C-Bèta Food Event: Impact Voedselkeuzes, Thuis & Op Het Werk by C-Béta
Geschreven op 12-9-2019 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, DuurzaamWil jij weten welke impact jouw voedselkeuzes hebben, thuis en op het werk? En hoe jij een positief verschil kan maken?
Op woensdag 16 oktober is het Wereldvoedseldag en kom je dit tijdens het C-Bèta Food Event te weten.
We zorgen dat je direct aan de slag kan om een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze planeet voor huidige en toekomstige generaties!
We consumeren èn verspillen veel voedsel: maar liefst circa 30% van ons voedsel wordt verspild en onze voedselconsumptie en -productie is extreem belastend voor het klimaat en milieu èn onze gezondheid. Als elke wereldbewoner zou leven zoals de gemiddelde Nederlander anno 2019, zouden er maar liefst 3.5 aardes nodig zijn! Een uitputtende en onhoudbare situatie.
Door spaarzaam om te gaan met voedsel en ons eetpatroon en menu te verduurzamen stoppen we samen de uitputting van de planeet en stellen we moeder aarde veilig voor toekomstige generaties.
Daarom organiseert C-Bèta op woensdag 16 oktober aanstaande, op Wereldvoedseldag, het evenement C-Bèta Food, de impact van voedselkeuzes, thuis en op het werk. Als aanjager van en experimenteer plek voor de circulaire economie presenteert C-Bèta samen met inspirerende sprekers, zoals onder andere Saskia Mulder, regionale partners en lokale producenten een middag voor iedereen die het leuk vindt om met lokale partners en partijen kennis te maken en/of die op zoek is naar concrete handvatten voor verandering om direct impact te kunnen maken.
Zie ook: Dutch Food Week 2019: Dutch Food Week Masterclass - Week Van Het Nederlandse Voedsel In Drenthe – Dutch Agri Food Week 2019 #DAFW: Wat Eten We Nu En In 2050?