google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Postcode Loterij Goed Geld Gala 2022: Ruim 376 Miljoen Euro Voor 123 Goede Doelen

Geschreven op 4-2-2010 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Goed Doel Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Update 10 januari 2022:KWF Krijgt 1 Miljoen Euro Voor Psychologische Zorg Van Postcode Loterij

7 maart 2020: De miljoenenopbrengst van de Nationale Postcode Loterij komt dit jaar weer terecht bij een grote verscheidenheid aan goede doelen die werken aan een betere wereld, binnen en buiten Nederland.

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Amsterdam maakte de loterij bekend dat ze dit jaar maar liefst 376.584.531 miljoen euro kan verdelen onder 123 organisaties.

Door deze schenkingen is een miljoenenimpuls voor maatschappelijk ondernemerschap, herstel van Nederlandse biodiversiteit, beschermen van mensenrechten en ‘s werelds grootste grensoverschrijdende natuurgebied in Afrika mogelijk.

Dorine Manson, managing director Postcode Loterij: “We zijn ontzettend trots dat we dankzij onze trouwe deelnemers deze zo belangrijke schenkingen kunnen doen. Hier doen we het voor. Zo kunnen meer dan 100 goededoelenorganisaties, waaronder Voedselbanken Nederland, Oranje Fonds, Het Rode Kruis, (stichting) AAP en Wereld Natuur Fonds die zich inzetten voor een rechtvaardige, groenere wereld, hun bijdrage aan een betere wereld kracht bijzetten.”

Winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en ontwikkelaar van het microkrediet Professor Muhammad Yunus, sprak tijdens de avond over de kracht van sociaal ondernemerschap. Na zijn speech werd hij verrast met een cheque van 2,49 miljoen euro voor zijn stichting Yunus & You Foundation. Met deze bijdrage kan de stichting de jeugdwerkeloosheid in Afrika tegengaan door financiële steun, training en advies aan sociaal ondernemers in Oeganda en Kenia.

Mensenrechtenorganisatie The Sentry ontvangt een bedrag van 6,3 miljoen euro om corruptie en zelfverrijking van oorlogsmisdadigers wereldwijd tegen te gaan. Zij beschermt hiermee kwetsbare bevolkingsgroepen die slachtoffer zijn van oorlogsgeweld, voornamelijk in Oost en Centraal Afrika. Ook THORN krijgt een cheque, van 1,5 miljoen euro, waarmee zij met slimme technologie online seksuele uitbuiting van kinderen wereldwijd tegengaan. En KidsRights ontvangt een schenking van 1,5 miljoen euro om kinderrechten te beschermen in Nederland en daarbuiten.

Verschillende organisaties kregen vanavond een bijdrage voor een project dat is gericht op het herstel van de biodiversiteit. Zo ontvangt Natuurmonumenten een bijdrage van 1,79 miljoen euro om aan de slag te gaan met het Naardermeer en de moerasnatuur te stimuleren, zodat de otter zich hier weer voorgoed kan vestigen. Onlangs werden ook Deltaplan Biodiversiteit, IUCN NL en SoortenNL verrast met een bijdrage voor het herstel van Nederlandse biodiversiteit. Zie: Ruim 2,8 Miljoen Euro Van Postcode Loterij Voor Onder Het Maaiveld by IUCN NL – Impuls Biodiversiteit: 1,5 Miljoen Euro Van Postcode Loterij Voor Deltaplan Biodiversiteitsherstel – Één Miljoen Euro Van Postcode Loterij Voor Soorten NL: Impuls Voor Biodiversiteit In Nederland

Het Wereld Natuur Fonds (WNF), African Parks en Peace Parks ontvangen dit jaar samen een schenking van 16,9 miljoen euro uit het Droomfonds van de Postcode Loterij voor het project Onbegrensd door Afrika. Door klimaatverandering en menselijk handelen dreigt het unieke natuurgebied Kavango Zambezi in zuidelijk Afrika voorgoed verloren te gaan, met desastreuze gevolgen voor mens en dier.

African Parks, Peace Parks Foundation en het Wereld Natuur Fonds komen daarom met een reddingsplan om te voorkomen dat dit iconische natuurgebied verdwijnt. In nauwe samenwerking met lokale partners gaan zij de zoetwatervoorziening in het gebied beschermen en natuurparken met elkaar verbinden, zodat een rijk landschap ontstaat voor kwetsbare diersoorten, waaronder de iconische Afrikaanse olifant. Dit creëert bovendien volop kansen voor economische ontwikkeling voor de bewoners van het gebied, die vaak in armoedige omstandigheden leven.

Integrale uitzending Goed Geld Gala 2020 by Nationale Postcode Loterij

12 februari 2020: Een grote verrassing voor de SpaceBuzz Foundation. In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij, dat dit jaar op donderdag 4 maart in Carré plaatsvindt, verraste Winston Gerschtanowitz de SpaceBuzz Foundation.

Zie: SpaceBuzz Foundation Van André Kuipers Ontvangt Half Miljoen Euro Van Postcode Loterij

De stichting krijgt een bijdrage van 500.000 euro om het innovatieve ‘virtual reality’-onderwijsprogramma ‘De SpaceBuzz’ uit te breiden en verder te ontwikkelen, zodat zoveel mogelijk kinderen in Nederland en daarbuiten kunnen ervaren hoe mooi en kwetsbaar onze planeet is.

23 oktober 2019: Johan Cruyff Foundation En Movement on the Ground Ontvangen 1 Miljoen Euro Van Postcode Loterij

De natuur op de Nederlandse stranden krijgt de komende jaren extra aandacht. De natuur is daar de afgelopen decennia sluipenderwijs van de stranden verdwenen door intensief beheer. De Postcode Loterij stelt aan LandschappenNL, Stichting Duinbehoud, IVN en Stichting Anemoon een bedrag van ruim 2,4 miljoen euro beschikbaar voor het project Het Groene Strand.

Zie: Ruim 2,4 Miljoen Euro Van Postcodeloterij Voor Het Groene Strand: Natuur Terug Op Stranden

28 september 2019: De Postcode Loterij gaat de aanplant van 10 miljoen bomen in Nederland mogelijk maken met een extra schenking van 2.250.000 euro aan de Natuur en Milieufederaties.

Zie: Ruim 2 Miljoen Euro Van Postcode Loterij Voor Plan Bomen: 10 Miljoen Extra Bomen In Nederland

5 maart 2019: De Postcode Loterij heeft dit jaar een recordbedrag van 370,6 miljoen euro aan goede doelen weggegeven, dankzij de deelnemers aan de Postcode Loterij. Dat maakt de Loterij gisteravond bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré.

In het oog springen de extra schenkingen op het gebied van natuur, klimaat, mensenrechten en vrije journalistiek.

De Postcode Loterij steunt dit jaar organisaties die werken aan het tegengaan van klimaatverandering en het beschermen en herstellen van natuur met ruim 51 miljoen euro extra. Het Wereld Natuur Fonds en Greenpeace zijn verrast met een extra bijdrage van 2 miljoen euro om het bedreigde Amazonegebied in Brazilië verder te kunnen beschermen. Urgenda kreeg een extra bijdrage van ruim 1,6 miljoen euro om klimaatzaken wereldwijd te ondersteunen. Ook onder meer FSC, Natuur- en Milieufederaties en Peace Parks Foundation kunnen rekenen op extra bijdragen.

Dorine Manson, managing director Nationale Postcode Loterij: “De natuur op onze planeet staat onder grote druk door klimaatverandering en de aantasting van ecosystemen. De Postcode Loterij ondersteunt al jaren goede doelen organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld. We zijn trots dat we een aantal van hen vandaag met extra donaties kunnen ondersteunen, dankzij onze trouwe deelnemers. Zij maken het verschil.”

Eerder deze maand werd bekend dat de Postcode Loterij 15 miljoen euro schenkt aan de Vogelbescherming en de Waddenvereniging voor het baanbrekende project ‘Holwerd aan Zee’, waar de Waddenzee met het Friese achterland wordt verbonden dankzij een opening in de dijk. Ook Natuur&Milieu en Stichting De Noordzee kunnen rekenen op een schenking voor een uniek project: met 8,5 miljoen euro van de Loterij kunnen zij levende riffen creëren aan de voet van windmolens op zee. Een keerpunt voor de onderwaternatuur in deze windparken in onze Noordzee.

Dit jaar gaat er ruim 15 miljoen extra naar organisaties die werken op het gebied van ‘funding justice’. Zo krijgt burgerjournalistiek netwerk Bellingcat 500.000 euro om een trainingscentrum in Nederland op te zetten, is International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) – de organisatie achter onder andere de Panama Papers – verrast met een 1 miljoen euro om haar netwerk van journalisten uit te breiden en ontvangt Free Press Unlimited 3,5 miljoen euro om straffeloosheid van misdaden tegen journalisten tegen te gaan.

Naast de in het oog springende schenkingen op het gebied van journalistiek en mensenrechten, klimaat en natuur, verraste de Postcode Loterij vanavond ook organisaties die meisjeseducatie versterken. Gordon Brown, oud-premier van het Verenigd Koninkrijk, nam een cheque van ruim 3 miljoen euro voor kinderrechtenorganisatie Theirworld in ontvangst. Daarmee kan de organisatie de toegang tot onderwijs voor kinderen in conflictgebieden verbeteren.

De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. De 370,6 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld over 117 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan?honderden?goede doelen?en maatschappelijke initiatieven.

Zie ook: BankGiro Loterij Goed Geld Gala 2019: 79,4 Miljoen Voor 77 Culturele Organisaties in Nederland – VriendenLoterij Goed Geld Gala 2019: Ruim 61,1 Miljoen Euro Voor 48 Goede Doelen – Nieuw Duurzaam Kantoor Voor Goede Doelen Loterijen in Amsterdam Met BREEAM Outstanding

1 maart 2019: Met een extra schenking van 1,65 miljoen van de Nationale Postcode Loterij gaan de Natuur en Milieufederaties de komende 5 jaar tenminste twee Energietuinen realiseren.

28 februari 2019: De Forest Stewardship Council (FSC) krijgt maar liefst 1.000.000 euro van de Nationale Postcode Loterij om verantwoord bosbeheer wereldwijd te versnellen.

Deze gift zal FSC International gebruiken om nieuwe technologieën te ontwikkelen om certificering te versterken en deze toegankelijk te maken voor boseigenaren van alle soorten en maten.

21 februari 2019: Schone Rivieren Ontvangt Bijna 2 Miljoen Euro Van Postcode Loterij Voor Plasticvrije Nederlandse Rivieren

Het project Schone Rivieren heeft een donatie van 1.950.000 euro gekregen dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

15 februari 2019: Droomfondsbijdrage van de Nationale Postcode Loterij van 8,5 miljoen euro voor De Rijke Noordzee. Tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij op 4 maart wordt het miljoenenbedrag officieel overhandigd.

16 februari 2018: Donderdag 15 februari werd bekend gemaakt dat er dit jaar een record bedrag naar goede doelen gaat die werken aan een betere wereld. Er gaat dit jaar ruim 357 miljoen euro naar 112 goede doelen.

Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 715 miljoen euro. Omdat de helft van de opbrengsten direct geschonken wordt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 16 miljoen euro.

De ruim 357 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 112 organisaties.

In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen.

Rutgers ontvangt een donatie van 11,9 miljoen euro uit het Droomfonds van de Postcode Loterij. Rutgers gaat met de schenking veilige abortusmiddelen wereldwijd beschikbaar maken en vrouwen in Ethiopië en Kenia  voorlichten over voorbehoedsmiddelen, en veilige abortus. Jaarlijks ondergaan circa 22 miljoen vrouwen een onveilige abortus, waardoor er per jaar 5 miljoen vrouwen achterblijven met ernstige complicaties zoals onvruchtbaarheid en chronische ontstekingen.

Vele Nederlandse organisaties werden verblijd met extra schenkingen naast hun jaarlijkse vaste bijdrage. Zo krijgt de Waddenvereniging ruim 5 miljoen euro extra voor de definitieve aanleg van de vismigratierivier bij de Afsluitdijk, ontvangt IVN 1,8 miljoen euro extra voor de aanleg van 100 minibossen in Nederland en kan Fossielvrij NL 1 miljoen euro tegemoet zien voor haar inzet voor de transitie naar duurzame energie. Zie ook: Fossielvrij Onderwijs Zie ook: Tiny Forest: Eerste Twaalf Gemeenten Geselecteerd Om Een Minibos Aan Te Leggen by IVN

Dankzij een bijdrage van 1 miljoen euro kan het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel een tweede locatie openen in Rotterdam, waar vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van verwaarlozing, geweld, misbruik en uitbuiting worden geholpen.

Wereldwijd blijft het aantal humanitaire crises toenemen. Door conflicten zijn meer mensen dan ooit op de vlucht. Veel van deze mensen worden onder erbarmelijke omstandigheden opgevangen. Naast het conflict in Syrië gaat het bijvoorbeeld om de Rohingya in Myanmar en Bangladesh. Maar ook ontwikkelingen gerelateerd aan klimaatverandering dragen ertoe bij dat mensen afhankelijk worden van noodhulp. Door deze ontwikkelingen ontstaat grote druk op noodhulporganisaties. De Postcode Loterij schenkt daarom Artsen zonder Grenzen, het Nederlandse Rode Kruis en Stichting Vluchteling elk een extra bijdrage van 4,3 miljoen euro, in te zettenwaar de nood het hoogst is.

Tennisser Rafael Nadal was ook aanwezig bij het Goed Geld Gala voor zijn stichting Rafa Nadal Foundation. Hij mocht een cheque ter waarde van 500.000 euro in ontvangst nemen.

Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio sprak namens de door hem in 1998 opgerichte stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) op het Goed Geld Gala. In zijn speech sprak hij zijn zorg uit over de onomkeerbare effecten die hebzucht en onverschilligheid hebben op onze planeet. Dit besef leidde tot de oprichting van zijn foundation, waarmee hij wil werken aan een oplossing om het tij te keren en zoveel mogelijk mensen hiertoe in beweging te krijgen. Na zijn speech werd DiCaprio verrast met een cheque van 900.000 euro voor zijn foundation. Met deze bijdrage kan de LDF wereldwijd werken aan een gezond klimaat, het beschermen van bedreigde diersoorten en het herstellen van ecosystemen.

Zie ook: Leonardo DiCaprio’s (UN Messenger of Peace) Address to the United Nations – Carbon: A Green World Rising Movie Narrated by Leonardo DiCaprio – Green World Rising: A Green World Rising Movie Narrated by Leonardo DiCaprio – The 11th Hour by Leonardo DiCaprio – Before the Flood by Leonardo DiCaprio

3 januari 2018: Leonardo DiCaprio is op het Goed Geld Gala 2018  van de Postcodeloterij op donderdag 15 februari in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam aanwezig. De acteur zet zich met de Leonardo DiCaprio Foundation in voor een beter klimaat en zal hierover spreken op het gala van de Postcodeloterij. Tijdens deze bijeenkomst horen de goede doelen die door de stichting gesteund worden, hoeveel geld zij van de Postcodeloterij krijgen. Leonardo DiCaprio staat erom bekend zich in te zetten voor de aarde. De Oscarwinnaar bracht milieuvervuiling onder de aandacht in zijn populaire documentaire Before the Flood. Hij richtte in 1998 al zijn eigen stichting op, de Leonardo DiCaprio Foundation, om de aarde te beschermen.

8 februari 2017: Maandag 6 februari was het zover: het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij. In Koninklijk Theater Carré kregen 110 goede doelen te horen welk bedrag zij ontvangen dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Zo ontvingen Hivos en Greenpeace samen 14,8 miljoen euro voor hun strijd tegen verregaande ontbossing in het Amazonegebied. De Leprastichting werd verrast met een cheque van 9,3 miljoen euro om de strijd tegen leprabesmetting tegen te gaan.

Voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton, tevens internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, was ook aanwezig op het Goed Geld Gala. Hij sprak namens de Clinton Foundation over de concrete stappen die we kunnen nemen in de aanpak van klimaatverandering.

10 februari 2012: De Nationale Postcode Loterij heeft dit jaar een recordbedrag van 284 miljoen euro uitgekeerd uit aan 85 goededoelenorganisaties. Het Droomfonds van ruim 22 miljoen euro gaat dit jaar naar Natuurmonumenten kreeg 15 miljoen euro voor het project De Marker Wadden. Herstel van het Markermeer en Oxfam Novib ontving tijdens het Goed Geld Gala 2012 een cheque van ruim 7 miljoen euro voor het project  Internet Now! Betaalbaar internet op zonne-energie voor 100 Oegandese dorpen.

Met de bijdrage van 15 miljoen euro uit het Droomfonds start Natuurmonumenten met het herstel van het Markermeer, een van Europa’s grootste zoetwatermeren. Slib wordt weggehaald en men ontwikkelt een ondiep gebied met eilanden en ‘wetlands’ aan de noordrand van het meer. Zo ontstaat natuurgebied ‘de Marker Wadden’. Natuurmonumenten gaat het slib van het Markermeer gebruiken als bouwsteen voor de aanleg van het natuurgebied, een aanpak die op deze schaal nog niet eerder is toegepast in de wereld. Het project levert, naast een groot natuurgebied en recreatiemogelijkheden, werkgelegenheid en kennis van innovatieve waterbouw op.

Oxfam Novib zet met de bijdrage van ruim 7.047.817 euro uit het Droomfonds een telecombedrijf op in Noord-Oeganda. Dit bedrijf voorziet op een innovatieve en energiezuinige manier honderd dorpen in de meest afgelegen gebieden van betaalbaar internet. De toegang tot het internet biedt kennis en werkgelegenheid. Bovendien heeft dit model de potentie om ook in andere gebieden te worden uitgerold.

Naast de 81 bestaande, meerjarige begunstigden, kunnen vier nieuwe goededoelenorganisaties een meerjarige financiële bijdrage tegemoet zien: CARE Nederland, IKV Pax Christi, Marine Stewardship Council en The Hunger Project. Negen organisaties kunnen rekenen op een eenmalige financiering en negentien bestaande begunstigden ontvangen een extra bijdrage voor een bijzonder project.

Zie ook: Cradle to Cradle Products Innovation Institute Receives $2.6M from the Dutch Postcode Lottery

2 februari 2012: Op donderdag 9 februari 2012 is het weer zover. Dan keert de Postcode Loterij tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala ongetwijfeld een nieuw record geldbedrag uit aan goede doelen. Van ieder lot gaat 50% naar goede doelen op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Tijdens het Goed Geld Gala in het Rijksmuseum in Amsterdam horen de goededoelenorganisaties welk bedrag zij tegemoet kunnen zien. Ook  wordt dan bekend gemaakt welk nieuw, moedig en baanbrekend goededoelenproject een miljoenenbedrag uitgekeerd krijgt uit het Droomfonds.

Voorafgaand aan het Goed Geld Gala 2012 komt De Nachtwacht letterlijk tot leven als 28 BN’ers figureren in een levend schilderij van het wereldberoemde meesterwerk van Rembrandt van Rijn. Onder leiding van topfotografe Patricia Steur herscheppen de 28 ambassadeurs van diverse goede doelen – Richard Krajicek, Irene Moors, Michael Boogerd, Raemon Sluiter, Loes Luca, Christophe Haddad, Joris Lutz, Boris Dittrich, Giovanca Ostiana, Bennie Jolink, Anita Witzier, Jaap Jongbloed, Erica Terpstra, Edwin van der Sar, Lucille Werner, Nance Coolen, Peter Faber, Nikkie Plessen, Sipke Jan Bousema, Daniël Boissevain, Ruth Jacott, Jan Douwe Kroeske, Quinty Trustfull, Gaston Starreveld, Caroline Tensen, Harmen Siezen, Lauren Verster en Albert Verlinde – dit meesterwerk van onschatbare waarde. Een bijzonder gebaar dat de grote betekenis symboliseert die de Goede Doelen Loterijen (Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) hebben voor organisaties op het gebied van mens en natuur, gezondheid, welzijn en cultureel erfgoed.

Tijdens het Goed Geld Gala zijn er twee bijzondere gastsprekers. Laurentien van Oranje houdt als Fellow bij de European Climate Foundation een toespraak over de kracht van het anders denken. De andere spreker is Stephen Lewis. Hij is nauw betrokken bij het Postcode Loterij Droomfonds dat STOP AIDS NOW! vorig jaar kreeg om op grote schaal de bevolking van Swaziland op hiv te testen en om aidsremmers in te zetten als preventiemiddel tegen verspreiding van de ziekte. Stephen Lewis is medeoprichter en mededirecteur van AIDS-Free World en was ruim twintig jaar werkzaam voor de Verenigde Naties. Het Goed Geld Gala kan van 16.00-18.00 uur live worden gevolgd via een video streaming.

This silent video message ran hourly in New York’s Times Square throughout November 2011.

10 februari 2011: De Nationale Postcode Loterij heeft een recordbedrag van 270 miljoen euro uitgekeerd aan 83 goededoelenorganisaties. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden was als speciale gast aanwezig op het Goed Geld Gala en sprak de aanwezige goede doelen toe over het belang van hun werk.

Een grote verrassing op het Goed Geld Gala was er voor twee organisaties die een forse bijdrage ontvingen uit het Droomfonds. STOP AIDS NOW! kreeg 8,8 miljoen euro uit het Droomfonds en de combinatie stichting DOEN & De Natuur- en Milieufederaties ontving maar liefst 13,5 miljoen euro.

Stop Aids NowDe droom van STOP AIDS NOW! is om aids volledig uit te roeien. Vooraanstaande wetenschappers stellen dat “als bijna alle mensen op hiv gescreend en behandeld worden, na vijf jaar de overdracht van het virus bijna is gestopt en de epidemie binnen veertig jaar uitgeroeid is.” In Swaziland gaat STOP AIDS NOW! deze theorie in de praktijk brengen. STOP AIDS NOW! gaat op grote schaal de bevolking van Swaziland op hiv testen en aidsremmers inzetten als preventiemiddel tegen verspreiding van de ziekte. Als dit project slaagt, betekent dit een doorbraak in de bestrijding van aids.

Stichting DOEN & De Natuur- en Milieufederaties richten met de steun van 13,5 miljoen euro uit het Droomfonds het energiebedrijf van de toekomst op: ‘We Generate’ wordt het eerste energiebedrijf dat het voor de klant mogelijk maakt zelf groene energie op te wekken en energie te besparen. Zie: We Generate: Het Energiebedrijf van de Toekomst by DOEN

Ieder jaar worden er ook wat nieuwe goede doelen toegevoegd aan de lijst met organisaties die geld ontvangen van de Postcode Loterij. Dit jaar was er goed nieuws voor: Right To Play Nederland, Wilde Ganzen, The Elders, Aflatoun, UTZ CERTIFIED, African Parks Network, European Climate Foundation die een jaarlijkse bijdrage van 500.000 euro ontvangen.  De Johan Cruyff Foundation kan voortaan rekenen op een jaarlijkse bijdrage van 1,5 miljoen euro.

Voor enkele organisaties was er goed nieuws omdat de jaarlijkse bijdrage werd verhoogd met 500.000 euro. Sea Shepherd naar € 1.000.000, War Child naar € 1.400.000, World Food Programme  naar € 1.400.000, Peace Parks naar € 1.400.000, Liliane Fonds naar € 1.400.000 en SOS Kinderdorpen naar € 1.400.000. Zie ook het volledige overzicht van alle Toewijzingen Nationale Postcode Loterij 2011 (Word)

Naast de organisaties die een jaarlijkse bijdrage ontvangen, zijn er ook altijd wat organisaties die een éénmalige bijdrage krijgen. Dit jaar zijn dat: Nationaal Park de Hoge Veluwe  € 1.500.000, Vereniging Kust & Zee: Gezonde Zee € 1.250.000, Rafa Nadal Foundation € 1.000.0000, Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland € 950.000, Club de Madrid € 500.000 en CoMensha € 500.000

Tenslotte waren er nog wat extra projecten die een mooie bijdrage ontvingen om hun doel te realiseren: Plan Nederland – Het missing child alert 4.588.750, ARK en Wereld Natuur Fonds – De groene schatkamers van Europa  3.096.263, Vogelbescherming Nederland – Living on the edge 2.943.240, Stichting Vluchteling en Cordaid Mensen in Nood – Recht voor slachtoffers van seksueel geweld in Oost-Congo  2.345.000 BiD Network – 10x 2.145.000, Natuurmonumenten – De Velperwaarden 2.135.000, SOS Kinderdorpen – Red mijn moeder 1.643.600, Simavi – PeePoo 1.621.300, Oxfam Novib – Bomen keren het tij  1.584.932, Het Nederlandse Rode Kruis – Nieuwe bronnen, nieuwe kansen 1.306.895, Dance4Life en RutgersWPF – Schoolprojecten in Azië 1.280.750 en Fairfood International – The land of promise 1.097.576

3 februari 2011: Zo, het Goed Geld Gala 2011 staat weer op de angenda en het zal ongetwijfeld een groot feest worden. De Postcode Loterij gaat dit jaar opnieuw een recordbedrag verdelen onder de vele goede doelen in ons land. Hoeveel het exact wordt blijft nog even geheim, maar het wordt in elk geval meer dan de ruim 256 miljoen die in 2010 werd verdeeld.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is op 9 februari 2011 te gast in Singer Laren bij het Goed Geld Gala 2011 en zal het woord richten tot de aanwezigen. Dit zijn de directeuren en voorzitters van de 75 goede doelenorganisaties die structureel steun ontvangen van de loterij. Welk geldbedrag ontvangen de 75 meerjarige beneficiënten? En welke goededoelenorganisaties verwelkomt de Postcode Loterij als nieuwe, meerjarige begunstigde? Welke organisaties ontvangen een bijdrage voor een extra project of een eenmalige financiering? En dan is er ook nog het Droomfonds: voor een innovatief, baanbrekend goededoeleninitiatief dat echt het verschil kan maken, is een bedrag van circa 20 miljoen euro beschikbaar. Welk project krijgt deze grote bijdrage uit het Droomfonds? Al deze vragen worden tijdens het Goed Geld Gala 2011 beantwoord.

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala op woensdag 9 februari 2011 maakt de Nationale Postcode Loterij bekend welk bedrag dit jaar in totaal beschikbaar is voor goededoelenorganisaties. Jaarlijks gaat 50% van de loterijopbrengsten naar goede doelen op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Het bedrag dat in 2011 beschikbaar is, bedraagt in elk geval meer dan de 256 miljoen euro die vorig jaar werd verdeeld. Dankzij het bedrag dat vanuit de omzet van 2010 beschikbaar is, doorbreekt de Postcode Loterij de magische grens van 3 miljard euro die in totaal in het 21-jarig bestaan is uitgekeerd aan goede doelen.

4 februari 2010: Mooi werk van de Postcode Loterij. De Gouden Enveloppen vlogen door de zaal en de verrassingen waren niet van de lucht tijdens het Goed Geld Gala vandaag in Utrecht. Er was veel goed nieuws want de inleg in 2009 groeide fors, dus er waren ook extra miljoenen te verdelen onder de talloze Goede Doelen die aanwezig waren. Om precies te zijn 256.621.614 euro.

Een groot aantal Goede Doelen kreeg de jaarlijkse toekenning te horen. Daarnaast waren er extra uitkeringen aan een aantal organisaties en zeven organisaties ontvingen een éénmalige bijdrage. Project de Oceanen kreeg 7 miljoen, The Borneo Initiative 2,3 miljoen, Qurrent kreeg via st Doen 1 miljoen, evenals De Zeehondencrèche in Pieterburen, DARA ontving een cheque van 750.000 euro en Fier Fryslân kreeg een half miljoen voor de Veilige Veste.

Nieuw dit jaar was het Droomfonds en de megacheque van 6.250.000 euro ging naar een aantal organisaties die samen werken aan het Zeeuws Landschap en met name duurzaam kustbeheer.

Opvallend was de enorme steun die de Clinton Foundation kreeg. Enerzijds werd de jaarlijkse bijdrage verhoogd naar 1.650.000 euro en daarnaast kreeg de Clinton Foundation 2.000.000 euro tbv HIV/Aids-behandeling voor kinderen in de Niger Delta.

Elf natuurorganisaties krijgen een bijdrage van ruim 2,7 miljoen voor het project Nederlandse Natuurbeelden. Redacteuren, onderzoekers, scholen en omroepen krijgen nu via het Instituut Beeld en Geluid digitaal toegang tot vele honderden uren unieke Nederlandse natuurbeelden. Daarmee ontstaat de mogelijkheid om kennis te maken met natuur, dier en landschappen.

Ook zorgt dit project ervoor dat kostbaar beeldmateriaal voor altijd bewaard en beschikbaar blijft. Bovendien is ook geld beschikbaar gesteld om de hedendaagse  Nederlandse natuur vast te leggen op High definition video. Zo kan er jaarlijks vijftig uur uniek beeld aan het Natuurarchief worden toegevoegd.

De organisaties die aan het project, dat minimaal zeven jaar duurt, gaan meedoen zijn: De 12 provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Vogelbescherming, ARK, Waddenvereniging, Dierenbescherming, Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, Goois Natuurreservaat, IUCN Nederland, DCNA en IVN.

Zie ook: De Postcode Green Challenge 2009: RidgeBlade Windturbine wint 500.000 euro – Gratis energiezuinige LED-lampen voor deelnemers Postcodeloterij – Igor Kluim wint Green Challenge en 500.000 euro – VriendenLoterij Goed Geld Gala 2018: Welke Goede Doelen Ontvangen Dit Jaar Een Donatie? – BankGiro Loterij Goed Geld Gala 2018: Miljoenen Voor Cultuur en Cultureel Erfgoed in Nederland – Nieuw Duurzaam Kantoor Voor Goede Doelen Loterijen in Amsterdam Met BREEAM Outstanding

12 Reacties

 1. Henk zegt:

  5 februari 2010 om 06:19 | Permalink

  Stichting Het Zeeuwse Landschap kan in Zeeland een duurzame kustzone realiseren die de nieuwste inzichten op het gebied van kustveiligheid combineert met duurzame aquacultuur in een fraai, natuurlijk landschap. Tijdens het Goed Geld Gala, op 4 februari, maakte de Nationale Postcode Loterij bekend het project Kustlaboratorium te honoreren met 6.25 miljoen Euro uit het Droomfonds. Kustlaboratorium laat zien dat het mogelijk is dat maatschappelijke sectoren die nu regelmatig met elkaar botsen (visserij- en landbouwsector en natuurbescherming), elkaar in toekomstbestendige oplossingen kunnen vinden.

  Kustlaboratorium is een nieuw concept voor een evenwichtige en duurzame invulling van de kustzone, waar we nationaal en internationaal mee aan de gang kunnen. Een kustzone die klaar is voor de toekomst; waarin economie en ecologie de ruimte krijgen en die een waardevol landschap levert voor mens en natuur.

  Kort samengevat stelt Het Zeeuwse Landschap voor een moderne inlaag te maken, waarin ingegraven aquacultuur bassins als lagunes uitgespaard zijn in een ruime, ecologisch waardevolle randzone. Zo ontstaat een multifunctionele, verbrede kustzone; een buffer tussen zee en land en volgens vele experts de beste manier om de kustveiligheid te versterken. De lange ervaring met het natuurbeheer van kustzones in Zeeland geeft goede perspectieven voor het creëren van een ecologisch hoogst waardevol gebied, dat ook nog eens recreatief bijzonder interessant is.

  Het idee voor het Kustlaboratorium is voortgekomen uit het feit dat we mondiaal, en zeker in Nederland, voor een aantal grote uitdagingen staan. De eerste is het opvangen (en zoveel mogelijk voorkomen) van klimaatsveranderingen. Dit is ongetwijfeld één van de grootste opgaven van deze tijd.

  Een tweede grote opgave waar wij mondiaal voor staan, is het duurzaam benutten van wat de natuur de mensheid aan waardevolle producten biedt. Door overbevissing staan wereldwijd de natuurlijke bestanden van vis en andere oogstbare mariene organismen onder grote druk. Om die reden zal, nog meer dan nu al het geval is, aquacultuur van grote betekenis worden voor het duurzaam produceren van economisch waardevolle mariene soorten.

  Het derde punt, dat wellicht in het dichtbevolkte Nederland sterker speelt dan in andere landen, is de maatschappelijk breed gedragen, toenemende zorg over de kwaliteit van het landschap. Het landschap verrommelt, versnippert en versteent steeds verder. Hoe kunnen wij in een moderne, zich economisch verder ontwikkelende samenleving, het landschap, onze leefomgeving, aantrekkelijk houden? Dat is een zaak die voor het welzijn van de Nederlander betekenisvol is, maar die ook een zorg is voor de recreatiesector, m.n. die in provincies zoals Zeeland waar het toerisme een pijler is onder de economie.

 2. Gerdien zegt:

  5 februari 2010 om 06:24 | Permalink

  De 12 provinciale Landschappen zijn enorm verheugd met de 11.250.000 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Dit bedrag werd bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala op 4 februari, de jaarlijkse bijeenkomst met alle goede doelen van de Loterij.

  In totaal verdeelde de Postcode Loterij 256 miljoen euro onder haar goede doelen – een groei van 5% ten opzichte van 2008. Naast het Droomproject geeft de loterij structureel steun aan tien nieuwe maatschappelijke organisaties , waarmee het totaal van vaste begunstigden op 75 komt. Verder ontvangen zes initiatieven een eenmalige financiering, krijgen twaalf extra projecten van bestaande begunstigden een bijdrage en wordt de steun aan acht al aangesloten organisaties verhoogd.

  De 12 provinciale Landschappen zijn met de bijdrage weer in staat vele projecten uit te voeren en nog meer natuur veilig te stellen.

 3. Herma zegt:

  16 februari 2018 om 18:58 | Permalink

  Prachtige Bijdrage Voor Natuur en Landschap LandschappenNL Tijdens Postcodeloterij Goed Geld Gala 2018

  Tijdens het jaarlijks Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij heeft LandschappenNL 13,5 miljoen euro ontvangen voor natuur en landschap in Nederland. De provinciale Landschappen en provinciale organisaties Landschapsbeheer zetten dit geld in om natuur en landschap voor nu en de toekomst te behouden en beleefbaar te maken.

  De provinciale Landschappen en stichtingen Landschapsbeheer zijn de Postcode Loterij en haar deelnemers zeer dankbaar voor deze bijdrage. Het stelt hen in staat natuur aan te kopen, in te richten en te beheren. De Landschapsbeheerorganisaties kunnen met deze bijdrage het Nederlandse landschap behouden door onder meer ruim 75.000 groene vrijwilligers professioneel te ondersteunen met kennis, kunde en materieel.

  Een extra bijdrage van ruim 5 miljoen euro gaat dit jaar naar De Waddenvereniging voor het laatste stuk van de vismigratierivier. Hiermee kan deze wereldwijd unieke migratievoorziening voor trekvissen door de Afsluitdijk in de meest optimale vorm worden aangelegd.

  Een bescheiden deel van de bijdrage is bestemd voor de ontvangst en voorlichting van bezoekers. Hiermee wordt de Afsluitdijk met de Vismigratierivier zowel een ecologische als toeristische trekpleister. In de uitvoering werkt de Waddenvereniging nauw samen met de toekomstige beheerder van de Vismigratierivier, It Fryske Gea (één van de 12 provinciale Landschappen) en het Afsluitdijk Wadden Center dat eind maart zijn deuren opent.

 4. Erik van Erne zegt:

  18 februari 2018 om 19:54 | Permalink

  Tiny Forest Extra project 2018 Goed Geld Gala Postcode Loterij

  Een minibos is een dichtbegroeid bos ter grootte van een tennisbaan dat zorgt voor behoud en bescherming van biodiversiteit en meer groen in de stad. Sinds 2015 werkt IVN aan de implementatie van minibossen in Nederland en zij ontving hiervoor meerdere prijzen, waaronder de nationale natuurprijs van het Groenfonds. Er zijn al minibossen aangelegd door verschillende gemeenten en zelfs door particulieren. IVN werkt in dit project samen met scholen en buurten om in heel Nederland honderd minibossen aan te planten en te beheren en zo bij te dragen aan herstel van de biodiversiteit in en de klimaatbestendigheid van steden. Scholen gebruiken het minibos voor natuuronderwijs in de buitenlucht en het geeft buurtbewoners de mogelijkheid elkaar op een gezonde en prettige plek te ontmoeten.

 5. Erik van Erne zegt:

  19 februari 2018 om 14:28 | Permalink

  Nationale Postcode Loterij Goed Geld Gala 2018: Integrale Uitzending

 6. Erik van Erne zegt:

  19 februari 2018 om 19:58 | Permalink

  TeamUp! Extra project 2018 Goed Geld Gala Postcode Loterij

  TeamUp biedt gestructureerde recreatieve sport-, spel- en dansactiviteiten zodat kinderen van 6 tot 18 jaar leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan. De vaardigheden die ze bij TeamUp opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal-emotionele thema’s. Die komen weer van pas in hun dagelijks leven. Zo leren kinderen spelenderwijs omgaan met bijvoorbeeld angst, stress of boosheid.

 7. Erik van Erne zegt:

  28 juli 2018 om 17:22 | Permalink

  Deelnemers Postcodeloterij Bedankt: Doorbraak in Aidsbestrijding by Bill Clinton

  De droom van Aidsfonds is om aids voorgoed de wereld uit te bannen. Met dit Droomfondsproject in Swaziland wilde Aidsfonds een doorbraak realiseren in het voorkomen van hiv-infecties. Voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton, tevens internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, bedankt de deelnemers van de Postcode Loterij voor hun steun.

 8. Erik van Erne zegt:

  21 februari 2019 om 17:06 | Permalink

  Schone Rivieren Ontvangt Bijna 2 Miljoen Euro Van Postcode Loterij Voor Plasticvrije Nederlandse Rivieren

  Het project Schone Rivieren heeft een donatie van 1.950.000 euro gekregen dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

  Daarmee komt het doel om de Nederlandse rivierdelta in 2030 plasticvrij te maken steeds dichterbij! Schone Rivieren is een samenwerkingsverband van IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee om de toevoer van plastic via rivieren aan de bron te stoppen.

  Met de extra bijdrage wordt Schone Rivieren nu fors uitgebreid. Het aantal rivieren in Nederland waar opruimacties en onderzoeken plaatsvinden wordt aanzienlijk groter. De komende jaren worden honderden extra onderzoekers opgeleid.

  De donatie is onder andere toegekend door de inzet van alle vrijwilligers die bijdragen aan Schone Rivieren. We willen de vrijwilligers daarvoor hartelijk bedanken! Ook de komende jaren werken we graag samen om plastic afval via de rivieren naar zee tegen te gaan.

 9. Erik van Erne zegt:

  28 februari 2019 om 14:48 | Permalink

  Forest Stewardship Council (FSC) Ontvangt 1 Miljoen Euro Van Nationale Postcode Loterij Voor Verantwoord Bosbeheer

  De Forest Stewardship Council (FSC) krijgt maar liefst 1.000.000 euro van de Nationale Postcode Loterij om verantwoord bosbeheer wereldwijd te versnellen. Deze gift zal FSC International gebruiken om nieuwe technologieën te ontwikkelen om certificering te versterken en deze toegankelijk te maken voor boseigenaren van alle soorten en maten.

  “We zijn heel blij dat we deze gift hebben gekregen dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij,” zegt Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland. ‘Met drones, satellietbewaking en andere digitale tools willen we onze controles in het bos effectiever maken, data over boscertificering en bescherming beter beschikbaar maken en ketencertificering vereenvoudigen. Hierdoor krijgt de boseigenaar eenvoudiger toegang tot certificering en de markt’.

  Al meer dan twee decennia heeft FSC zichzelf bewezen als een krachtig instrument voor verantwoord bosbeheer en het genereren van sociale, economische, klimaat- en andere milieuvoordelen. Desondanks staan de bossen wereldwijd nog steeds onder druk. Door adequate maatregelen te treffen kunnen we bossen behouden en klimaatverandering aanpakken. Technologische ontwikkelingen spelen daarbij een belangrijke rol en dragen bij aan FSC’s missie: Forests for all Forever.

  De bekendmaking van de schenking aan het project is gedaan in aanloop naar het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij op 4 maart as in Carré, Amsterdam. Dan maakt de Loterij bekend welk bedrag zij in totaal kan schenken aan goede doelen. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. Vorig jaar was dit een totaalbedrag van ruim 357,5 miljoen euro voor een betere wereld, met dank aan alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij!

  Zie ook: FSC Friday 28 September 2018: Forests For All Forever by FSC NederlandFSC Design Award 2018: Thema Mother Nature – Duurzaam Design Met Hollands Beukenhout – FSC Event 2018: Kies voor Hout, Red Het Woud – Steeds Meer Subsidies In Vlaanderen Voor FSC Hout  – Duurzaam Inkopen: Goed Hout is Duurzaam Hout – Meetlat voor Duurzaam Hout – Richtlijn Inkoop Duurzaam Hout – Derde Editie FSC Houtstalenkistje: Info Over 25 FSC Houtsoorten en Plaatmaterialen –  FSC campagne: Verantwoord Kappen, Verantwoord Kopen

 10. Erik van Erne zegt:

  1 maart 2019 om 16:51 | Permalink

  Project Energietuinen Van De Natuur En Milieufederaties Ontvangt 1,65 Miljoen Euro Van De Nationale Postcode Loterij

  Met een extra schenking van 1,65 miljoen van de Nationale Postcode Loterij gaan de Natuur en Milieufederaties de komende 5 jaar tenminste twee Energietuinen realiseren.

  Met het project Energietuinen willen de Natuur en Milieufederaties zichtbaar maken dat grootschalige opwek van duurzame energie ook mooi kan zijn én kan samengaan met natuur en recreatie.

  Op twee locaties locaties komt bijvoorbeeld een zonnepark met natuur, wandel- en fietspaden en moestuinen. Families kunnen er recreëren, kinderen kunnen er spelen en je kunt er sporten in een mooi, spannend landschap. Allemaal zaken waar je energie van krijgt en die bijdragen aan onze gezondheid.

  De multifunctionele Energietuinen worden in co-creatie met de omgeving en belanghebbenden ontworpen en uitgevoerd. Een uitgebreid traject van voorlichting, educatie, samenwerking en begeleiding maakt onderdeel uit van het project. Hiermee willen de Natuur en Milieufederaties de betrokkenheid onder burgers versterken en de professionaliteit van de burgerbeweging vergroten. Met de bedoeling dat er over een aantal jaar in heel Nederland plekken gaan ontstaan waar duurzame energieopwekking samengaat met natuur en landschapswaarden, recreatie en educatie.

 11. Erik van Erne zegt:

  29 januari 2021 om 17:20 | Permalink

  Waddenvereniging Ontvangt Schenking Van 1,9 miljoen Euro Van Postcodeloterij Voor Opruimactie Clean Up XL Containerramp MSC Zoe

  De Waddenvereniging heeft een cheque van ruim 1,9 miljoen euro ontvangen van de Postcode Loterij voor het project “Clean Up XL”. Het doel is om binnen vier jaar het resterende 800 ton afval van de containerramp met de MSC Zoe op te ruimen. De beneficiënt doet dat samen met Stichting De Noordzee, Stichting Duik de Noordzee Schoon en de Natuur en Milieufederaties.

  De organisaties nemen daarmee het stokje over van de overheid die driekwart van het afval heeft opgeruimd, maar nu door verzekerings- en juridische beperkingen haar werk heeft afgerond. “Na de ramp in januari 2019 hebben we gezien dat veel Nederlanders meteen in actie kwamen. Nu de rederij haar verantwoordelijkheid niet neemt om alles weg te halen en de kapitein is vrijgesproken, kiezen we ervoor om zélf aan de slag te gaan’, aldus Lutz Jacobi, directeur Waddenvereniging. “Het kan niet zo zijn dat dit afval in beschermde natuurgebieden blijft liggen. Met steun van de Postcode Loterij en haar deelnemers kunnen wij nu werken aan een oplossing.”

  Ruim 2 jaar nadat het containerschip MSC Zoe 342 containers verloor boven de Nederlandse Waddeneilanden, ligt er nog een kwart van de 3,2 miljoen kilo lading op de bodem van de Noord- en Waddenzee. De natuurorganisaties zijn van mening dat dit onverantwoord is en gaan nu, met de gift van de Nationale Postcode Loterij, een eigen Clean Up XL opzetten.

  Dorine Manson, Managing Director Nationale Postcode Loterij: “We hechten belang aan het beschermen van de natuur in Nederland. We waren dan ook meteen geïnteresseerd in het projectvoorstel van de Waddenvereniging en andere maatschappelijke organisaties om ervoor te zorgen dat dit niet zichtbare afval de natuur uit gaat. Dat we hen dankzij onze deelnemers kunnen steunen bij het opstropen van de mouwen, maakt ons trots. Zij gaan er nu voor zorgen dat de troep opgeruimd wordt en dat containervaart veiliger wordt zodat toekomstige rampen van deze aard worden voorkomen.”

  Met drie keer een jaarlijkse expeditie wordt op duurzame wijze een equivalent van het gewicht aan achtergebleven afval uit zee opgehaald. “Wetende dat niet al het afval van de containerramp na ruim twee jaar nog te lokaliseren is, richten we ons op al het afval dat kan worden opgespoord en opgeruimd’, aldus Ellen Kuipers, projectleider Waddenvereniging. “Ons doel is om de komende jaren minimaal 800.000 kilo afval uit zee te halen. Om zoveel mogelijk afval te bergen, gaan we eerst met een sonar de zeebodem af speuren om grote objecten en hotspots van afval te lokaliseren. Vanaf een schip met grijpers en/of duikers wordt vervolgens de gevonden rommel van de zeebodem gehaald.”

  Minister Van Nieuwenhuizen heeft namens het kabinet al veel maatregelen aangekondigd en deels genomen om de containervaart boven de Waddeneilanden veiliger te maken. Omdat de scheepvaart internationaal is georganiseerd, moet er met veel andere partijen en organisaties in verschillende landen worden samen gewerkt. “Vanuit dit project willen wij de Minister hier bij ondersteunen, zodat in de toekomst de kwetsbare, unieke natuur van ons UNESCO Werelderfgoed Waddenzee en de Noordzee beter tegen scheepsrampen kunnen worden beschermd”, aldus Ellen Kuipers.

 12. Erik van Erne zegt:

  17 maart 2021 om 17:57 | Permalink

  1.000.000 van Postcode Loterij Voor Stichting DierenLot

  DierenLot komt op voor dieren in nood in Nederland. De organisatie steunt lokale en regionale dierenhulporganisaties met geld, hulp in natura (bijvoorbeeld voer en dierenambulances) en kennis over professionele dierenhulpverlening.

  De Postcode Loterij draagt het belangrijke werk van DierenLot een warm hart toe en ondersteunt de stichting daarom met een eenmalige schenking van
  € 1.000.000. De eenmalige schenking gebruikt de organisatie om de komende jaren nog meer dieren in nood te kunnen helpen. Dat was niet mogelijk geweest zonder de steun van onze trouwe deelnemers. Deelnemers, bedankt!

  Piet Hellemans, ambassadeur van Stichting DierenLot, was vanochtend te gast bij Koffietijd om meer te vertellen over DierenLot en wat de schenking voor hen mogelijk maakt. Heb je het item gemist?

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (459)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Plastic Wegwerp Draagtasjes Versus Herbruikbare Draagtasjes
 • Verhuizen? Regel Regel Deze Drie Dingen Vooraf
 • Verduurzaam Jouw Bedrijf En Maak Dat Breed Bekend Bij Gemeenten En Leveranciers
 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Links

  Milieunet op..