Nationale Week Zonder Vlees 2022: Doe Mee En Eet Een Week Geen Vlees – Gratis Magazine
Geschreven op 2-3-2019 - Erik van Erne. Geplaatst in AgendaUpdate 4 januari 2022: Van 7 tot en met 13 maart 2022 vindt de vijfde editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland.
Sinds de eerste editie in maart 2018 is deze duurzaamheidscampagne een jaarlijks terugkerend initiatief dat laat zien dat minder vlees eten een positieve impact heeft op het klimaat.
Nieuw dit jaar is de toevoeging ‘& Zuivel’. Naast het minderen van vlees, heeft zuivel namelijk ook een zeer belastend effect op het klimaat.
Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel 2022 worden deelnemers daarom uitgedaagd om niet alleen het vlees te laten staan, maar ook te proberen zuivel te vervangen.
2 maart 2020: Nationale Week Zonder Vlees 2022: Doe Mee En Eet Een Week Geen Vlees – Gratis Magazine
12 maart 2019: De tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees heeft ruim 50.000 deelnemers getrokken.
Bij de eerste editie van de Week zonder Vlees, deden vorig jaar ruim 32.000 mensen mee. De jongste deelnemer was 13 jaar, de oudste 85 jaar.
Een week geen vlees en geen vis: ruim 50.000 mensen doen dat tijdens de Nationale Week Zonder Vlees 2019.
Op station Utrecht Centraal werd maandagochtend de aftrap gegeven voor de tweede Nationale Week zonder Vlees. De opening vond plaats door een speciale pop-up store te openen.
Aan de editie van dit jaar doen alle grote supermarkten mee, onder andere door inspirerende recepten en kortingen op het vegetarische aanbod.
Daarnaast doen 531 restaurants mee met een speciaal vegetarisch aanbod, 967 bedrijven besteden er aandacht aan in de bedrijfskantine. Voor scholen is een lespakket ontwikkeld, waar 132 scholen gebruik van maken.
De 50.000 deelnemers besparen volgens de organisatie 38.500 kilo vlees. Ook besparen ze 665.000 kilo CO2, wat gelijk staat aan de CO2-uitstoot van 95 rondjes om de aarde.
2 maart 2019: Experts zijn het erover eens: we consumeren met z’n allen teveel dierlijke producten.
Minder vlees eten is goed voor de gezondheid, het dierenwelzijn en het milieu. Maar hoe maak je echte keuzes op dit gebied? Door bijvoorbeeld een week geen vlees te eten. Doe je ook mee? De keuze is aan jou. De Nationale Week Zonder Vlees is van maandag 11 tot en met zondag 17 maart.
Doe mee met de Nationale Week Zonder Vlees en ontvang een magazine vol lekkere en gezonde vegetarische recepten. Schrijf je hier in. Iedereen die zich inschrijft kan direct op de bedankt-pagina het digitale Week Zonder Vlees-magazine downloaden. Hierin vinden deelnemers inspiratie om zeven dagen te genieten, met 88 pagina’s vol recepten, interviews, groenteweetjes en meer.
Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër, breed gedragen door diverse partners uit de voedselindustrie.
Samen vinden wij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom willen we een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten, promoten.
Proberen en proeven is geloven. Want vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu. Met elke week een dagje zonder vlees maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet.
Dit jaar vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats, het wordt een jaarlijks terugkerend initiatief. Door onze krachten optimaal blijven te bundelen denken wij het meest invloedrijke minder vlees initiatief te kunnen worden van Nederland. In 2030 eet Nederland méér plantaardig en minder dierlijk. Een dagje zonder vlees wordt de nieuwe standaard! Zie: – Nationale Week Zonder Vlees 2018: In 2030 Eet Nederland Méér Plantaardig en Minder Dierlijk
Zie ook: Sir Paul McCartney: Meat Free Monday – Meatfree Monday Talkshow en Opiniepeiling op de Huishoudbeurs – The Shocking Truth about the Meat Industry – Meat the Truth – World Meat Free Week: People around the world pledge to go meat free – Nationale Week Zonder Vlees: In 2030 Eet Nederland Méér Plantaardig en Minder Dierlijk – Nederlander Eet Minder Vlees: 76,3 kilo per persoon in 2014 – Zondag met Lubach by VPRO: Moeten We Misschien Iets Minder Vlees Eten? – How to Beat Your Meat by Amanda Cerny – De Hippe Vegetariër: Recepten, Vleesvervangers en Hotspots by Isabel Boerdam
Tags: Milieu