google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Secretaressedag en de Secretaresse van het Jaar 2020: De Co-Manager

Geschreven op 24-2-2010 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Communicatie Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

rozenUpdate 1 februari 2020: Hoe verloopt de verkiezing voor Secretaresse van het Jaar 2020? Je kunt tot 26 februari 2020 een secretaresse voordragen voor de verkiezing.

Daarna volgen er verschillende selectierondes en ten slotte op 14 april 2020 de finale. De winnaar en de runner-ups ontvangen natuurlijk ook mooie prijzen. 

Op dinsdag 14 april 2020 ontdek je wie de Secretaresse van het Jaar 2020 wordt! Op dit event zetten wij alle secretaresses, PA’s, managementassistants en officemanagers in het zonnetje. Ben jij erbij?

Samen met onze executive partners Public Support, Pimm® Solutions en Corendon organiseert Schoevers alweer de 35e Secretaresse van het Jaar-verkiezing. Dit jaar is het thema de Co-manager.

Want wat is een manager nou zonder haar of zijn rechterhand? Als secretaresse doe je veel meer dan alleen typen en afspraken inplannen: je regelt, organiseert en ontzorgt. Kortom, met je helicopterview maak jij jezelf onmisbaar.

7 maart 2019: Op dinsdag 16 april 2019 organiseert Schoevers met als executive partner Pimm de verkiezing Secretaresse van het Jaar 2019.

Op deze dag zetten wij alle secretaresses, PA’s, management assistants en officemanagers in het zonnetje.

Deze dag vindt plaats in Sport- en congrescentrum Papendal in Arnhem.

Het thema van deze 34e editie is: Verbinden: de kern van succes.

18 april 2018: Donderdag 19 april 2018 is het weer zover, de derde donderdag van april, beter bekend als landelijke secretaressedag.

In Nederland bestaat deze dag sinds 1989, maar het initiatief lijkt de laatste jaren in belang te stijgen.

Een ideale gelegenheid om de secretaresses in de Blije Bloemen te zetten. Van ons alvast een digitaal bosje bloemen, voor alle secretaresses.

Jolanda Maasakkers uit Geldrop, directiesecretaresse bij SDK Vastgoed (VolkerWessels) is op 17 april tijdens de feestelijke finale van de door Schoevers georganiseerde 33ste editie van de verkiezing gekozen tot Secretaresse van het Jaar 2018.

Drie finalisten streden tegen elkaar in het Miele Experience Center in Vianen voor de titel  Secretaresse van het Jaar 2018. Het oordeel van de jury bevestigde de stemmen van het publiek in de uitverkochte zaal. Juryvoorzitter Dianne van de Rijt: “Jolanda is een gedegen vakvrouw die tijdens het nominatietraject voor de titel een enorme groei heeft laten zien. Zij moedigt mensen aan te blijven leren en is daarmee een fantastische ambassadeur voor het secretaressevak.” Jolanda zelf is “waanzinnig trots” op het vak én op haar overwinning en streeft ernaar jonge mensen te motiveren het carrièrepad van secretaresse te volgen en ze te stimuleren zich te blijven ontwikkelen.

Er staat Jolanda een uitdagend jaar te wachten: niet alleen is zij een jaar lang ambassadeur voor het secretaressevak en geeft daarvoor presentaties over het vak aan collega’s, bedrijven en overheden, maar ook maken radio- en tv- interviews deel uit van de activiteiten.

20 april 2012: Jacqueline van de Looy, werkzaam bij de Coresta Group uit Son, is uitgeroepen tot Secretaresse van het Jaar 2012. Van harte gefeliciteerd.

Jacqueline van de Looy is al 27 jaar werkzaam als secretaresse en de laatste vier jaar in die functie bij Coresta Group uit Son. Volgens het juryrapport viel ze op doordat ze haar taken als secretaresse ziet als sport. Ze is vakinhoudelijk sterk en ze is de verbindende schakel tussen haar collega’s in de organisatie. Met haar hartelijke persoonlijkheid vormt ze niet alleen een prima trio met haar twee directeuren; ze ondersteunt ook 10 projectleiders. Jacqueline wordt geprezen vanwege haar attentheid, behulpzaamheid en luisterend oor.

3-04-2012: Donderdag 19 april 2012 is het weer zover, de derde donderdag van april, beter bekend als landelijke secretaressedag. In Nederland bestaat deze dag sinds 1989, maar het initiatief lijkt de laatste jaren in belang te stijgen. Een ideale gelegenheid om de secretaresses in de Blije Bloemen te zetten. Van ons alvast een digitaal bosje bloemen, voor alle secretaresses.

Uiteraard is er dit jaar ook weer de verkiezing van de Secretaresse van het Jaar 2012. De aanmeldfase is gesloten. Een vakjury buigt zich momenteel over alle inzendingen en zal hieruit drie uitzonderlijke finalisten selecteren. Vanaf dinsdag 10 april kan er online op deze drie finalisten worden gestemd.

Een combinatie van jurering, de campagnevoering én de stemmen leidt tot de uiteindelijke winnares. Op 19 april, Secretaressedag 2012,  maakt de vakjury de winnaar bekent tijdens de feestelijke VIP-uitreiking met inhoudelijk programma over Het Nieuwe Werken bij Microsoft te Schiphol.

21 april 2011: Secretaresse Karin van Peursen, werkzaam bij het AMC, is uitgeroepen tot secretarese van het Jaar 2011. Van harte gefeliciteerd.

20 april 2011: Donderdag 21 april is het weer Secretaressedag 2011. De dag ook dat bekend wordt gemaakt wie met de titel Secretaresse van het Jaar 2011 naar huis gaat. De strijd gaat tussen Karin van Peursen, Janneke van de Geijn en Irene Frankfort. U kunt vandaag nog uw stem uitbrengen.

14 april: Morgen is het weer zover, de derde donderdag van april, beter bekend als landelijke secretaressedag. In Nederland bestaat deze dag sinds 1989, maar het initiatief lijkt de laatste jaren in belang te stijgen. Een ideale gelegenheid om de secretaresses in de Blije Bloemen te zetten. Van ons alvast een digitaal bosje bloemen, voor alle secretaresses.

Zie ook: Internationale Vrouwendag 2011

Ellen de Jong Hoorn31 maart 2010: Secretaresse Ellen de Jong, werkzaam bij Heddes Bouwgroep BV te Hoorn, is gekozen tot Secretaresse van het Jaar 2010. Volgens de jury heeft Ellen gewonnen omdat ze in haar presentatie zo duidelijk de veelzijdigheid van het vak wist over te brengen en haar ambities niet onder stoelen of banken stak. Uit handen van Jilko Andringa, algemeen directeur van Manpower, ontving Ellen de winnaars-award in de vorm van een schijnwerper én de reischeque voor Hollywood.

Ellen, van harte gefeliciteerd.

21 maart 2010: De drie finalisten zijn bekend! En op 30 maart is de grote finale. Tijdens het vakcongres Who’s the Boss? in Slot Zeist verzorgen de finalisten een live presentatie. Samen met de online verkregen stemmen, de stemmen van het aanwezige publiek en het zwaarwegende oordeel van de jury wordt de uiteindelijke winnares bekend gemaakt.

Secretaresse van het JaarWie verdient de titel Secretaresse van het Jaar? Stem op de secretaresse die jouw voorkeur heeft: Margreet Batterink, Compello of Judith Rukiyah Polak, Nuon of Ellen de Jong, Heddes Bouwgroep BV. Stemmen kan tot 30 maart 2010.

10 maart 2010: De jury heeft uit alle aanmeldingen een selectie van 10 halve finalisten gemaakt. Tot en met 16 maart kan er gestemd worden op deze 10 topsecretaressen. De tien halve finalisten zijn: Hanneke Wessel, Margreet Batterink, Susan Willemen, Willemijn van Trijen, Ellen de Jong, Irma Vos, Alinda Bergsma, Angela Platje, Judith Rukiyah – Polak en Annemiek Simons. U kunt hier stemmen

Op 18 maart worden de drie finalisten bekendgemaakt en dus kunt u van 18 tot en met 29 maart stemmen op de topsecretaresse van uw voorkeur. Op 30 maart zal de jury de winnaar bekend maken tijdens het congres Who’s the Boss? in Slot Zeist.

24 februari 2010: Op dinsdag 30 maart 2010 organiseert Manpower voor de 24e keer de Verkiezing Secretaresse van het Jaar. Het nomineren is intussen gestart. Tot 8 maart kunnen secretaresses voor de begeerde titel worden voorgedragen door hun managers, door zichzelf of door derden.

Uit de aanmeldingen worden 10 finalisten geselecteerd. Op hen kan van 9 tot en met 16 maart via Secretaresse van het Jaar gestemd worden. Op 17 maart worden de drie uiteindelijke finalisten bekend gemaakt.

Zij verzorgen elk een live presentatie op het vakcongres ‘Who’s the boss?’ op 30 maart in Slot Zeist waarna het aanwezige publiek kan stemmen. De jury baseert haar oordeel op zowel de vakinhoudelijke kwaliteiten, het algemeen voorkomen als het enthousiasme voor het ambassadeurschap. De sprekers en workshops op deze bijeenkomst worden afgewisseld met presentaties van de drie finalisten. Aan het einde van de dag beslissen jury en publiek wie er in 2010 als nieuwe ambassadeur voor het vak in de schijnwerpers zal staan.

De winnaar van de Verkiezing Secretaresse van het Jaar 2010 mag met iemand naar keuze op reis naar Hollywood, stad van de schijnwerpers, en krijgt nog zakgeld mee bovendien. Voor haar maakt modeontwerpster Emily Hermans, van het couturelabel MLY, een exclusief maatpak. Bron: Secretaresse van het Jaar

Overigens meldt Manpower dat er een geheel nieuwe website is en het eerste dat mij opviel was het merkwaardige logo. Inmiddels begrijp ik dat daarmee de secretaresse in een maatpak wordt uitgebeeld. Help?? Wat het Oranje schuine balkje in het logo vraag ik mij meer en meer af. Wel intrigerend zullen we maar zeggen.

VMCPersoonlijk had ik toch liever een wat minder ouderwets ogende aanpak gezien, zeg maar zoiets als de Vrouwen in Marketing en Communicatie, die heel mooi een lipstick effect hebben toegepast.

VMC is het netwerk voor vrouwen in marketing en communicatie. Alleen voor vrouwen, omdat vrouwen nu eenmaal anders zijn dan mannen. Zachter. Ronder. Soms ook hard. Concurrerend. Vrouwen leggen andere accenten, hebben andere invalshoeken. VMC is de omgeving om elkaar te ontmoeten, inspireren en motiveren. Om ervaringen uit te wisselen over ‘vrouwendingen’ waar je in je werk tegenaan loopt.

Zie ook: VMC te sexy voor Adformatie en Internationale Vrouwendag 2010: Een bosje rozen voor elke vrouw !

2 Reacties

 1. Anette Jansen zegt:

  30 maart 2010 om 15:29 | Permalink

  Over het logo valt wellicht te twisten. Ik wilde graag even benadrukken dat de secretaresse van het jaar verkiezing ontzettend motiverend en een ware waardering voor ons vak is! Bij ons is het bedrijf wordt sinds kort ook een “in house” secretaresse van het jaar verkiezing gehouden. De winnares mag haar prijs uitzoeken op Chapeau Kado. Een fantastisch leuk idee en wellicht inspirerend voor andere werkgevers!?

  Reactie aangepast door redactie, reclame verwijderd

 2. Gerda zegt:

  31 maart 2010 om 07:37 | Permalink

  Marlies van Wijhe van Van Wijhe Verf is Zakenvrouw van het Jaar 2010

  “Het familiebedrijf is voor de werkgelegenheid en economische waarde veel belangrijker voor Nederland dan men denkt en verdient meer waardering en ondersteuning op maat. Dit geldt ook voor de maakindustrie, waar een belangrijk deel van de technologische vernieuwing vandaan komt.” Dit stelt Marlies van Wijhe (44), Algemeen Directeur van Van Wijhe Verf B.V., producent van de verfmerken Wijzonol Bouwverven en Ralston. Ze is maandag 29 maart uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2010.

  Van Wijhe grijpt haar titel en bijbehorende extra zichtbaarheid aan om zowel de kracht van haar eigen bedrijf, als ook die van het familiebedrijf en de maakindustrie op de kaart te zetten. Dit doet ze in combinatie met de onderwerpen duurzaamheid en innovatie.

  De titel ‘Zakenvrouw van het Jaar’ is de prestigieuze jaarlijkse prijs waarmee een succesvolle vrouw wordt onderscheiden. De prijs wordt ook wel ‘de Prix Veuve Clicquot’ genoemd en is onder meer toegekend aan Marlies van Wijhe vanwege de succesvolle focus van haar bedrijf op duurzaamheid en innovatie. Marlies is een vrouw op een belangrijke positie in het mannenbolwerk van de verfindustrie en ze geeft leiding aan een financieel gezond familiebedrijf. Deze feiten zijn in de verkiezing meegewogen. De Prix Veuve Clicquot wordt in 15 landen uitgereikt en bestaat in Nederland sinds 1981.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (701)
 • Agenda (3.389)
 • Biologisch (119)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (912)
 • Communicatie (378)
 • Cradle to Cradle – Circulair (534)
 • Design (244)
 • Dieren (179)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.461)
 • Educatie (351)
 • EEN-Armoede (253)
 • Energie en Besparing (3.734)
 • Europa (29)
 • Evenementen (203)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (320)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (38)
 • Greenwashing (121)
 • Hergebruik-Kringloop (331)
 • Iets anders (423)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (149)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (124)
 • Klimaat (1.732)
 • Licht (397)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (175)
 • Milieu (760)
 • MVO (113)
 • Natuur (799)
 • Nederland (42)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (130)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (17)
 • Sport (240)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (51)
 • Vervoer en OV (1.733)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (309)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Sustainablilitry Live 2022: Shaping The Future Of Sustainable Business by Sustainability Magazine
 • Finale Najaarseditie SDG-Challenge 2021 Voor Nederlandse Universiteiten
 • Subsidieregeling R&D Mobiliteitssectoren: 150 Miljoen Euro Voor 8 Projecten Schonere, Slimmere Mobiliteit
 • De MINI Vision Urbanaut Multi Purpose Vehicle (MPV): De Toekomst by MINI
 • Starbucks Vakantiemok In De VS: Gratis Een Herbruikbare Rode Kerst Beker
 • Ohmie The Orange Lamp: De Oranje Sinaasappellamp by Krill Design
 • Groene Nieuwbouw Aeres Hogeschool Almere: Entreegebouw Voor Floriade Expo 2022
 • Student Experience Amsterdam Minervahaven: Europa’s Duurzaamste Studentenhuisvesting Met Zonnegevel
 • What Does The Extinction Of Bees Mean For All Of Humanity? by Innovative Techs
 • Klimaatnieuws: ETS CO2 Prijs Voor 1 Ton CO2 In Europa Schiet Omhoog Naar Record Van 70 Euro
 • Winnaars ARC21 Awards: Depot Boijmans Van Beuningen Winnaar ARC21 Architectuur Award
 • Superuse Studios Winnaar ARC21 Oeuvre Award: ARC21 Jong Talent Award Voor Frank Loer
 • Autosalon Brussel 2022 Gaat Niet Door: Digitaal Platform AskOTO Komt Eraan by Febiac
 • De Campagne Beter Wordt Het Niet Buiten: Golf Go For Green #GoForGreen by GOLF NL En KNGF
 • Symposium Duurzaam Watergebruik Sportvelden Bij Hockeyclub Den Bosch
 • De Elektrische Mercedes-Benz VISION EQXX Met Een Actieradius Van 1000 Kilometer
 • Eerste Elektrische Waterstof Binnenvaarttanker Van Nederland by VT Group En INOVYN
 • De Vele Voordelen Van Gramitherm Grasisolatie: Circulair, Duurzaam En Biobased by BZW Holland
 • De Duurzame Elektrische 3D Geprinte Sloep Van Gerecyclede PET-Flessen by Sloepmakerrij
 • Maximumsnelheid Op Meeste Wegen In Amsterdam Gaat In 2023 Naar 30 Kilometer Per Uur
 • Links

  Milieunet op..