google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

VriendenLoterij Goed Geld Gala 2022: Ruim 61,8 Miljoen Euro Voor 46 Goede Doelen

Geschreven op 16-2-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Goed Doel Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Update 11 januari 2022: Stichting Dierenambulance de Wijs Ontvangt 5.000 Euro Van VriendenLoterij – Van Gogh Museum Ontvangt 720.000 Euro Van VriendenLoterij

16 februari 2020: Mede dankzij uw deelname kunnen 46 goede doelen dit jaar rekenen op een fantastisch bedrag! In totaal is er 61,8 miljoen euro verdeeld.

Met deze bijdrage kunnen goede doelen talloze Nederlanders die dat nodig hebben een steuntje in de rug geven.

Dankzij al onze deelnemers werden de 46 vaste goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn in Nederland op het Goed Geld Gala verrast met prachtige geldbedragen. Een overzicht van de bedragen die de goede doelen ontvangen en de extra projecten en eenmalige schenkingen die zijn toegekend vindt u hier.

Een bijzondere stichting, Stichting met je hart, werd al vroegtijdig verrast met een fantastische eenmalige schenking: € 200.000! Over een tijdsbestek van drie jaar kan de stichting met deze bijdrage maar liefst 29.000 ontmoetingen, voor 4.000 ouderen, in ruim 50 gemeenten door heel Nederland organiseren. Deelnemers aan de VriendenLoterij maken het daarmee mogelijk dat de vrijwilligers- en netwerkorganisatie haar activiteiten kan verdubbelen. Stichting Met je hart organiseert waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen, en biedt zo een structurele oplossing voor eenzaamheid onder ouderen.

Éen van de bijzondere extra projecten die dit jaar zijn toegekend is de refubrished donornier van de Nierstichting. In Nederland vinden jaarlijks 1.000 niertransplantaties plaats, waarvan 450 met een nier van een overleden donor. Jaarlijks overlijden 75 nierpatiënten terwijl zij tevergeefs wachten op een levensreddende donornier. Patiënten mét een donornier leven in onzekerheid omdat hun lichaam het orgaan altijd kan afstoten. Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum hebben een manier gevonden om een donornier zo te behandelen dat de kans op afstoting door het lichaam van de patiënt veel kleiner wordt. De refurbished donornier zorgt voor succesvollere transplantaties, minder complicaties en een kortere wachtlijst. Met de extra bijdrage van de VriendenLoterij die wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers kunnen zij de refurbished donornier verder doorontwikkelen.

Zie ook: BankGiro Loterij Goed Geld Gala 2022: 84,3 Miljoen Voor 77 Culturele Organisaties in Nederland – Postcode Loterij Goed Geld Gala 2022: Ruim 370 Miljoen Euro Voor 117 Goede Doelen – Nieuw Duurzaam Kantoor Voor Goede Doelen Loterijen in Amsterdam Met BREEAM Outstanding

21 februari 2019: Op 11 februari 2019 maakte de VriendenLoterij het bedrag bekend waarmee zij haar beneficiënten mocht verblijden.

Met deze financiële bijdrage verrichten goede doelen fantastisch werk voor mensen in onze samenleving die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Dit bedrag is te danken aan de deelnemers van de VriendenLoterij.

Mede dankzij uw deelname kunnen 48 goede doelen dit jaar rekenen op een fantastisch bedrag! In totaal is er 61,1 miljoen euro verdeeld. Met deze bijdrage kunnen goede doelen talloze Nederlanders die dat nodig hebben een steuntje in de rug geven.

Met uw deelname worden maar liefst 48 goede doelen gesteund. Een aantal initiatieven, zoals het Aids Fonds, KWF Kankerbestrijding en Jantje Beton, behoren tot de vaste goede doelen van de VriendenLoterij en ontvangen ieder jaar gegarandeerd een schenking. Daarnaast mag de VriendenLoterij vijf nieuwe goede doelen verwelkomen.

Eén van deze goede doelen is Stichting Jarige Job, de organisatie die zich richt op verjaardagen van kinderen die opgroeien in arme gezinnen. Door het sturen van een verjaardagsbox met daarin cadeaus, slingers en traktaties voor op school zorgen zij dat de verjaardag een feest voor ieder kind is, ook voor kinderen in gezinnen die het niet breed hebben.

Ook biedt de VriendenLoterij steun in de strijd tegen de torenhoge prijzen die de farmaceuten vragen voor medicijnen tegen zeldzame ziektes. Met doneren van 5 miljoen euro aan de AMC Foundation en UMC Amsterdam is het mogelijk kennis en kunde bij elkaar te brengen voor het zelf bereiden van medicijnen en voor het toegankelijk maken en houden van medicijnen. Zo blijven belangrijke medicijnen beschikbaar en betaalbaar.

20 februari 2018: De VriendenLoterij kan dit jaar opnieuw meer geld geven aan goede doelen die mensen helpen om mee te (blijven) doen in onze maatschappij.

Met dit mooie nieuws opende de VriendenLoterij het jaarlijkse Goed Geld Gala in Singer Laren. Dankzij de deelnemers steeg de afdracht aan deze Nederlandse goede doelen naar 58,9 miljoen euro.

Daarnaast maakte de VriendenLoterij bekend dat vijf nieuwe organisaties vanaf nu een vaste jaarlijkse bijdrage krijgen: Hulphond Nederland, Spieren voor Spieren, Stichting Life Goals, Stichting Vier het Leven en het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Hiermee komt het totaal aantal goede doelen dat de VriendenLoterij steunt op 50.

Iedereen telt mee. Daarom werft de VriendenLoterij fondsen voor Nederlandse goede doelen die zich inzetten voor een gezonde en sociale samenleving. Hierdoor kunnen er in Nederland nieuwe maatschappelijke initiatieven en projecten van de grond komen, waarmee mensen net dat zetje krijgen dat ze verder helpt of waarmee vrijwilligers worden gesteund bij hun werk. Een aantal initiatieven, zoals het Aids Fonds, KWF Kankerbestrijding en Jantje Beton, behoren tot de vaste goede doelen van de VriendenLoterij en ontvangen ieder jaar gegarandeerd een schenking.

Hulphond Nederland is een van de goede doelen die vanaf nu een structurele jaarlijkse bijdrage krijgt van 200.000 euro. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, gedragsproblemen of een posttraumatische stressstoornis. Hulphond Nederland helpt nu ongeveer 600 mensen per jaar. Toch zijn de wachtlijsten voor een hulphond nog lang. De stichting streeft ernaar om per einde 2018 op jaarbasis 1.000 mensen te helpen. Met de structurele jaarlijkse bijdrage is Hulphond in staat deze doelstelling te behalen.

Een andere nieuwe beneficiënt is stichting Life Goals. De stichting is in 2010 opgericht ter bevordering van participatie en re-integratie van mensen aan de onderkant van onze samenleving, zoals dak- en thuislozen, tienermoeders, ex-gedetineerden en slachtoffers van huiselijk geweld door middel van sport. In 40 weken tijd doen deelnemers nieuwe contacten op, krijgen ze meer inzicht in hun eigen gedrag en werken ze aan hun gezondheid. Life Goals is inmiddels actief in 25 gemeenten. De organisatie wil groeien naar 43 gemeenten om zo jaarlijks 5.000 kwetsbare mensen in beweging te brengen. De vaste jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro helpt hen deze doelstelling te realiseren.

Emma at Work zorgt ervoor dat jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar met een chronische of een ernstige (levensbedreigende) ziekte ook kunnen meedoen op de arbeidsmarkt. In Nederland gaat het over zo’n 500.000 jongeren die vanwege hun ziekte vaak een grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De jeugdwerkloosheid onder chronisch zieke jongeren en jongeren met een lichamelijke beperking is 40-50%, terwijl zij wel een waardevolle bijdrage kunnen leveren. De eenmalige bijdrage van 375.000 euro biedt Emma at Work de mogelijkheid om meer jongeren te bereiken, te coachen en aan passend werk te helpen.

Stichting De Ster krijgt een eenmalige schenking van 295.000 euro om Nederlandse kinderen en jongeren tussen de 8 en 23 jaar met sociaal-emotionele problemen te helpen door het organiseren van Sterkampen. Bijna een derde van de kinderen en jongeren in de leeftijd ervaart sociaal-emotionele problemen in de omgang met leeftijdsgenoten. Ze worden gepest, hebben geen of weinig vrienden, zijn onvoldoende weerbaar of sociaal (emotioneel) onhandig in contact. Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat kinderen zes weken na deelname aan een Sterkamp aanzienlijk minder angstig zijn in sociale situaties. Na een half jaar is dat effect nog steeds aanwezig. Daarnaast is een positieve verandering te zien op het gebied van sociale acceptatie, zelfvertrouwen, sociale problemen en teruggetrokken gedrag. Jaarlijks organiseert Stichting de Ster 17 kampen voor ruim 300 kinderen. Met de bijdrage vanuit de VriendenLoterij wil de stichting het aantal kampen vergroten, over 10 jaar wil de stichting 10.000 kinderen hebben geholpen.

16 februari 2018: Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de VriendenLoterij wordt bekendgemaakt welk bedrag goede doelen ontvangen, mede dankzij uw deelname. Vorig jaar ontvingen de goede doelen maar liefst 56,6 miljoen euro.

Dit jaar vindt het Goed Geld Gala plaats op maandag 19 februari 2018 in Singer Laren. Tientallen goededoelenorganisaties ontvangen tijdens dit evenement een bijdrage waarmee zij fantastisch werk verrichten.

De VriendenLoterij ondersteunt maar liefst 48 goede doelen. Een aantal initiatieven, zoals het Alzheimer Nederland, KWF Kankerbestrijding en Jantje Beton, behoren tot de vaste goede doelen van de VriendenLoterij en ontvangen ieder jaar gegarandeerd een schenking.

Voor andere goede doelen wordt het een spannende avond. De VriendenLoterij maakt op deze avond ook bekend welke goede doelen een eenmalige schenking ontvangen. Én de loterij mag een aantal bijzondere extra projecten van de vaste goede doelen steunen met een financiële bijdrage.

Lucille Werner is de gastvrouw op het Goed Geld Gala. Als VriendenLoterij Ambassadeur en oprichter van de Lucille Werner Foundation weet de presentatrice als geen ander hoe belangrijk deelnemers van de VriendenLoterij zijn voor goede doelen. Vorig jaar ontving Lucille Werner een bedrag van 200.000 euro voor haar foundation. Dit jaar mag zij zélf goede doelen fantastisch nieuws brengen over de financiële steun die zij ontvangen dankzij deelnemers van de VriendenLoterij.

De VriendenLoterij wil een vriend zijn voor alle Nederlanders. Voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving. En voor deelnemers die grote prijzen kunnen winnen. De VriendenLoterij steunt daarom goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen.

De VriendenLoterij gaf op het Goed Geld Gala 2017 ruim 56,6 miljoen euro aan goede doelen. Welk bedrag goede doelen dit jaar ontvangen is nog een verrassing. Sinds 1998 is ruim 787 miljoen euro geschonken aan meer dan 3.300 (sport)clubs en verenigingen en 48 goede doelen.

Zie ook: Postcode Loterij Goed Geld Gala 2019: Ruim 370 Miljoen Euro Voor 117 Goede Doelen  – BankGiro Loterij Goed Geld Gala 2019: 79,4 Miljoen Voor 77 Culturele Organisaties in Nederland – Nieuw Duurzaam Kantoor Voor Goede Doelen Loterijen in Amsterdam Met BREEAM Outstanding

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (459)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Plastic Wegwerp Draagtasjes Versus Herbruikbare Draagtasjes
 • Verhuizen? Regel Regel Deze Drie Dingen Vooraf
 • Verduurzaam Jouw Bedrijf En Maak Dat Breed Bekend Bij Gemeenten En Leveranciers
 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Links

  Milieunet op..