Op 10 10 2010 wordt EVA: Een Speciaal Verjaardagsnummer van EVA Magazine
Geschreven op 10-9-2010 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Dieren, GezondheidNog een maand en dan is het zover. Op 10 10 2010 wordt EVA tien jaar en daarom is het nieuwste EVA Magazine omgetoverd tot een speciaal verjaardagsnummer!
Maak kennis met Eva Struycken uit Puurs, die voor haar tiende verjaardag wel heel bijzondere cadeautjes vraagt, kom te weten wat gezondheidsguru Sonja Kimpen van Donderdag Veggiedag vindt en blader door de tienjarige geschiedenis van EVA. En natuurlijk staat ook dit nummer weer vol receptjes: heerlijke cupcakes, feestelijke gerechten van chef-kok Philippe Van den Bulck en onze spectaculaire verjaardags-worteltaart!
EVA zet zich in voor de maximale productie en consumptie van plantaardige voeding, ter vervanging van dierlijke, om bij te dragen tot een mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving. In EVA’s ideale wereld kiest de consument resoluut voor plantaardige voeding. Dierlijke producten worden niet langer beschouwd als onmisbaar of zelfs maar wenselijk. De maatschappelijke omgeving vergemakkelijkt en stimuleert deze voedingskeuze zo veel mogelijk. De verschillende economische sectoren (landbouw, verwerking, distributie, horeca…) voorzien smakelijke, gezonde en duurzame vegetarische alternatieven. De overheid creëert hiervoor de nodige randvoorwaarden. De consument heeft alle kansen, informatie en vaardigheden om te kiezen voor maaltijden zonder dierlijke producten.
EVA informeert en sensibiliseert het grote publiek, professionals in de horeca, de gezondheidssector, de landbouw- en voedingsector, het middenveld, de media, het onderwijs en andere sectoren, via diverse kanalen, producten en diensten. De organisatie doet aan beleidsbeïnvloeding op verschillende niveaus. De focus is Vlaanderen en Brussel. De productie en consumptie van plantaardige voeding heeft diverse voordelen ten opzichte van dierlijke voeding. Veeteelt is volgens de FAO een van de voornaamste oorzaken van elk belangrijk milieuprobleem, zoals klimaatverandering, ontbossing, verlies aan biodiversiteit en watervervuiling. De omzetting van plantaardige eiwitten in dierlijke is doorgaans inefficiënt, en vereist erg veel grond, water en energie. Een lagere consumptie van dierlijke producten vermindert het risico op diverse gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes, en verschillende vormen van kanker. Ten slotte worden voor vlees, zuivel en andere producten miljarden dieren gedood, meestal na een kort en dieronwaardig leven. Hun intrinsieke waarde wordt daarbij miskend.
De organisatie verspreidt haar boodschap op een positieve, toegankelijke en creatieve manier en verandert de wereld met de wortel veeleer dan de stok. De verspreide info is steeds wetenschappelijk onderbouwd. Bron: EVA
Tags: Duurzaam
Monique Bakker zegt:
3 oktober 2010 om 21:45 | Permalink
Hallo Eva,
Ik wil je even laten weten dat onze zoon Thimo ook 10 jaar wordt op 10-10-2010.
Een hele fijne dag gewenst!
Mvg,
Monique Bakker
(moeder van Thimo)
carla rodijk zegt:
31 augustus 2014 om 20:59 | Permalink
beste eva magazine,
mijn nichtje wordt 11 sept 10 jaar en zou graag eenmalig jullie tijdschrift willen bestellen zodat dit een leuk toepasselijk kado is voor haar,
kan dat??
hoor graag,
met vriendelijke groet
carla rodijk