Dag van de Aarde 2011: Slow Food in Nederland en Ark van de Smaak. Lekker, Puur & Eerlijk
Geschreven op 17-4-2011 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Duurzaam, NatuurDe Dag van de Aarde vindt internationaal plaats op en rond 22 april met activiteiten om een wereldwijde duurzame ontwikkeling op gang te brengen. Slow Food draagt hier ook aan bij.
Slow Food Amsterdam laat op zaterdag 23 april 2011 zien waar je “Lekker, Puur en Eerlijk” voedsel in en rond Amsterdam kan vinden. Slow Food brengt producent en co-producent bij elkaar, co-producenten zijn consumenten die actief informatie willen over de producent, de productiewijze, de economische en politieke context van voedselproductie.
Meer weten over ambachtelijke producten, authentieke rassen en biodiversiteit en waar je al dat lekkers kunt kopen? Kom dan langs op 23 april bij de informatiestand van Slow Food Amsterdam op de 6e etage van de OBA Centrale Bibliotheek. Je kunt je kennis over voedsel testen op de stand en voor de winnaars ligt een bon klaar om het zelf uit te gaan proberen. Na je bezoek is lekker, puur en eerlijk voedsel dichterbij dan je denkt. Bron: Slow Food
Zie ook: Puur! uit eten, de on-line biologische, fair trade en duurzame culinaire gids -Puur fruit goed voor uw werknemers ! - SUMM Meer dan lekker: Puur en Eerlijk - Fabulous Food Festival 2011: Puur, Proeven, Beleven, Genieten – Genot, Gemak, Gezond - De Week van de Smaak 2011: Groningen Hoofdstad van de Smaak 2011
Onder het motto Ark van de Smaak. Lekker, Puur & Eerlijk organiseert Slow Food Nederland de tweede Nederlandse Terra Madre op zaterdag 14 en zondag 15 mei 2011 op het prachtige landgoed ‘de Haere’, in Olst, vlakbij Deventer. Op 15 mei is er bovendien het symposium ’Eerlijk duurt het kortst’ in Huis Nieuw Rande in Diepenveen (Deventer), met o.a. Carlo Petrini, oprichter en internationaal voorzittter van Slow Food.