hier.

Op de Huishoudbeurs 2012 wordt er hard aan de duurzame weg getimmerd, zo lees ik op de website en daarmee zet de Huishoudbeurs belangrijke stappen in de groene richting. Hiermee laten men zien dat plezier maken, genieten en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Klinkt dat mooi of niet? Helaas kan ik niet heel veel duurzaam nieuws vinden, ook niet hoe men aan die duurzame weg timmert. Wel enkele groene initiatieven, waar ik nou niet echt ondersteboven van raak.

 • In samenwerking met Coca-Cola Enterprises worden PET-flessen gescheiden ingezameld. Van deze flessen worden producten gemaakt zoals zitzakken en goodie bags. Klinkt mooi maar is volgens mij gewoon wettelijk verplicht om gescheiden in te zamelen.
 • Ruud de Wild maakt in opdracht van Humana de grootste lappenpop ter wereld, gevuld met gerecyclede kleding. Hiermee vraagt de organisatie aandacht voor haar werk en strijden ze voor een vermelding in het Guiness Book of Records. Een mooie PR-actie.
 • De organisatie ‘Zending over Grenzen’ zamelt na de beurs producten in die standhouders achterlaten. Deze spullen krijgen nu een tweede leven in Oost-Europa. Mooie actie. Hergebruik levert veel milieuwinst op.
 • Lever je lege batterijen in op Festival Fantastique in samenwerking met legebatterijen.nl.
 • Deel je auto en kom samen naar de Huishoudbeurs met Toogethr. Een leuk initiatief dat je brandstofkosten bespaart en bovendien heel gezellig is. Ook een mooie actie, maar laten we eerlijk zijn een actie om meer mensen te bewegen met het openbaar vervoer te komen zet meer zoden aan de dijk.

Dat was het, voor zover ik het heb kunnen bekijken. Kwam nog wel een andere actie tegen: Steun het Emma Kinderziekenhuis. Het Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam werkt aan een bijzonder zorgvernieuwingsproces dat ‘De Metamorfose’ heet. Huishoudbeurs en Negenmaandenbeurs voelen zich verbonden met het lot van zieke kinderen en geven het project graag de aandacht die het verdient. Financiële steun is hard nodig voor onder andere het realiseren van voorzieningen als familiesuites, éénpersoonskamers, een kinderrestaurant, terrasjes, speelkamers, bioscoop en theater en sport- en spelruimtes.

Heb je een wens? Strik dan een lintje met je wens aan de wensboom op Festival Fantastique Het geld dat je betaalt voor het lintje wordt gedoneerd aan het Emma Kinderziekenhuis. Bij de online aankoop van een toegangskaart kun je tevens € 0,50 doneren voor dit goede doel.

10 december 2010: Voor informatie en inspiratie op het gebied van zwangerschap en baby’s moet je natuurlijk op de Negenmaandenbeurs 2011 zijn. Deze vindt plaats van 16 tot en met 20 februari in Amsterdam RAI. Tegelijkertijd wordt in de RAI ook de Huishoudbeurs 2011 gehouden. Van 12 tot en met 20 februari 2011.

Urgenda Groen Paviljoen op Huishoudbeurs 2011: Samen Sneller DuurzaamDe Groene Ster Award Voor de meest Duurzame Standhouder van de Huishoudbeurs 2011Meatless Monday Talkshow en Opiniepeiling op de Huishoudbeurs 2011

2=17 november 2009: Van 17 t/m 21 februari 2010 wordt de Negenmaandenbeurs gehouden in Amsterdam RAI, tegelijkertijd met de Huishoudbeurs. Het grootste en leukste evenement op het gebied van zwangerschap en baby’s.

Als je een kindje verwacht of net hebt gekregen, komt er van alles op je af en moet er veel geregeld worden. De Negenmaandenbeurs helpt je op weg, maar is ook gewoon een gezellig dagje uit. Vraag advies aan de vele deskundigen, laat je inspireren door de modeshows, doe mee met workshops en maak gebruik van de scherpe beursaanbiedingen. Kortom, je vindt er alles wat je nodig hebt onder één dak: van zwangerschap tot de eerste stapjes.

Als u nu on-line twee entreekaarten voor de Negenmaandenbeurs besteld krijgt ‘twee voor de prijs van één. Wees er snel bij want de actie eindigt op 15 november. Bovendien maak je dan automatisch kans op een Vip foto arrangement t.w.v. € 1.000, aangeboden door Zwangerfoto.nl.

2 Reacties

 1. Mam zegt:

  13 januari 2009 om 09:44 | Permalink

  De babybeurs in Tiel wordt gehouden aan de Waalkade in het weekend van Tiel Pakt Uit op 3, 4 en 5 oktober 2009

 2. boer harrold zegt:

  16 oktober 2019 om 13:59 | Permalink

  Leuke post. Ik leer iets totaal nieuws en uitdagends op websites die ik elke dag tegenkom. Het is altijd interessant om inhoud van andere auteurs te lezen en iets van andere websites te gebruiken. Leuk bericht.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (672)
 • Agenda (3.209)
 • Barack Obama (116)
 • Biologisch (115)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (829)
 • Communicatie (376)
 • Cradle to Cradle – Circulair (509)
 • Design (235)
 • Dieren (177)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.327)
 • Educatie (347)
 • EEN-Armoede (251)
 • Energie en Besparing (3.462)
 • Europa (29)
 • Evenementen (197)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (307)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (30)
 • Greenwashing (120)
 • Hergebruik-Kringloop (321)
 • Iets anders (370)
 • Int. Samenwerking (191)
 • Investeren (136)
 • Kerst (123)
 • Klimaat (1.679)
 • Licht (385)
 • Lucht (34)
 • Mensenrechten (170)
 • Milieu (748)
 • MVO (109)
 • Natuur (756)
 • Nederland (25)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (127)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (226)
 • Vakantie (82)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (62)
 • Vervoer en OV (1.452)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (302)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • JABROER Onemanshow by Ton Kas
 • Monitoren Van De Transitie Naar Autonoom Vervoer by KiM
 • Zonnegevel Met 504 Zonnepanelen Bij De Hoog Orchideeën Langs De N470 by SolSolutions
 • Duitse Retailer Kaufland Gaat Herbruikbare Deksels Gebruiken Voor Yoghurt- En Roomkaas
 • Zonnedak DHL Pand Flight Forum Eindhoven Met 8.454 Zonnepanelen by Solisplan
 • Grolsch Vervangt Plastic Six-Pack Verpakking Door Duurzaam Kartonnen TopClip Verpakking
 • Vijf Elektrische Noordzeekanaal Veerponten Voor GVB Amsterdam by C-Job Naval Architects
 • Cosun Zonnepark Puttershoek Van De Suiker Unie Met 65.000 Zonnepanelen by KiesZon
 • Elektriciteitsproductie Nederland Naar Recordhoogte In 2019 by CBS
 • CO2-Uitstoot Vierde Kwartaal 2019 Hoger Dan In Vierde Kwartaal 2018 by CBS
 • Toyota Heavy-Duty Fuel Cell Truck: Waterstof Truck Met 600 Kilometer Bereik by Toyota En Hino
 • Duinwijck Gasvrij Op Vlieland: 38 Woningen Aardgasvrij Maken by Urgenda En Nuon
 • Regioplan Windenergie: Windenergie in Flevoland by Provincie Flevoland
 • Is Het Nou Groene Stroom Of Niet?: Echt Groene stroom Uit Nederland by Greenchoice
 • Zonnepark Vloeivelden Hollandia Met 300.000 Zonnepanelen by Solarfields
 • Lentebier Festival Utrecht Op Utrechts Ledig Erf: Kleiner, Duurzamer, Intiemer
 • G-Star RAW Launches Cradle to Cradle Gold Certified Icons Range
 • Beluga Denim: C&A Launches World’s First Platinum Certified Cradle to Cradle Denim Fabric
 • Benutting Multimodale Achterlandknooppunten: Vraag En Aanbod Van Containeroverslag
 • 100% Circulair In Noord-Nederland by Provincies Drenthe, Groningen En Friesland
 • Links

  Milieunet op..