google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Fair Food tijdens The New Kadampa Tradition in Disneyland Parijs

Geschreven op 25-9-2008 - Erik van Erne. Geplaatst in Biologisch, Evenementen Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

opening-the-wisdom-eye.bmpFair Food Company, de duurzame cateraar uit Brabant, bereidt binnenkort een week lang 42.000 warme, vegetarische maaltijden voor The New Kadampa Tradition, een wereldwijde boeddhistische organisatie die haar jaarlijkse mondiale festival Opening the Wisdom Eye van 31 oktober tot en met 7 november in Disneyland Parijs organiseert.

‘De menuwensen van The New Kadampa Tradition waren zo specifiek -in dit geval; vers, vegetarisch en macrobiotisch- dat alleen onze catering dat in dit volume voor elkaar krijgt. De keukenbrigade van Disneyland Paris en andere grote cateraars durfden dit niet aan’, zegt Machiel de Boer van Fair Food Company op de website van HighProfile.

Voor de maaltijden zijn pauzes van 90 minuten ingelast in het programma. ‘Fair Food Company heeft een uniek concept geschreven waarmee de 3500 boeddhisten binnen deze tijd een warme, verse en lekkere maaltijd geserveerd krijgen’, aldus De Boer. Om de maaltijden te bereiden wordt een mobiele keuken van 400 vierkante meter opgebouwd. Alle verse producten worden lokaal ingekocht op het vlakbij gelegen inkoopcentrum Rungis.

Doel van Fair Food Company is duurzaamheid in de catering op grote schaal door te laten dringen. Het bedrijf doet dit naar eigen zeggen door in hun concepten gebruik te maken van Fair Trade producten, biologische ingrediënten, vegetarische varianten, een milieuvriendelijke productieketen, een Cradle to Cradle inventaris en composteerbare disposables. Bron: Misset Horeca

Mooi dat er voor duurzame catering wordt gekozen bij dit grote evenement. Ben wel heel benieuwd wat er wordt verstaan onder een milieuvriendelijke productieketen. Kan mij daar wel iets bij voorstellen, maar de exacte invulling lijkt mij interessant om te weten.

Van Machiel de Boer ontving ik al heel snel deze reactie: Hier verstaan we (in het kort) onder: zoveel mogelijk bereiding op locatie: niet geforceerd terugkoelen, niet gekoeld opslaan, gekoeld transport en dan weer opwarmen. Er gaat maar 1 x energie in het eten. Open deuren als; gebruik groene stroom, biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen en composteerbare vuilniszakken sealfolies enz.. Gebruik van biologische zoveel mogelijk vegetarische ingrediënten. Verse lokalen seizoensproducten en een volledig gescheiden afvalstroom, zoveel mogelijk ter compostering aanbieden.

De Cradle to Cradle inventaris lijkt mij een wereldprimeur. Wist niet eens dat er al zoveel Cradle to Cradle producten op de markt zijn, maar misschien heb ik iets gemist.

Ook hier een reactie van Machiel de Boer: Onze inventaris hebben we zelf ontwikkeld en gemaakt. Dit zijn met name onze uitgifte buffetten, daarnaast een lijn van banken en stoelen gemaakt van pallets (upgraden).

Machiel geweldig bedankt voor deze toelichting.

Tags: , ,

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

  • Afval (2)
  • Agenda (3.459)
  • Biologisch (121)
  • Blog Action Day (57)
  • Bouwen-Klussen (944)
  • Communicatie (382)
  • Cradle to Cradle – Circulair (1)
  • Design (245)
  • Dieren (182)
  • Donald Trump (3)
  • Duurzaam (5)
  • Educatie (353)
  • EEN-Armoede (252)
  • Energie en Besparing (3.803)
  • Europa (29)
  • Evenementen (211)
  • Geluid (27)
  • Gezondheid (324)
  • Goed Doel (122)
  • Green Deal (43)
  • Greenwashing (123)
  • Hergebruik-Kringloop (1)
  • Iets anders (449)
  • Int. Samenwerking (195)
  • Investeren (151)
  • Joe Biden – Barack Obama (119)
  • Kerst (125)
  • Klimaat (1.751)
  • Licht (403)
  • Lucht (35)
  • Mensenrechten (176)
  • Milieu (1)
  • MVO (2)
  • Natuur (823)
  • Nederland (46)
  • Olympische Spelen (68)
  • Oranje (158)
  • Oud & Nieuw (133)
  • Pasen (2)
  • Sinterklaas (16)
  • Sport (247)
  • Vakantie (73)
  • Valentijn (38)
  • Verkiezingen (52)
  • Vervoer en OV (1.840)
  • Vrijwilligerswerk (16)
  • Water (317)
  • Welzijnswerk (30)
  • Recente berichten

  • Mobiliteitsbeeld 2022: Actualisatie Verkenning Gebruik Openbaar Vervoer 2022-2026 by KiM
  • Koningin Máxima Op Werkbezoek Bij Stichting Petje Af
  • Tony Chocolonely: Eerlijike, Heerlijke Chocoladerepen Met Een Verhaal by Greengiving
  • Koning Willem-Alexander Opent Internationaal Elaad Testlab Voor Elektrische Voertuigen In Arnhem
  • De 200ste Windmolen Bij Unilin Insulation in Seneffe by ENGIE
  • De Relatie Tussen Attitudes En Reisgedrag En Het Verband Met De Coronapandemie by KiM
  • Essay: Interacties Tussen De Netwerken Voor Energie, Mobiliteit En ICT by KiM
  • Snellaadpalen Voor Elektrische Auto’s Bij Jumbo Supermarkten En La Place Restaurants by PowerGo
  • Dutch Cups Leverancier Van Herbruikbare Glazen Krijgt 205 Zonnepanelen Op Het Dak
  • Lelystad Stimuleert Gebruik Herbruikbare Bekers Met Statiegeld Op Evenementen by GreenCups
  • Den Bosch Wil Herbruikbare Bekers Bij Evenementen: Jazz in Duketown, Vuelta, Carnaval
  • LeidseKoplopers Willen Herbruikbare Bekers Op Kantoren In Leiden
  • KVK-KIDV Business Challenge Innovatief Verpakken: Zes Nieuwe Verpakkingsuitdagingen
  • Recordopbrengst Duurzame Energie: Bijna 54 Procent Stroom Uit Duurzame Bronnen by Energieopwek
  • Three Little Birds: Every Little Thing Is Gonne Be All Right by Bob Marley & The Wailers
  • Greenwashing: Reclame Code Commissie Noemt CO2-Vrij Vliegen Bij KLM Misleidend
  • Eerste Waterstoftankstation In Horst Aan de Maas in Limburg Geopend
  • De VEMW Energiedag 2022 by Koninklijke VEMW
  • Groene Waterstoffabriek Sinnewetterstof Oosterwolde: Zonne-Energie by Alliander En GroenLeven
  • Drents Tiny House Op Waterstof Uit Zuid- en Oost-Drenthe Gepresenteerd In Den Haag
  • Links

    Milieunet op..