google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

The Big Red Machine: UVV Honkbal Gedegradeerd uit Hoofdklasse Honkbal

Geschreven op 31-8-2010 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Sport Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

UVV

Update 7 februari 2021: Vorig jaar was er weinig te melden over het honkbal in Nederland.

De KNBSB volgde de adviezen van de overheid met als gevolg dat er uiteindelijk geen wedstrijd werd gespeeld.

De voorbereidingen voor het seizoen 2021 zijn al gestart, maar of er ook echt gespeeld gaat worden, blijft vooralsnog de vraag. De KNBSB is afhankelijk van de beslissingen die door de regering worden genomen.

8 mei 2019: Zo, UVV is weer begonnen aan een nieuw seizoen in de Overgangsklasse. Na tien wedstrijden staat UVV op de tiende plaats met vier gewonnen wedstrijden en dus 8 punten.

21 november 2018: UVV speelt ook volgend jaar in de overgangsklasse. Degradatie naar de eerste klasse werd ternauwernood voorkomen.

UVV eindigde als nummer 6 van de bottum 8 met vier punten voorsprong op DSS en zes punten voorsprong op The Hawks.

Orlando Stewart wordt volgend seizoen de hoofdcoach van UVV. De coach uit Curaçao zal bij de Utrechtse honkbalclub assistentie krijgen van Marlon Fluonia en Harold Wout.

2 november 2017: UVV heeft te maken met een heuse leegloop na de degradatie uit de hoofdklasse van het afgelopen seizoen. Er vertrekken maar liefst negen spelers bij UVV.

Het naar de hoofdklasse gepromoveerde Quick Amersfoort shopt bij de Utrechtse degradant en neemt vier spelers over van UVV: Jurjen van Zijl, Tijmen Takke, Rick Kuipers en Jelle Blaauw.

Ook HCAW Bussum neemt vijf spelers over van UVV: Timo van Ancum, Julian Goins, Roland Laurens, Julian Rip en Berend Ruben .

18 september 2017: UVV is gedegradeerd uit de hoofdklasse. Doordat Storks won van Onze Gezellen kunnen de Utrechters niet meer op de vierde plek komen in de poule van zes.

UVV is volgend seizoen actief in de overgangsklasse. Het Amersfoortse Quick promoveerde dit weekend van de overgangsklasse naar de hoofdklasse.

18 augustus 2013: UVV sluit de reguliere competitie af met drie verliespartijen tegen Pioniers. Donderdag werd het 0-5, zaterdag 5-13 en zondag verloor UVV met 7-1.

Door deze resultaten eindigt UVV, net als vorig seizoen en het seizoen daarvoor op de vijfde plaats in de reguliere competitie. Dit keer met slechts 34 punten uit 42 wedstrijden terwijl UVV vorig seizoen nog 51 punten uit 42 wedstrijden haalde. In 2011 haalde UVV ook slechts 34 punten uit 42 wedstrijden.

De achterstand op de nummer 4 Pirates is maar liefst 23 punten en  de achterstand op de nummer 3 Pioniers is 25 punten.

Neptunus, Kinheim, Pioniers en Pirates gaan de play-offs spelen. Daarna volgt de ontknoping van deze competitie in de Honkbal Holland Series waar de nummers 1 en 2 uit de play-offs aan deelnemen. UVV kan zich nu gaan opmaken voor de play-downs. Een serie wedstrijden tegen de nummers 6, 7 en 8 van de reguliere competitie: HCAW, The Hawks en ADO. Tegen deze tegenstanders wordt telkens een serie van drie wedstrijden gespeeld.

Donderdag 22 augustus UVV-ADO, zaterdag 24 augustus ADO-UVV en zondag 25 augustus UVV-ADO. Donderdag 29 augustus UVV-The Hawks, zaterdag 31 augustus The Hawks-UVV en zondag 1 september UVV-The Hawks. Donderdag 5 september UVV-HCAW, zaterdag 7 september HCAW-UVV en zondag 8 september de laatste wedstrijd van het seizoen 2013 UVV-HCAW.

11 augustus 2013: UVV deed het zaterdag bijzonder slecht tegen The Hawks. Al in de eerste inning keek UVV tegen een 11-0 achterstand aan. Die klap kwam UVV niet meer te boven. Eindstand 12-8. In de thuiswedstrijd tegen The Hawks was UVV duidelijk de sterkste. Een afgetekende 10-0 winst.

UVV sluit de reguliere competitie af tegen Pioniers. Donderdag 15 augustus speelt UVV thuis op de Paperclip. Zaterdag 17 augustus weer een thuiswedstrijd en zondag 18 augustus de uitwedstrijd tegen Pioniers. Veel staat er niet meer op het spel. UVV kan niet meer worden ingehaald door HCAW en eindigt dus als vijfde in de reguliere competitie.

Het verschil tussen de bovenste vier, Neptunus, Pirates, Kinheim en Pioniers, die na de reguliere competitie met elkaar gaan strijden in de Play-offs en de onderste vier, UVV, HCAW, The Hawks en ADO, die in de Play-downs gaan uitmaken wie er gaat degraderen, is dit seizoen ongekend groot.

9 augustus: Het lijkt erop dat het bij UVV steeds slechter gaat. De eerste wedstrijd tegen The Hawks, de nummer zeven in de Hoofdklasse werd gisteren met 6-3 verloren. Zaterdag speelt UVV weer uit Tegen The Hawks en zondag thuis. UVV sluit de reguliere competitie af tegen Pioniers (15-8 thuis, 17-8 thuis en 18-8 uit).

4 augustus 2013: Zo, de zomerstop is achter de rug en UVV heeft de twee inhaalwedstrijden gespeeld. Donderdag 1 augustus ging UVV dramatisch onderuit met 3-22 tegen Pirates. Zaterdag werd een nipte overwinning op ADO, de nummer acht in de Hoofdklasse met slechts 4 punten, behaald. Uitslag 1-2.

Nog twee wedstrijdronden in de reguliere competitie. Eerst neemt UVV het drie keer op tegen The Hawks op 8 en 10 augustus uit en zondag 11 augustus thuis op De Paperclip. 

28 juli 2013: UVV wint de eerste wedstrijd tegen Pirates met 5-4. De wedstrijd van zaterdag werd afgelast en wordt nu op dinsdag 30 juli gespeeld. De derde wedstrijd van het drieluik tegen Pirates werd door UVV kansloos verloren met 10-2. Zaterdag 3 augustus staat de inhaalwedstrijd tegen ADO op het programma.

Met nog acht wedstrijden te gaan, waarvan drie tegen Pioniers, staat UVV inmiddels 17 punten achter op Pioniers. Deelname aan de play-offs is dus niet langer haalbaar. UVV gaat na de reguliere competitie, net zoals vorig seizoen deelnemen aan de play-downs.

21 juli 2013: UVV verliest drie keer van Kinheim en is toppitcher Chris Metzger kwijt. Dat is de conclusie na het eerste drieluik na de zomerstop. De toppitcher van UVV mag niet meer spelen ivm problemen met zijn werkvergunning in Nederland. Donderdag verloor UVV vrij kansloos tegen Kinheim met 5-0. Zaterdag werd het een nipte 7-6 nederlaag en zondag werd het in de thuiswedstrijd een 4-7 nederlaag.

De nummer 6 van de Hoofdklasse HCAW wint drie keer van ADO en loopt dus 6 punten in op UVV. Pioniers blijft het uitstekend doen en wint zelfs twee keer van koploper Neptunus. UVV blijft wel op de 5e plaats staan, maar heeft nu 13 punten achterstand op Pioniers en staat slechts vijf punten voor op de nummer 6 in de Hoofdklasse, HCAW. Een plaats bij de bovenste vier in de Hoofdklasse die recht geeft op deelname aan de Play-offs is nu wel heel ver weg voor UVV.

Het komende drieluik voor UVV is tegen Pirates. Op donderdag 25 juli en zaterdag 27 juli thuis op De Paperclip in Vleuten en zondag 28 juli uit in Amsterdam. Zaterdag 3 augustus staat de inhaalwedstrijd tegen ADO op het programma. Dan volgen nog drie wedstrijden tegen The Hawks (8-8 uit, 10-8 uit en 11-8 thuis) en UVV sluit de reguliere competitie af tegen Pioniers (15-8 thuis, 17-8 thuis en 18-8 uit).

16 juli 2013: Zo, de zomerstop is achter de rug en de honkballers in de Hoofdklasse gaan verder met de competitie. UVV speelt donderdag 18 juli de eerste van drie wedstrijden tegen Kinheim uit in Haarlem. Zaterdag 20 juli weer een uitwedstrijd en zondag 20 juli speelt UVV thuis op De Paperclip de derde wedstrijd tegen Kinheim.

22 juni 2013: UVV heeft het prima gedaan tegen ADO. Eerste wedstrijd met 6-0 gewonnen en de tweede wedstrijd met 16-4. De verregende wedstrijd tegen ADO wordt op zaterdag 3 augustus ingehaald. Na de zomerstop gaat de competitie weer verder met wedstrijden tegen Kinheim (18-7 uit, 20-7 uit en 21-7 thuis.  Pirates (25-7 thuis, 27-7 thuis en 28-7 uit). The Hawks (8-8 uit, 10-8 uit en 11-8 thuis). UVV sluit de reguliere competie af tegen Pioniers (15-8 thuis, 17-8 thuis en 18-8 uit).

9 juni 2013: Een teleurstellende ronde voor UVV tegen Neptunus. UVV werd niet weggespeeld, maar wist de winst helaas geen enkele keer te pakken. Drie keer verloren. Donderdag werd het 2-0 voor Neptunus, zaterdag 4-3 en zondag verloor UVV met 1-4 van de koploper in de Hoofdklasse Honkbal.

Het komende drieluik voor UVV biedt meer kans op winst. UVV neemt het op tegen hekkensluiter ADO. Donderdag 20 juni en zaterdag 22 juni speelt UVV thuis op sportpark De Paperclip in Vleuten en zondag 23 juni staat de uitwedstrijd in Den Haag op het programma. UVV blijft overigens op de vijfde plaats staan. Pioniers loopt dankzij twee overwinningen en een gelijk spel tegen HCAW vier punten uit op UVV. Het verschil is nu 7 punten. Het verschil met HCAW, de nummer zes in de Hoofdklasse is nu 9 punten.

2 juni 2013: Het tweede drieluik tegen HCAW is goed afgesloten door UVV. Na een 4-1 winst op donderdag werd het zaterdag eveneens 1-4 maar dan voor HCAW. De uitwedstrijd op zondag werd door UVV met 0-4 gewonnen. Door deze resultaten blijft UVV op de vijfde plaats staan met slechts 2 punten achterstand op Pioniers en 10 punten voorsprong op de nummer 6, HCAW.

Het komende drieluik voor UVV wordt een zware klus tegen de huidige koploper in de Hoofdklasse Honkbal, Neptunus. Op donderdag 6 juni en zaterdag 8 juni uit in Rotterdam tegen Neptunus en op zondag 9 juni thuis tegen Neptunus. Naaste concurrent Pioniers neemt het drie keer op tegen HCAW.

28 mei 2013: Zo, de inhaalwedstrijd tegen The Hawks is met 4-3 gewonnen.Een benauwde overwinning, maar de punten tellen natuurlijk. UVV blijft op slechts twee punten van Pioniers dat op de vierde plaats staat, die recht geeft op deelname aan de play-offs.

26 mei 2013: De strijd om de vierde plaats is vooralsnog duidelijk door Pioniers gewonnen. Na een 10-0 nederlaag op donderdag, volgde een 7-0 nederlaag op zaterdag. In de thuiswedstrijd op zondag ging het een stuk beter maar moest UVV met een 0-1 nederlaag toch zijn meerdere erkennen in Pioniers. Door deze resultaten is UVV gezakt naar de vijfde plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse Honkbal. Dinsdag 28 mei staat de inhaalwedstrijd UVV – The Hawks op het programma, de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft.

Op donderdag 30 mei is de start van de tweede competitiehelft met het drieluik tegen HCAW.  UVV speelt thuis op De Paperclip in Vleuten op donderdag 30 mei en zaterdag 1 juni. Op zondag 2 juni staat de uitwedstrijd tegen HCAW in Bussem op het programma. Het verschil tussen UVV en HCAW is nog maar 6 punten, alhoewel UVV nog een wedstrijd moet inhalen tegen The Hawks. Wie gaat de punten pakken en wie staat er op de vijfde plaats na het weekend?

22 mei 2013: UVV wint twee keer van The Hawks. Op zaterdag won UVV nipt met 6-5. Zondag ging het een stuk makkelijker en werd het 1-13 voor UVV. De voor donderdag vastgestelde wedstrijd is verregend en wordt ingehaald op dinsdag 28 mei. De strijd om vierde plaats begint nu echt met het drieluik tegen Pioniers dat slechts twee punten achterstand (één wedstrijd meer gespeeld) heeft op UVV. Donderdag 23 mei Pioniers-UVV, zaterdag 25 mei Pioniers-UVV en zondag 26 mei UVV-Pioniers. Wie gaat de punten pakken en wie staat er op de vierde plaats na dit weekend?

Op donderdag 30 mei is de start van de tweede competitiehelft tegen HCAW (30-5 thuis, 1-6 thuis en 2-6 uit). Neptunus (6-6 uit, 8-6 uit en 9-6 thuis). ADO (20-6 thuis, 22-6 thuis en 23-6 uit). Kinheim (18-7 uit, 20-7 uit en 21-7 thuis.  Pirates (25-7 thuis, 27-7 thuis en 28-7 uit). The Hawks (8-8 uit, 10-8 uit en 11-8 thuis). UVV sluit de reguliere competie af tegen Pioniers (15-8 thuis, 17-8 thuis en 18-8 uit).

12 mei 2013: UVV heeft de drie wedstrijden tegen de nummer drie van de ranglijst afgesloten met een verlies. Donderdag had UVV niets in te brengen en ging kansloos met 15-0 ten onder in de uitwedstrijd tegen Pirates. Zaterdag en zondag was het een stuk spannender, maar helaas voor UVV werden beide wedstrijden toch verloren. Zaterdag met 5-4 in Amsterdam en zondag werd de thuiswedstrijd onder het toeziend oog van de camera’s van NOS Studio Sport met 1-3 verloren.

UVV blijft op de vierde plaats van de Hoofdklasse Honkbal. In de stand is de 7-4 uitslag van de wedstrijd Kinheim – Pirates op 20 april niet opgenomen. Een door Pirates ingediend protest is toegekend en de wedstrijd wordt op 14 juli 2013 overgespeeld vanaf de eerste helft van de zesde inning met een 2-2 stand, één uit, de honken vol voor Kinheim en één slag-nul wijd op de slagman.

Het komende drieluik tegen The Hawks uit Dordrecht dat dit jaar voor het eerst in de Hoofdklasse uitkomt. Op donderdag 16 mei en zaterdag 18 mei speelt UVV thuis op De Paperclip tegen The Hawks en op zondag 19 mei staat de uitwedstrijd in Dordrecht op het programma. De eerste helft van de competitie wordt afgesloten tegen de directe concurrent voor de vierde plaats van vorig seizoen Pioniers. Op donderdag 23 mei en zaterdag 25 mei speelt UVV uit in Hoofddorp en op zondag 26 mei thuis op De Paperclip in Vleuten.

5 mei 2013: UVV heeft het tegen koploper Kinheim niet waar kunnen maken. Donderdag werd er met met 2-6 verloren en zaterdag was UVV kansloos tegen Kinheim. Uitslag 0-13. Zondag had UVV in de uitwedstrijd in de 9e inning nog volop kansen met drie honken bezet. Helaas werd deze kans niet benut. Uitslag 5-2 voor Kinheim. Door deze resultaten is UVV naar de vierde plaats gezakt in de Hoofdklasse Honkbal.

Het komende drieluik is tegen de huidige nummer drie op de ranglijst, Pirates. Altijd een hele lastige tegenstander. Donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, staat de eerste uitwedstrijd tegen Pirates op het programma. Let op: aanvangstijd 14:00 uur. Zaterdag 11 mei de tweede uitwedstrijd tegen Pirates in Amsterdam en zondag 12 mei speelt UVV de derde wedstrijd tegen Pirates, thuis op De Paperclip in Vleuten.

28 april 2013: UVV blijft het heel goed doen in de Hoofdklasse. Tegen ADO werd drie keer gewonnen. Donderdag werd het in Den Haag 2-13, zaterdag had UVV in de tweede uitwedstrijd tegen ADO zelfs maar 7 innings nodig voor een 1-14 winst. Zondag werd de thuiswedstrijd op sportpak De Paperclip in Vleuten met 3-1 gewonnen. UVV staat door deze resultaten nog steeds op de derde plaats in de Hoofdklasse Honkbal.

Het komende drieluik is tegen koploper Kinheim. Donderdag 2 mei speelt UVV thuis op de Paperclip in Vleuten. Zaterdag 4 mei weer een thuiswedstrijd en zondag 5 mei de laatste van de drie wedstrijden tegen Kinheim uit in Haarlem. Daarna is Pirates drie keer de tegenstander (9-5 uit, 11-5 uit en 12-5 thuis). Zes belangrijke wedstrijden voor UVV, die. zo leert de ervaring van vorig jaar, het verschil kunnen gaan maken in de eindstand.

21 april 2013: Mooie start van UVV in het drieluik tegen Neptunus. Donderdag werd met 6-0 gewonnen, waardoor UVV alleen aan kop kwam in de hoofdklasse.  Zaterdag was de start nog goed, maar uiteindelijk werd er toch met 2-3 verloren. Toch staat UVV nog steeds aan kop. Zondag ging UVV in de uitwedstrijd in Rotterdam ook aardig van start, maar de overwinning ging toch met 6-4 naar Neptunus. UVV zakt door dit resultaat naar de derde plaats.

Het komende drieluik is tegen ADO. Donderdag 25 april uit in Den Haag, zaterdag 27 april weer uit in Den Haag en zondag 28 april speelt UVV thuis op de Paperclip in Vleuten.

14 april 2013: Geweldige start voor UVV van de Hoofdklasse Honkbal competitie 2013. Drie keer winst in de wedstrijden tegen HCAW. Vrijdag werd het in de uitgestelde uitwedstrijd tegen HCAW 1-5. Zaterdag werd er in de tweede uitwedstrijd met 3-4 gewonnen en zondag in de eerste thuiswedstrijd op De Paperclip in Utrecht Vleuten werd het 11-0 voor UVV in 7 innings.

Het komende drieluik is tegen Neptunus. Donderdag 18 april en zaterdag 20 april thuis en zondag 21 april de uitwedstrijd in Rotterdam. De nummers 1 en 2 in de huidige stand.

22 januari 2013: Zo, het programma voor het seizoen 2013 voor UVV Honkbal is bekend. Op donderdag 11 april 2013 start UVV de hoofdklasse competitie met een uitwedstrijd tegen HCAW. Zaterdag 13 april weer uit tegen HCAW en zondag 14 april speelt UVV de eerste hoofdklasse competitiewedstrijd thuis op sportpark De Paperclip in Utrecht (Vleuten).

Daarna staat Neptunus op het programma (18-4 thuis, 20-4 thuis en 21-4 uit). Dan ADO (25-4 uit, 27-4 uit en 28-4 thuis), gevolgd door Kinheim (2-5 thuis, 4-5 thuis en 5-5 uit).  Daarna is Pirates drie keer de tegenstander (9-5 uit, 11-5 uit en 12-5 thuis). Dan staat de nieuwe hoofdklasser The Hawks op het programma (16-5 thuis, 18-5 thuis en 19-5 uit). Dan de directe concurrent voor de vierde plaats van vorig seizoen Pioniers met de laatste wedstrijden van de eerste competitiehelft (23-5 uit, 25-5 uit en 26-5 thuis).

Op donderdag 30 mei is de start van de tweede competitiehelft tegen HCAW (30-5 thuis, 1-6 thuis en 2-6 uit). Neptunus (6-6 uit, 8-6 uit en 9-6 thuis). ADO (20-6 thuis, 22-6 thuis en 23-6 uit). Kinheim (18-7 uit, 20-7 uit en 21-7 thuis.  Pirates (25-7 thuis, 27-7 thuis en 28-7 uit). The Hawks (8-8 uit, 10-8 uit en 11-8 thuis). UVV sluit de reguliere competie af tegen Pioniers (15-8 thuis, 17-8 thuis en 18-8 uit).

2 november 2012: Zo, er heeft een ware volksverhuizing plaatsgevonden bij UVV honkbal. Er is een waslijst spelers vertrekken die het nieuwe beleid van het bestuur van HSV UVV om met heel veel jeugdspelers de hoofdklasse competitie van 2013 in te gaan, toch niet echt zien zitten. Daar staat een hele lijst met nieuwe spelers tegenover. Heel veel jeugdspelers en als we het bestuur van UVV moeten geloven een echte topper: pitcher Chris Mezger.

In seizoen 2013 wil UVV laten zien dat het over een zeer talentvolle ploeg beschikt die met interessant, herkenbaar en agressief honkbal er voor wil gaan zorgen dat het resultaat van het seizoen 2012 minimaal wordt geëvenaard. We zijn benieuwd en gaan UVV volgend jaar uiteraard weer volgen.

Nieuw: Jerremyh Angela (L&D Amsterdam), Joris van Ballegooy (Robur’58), Mike Bazuin (DOOR Neptunus), Dennis Burgersdijk (Mr.Cocker HCAW), Daan Cornelissen (PSV), Ricky Daal (onbekend), Ian Delemarre (L&D Amsterdam), Rossini Frolijk (UVV Rookies), Jordan Illis (RCH-Pinguïns), Oscar Meuris (RCH-Pinguïns), Chris Mezger (Rouen Huskies, Frankrijk), Dennis de Quint (Hoboken Pioneers, België), Thomas Smits (UVV Rookies), Ferd van Stekelenburg (RCH-Pinguïns), Hylke van Viersen (UVV Rookies), Ferenc Jongejan (PSV, hoofdcoach) en Kevin Knollenburg (Hoboken Pioneers, assistent-coach).

Weg: Timo van Ancum (AamigoO AdoLakers), Brian Biezen (Twins), Jeff Delfina (onbekend), Lindell Finsy (DSS), Sedley Karel (Mr.Cocker HCAW), Mitchel Koot (DSS), Danny Rombley (Vaessen Pioniers), Dereck Tarapacki (Vaessen Pioniers), Shurty Tremus (Twins), Kyle Ward (L&D Amsterdam), Orlando Yntema (DOOR Neptunus), Joep de Wit (Domstad Dodgers), Frank Koene (hoofdcoach) en Marlon Frolijk (Scmimitars, assistent-coach).

augustus 2012: Het seizoen 2012 zit erop voor UVV. Helaas moeten we constateren dat UVV na het missen van de play-offs het niet meer kon opbrengen in de play-downs om er vol voor te gaan. Dat blijkt ook de reden te zijn voor vertrekkend coach Frank Koene om UVV te verlaten. Te weinig bezieling bij de spelers is terug te zien in het spel. UVV eindigt op de tweede plaats in de play-downs achter HCAW.

9 juli 2012: UVV sluit de reguliere competitie af met een klinkende 17-0 winst op Sparta/Feyenoord. Pioniers wint de uitwedstrijd tegen ADO met 4-7. Door deze resultaten eindigt UVV, net als vorig seizoen op de vijfde plaats in de reguliere competitie. Dit keer met 51 punten uit 42 wedstrijden tegen 34 punten uit 42 wedstrijden vorig jaar. Op slechts twee punten achterstand op de nummer 4 Pioniers en drie punten achterstand op de nummer 3 Kinheim.

Pirates, Neptunus, Kinheim en Pioniers gaan de play-offs spelen. Daarna volgt de ontknoping van deze competitie in de Honkbal Holland Series waar de nummers 1 en 2 uit de play-offs aan deelnemen. UVV kan zich nu gaan opmaken voor de play-downs. Een serie wedstrijden tegen de nummers 6, 7 en 8 van de reguliere competitie: HCAW, ADO en Sparta/Feyenoord. Tegen deze tegenstanders wordt telkens een serie van drie wedstrijden gespeeld.

Donderdag 26 juli UVV-Sparta/Feyenoord, zaterdag 28 juli Sparta/Feyenoord-UVV en zondag 29 juli UVV-Sparta/Feyenoord. Donderdag 2 augustus UVV-ADO, zaterdag 4 augustus ADO-UVV en zondag 5 augustus UVV-ADO. Donderdag 9 augustus UVV-HCAW, zaterdag 11 augustus HCAW-UVV en zondag 12 augustus de laatste wedstrijd van het seizoen 2012 UVV-HCAW.
8 juli 2012: Het zit niet mee met het weer. Wedstrijd UVV-Sparta/Feyenoord van vandaag afgelast wegens regen. Wordt nu net als ADO-Pioniers en Neptunus-HCAW gespeeld op maandag 9 juli. Aanvang 19:30 uur op De Paperclip in Utrecht(Vleuten). Helaas zal Barry Atsma er niet bij zijn om de eerste bal te gooien. Die is zojuist vertrokken voor een welverdiende vakantie.

7  juli 2012: Ook de tweede wedstrijd tegen Sparta/Feyenoord is door UVV gewonnen. Eindstand 0-9. Pioniers wint de tweede wedstrijd tegen ADO met grote overmacht: eindstand 15-0. Het verschil met Pioniers blijft dus twee punten. De kans dat UVV de play-offs haalt, is met nog één wedstrijd te gaan, wel heel erg klein geworden. UVV moet winnen en ADO moet ook winnen van Pioniers. Bij gelijke stand in punten van UVV en Pioniers plaats UVV zich voor de play-offs wegens een beter rungemiddelde in de onderlinge wedstrijden.

Zondag 8 juli sluit UVV de reguliere competitie af op Sportpark De Paperclip in Utrecht Leidsche Rijn: UVV-Sparta/Feyenoord. De eerste bal bij die wedstrijd wordt gegooid door acteur/regisseur Barry Atsma, die in Leidsche Rijn woont in de wijk Terwijde, grenzend aan de wijk Vleuten waar De Paperclip is gevestigd. Barry, bekend van Rozengeur & Wodka LimeVoetbalvrouwen en zijn rol als Stijn in Komt een vrouw bij de dokter, heeft wel iets met honkbal: “Ik was vroeger heel erg fan van Marilyn Monroe en daardoor ook van Joe Dimaggio. Dus toen ik gevraagd werd voor JAN-magazine voor een foto-shoot, heb ik zelf voorgesteld om naar New York te vliegen en daar een foto-shoot te doen als Joe Dimaggio en dat hebben we gedaan. Hebben zelfs in het NY Yankees stadion foto’s gemaakt en A-rod aan het werk gezien tijdens een wedstrijd. Was een super ervaring.”

5 juli 2012: Eerste wedstrijd tegen Sparta/Feyenoord wordt door UVV met 11-1 gewonnen. Naaste concurrent Pioniers wint met 2-4 van ADO. Het verschil met Pioniers blijft twee punten met nog twee wedstrijden te spelen. Pioniers speelt nog twee wedstrijden tegen ADO. Dan is het tijd voor de play-offs voor de nummers 1 tot en met 4 van de reguliere competitie. Daarna volgt de ontknoping in de Honkbal Holland Series waar de nummers 1 en 2 aan deelnemen.

UVV moet de wedstrijden tegen Sparta/Feyenoord winnen om nog kans te houden op een plek in de top 4. Bovendien moet de huidige nummer 4 Pioniers nog twee punten laten liggen in de laatste wedstrijden tegen ADO. Spannend slot van de reguliere competitie in de Hoofdklasse Honkbal. Bij gelijke stand in punten van UVV en Pioniers plaats UVV zich voor de play-offs wegens een beter rungemiddelde in de onderlinge wedstrijden.

1 juli 2012: Mooi, ook de derde wedstrijd tegen HCAW wordt gewonnen. Eindstand 4-5 voor UVV. Naaste concurrent om een plekje in de top 4, Pioniers, verliest van Neptunus.  Pioniers speelt nog drie wedstrijden tegen ADO.

30 juni 2012: UVV wint ook de tweede wedstrijd tegen HCAW. Eindstand 12-7. Met nog vier wedstrijden te gaan in de reguliere competitie blijft de achterstand op de nummer 4, Pioniers, vier punten.

28 juni 2012: UVV doet goede zaken vanavond. Zelf met 3-1 winnen van HCAW en Pioniers verliest van Neptunus. Nog slechts vier punten verschil tussen UVV en Pioniers met nog vijf wedstrijden te gaan in de reguliere competitie.

26 juni 2012: Mooi, UVV doet wat het moet doen om nog een heel klein kansje te bouden op het halen van de play-offs: winnen van Pioniers. Eindstand van de inhaalwedstrijd 5-0. UVV heeft nu 6 punten achterstand op Pioniers en 7 punten achterstand op Kinheim.

De laatste wedstrijden van UVV in de reguliere competitie zijn achtereenvolgens tegen HCAW op donderdag 28 juni UVV-HCAW, zaterdag 30 juni UVV-HCAW en zondag 1 juli HCAW-UVV en tegen Sparta/Feyenoord op donderdag 5 juli UVV-Sparta/Feyenoord, zaterdag 7 juli Sparta/Feyenoord-UVV en zondag 8 juli UVV-Sparta/Feyenoord.

Pioniers speelt nog drie wedstrijden tegen Neptunus en sluit de reguliere competitie af met drie wedstrijden tegen ADO. Kinheim speelt nog drie wedstrijden tegen ADO en sluit de reguliere competitie af met drie wedstrijden tegen Pirates.

23 juni 2012: Jammer, de tweede wedstrijd tegen Pioniers wordt met 5-4 verloren door UVV. Zondag 24 juni weer een thuiswedstrijd tegen Pioniers. UVV blijft op de vijfde plaats staan in de Hoofdklasse Honkbal en heeft nu 7 punten achterstand op Kinheim en 8 punten achterstand op Pioniers.

24 juni 2012: Wedstrijd afgelast, wordt nu gespeeld op dinsdag 26 juni op sportpark De Paperclip in Utrecht (Vleuten).

22 juni 2012: Mooi resultaat van UVV. De eerste wedstrijd tegen Pioniers is met 2-1 gewonnen. UVV heeft in de Hoofdklasse Honkbal nu 5 punten achterstand op Kinheim en 8 punten achterstand op Pioniers. Stand bijgewerkt tot en met de gespeelde wedstrijden op 19 juni.

19 juni 2012: Pioniers wint de inhaalwedstrijd tegen Neptunus met 2-3. Door dit resultaat zijn de komende drie wedstrijden van groot belang. UVV moet winnen om kans te behouden op een plek in de top 4.

17 juni 2012: Mooi, derde overwinning van UVV op ADO, eindstand 1-5. Door de resultaten van de vandaag gespeelde wedstrijden in de Hoofdklasse Honkbal is de achterstand op de top 4 weer iets kleiner geworden: 5 punten achterstand op Kinheim en 6 punten achterstand op Pioniers  dat één wedstrijd minder heeft gespeeld dan UVV. Die wedstrijd, Neptunus-Pioniers, wordt op dinsdag 19 juni ingehaald.

14 juni 2012: Mooi, de eerste (uit)wedstrijd tegen ADO is gewonnen met 1-8.16 juni 2012: Mooie overwinning van UVV in tweede wedstrijd tegen ADO, eindstand 14-6.

10 juni 2012: Slechte serie van UVV tegen Neptunus. Ook de derde wedstrijd verloren met 2-4.

12 juni 2012: Een kansloos UVV gaat onderuit in de derde wedstrijd tegen Kinheim. Eindstand 0-4. Door dit resultaat is de achterstand op de top 4 nog groter geworden: 11 punten achterstand op Kinheim, 11 punten achterstand op Neptunus dat drie wedstrijden minder heeft gespeeld en 12 punten achterstand op Pioniers dat één wedstrijd minder heeft gespeeld dan UVV.

9 juni 2012: Ook in de tweede wedstrijd tegen Neptunus, uit in Rotterdam, kon UVV geen vuist maken. Eindstand 6-1.

8 juni 2012: Slechte wedstrijd voor UVV. De pitchers hadden het moeilijk tegen Neptunus en aanvallend kwam UVV tot vrijwel niets. Eindstand 4-11.

7 juni 2012: De eerste wedstrijd van de drie tegen Neptunus is in de 3e inning afgelast wegens regen bij een 1-0 stand voor UVV. Wedstrijd wordt vrijdag 8 juni opnieuw gespeeld op De Paperclip in Utrecht (Vleuten).

5 juni 2012: Eindelijk de tweede wedstrijd tegen Kinheim. UVV begint niet goed en komt in de eerste inning op een 0-1 achterstand. In de vierde inning een homerun voor Kinheim, goed voor twee punten. UVV scoort het eerste punt. Stand 1-3. In de vijfde inning scoort UVV weer een punt en in de zesde inning ook. Stand 3-3. In de achtste inning gaat het fout en scoort Kinheim 3-4. Helaas weet UVV daarna niet te scoren. Eindstand 3-4.

2 juni 2012: Alweer een spannende wedstrijd voor UVV, dit keer uit bij Kinheim. In de achtste inning trekt UVV de stand gelijk 3-3 en komt even later op voorsprong: 3-5.  Dat is tevens de eindstand. Mooie winst voor UVV. UVV staat nu nog slechts één punt achter op Kinheim.

26 mei 2012: In de thuiswedstrijd tegen Pirates bleef het lang 0-0. In de achtste inning scoorde Pirates maar liefst acht punten. UVV stelde daar niets tegenover. Einduitslag 0-8.

25 mei 2012: Mooie overwinning van UVV in de tweede uitwedstrijd tegen Pirates. Eindstand 2-4. Geweldig gedaan. Felicitaties voor Frank Koene en zijn team.

24 mei 2012: In Amsterdam is UVV begonnen aan de serie van drie wedstrijden tegen Pirates. In een echt pitchersduel bleef het 0-0 tot en met de 9e inning. Tijd voor de tiebreak. Dit betekent dat in het geval van een gelijke stand na negen innings een verlenging wordt gestart met lopers op het eerste en het tweede honk. In de tiebreak scoort UVV 2 keer, Pirates ook.  Eindstand Pirates-UVV 2-2. Een knap resultaat.

20 mei 2012: UVV wint ook de derde wedstrijd tegen Sparta/Feyenoord in zeven innings: 0-10. Daarmee zit de eerste helft van de competitie erop.  UVV blijft door dit resultaat op de vijfde plaats staan met kleine achterstand op Pioniers en Neptunus.

Even naar de stand kijkend (bijgewerkt tot en met de inhaalwedstrijden van 22 mei) maakt direct duidelijk dat UVV dicht tegen de top 4 aanzit en wat mij betreft daar ook echt bij hoort. Om echt in de top 4 te eindigen moeten er in de komende weken punten gepakt worden tegen drie tegenstanders van formaat. Eerst drie wedstrijden tegen Amsterdam Pirates, dan drie keer tegen Kinheim, daarna drie keer tegen Neptunus. Inderdaad, de nummers 1, 2 en 3 in de huidige stand van de Hoofdklasse Honkbal.

Dan staat ADO drie keer op het programma, gevolgd door drie wedstrijden tegen Pioniers. De laatste wedstrijden van de reguliere competitie zijn achtereenvolgens HCAW en Sparta/Feyenoord. En dan is het tijd voor de play-offs voor de nummers 1 tot en met 4 van de reguliere competitie. Daarna volgt de ontknoping in de Honkbal Holland Series waar de nummers 1 en 2 aan deelnemen.

19 mei: UVV wint de tweede wedstrijd tegen Sparta/Feyenoord op overtuigende wijze in 7 innings met 10-0. Ook vandaag een spannende wedstrijd tussen Pioniers en ADO. In de 10e inning (tiebreak) pakt Pioniers toch de punten.

17 mei 2012: Mooi begin in de serie van drie wedstrijden tegen Sparta/Feyenoord. De uitwedstrijd in Rotterdam is gewonnen met 2-14. De grote concurrent voor de vierde plaats Pioniers wint in de laatste inning nipt van ADO.

13 mei 2012: Mooi, ook de derde wedstrijd tegen HCAW is door UVV gewonnen. In Utrecht werd het 4-0.  UVV heeft nu 18 punten uit 18 wedstrijden, maar staat nog steeds op de vijfde plaats. De achterstand op nummer vier, Vaessen Pioniers is slechts 1 punt, maar Pioniers moet nog twee wedstrijden inhalen. De tweede uitwedstrijd tegen HCAW in Bussem is door UVV gewonnen. Eindstand 3-8. Mooi hoor. Een 0-8 overwinning in de eerste wedstrijd tegen HCAW in Bussum.

8 mei 2012: Wow, geweldige start voor UVV in de uitwedstrijd tegen ADOLakers. In de eerste inning werden gelijk vijf punten gescoord: 0-5. In de tweede inning ging het iets minder goed, maar toch twee punten erbij: 0-7. In de volgende innings geen punten tot de achtste inning. Daarin scoort UVV vijf keer: 0-12. ADOLakers doet nog iets terug in de achtste inning: eindstand 2-12.

6 mei 2012: De derde wedstrijd tegen Pioniers in Hoofddorp is door UVV met 2-0 verloren. UVV blijft met 10 punten uit 14 wedstrijden dus op de vijfde plaats  in de hoofdklasse 2012 competitie met maar liefst negen punten achterstand op de nummer 4, Vaessen Pioniers.

5 mei 2012: Jammer, maar de thuiswedstrijd tegen Pioniers is met 1-4 verloren. Pas in de laatste, negende inning kwam er enige dreiging van UVV kant. Het eerste punt werd gescoord en de honken liepen vol. Helaas bleef het daarbij. Morgen een nieuwe kans in Hoofddorp. UVV blijft door dit resultaat op de vijfde plaats staan in de hoofdklasse 2012 competitie na 13 gespeelde wedstrijden en de achterstand op Pioniers is opgelopen tot zeven punten.

3 mei 2012: Zo, de eerste van drie wedstrijden tegen Pioniers is gewonnen door UVV: Vaessen Pioniers – UVV 2 – 4.

2 mei 2012: Na 11 gespeelde wedstrijden in de hoofdklasse 2012 competitie staat UVV netjes op een vijfde plaats. In de komende serie van drie wedstrijden tegen Vaessen Pioniers op donderdag 3 mei, zaterdag 5 mei en zondag 6 mei kan worden afgerekend met een grote concurrent voor de vierde plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs. Het doel van UVV voor dit jaar.

25 april 2012: Zo, de competitie 2012 is van start gegaan en UVV heeft het in de eerste drie competitieronden ronduit slecht gedaan. Na 9 wedstrijden is de balens: 2 gewonnen en 7 verloren. Kortom de hooggespannen verwachtingen zijn vooralsnog niet waargemaakt. De komende serie van drie wedstrijden tegen de AdoLakers bieden wellicht mogelijkheden om wat punten toe te voegen aan het schamele totaal van 4 punten na negen wedstrijden.

5 september 2011: De eindstand van de hoofdklasse honkbal competitie is bekend en UVV heeft het niet slecht gedaan. De vijfde plaats is het resultaat na 42 gespeelde wedstrijden. Daarvan werden er 17 gewonnen en 25 verloren.  Goed voor 34 punten.

In het vervolg van de competitie, men noemt het de play-offs, spelen de nummers 1 tot en met 4 tegen elkaar en de nummers 5 tot en met 8. In die competitie eindigde UVV op de eerste plaats met 7 gewonnen wedstrijden en 2 verloren wedstrijden. Bij de nummers 1 tot en 4 ging de eerste plaats naar Vaessen Pioniers en de tweede stek was voor L&D Amsterdam Pirates, die daarna in de Holland Series tegen elkaar uitkwamen om uit te maken wie er landskampioen is. Die strijd werd met 4-1 gewonnen door L&D Amsterdam Pirates.

Hoofdklasse

25 juni 2011: Zo, de honkbalcompetitie is alweer een tijdje aan de gang. Goed moment om eens even te kijken hoe het met UVV gaat in de uitgedunde Hoofdklasse met slecht acht teams. Niet goed en niet slecht is een aardige samenvatting.

Na 26 gespeelde wedstrijden staan er 22 punten op het scorebord. Dus 11 wedstrijden gewonnen en 15 verloren. Het verschil in aantal gespeelde wedstrijden geeft een vertekend beeld in de stand tot en met de wedstrijden gespeeld op vrijdag 24 juni 2011.
15 oktober 2010: UVV keert in 2011 weer terug in de Hoofdklasse Honkbal. Voorzitter Evert Jan Pluimers van de Utrechtse vereniging bevestigde donderdag 14 oktober dat het clubbestuur heeft besloten in te gaan om het verzoek van de KNBSB om de plaats in te nemen van Almere Magpies, dat zich dinsdagavond uit de Hoofdklasse terugtrok.

Dit betekent dat UVV zijn rentree zal maken in de Hoofdklasse na afwezigheid van 22 jaar, want het speelde in 1988 voor het laatst op het hoogste niveau. Het betekent ook dat UVV in de vierde verschillende periode op het hoogste niveau zal spelen. En het betekent ook de terugkeer in de hoogste afdeling van een ploeg met een rijke Hoofdklasse-geschiedenis. Destijds speelde UVV op Sportpark Verthoren, dat in 1986 één van de locaties was van het Wereldkampioenschap Honkbal, dat toen in Nederland werd gehouden. Op dat veld werd door de jaren heen een flink aantal memorabele wedstrijden gespeeld door UVV, dat toen beschikte over verschillende bekende en toonaangevende spelers. Sinds een paar jaar is UVV de bespeler van een nieuw en fraai complex, Sportpark ‘De Paperclip’. Bron: Grand Slam

26 september 2010: Jammer, jammer, jammer, maar UVV heeft het niet gered in de play-offs. Geen Hoofdklasse voor UVV en ook met het Rabo Dichtbijfonds gaat het minder goed. De Honkbalvierdaagse is geen kanshebber meer.

4 september 2010: Gaat geweldig met de actie om UVV Honkbal en de ESB te helpen om 100.000 euro te winnen. Bij de stemmen staat UVV-Honkbal nu bovenaan. Helaas is de website van het Rabo Dichtbijfonds “uit de lucht”. Weet niet of dat komt door wat oproepen van mijn kant, maar helaas kan er even niet worden gestemd.

Op sportief vlak ook goed nieuws. De honkballers van UVV zijn kampioen van de Overgangsklasse en kunnen zich nu gaan opmaken voor de play-offs met als inzet terugkeer naar de Hoofdklasse. Zou mooi zijn als dat gaat lukken. Is lang geleden dat UVV op het hoogste toneel meespeelde. Ik weet het niet exact, maar ergens eindjaren tachtig, toen ik zelf nog in het bestuur zat en UVV.

European Baseball School31 augustus 2010: Vandaag ontving ik een e-mail van Ton Camue, een sportvriend vanuit mijn actieve periode bij UVV Honkbal In Utrecht, met het verzoek even te helpen om 100.000 euro binnen te halen om de Honkbalvierdaagse voor kinderen, die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd, een extra impuls te geven. Doen we graag.

Rabobank Utrecht stelt opnieuw via het Rabo Dichtbijfonds een deel van haar winst, € 100.000, beschikbaar om te verdelen onder 21 verenigingen en stichtingen in haar werkgebied die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. En of u nu lid bent of niet, Rabobankklant of klant van een andere bank, u kunt een project aandragen die naar uw idee in aanmerking moet komen voor een bedrag uit het Dichtbijfonds.

Bezoekers kunnen tot en met 30 september stemmen op hun favoriete initiatieven. De Honkbalvierdaagse is een initiatief van de European Baseball School en UVV. Er kan op één videoper regio worden gestemd. De finalisten van het Rabo Dichtbijfonds worden op 13 oktober 2010 bekend gemaakt.

Stem nuGraag even stemmen dus op het filmpje van UVV Honkbal, inmiddels verhuisd naar sportpark De Paperclip in Leidsche Rijn.  U kunt één keer stemmen per e-mail adres.

The European Baseball School (EBS) foundation aims to bring baseball in the Netherlands and Europe at a top level. This can only be achieved by providing professional trainings for young baseball players, advise coaches, clubs and organisations to help them in their pursuit to improve the quality of baseball.

Eight years ago EBS, a non-profit organisation in the Netherlands was set up by Tony Rombley, a well-known former top baseball player and coach. Rombley discovered that many young talents could not develop fully at their own baseball clubs. Most of the baseball clubs lack financial resources to attract top coaches who can train, develop and supervise these young talents at a top a level. ‘In and around the Netherlands, it is filled with talents, but nearly nothing is done ‘, says Rombley. In the previous years EBS has attracted a number of top baseball players who have played at a top level both national and international and some in the American Major League. These former professionals have reinforced the team of Rombley after a Coach/Trainer Academy. With this team EBS will train the young baseball players to the highest level. Some young EBS-players have meanwhile been discovered or invited for a try out by American baseball clubs. Also the national team under 16 knows how to find EBS when the national selection has to be renewed or completed.

The concept developed by Rombley relies on four principles which underpin both national and international recognition: professionalise individual game qualities; professionalise strategic and tactical game insights; optimise discipline, motivation, team spirit, condition and pleasure. This concept proves to be a successful formula. By the high degree of professionalism in previous years, EBS has earned much appreciation in baseball clubs in the Netherlands, Europe and the United States.

Stem nuPlease help to win 100.000 euro for the EBS. Just hit the button, fill in your e-mail adress and that’s it. Thanks in advance. You’re e-mail adress is required, but will only be used to control voting. You may vote one time (of course with each e-mail adress you have).

Zie ook: Sportvriend Joop Kruithof Geridderd In Orde Van De Nederlandse Leeuw – Sportvriend Cies Bouwens Overleden – De Geest van Kees Hiele of de weg naar Nieuw Welgelegen: Markante Utrechtse Sportvriend Cees Hiele Overleden

3 Reacties

 1. Fred zegt:

  15 oktober 2010 om 17:40 | Permalink

  UVV keert terug in Hoofdklasse! Geweldig

 2. Erik van Erne zegt:

  7 februari 2021 om 18:37 | Permalink

  Honkbalicoon Han Urbanus op 93-jarige leeftijd overleden

  Oud-honkballer Han Urbanus is vrijdag op 93-jarige leeftijd overleden. De Amsterdammer geldt als de grondlegger van de honkbalsport in Nederland.

  In 1952 was Urbanus de eerste Europeaan die voor een trainingsstage naar de Verenigde Staten mocht. De werper kreeg een profcontract aangeboden door de New York Giants, maar kon dat om persoonlijke redenen niet accepteren.

  In 1956 veroverde Nederland met Urbanus op de heuvel zijn eerste Europese titel. Later zouden nog zes titels volgen.

  Urbanus speelde 24 jaar voor de Amsterdamse club OVVO, waarmee hij vijf keer landskampioen werd. Daarnaast werd Urbanus vijfmaal uitgeroepen tot beste werper van de Hoofdklasse.

  Ook zijn zoon Charles Urbanus en kleinzoon Nick Urbanus werden honkbalinternational en veroverden met Oranje de Europese titel.

 3. Erik van Erne zegt:

  20 september 2021 om 06:24 | Permalink

  Honkballers pakken voor vierde keer op rij EK-titel

  Het Nederlands honkbalteam heeft zondag voor de 24e keer de Europese titel veroverd. De ploeg van bondscoach Evert-Jan ‘t Hoen was in de finale van het toernooi in Italië met 9-4 te sterk voor Israël.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (458)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Verduurzaam Jouw Bedrijf En Maak Dat Breed Bekend Bij Gemeenten En Leveranciers
 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Links

  Milieunet op..