google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Drop je Plastic Dopje voor een Blindengeleidehond by KNGF Geleidehonden en Dopjesactie.BE

Geschreven op 7-10-2010 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Dieren Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

geleide hond-doppen19 augustus 2015: Iedereen heeft ze thuis. Plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflesjes of melkpakken.

Gooi ze niet weg, maar lever ze in! U ontlast het milieu en steunt zo KNGF Geleidehonden.

Aangezien zowel het inzamelen, sorteren als het transport door vrijwilligers wordt uitgevoerd, komt de gehele opbrengst ten goede aan de opleiding van onze geleidehonden.

Verspreid door heel het land zetten enthousiaste vrijwilligers zich in voor de doppeninzameling voor KNGF Geleidehonden. Wilt u ook doppen sparen om mensen met een handicap te helpen met een geleidehond?

Bekijk in het kaartje de contactgegevens van het dichtstbijzijnde inzamelpunt en stuur een mailtje om af te stemmen wanneer u de doppen kunt afleveren. Vanaf daar worden de doppen getransporteerd naar een groter inzamelpunt of direct naar het recyclebedrijf. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding.

U kunt doppen alléén afleveren bij de speciale inzamelpunten. Het is niet mogelijk de gespaarde doppen in te leveren bij KNGF Geleidehonden.

U kunt alle plastic doppen en deksels inzamelen van onder andere melkpakken, yoghurtpakken, fruitsappakken, sportdrank, wasmiddelen (zowel de doppen van de flessen als het doseerdopje), zeepflessen, shampooflessen, deobussen, spuitbussen, slagroombussen, pindakaaspotten, chocoladepastapotten. etcetera. De doppen graag schoon en droog inleveren bij de inzamelpunten. Vriendelijk verzoek om de ingezamelde doppen in één zak aan te leveren en niet in kleine losse zakjes. Dit bespaart het inzamelpunt veel tijd. In sommige dopjes zitten kartonnen- of metalen lipjes, deze moeten worden verwijderd. Zie ook: Het Bierdoppenfestival: Bierdopjes Inzamelen voor KiKa (Kinderen Kankervrij)

Hoeveel doppen zijn er nodig om een hond op te leiden?
De basisopleiding van onze honden kost 5.000 euro. Zo krijgt het hondje in zijn eerste levensjaar een goede basis die onmisbaar is om geleidehond te worden. Alle kosten zijn hierin inbegrepen; te denken aan voer, medische onkosten en professionele begeleiding van het pleeggezin en KNGF-instructeurs. Voor deze basisopvoeding zijn ongeveer 8 miljoen doppen nodig. Inmiddels is er 17.580 kilo (25 juni 2015) aan doppen ingezameld. Dat zijn ruim 7 miljoen doppen.

Wat wordt er na recycling van de doppen gemaakt?
Van de doppen worden plastic pallets gemaakt. Niet alleen het plastic recyclen is dus milieubewust. Het spaart ook bomen die anders voor de pallets waren gebruikt.

Wilt u zelf inzamelpunt worden?
Wilt u meehelpen om deze actie nóg groter en bekender te maken? En heeft u opslagruimte voor minimaal 10 vuilniszakken? Meld u dan aan en stuur een e-mail met uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Uw naam en e-mailadres wordt dan ook op deze pagina gezet, waardoor mensen u kunnen mailen en af kunnen stemmen wanneer zij eventueel de doppen bij u brengen.

Vanaf 10 vuilniszakken is het ook mogelijk om deze op te laten halen. Bent u woonachtig in de provincies Groningen, Friesland of Drenthe en wilt u de 10 vuilniszakken of meer laten ophalen, neemt u dan contact op met onze contactpersoon Erik-Jan Zuidberg. Voor de overige provincies kunt u een verzoek tot ophalen hier aanvragen.

Dopjesactie België
Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden leidt honden op om ze daarna kosteloos ter beschikking te stellen aan personen die blind of slechtziend zijn over heel België. Het opleiden van 1 hond kost tussen de 20.000 à 25.000 euro. Daarom hebben vrijwilligers een actie opgestart om de vereniging op een ludieke manier te helpen. Dit initiatief bestaat uit de verkoop van ingezamelde plastic dopjes aan een recyclagebedrijf dat er duurzame palletten van maakt. Dankzij de solidariteit van velen heeft de dopjesactie dit jaar al 142 348 kg (afgeleverd gewicht per 30/06/2015) dopjes opgeleverd. Bron: Dopjesactie België

Over welke dopjes gaat het?
Om het algemeen te houden: het gaat over plastic drankdopjes. Technisch gezien gaat het voornamelijk over PE (polyethyleen), dit kan dus HDPE (high density – code 2) zijn, of LDPE (low density, code 4). Deze code (in driehoekje) staat echter niet altijd vermeld op het product. Daarbij kan het om een goede samenstelling gaan, maar kan er een verkeerde restwaarde van de inhoud aan het dopje kleven, zodat dit waardeloos wordt. Verder is PP (polypropyleen, code 5) ook wel toegelaten, maar in mindere mate. De verhouding moet volgens het recyclagebedrijf goed liggen. Samengevat: je zit altijd goed als je enkel dopjes van drankflessen verzamelt

Enkel de volgende PLASTIEKEN dopjes worden ingezameld: van mineraal- of spuitwaterflessen, van softdrinks (cola, limonade, …), van melkflessen en van van flessen fruitsap. De ingezamelde dopjes worden ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden  verkocht om te worden gerecycleerd in duurzame palletten. Door het inzamelen van uw dopjes draagt u dus op milieuvriendelijke wijze bij tot de ondersteuning van het BCG.

Ook in België is er een groot aantal inleverpunten voor de plastic dopjes. Kijkt u even op de kaart om het dichtstbijzijnde inleverpunt te vinden.

Drop je Dopje7 oktober 2010: Op 10 oktober 2010 hoopt de handelaarsorganisatie ‘Tienen Draait Rond’ 27 miljoen plastic flessendopjes te verzamelen.

Met de opbrengst die daaruit verzameld wordt, kan één blindengeleidehond aangeschaft en opgeleid worden voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw.

Via een oproep aan de bevolking, bedrijven en scholen hoopt ‘Tienen Draait Rond’ tegen het grote 10.10.10-event voldoende dopjes bij elkaar te vinden. Deze uitdaging is één van de tien proeven die op 10 oktober (hopelijk) zullen gerealiseerd worden. “Eén blindengeleidehond kost ongeveer 27.200.000 flessendopjes”, zegt Anita Savonet, meter van deze actie. “Een blindengeleidehond kost ondermeer aan opleiding zo’n 15.000 euro, maar een blinde persoon hoeft daar niets voor te betalen. Omdat het Belgisch Centrum voor Geleidehonden dit in zijn plaats bekostigt, heeft het nood aan sponsors en sympathisanten. Door deze recyclageactie zorgen we ervoor dat we die kosten kunnen verhalen op materiaal dat iedereen toch weggooit. Het enige wat we vragen is dat iedereen zijn steentje bijdraagt door alle mogelijke dopjes die in aanmerking komen, bij te houden.”

Alleen plastic schroefdopjes van drankflessen worden ingezameld. Dopjes van mineraal- of spuitwater, van frisdrank (cola, limonade, …), van melk of van fruitsap zijn geschikt om te worden gerecycleerd. Dopjes van detergenten, zeepproducten of oliën zijn niet geschikt. Ook plastic deksels of andere materialen komen niet in aanmerking. Deze plastic dopjes worden nog gesorteerd en schoongemaakt en worden vervolgens in een vracht van zakken van 10 à 12 kg naar een onderneming vervoerd, die ze dan zal gebruiken om er een ander product van te maken. De opbrengst van de verkoop van de dopjes wordt rechtstreeks gestort aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren.

Tienen Draait Rond roept iedereen op om zoveel mogelijk dopjes bij te houden om op 10 oktober 2010 alle 27 miljoen plastic dopjes te verzamelen op de Grote Markt in Tienen. Dit is trouwens ook één van de tien opdrachten die men op die dag wil vervullen. Om geslaagd te zijn moeten alle zakken met dopjes ten laatste vóór 20:00 uur op de Grote Markt aanwezig zijn. Daarom is het belangrijk dat iedereen, ook scholen en bedrijven, zich vanaf september al engageert om zoveel mogelijk dopjes te verzamelen.

Iedereen die wil meedoen, mag zich melden via e-mail of via per telefoon 0484 46 04 00. Daar kan je ook meer informatie verkrijgen over de zakken waarin de dopjes kunnen verzameld worden.

Tags:

39 Reacties

 1. Peter Diebels zegt:

  24 november 2010 om 13:05 | Permalink

  Beste organisatie

  Al 1 jaar zamel ik ook doppen in (onder meer bij de voetbalclub, en hardloopgroep), die ik via een Belgische collega liet inleveren voor het genoemde doel. Nu ik van werkgever ben veranderd vroeg ik me af of er ook een adres in Nederland is waar ik mijn doppen kan (laten) inleveren. Ik bespreu heel veel enthousiasme en wil me er in Nederland ook sterk voor maken.

  Ik woon regio Den Haag

  Hartelijke groet

  Peter

 2. Tony Draaisma zegt:

  16 januari 2011 om 14:24 | Permalink

  Mijn naam is Tony Draaisma woon in Ermelo.
  Ik zal een korte uitleg geven hoe ik ben gaan verzamelen.
  Door mijn buurjongen, van toen 6 jaar Melvin Vliek, is de gekte ontstaan.
  Ik was bij Melvin op bezoek een dag en zag dat hij doppen verzamelde dus vroeg ik waar dat voor was?Toen Melvin zij dat dit voor een blindengeleidehond was voor iemand die hij kende van de zorgboerderij, en die was aan het verzamelen voor iemand die een dergelijk blindengeleidehond nodig had, toen ik was verkocht en zie dat ik mee ging verzamelen.alleen waar kan ik ze inleveren?
  mvg Melvin en Tony

 3. Anita de Vree zegt:

  4 juli 2011 om 21:33 | Permalink

  Ik ben met vele andere al weken aan het sparen van plastic dopjes.
  We hebben vele dozen vol gewassen en gesorteerde dopjes staan.
  Wie weet er een punt in Nederland waar ik ze kan brengen of wie kan/wil ze naar Belgie brengen.
  De dozen staan in de buurt van Tiel opgeslagen.

 4. C. Bakema zegt:

  26 juli 2011 om 09:20 | Permalink

  Ook ik zou graag willen weten waar we de doppen kunnen inleveren.
  De schoonmoeder van mijn zusje spaart voor een vereniging of school maar woont helemaal boven in groningen.
  Ik woon zelf in Drenthe en hoor er niks over hier. Ik zou wel willen gaan sparen maar moet dan wel weten waar ik de doppen heen kan brengen.

 5. E.Kuypers- louwes zegt:

  18 april 2012 om 18:27 | Permalink

  Waar kan ik mijn doppen inleveren in de Provincie Friesland in de omgeving van Leeuwarden.

 6. Antsje s. Boersma zegt:

  4 mei 2012 om 22:31 | Permalink

  Graag krijg ik een afleveradres voor de doppen in Friesland of noord Nederland.

 7. C. Bakema zegt:

  5 mei 2012 om 08:42 | Permalink

  Deze vond ik in Tongeren: BCG Tongeren Blindengeleidehonden Dopjesactie …. Misschien dat jullie er daarmee wel uitkomen….

  Inmiddels heb ik mn eigen doppen allemaal via een collega naar belgie klunnen laten brengen. Maar deze stopt nu ook….
  En aangezien er verder helemaal geen respons komt van deze website heb ik besloten het er bij te laten. Wij hebben 5 vuilniszakken vol kunnen doneren. Een mooi aandeel lijkt me zo.

 8. alie de ruiter zegt:

  19 oktober 2012 om 11:36 | Permalink

  graag wil ik weten of er een inlever adres in de buurt bij mij is
  ik woon in Harderwijk

 9. K.Bremer zegt:

  25 oktober 2012 om 17:58 | Permalink

  Voor het noorden van Friesland kunt u doppen inleveren in Stiens, Tulipastrjitte 31.

 10. Rode Kruis zegt:

  5 november 2012 om 22:37 | Permalink

  Graag wil ik weten waar de dopjes kunnen worden afgeleverd in regio Utrecht. Ik heb 60 kg aan dopjes weten te verzamelen in mijn omgeving.

 11. Brigitta Banninga zegt:

  30 november 2012 om 15:19 | Permalink

  waar in de provincie Groningen kunnen dopjes ingeleverd worden????

 12. w zegt:

  16 december 2012 om 20:44 | Permalink

  Hier kunt u in friesland doppen afleveren:
  Grote wielenstraat Leeuwarden of
  boornstraat 7 in Leeuwarden. gewoon neerzetten bij de deur
  Familie Noppert, melkerspaed 13 in akkrum
  Odd Fellows in Heerenveen

 13. Simon zegt:

  20 februari 2013 om 12:39 | Permalink

  iK spaar volle zakken vol.
  Maar waar kan ik ze brnegen in Hoofddorp of omgeving?

 14. Hannie Bos zegt:

  19 maart 2013 om 15:45 | Permalink

  LS. Ik heb ook veel dopjes en kan het sparen nog groter aan gaan pakken, maar ik woon in Andijk de kop van N.H. en heb geen auto. Hoe komen mijn dopjes bij een verzamelpunt en waar is dat? A.U.B. REAGEER HELP

  groetjes Hannie Bos Andijk

 15. Joop van Vugt zegt:

  13 mei 2013 om 13:57 | Permalink

  Graag zou ik willen weten waar ik dopjes in kan leveren in de omgeving
  van Rotterdam / Dordrecht

  Met vriendelijke groet,

  Joop van Vugt

 16. Romke zegt:

  1 augustus 2013 om 15:16 | Permalink

  Overzicht inleveringspunten:
  – VUMC in Amsterdam staan op verschillende plekken containers waar je je dopjes kwijt kunt.
  – Woon-Zorgcentrum Dubbelmonde, Koningstraat 290 Dordrecht
  – Vorensaterstraat 47 Dordrecht
  – Wanneer u een zakje of doosje vol gespaard hebt en in de omgeving van Breda woont of werkt, mail dan naar mij.
  U kunt dan een afspraak maken om ze af te leveren op het politiebureau Mijkenbroek.
  – Woont u in de omgeving van Roosendaal mail dan even.
  Er wordt dan met u een afspraak gemaakt over waar en wanneer u de dopjes kunt inleveren.
  – Vanaf 1 oktober 2012 staat bij de balie van het politiebureau aan de Jacob Obrechtlaan te Bergen op Zoom een doos waarin u tijdens de openingsuren de dopjes kunt deponeren.
  – Erik – Den Deel 17, 5061 DL Oisterwijk
  – Kantoor van thuiszorg Friesland, de brink 1 in Oosterwolde
  – J. Kieviet, Anne Vondelingstraat 12 Appelscha
  – IT’s Electronics, Visstraat 27 in Dordrecht
  – Praktijk klassieke homeopathie, Ravenhoflaan 3 te Roosendaal
  – Mo Style, Arkelhof 50 te Zevenbergen

 17. hans zegt:

  18 september 2013 om 20:07 | Permalink

  ik wil ook wel als afleveringsadres in het zuiden en noorden van Brabant Eindhoven Venlo fungeren.

  ook bierdopjes zijn welkom ook voor goede zorgdoelen

  Dus laat maar weten

 18. Marinda zegt:

  18 september 2013 om 21:40 | Permalink

  Ik heb dozen vol doppen en ken iemand die zelfs een paardentrailer vol heeft maar wonen boven in Groningen, is hier ergens een verzamelpunt in de buurt?

 19. hans zegt:

  19 september 2013 om 08:47 | Permalink

  Ik wil mij beschikbaar stellen in omgeving Venlo-Eindhoven is het niet te ver weg wil ik het nog opkomen halen. Verder zamel ik al bierdopjes in voor ook goede zorgdoelen dus mensen spaar dit. Je doet mensen echt plezier. Ga ook kijken of er in Nederland deze plastic dopjes verwerkt kunnen worden.

 20. wil zegt:

  30 september 2013 om 22:21 | Permalink

  Ben plastic doppen aan het sparen omdat ik hoorde dat daar een blindegleidehond voor mensen is die dat nodig hebben. Ik weet niet waar ik ze in moet leveren, ik woon in Amersfoort en graag wil ik weten of er iemand in mijn omgeving dit ook spaar zodat we gezamenlijk kunnen sparen.
  Dus wie weet een afleveringsadres in onze buurt.

 21. hans zegt:

  12 oktober 2013 om 15:51 | Permalink

  Helaas hoor ik nog niet veel.
  Ik wil als opslag fungeren in het gebied brabant/limburg en eventueel er ook daarbuiten. Dus wil een schema maken voor op te halen.
  Laat maar horen via mijn mailadres

 22. Diana zegt:

  21 oktober 2013 om 19:05 | Permalink

  Sinds ik een jaar geleden erachter kwam dat met kleine plastic dopjes blindengeleidehonden opgeleid kunnen worden, ben ik ze gaan sparen en ik heb al een heel netwerk om me heen opgebouwd, die met mij mee sparen.

  Voor mensen in Zoetermeer en omgeving wonen, zie onderstaande tekst voor het inleveren van dopjes:

  Wij van ‘t Dierenparadijs in Zoetermeer verzamelen ook de dopjes voor de blindengeleidehonden. 3 April 2013 is bij ons de 1000ste kilo gebracht.
  Dus woont u in de buurt, u kunt de Dopjes bij ons inleveren
  Dorpsstraat 75, 2712 AD Zoetermeer

 23. cbs op dreef zegt:

  9 juli 2014 om 13:30 | Permalink

  wij sparen met onze school dopjes, maar ons inleverpunt stopt ermee. Waar kunnen we ze inleveren? Onze school staat in Bruinisse, dus graag in Zeeland, Zuid Holland-zuid, West Brabant…

 24. hans zegt:

  9 juli 2014 om 13:55 | Permalink

  hoeveel is het ongeveer???? En zijn het alleen plasticdopjes ik zamel ook bierddopjes in dus zou mooi samen kunnen gaan, ik hoor het wel

 25. astrid zegt:

  20 juli 2014 om 13:10 | Permalink

  Ik heb veel kilo`s doppen staan maar weet niet waar ik ze in de buurt van Delft in kan leveren.

 26. hans zegt:

  20 juli 2014 om 13:16 | Permalink

  In brabant en Limburg kun je mij mailen
  We moeten geen dopjes verloren laten gaan,
  Hans

 27. p.spiekman zegt:

  5 februari 2015 om 12:29 | Permalink

  hallo, ook ik zit met een inlever probleem, gisteren de laatste zakken opgehaald mijn inlever adres is gestopt.
  wil mijn doppen wel aan jullie geven, zou het zonde vinden om te stoppen.
  veel mensen die de doppen bij mij komen afleveren.
  ik woon in Maarssen bij Utrecht.
  gaarne een berichtje ……………gr……piet

 28. PIET SPIEKMAN zegt:

  8 augustus 2015 om 12:26 | Permalink

  WEDEROM EEN OPROEP NAAR EEN INLEVER ADRES VOOR MIJN DOPPEN, IK BEN GOED VOOR EEN AUTO VOL IN DE 6 WEKEN.
  WERDEROM BEN IK SCHANDALIG BEHANDELD DOOR EEN OPHAAL ADRES, ALS IK NU GEEN ANTWOORD MAG ONTVANGEN GAAT HET DE PLASTIC AFVALZAK IN.
  ERG JAMMER VOOR DIT GOEDE DOEL……………MAAR IK BLIJF ER MEE ZITTEN

 29. Diana zegt:

  8 augustus 2015 om 17:05 | Permalink

  Hoi Piet,

  Ik ben zelf gestopt met sparen, maar ik kan je wel de gegevens van mijn contact geven, hij kwam ijzeren en plastic dopjes altijd bij mij ophalen … mijn laatste lading was een auto overvol :-)

  Hij heet Hans en je kan hem bereiken via zijn e-mail
  Je kunt hem mailen en gewoon eens vragen. Zeg maar dat Diana (die gestopt is met sparen) je doorgewezen heeft.

  SUCCES!!!

 30. Roelien zegt:

  14 augustus 2015 om 09:18 | Permalink

  Hallo Piet

  KNGF spaart ze tegenwoordig ook en heeft veel adressen. Jammer om het verloren te laten gaan

 31. Arend Heilbron zegt:

  18 augustus 2015 om 18:18 | Permalink

  E-mail voor inzamelpunt regio Den Haag/Scheveningen.

 32. astrid zegt:

  18 augustus 2015 om 18:56 | Permalink

  Bij politieburo Rijswijk(NL)kunnen ze ook ingeleverd worden

 33. Erik van Erne zegt:

  19 augustus 2015 om 09:42 | Permalink

  @ Roelien en @Arend

  Dank je wel voor jullie reactie. Ik heb het artikel inmiddels aangepast met de laatste informatie, waar doppen kunnen worden ingeleverd. Ook in België kunnen doppen worden ingeleverd.

 34. Sandra zegt:

  19 augustus 2015 om 14:53 | Permalink

  Ik woon in Hoofddorp en bij mij kunnen ze ook worden ingeleverd.

 35. hans rijnders zegt:

  19 augustus 2015 om 14:56 | Permalink

  Mensen heb je dopjes laat het weten, ik woon in de omgeving van Eindhoven -venlo en heb ruimte om ze op te slaan, dus heb je laat het mij weten, kijk ook op mijn facebook en stuur mij een berichtje, ook bierdopjes zijn welkom, ik rij het gehele zuiden van het land af, Groetjes Hans Rijnders

 36. Bert zegt:

  8 juni 2018 om 13:23 | Permalink

  Ik heb regelmattig grote hoeveelheden nieuwe doppen beschikbaar , die overgebleven zijn van een test. Volledig schoon en ongebruikt dus.
  Is er iemand in de buurt van Utrecht lage weide of Maarssen die deze doppen kan ophalen, bijvoorbeeld twee tot dire maal per jaar?

 37. Sandra zegt:

  10 juni 2018 om 15:17 | Permalink

  Bert
  Is het mogelijk ze af te geven in de buurt van Schiphol?

 38. Arend Heilbron zegt:

  13 juni 2018 om 11:18 | Permalink

  Beste Bert, stuur een Email naar David Booij. Hij heeft de landelijke lijst van de inzamelpunten.

  groeten Arend.

 39. de boer zegt:

  24 september 2020 om 10:57 | Permalink

  ik woon in Hillegom, waar kan ik mijn doppen inleveren

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (457)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Casino777 Online Spellen: De Ultieme Online Casino Ervaring Van Nederland by Casino777
 • Links

  Milieunet op..