google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Henry van de Velde Awards 2022: Henry van de Velde Gold Awards En 14 Awards by Flanders DC

Geschreven op 14-11-2019 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Design Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Update 17 november 2021: De Henry van de Velde Awards zetten designprojecten, producten en diensten die een positieve impact hebben in de spotlight.

De jury selecteerde 27 winnaars in 9 categorieën. Wie met de Gold, Silver en Bronze Awards naar huis gaat, wordt in februari 2022 bekend gemaakt.

Uit de meer dan 400 inzendingen selecteerde de jury 27 winnaars in 9 categorieën. De Gold, Silver en Bronze Award-winnaars binnen elke categorie worden onthuld tijdens de uitreiking op 8 februari 2022 in Bozar. Ook de Lifetime Achievement, Young Talent, Company, Ecodesign by OVAM en Public Gold Awards worden dan bekend gemaakt.

Jij kan mee bepalen welk project de Public Gold Award wegkaapt door te stemmen op jouw favoriet. Stemmen kan nog tot 23 december.

Alle winnaars kunnen gratis bewonderd worden tijdens de bijhorende tentoonstelling die van 9 februari tot en met 10 april 2022 in Bozar loopt.

10 februari 2021: De Henry van de Velde Awards zetten al 27 jaar lang innovatief design in de kijker. De prijzen worden uitgereikt in twaalf verschillende categorieën, van de publieksfavoriet tot het beste ecologisch ontwerp.

De grafische campagne van Horst Arts and Music Festival de Graphic & Communication Gold Award in ontvangst nemen. Het grafisch ontwerpbureau Ronny & Johnny werd geprezen voor het creëren van een unieke identiteit, die “gebruikt kan worden als ‘social tool’ om zoveel mogelijk mensen bij het project te betrekken”. Het festival in Vilvoorde vindt jaarlijks plaats in september en wil architectuur, kunst en muziek combineren in één unieke ervaring.

De Public Gold Award ging naar de Ellio Elite, een speed pedelec ontworpen door het IntuEdrive Design Team in samenwerking met Achilles Design. Voor deze Award kon het publiek online hun stem uitbrengen op zeventien geselecteerde kandidaten. Ellio Elite kwam als favoriet uit de bus. De e-bike zet in op gebruiksvriendelijkheid, wordt lokaal gemaakt en heeft een lange batterijduur.

Modeontwerpster Ann Demeulemeester kreeg de Lifetime Achievement Gold Award mee naar huis. De Award wil een ontwerper belonen ‘die een economische, maatschappelijke en culturele impact heeft en daardoor de internationale uitstraling van Vlaams design mee uitdraagt’. De jury van Flanders DC koos voor Ann Demeulemeester vanwege haar vermogen om “een object tot zijn essentie terug te brengen en daarmee de grenzen van ontwerpen te verleggen”. De jury focust daarmee niet enkel op haar kledingdesign. In 2013 verliet Ann Demeulemeester haar modemerk, dat ondertussen in handen is van de Italiaanse ondernemer Claudio Antonioli. Sindsdien ging ze samen met haar partner Patrick Robyn andere uitdagingen aan en experimenteren ze met nieuwe kunstvormen en materialen zoals porselein en kristal.

De Company Gold Award ging naar Novy, een innovatief merk voor dampkappen en kookplaten.
Het grafisch ontwerpteam van Bureau BoschBerg mocht de Young Talent Gold Award mee naar huis nemen.
De Ecodesign by OVAM Gold Award werd gegeven aan Facadeclick, een bouwsysteem van Patrick en Jasper Vandenbempt.
Draadloze sensor Aloxy Pulse kreeg de Business Innovation Gold Award.
De duurzame bouwmaterialen van BC materials werden beloond met de Climate Challenge Gold Award.
Slimme lamp Nobi helpt zorgpersoneel en kreeg daarom de Consumer Gold Award.
De Crafts by Bokrijk Gold Award ging naar de Strijkinstrumenten uit Vlas van Tim Duerinck.
De campagne van Slim naar Antwerpen mocht de Digital Product Gold Award in ontvangst nemen.
De Habitat Gold Award ging tenslotte naar het modulair interieurtextiel Caméléon.

5 februari 2021: Dampkap- en kookplaatfabrikant Novy heeft zopas de Henry van de Velde Award gekregen in de categorie ‘bedrijven’. De jaarlijkse, prestigieuze prijs zet producten en diensten in de kijker die de meerwaarde van design laten zien. Vormgeving en innovatie staan centraal bij Novy, dat in de loop van zijn lange geschiedenis een opmerkelijke evolutie heeft doorgemaakt.

21 januari 2021: Op vrijdag 5 februari worden de Henry van de Velde Awards uitgereikt. We kennen reeds de winnaars in de 7 verschillende categorieën, maar wie gaat naar huis met de Gold Awards?

En wie valt er in de prijzen bij de Lifetime Achievement, Company, Young Talent en Public Choice Award?

Sinds vorig jaar is de Ecodesign by OVAM Award ook een aparte categorie. De award gaat naar een ontwerper of bedrijf die zich dagelijks inzetten om onze producten en diensten duurzamer te maken en de grenzen van ecodesign blijven verleggen.

De coronamaatregelen maken een fysieke uitreiking onmogelijk, maar online zit u op de eerste rij om de winnaars te ontdekken. Ga op 5 februari om 16 uur naar Henry van de Velde en volg de uitreiking online.

Na de uitreiking kunt u het werk van alle genomineerden en winnaars bekijken tijdens de gratis tentoonstelling in de Foyers van BOZAR. De tentoonstelling loopt van 6 februari tot en met 18 april 2021 en u kan ze tevens digitaal ontdekken.

Flanders DC stelde een professionele jury samen die 17 winnaars in 7 categorieën selecteerde uit 198 inzendingen. Stuk voor stuk mooie voorbeelden van vernieuwend, kwalitatief en inspirerend design. Het publiek bepaalt welke inzending de Public Choice Award 2021 wegkaapt.

De Business Innovation Award zet innovatieve toestellen, installaties en systemen binnen een professionele context in de kijker. In deze categorie worden als winnaar weerhouden: Nobi, een slimme lamp die zorgpersoneel ontlast door een aantal taken van hen over te nemen zoals valdetectie en patroonherkenning; Aloxy Pulse, een revolutionaire draadloze sensor die de stand van kleppen en kranen in petrochemische installaties vanop afstand monitort; Smappee EV Base, een laadoplossing die toelaat om verschillende elektrische laadpunten te combineren met de energienoden van een aanpalend gebouw.

De Climate Challenge Award lauwert holistische concepten met een positieve impact op het klimaat. Vallen dit jaar in de prijzen: De ethische modeconcepten van Studio AMA; BC materials met een ecologisch assortiment leemtoepassingen; De resource map Circle Sector waarbij lokale, ecologische materialen in kaart gebracht worden.

De Consumer Award bekroont producten binnen lifestyle, voeding en ontspanning die het individuele leven vergemakkelijken. Binnen deze categorie weerhoudt de jury deze winnaars: Nobi, een slimme lamp die zorgpersoneel ontlast door een aantal taken van hen over te nemen zoals valdetectie en patroonherkenning; De intuïtieve speedpedelec Ellio Elite; De wearable Lopos SafeDistance die perfect de afstand tussen twee werknemers monitort.

De Crafts by Bokrijk Award gaat naar zinvolle producten of objecten die dankzij design gedreven vakmanschap naar een hoger niveau getild worden. In deze categorie worden weerhouden: De waterkannen in porselein Lyne van Margot Thyssen; De Strijkinstrumenten uit Vlas; De wandtapijten Caméléon.

De Digital Product Award gaat een nieuw of verbeterd digitaal product waar design strategisch werd ingezet. In deze categorie slechts 1 winnaar: Slim naar Antwerpen, een campagne gelanceerd door Leap Forward en de bijbehorende app die de mobiliteitspuzzel van de Antwerpse burger wil vergemakkelijken.

De Graphic & Communication Award bekroont een geprint of digitaal product of systeem waarbij de vorm van de communicatie of de communicatiedrager duidelijk een meerwaarde heeft. In deze categorie worden de volgende projecten gelauwerd: De filosofische reeks prentenboeken Wijze Weetjes; De grafische campagne voor Horst Arts & Music Festival; De grafische uitwerking voor artistiek lab Pilar van de VUB.

De Habitat Award zet producten, diensten en systemen voor de woon- en werkruimte in de kijker. De drie winnaars in deze categorie zijn: Het multifunctioneel constructiesysteem ME&ER; De wandtapijten Caméléon; Het tapijt VLAS.

23 januari 2020: Op 22 januari reikte Flanders DC, samen met partners Agentschap Innoveren & Ondernemen, Bokrijk / VAKLab, BOZAR en de OVAM, de Henry van de Velde Gold Awards 2020 uit.

Ecover is de winnaar van de Henry van de Velde ‘Ecodesign by OVAM’ Award 2020.

Er werden 12 Henry van de Velde Gold Awards en 14 Awards uitgereikt.

Bij Ecover zit duurzaamheid niet enkel in de productie, maar in het ganse organisatie-DNA. Ze gaan steeds voor een doorgedreven innovatie op vlak van biogebaseerde detergenten, verpakkingen, hervulsystemen, enzovoort.

Recent ontwikkelden ze een afwasmiddel, gemaakt uit 25% afvalingrediënten die achterbleven na het bierbrouwproces. Bovendien moedigen ze ook andere organisaties aan om anders te kijken naar afval. Een terechte winnaar dus.

De Henry van de Velde Awards tonen en lauweren zowel nationaal als internationaal Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die vanuit design, oplossingsgericht of richtinggevend, een positieve impact hebben op de samenleving en de economie. De Henry van de Velde Awards worden breed gedragen dankzij de gedeelde visie van een professionele en onafhankelijke jury met belangrijke expertise in de sector.

Hieronder vindt u de andere winnaars van de Henry van de Velde Gold Awards 2020 per categorie:
Business innovation: Demetra
Collaborative: Oase
Consumer: Vibe
Crafts by Bokrijk: Hey Jute
Digital product: Sportkompas
Graphic & Communication: B401 Bruggenbouwers
Habitat: The Light Machine
Young Talent: Studio Plastique
Ecodesign by OVAM: Ecover
Company: Niko
Lifetime Achievement: Erik Sijmons van Samsonite
Publieksprijs: The waterbench van Barbara Standaert

14 november 2019: De prestigieuze Henry van de Velde Awards tonen en belonen Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die met hun design en oplossingsgericht denken de economie en de samenleving positief beïnvloeden.

Op 22 januari 2020 kennen we de winnaars van de nieuwe editie. Het gaat om een initiatief van Flanders DC in samenwerking met de OVAM.

De Henry van de Velde Awards tonen en lauweren zowel nationaal als internationaal Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die vanuit design, oplossingsgericht of richtinggevend, een positieve impact hebben op de samenleving en de economie.

De Henry van de Velde Awards worden breed gedragen dankzij de gedeelde visie van een professionele en onafhankelijke jury met belangrijke expertise in de sector.

Met de officiële prijsuitreiking op 22 januari 2020, de tentoonstelling in BOZAR van 23 januari tot en met 29 maart 2020, de publicatie en de eigen website vormen de Henry van de Velde Awards een platform voor Vlaams design.

Er worden 12 Henry van de Velde Gold Awards en 14 Awards uitgereikt. In totaal zijn er zeven categorieën binnen de designprijzen: Business innovation, Collaborative, Consumer, Design-led crafts, Digital product, Graphic & Communication en Habitat. Ecodesign is niet langer een aparte categorie maar een vanzelfsprekend onderdeel van de goede designpraktijk en dus een van de criteria bij de beoordeling van de inzendingen.

Wel komt er vanaf 2020 een Ecodesign by OVAM Award voor het bedrijf of de ontwerper die geldt als een rolmodel voor het excellente gebruik van ecodesign. Daarnaast zijn er nog awards voor Lifetime Achievement, Company en Young, aangevuld met de Public Gold Award. Zie ook: OVAM Ecodesign Award PRO

U kunt voor de publieksprijs stemmen van 14 november tot en met 19 december.

Dit zijn de 21 Henry van de Velde Award Winners 2020:

BUSINESS INNOVATION
Demetra — Verhaert — Barco
Barco brengt een flexibel, draadloos handheld digitaal meettoestel voor dermatologen op de markt. Met slechts één apparaat kunnen dermatologen elke vorm van foto maken, van dermoscopische tot klinische close-up en overzichtsfoto’s wat het opvolgen en vergelijken van huidbeelden vloeiender en slimmer maakt.

Gymna Pro — Yellow Window – Gymna
Bij Gymna geldt als drijfveer dat een alledaags product best bijzonder mag zijn. Bij de ontwikkeling van de nieuwe behandeltafel is er naast het design voornamelijk rekening gehouden met de noden van patiënt en kinesist. Gebruikmakend van nieuwe technieken, materialen en verbeteringen werden innovatieve oplossingen bedacht en aangereikt voor alledaagse problemen.
The EMC — Yellow Window — Timbtrack. De Timbtrack EMC (Electronic Meter Connect) is een elektronische meter met een kabel en gps localisatie, die de opgemeten gegevens van bomen in het bos digitaal doorstuurt naar een platform voor de organisatie van bosbouwbeheerders.

COLLABORATIVE
IXZO! — Knight Moves — Gemeenschapsonderwijs (GO!)
Een leerplatform voor innovatieve scholen die een leerling gecentreerde aanpak nastreven. Dit houdt in dat er meer autonomie is voor leerlingen en dat leerkrachten worden ondersteund om meer coachend te kunnen werken naar groepen of individuele leerlingen.

Oase — Bailleul Ontwerpbureau — Het GielsBos
Zintuiglijke ruimtes voor mensen met een fysieke en/of mentale beperking. Begeleiders krijgen in de ruimtes de nodige tools aangereikt om hun cliënten te voeden, doen lachen en prikkelen, uit te dagen of net tot rust te brengen.

TEK STIEL — Studio Linde Hermans — opdrachtgever: Stad Genk — partners: STEBO, Vrouwencentrum Genk
Een sociaal-artistiek project van Stad Genk waar co-creatie voorop staat. Een multiculturele groep vrouwen wordt samengebracht om kennis en ambacht met elkaar uit te wisselen. Het project resulteert in een reeks draagtassen, gemaakt uit oude visnetten, mooie (portret)foto’s en een publicatie.

CONSUMER
Vibe — pars pro toto — Jabbla, we all have a voice
De Vibe is een inclusief communicatiehulpmiddel ontwikkeld voor de groeiende groep mobiele jongeren met een spraakprobleem. Bij het ontwerp van de tablet stond de gebruiker en zijn leefwereld centraal. Tijdens het onderzoek kwamen een aantal pijnpunten naar boven welke in deze nieuwe spraakcomputer opgelost werden.

Morrow — Achilles Design — Morrow NV
Een interactieve bril waarbij de scherpstelling kan gewijzigd worden met een eenvoudige druk op de knop, netjes ingewerkt in het montuur. Deze technologie kan in bijna elk frame geïntegreerd worden zodat iedereen zijn of haar persoonlijkheid kan uiten.

Zyzo — Hybrio (het collectief van de ontwerpbureaus Namahn, KAN, Ixor, Voxdale & Fosfor) — Zyzo nv
Zyzo is een nieuw sociaal (familie) netwerk dat speciaal ontworpen is om ouderen (80+) vlotter met hun kinderen en kleinkinderen te verbinden. Familieleden sturen foto- en videoberichten naar het Zyzo toestel. Ook afspraken of herinneringen kan je met de app versturen. Het is in eerste instantie een familiaal sociaal netwerk, maar kan ook ingezet worden in de zorgsector.

CONSUMER
Vibe — pars pro toto — Jabbla, we all have a voice
De Vibe is een inclusief communicatiehulpmiddel ontwikkeld voor de groeiende groep mobiele jongeren met een spraakprobleem. Bij het ontwerp van de tablet stond de gebruiker en zijn leefwereld centraal. Tijdens het onderzoek kwamen een aantal pijnpunten naar boven welke in deze nieuwe spraakcomputer opgelost werden.

Morrow — Achilles Design — Morrow NV
Een interactieve bril waarbij de scherpstelling kan gewijzigd worden met een eenvoudige druk op de knop, netjes ingewerkt in het montuur. Deze technologie kan in bijna elk frame geïntegreerd worden zodat iedereen zijn of haar persoonlijkheid kan uiten.

Zyzo — Hybrio (het collectief van de ontwerpbureaus Namahn, KAN, Ixor, Voxdale & Fosfor) — Zyzo nv
Zyzo is een nieuw sociaal (familie) netwerk dat speciaal ontworpen is om ouderen (80+) vlotter met hun kinderen en kleinkinderen te verbinden. Familieleden sturen foto- en videoberichten naar het Zyzo toestel. Ook afspraken of herinneringen kan je met de app versturen. Het is in eerste instantie een familiaal sociaal netwerk, maar kan ook ingezet worden in de zorgsector.

DESIGN-LED CRAFTS BY BOKRIJK
Hey Jute — Alexander Marinus — Zigmund Pront
Het Hey Jute kussen is een high-end ambachtelijk product waarvoor een nieuwe toepassing voor een “vergeten” materiaal werd ontwikkeld, en die resulteert uit het uitgebreide onderzoek naar de context, waarde en toepassing van jute.

Lunair — Filip Janssens — Ontwikkeld in het kader van Maakbaar (Bos+)
Lunair is een uniek lichtobject gemaakt van gerecycleerd materiaal uit reststromen van hout, natuursteen of marmer. De staande muurlamp geeft een zacht indirect licht en zet de schoonheid van de imperfecties van afvalmateriaal in de kijker.

Twin Mirrors — Conversation piece —Ben Storms
Twin Mirrors heeft een spiegelende functie, letterlijk en figuurlijk. De spiegel zelf geeft al een vervormd beeld van de werkelijkheid, door de bolle vorm én doordat een spiegelbeeld nooit objectief kan zijn. De zwarte spiegel is een kopie van deze vervormde realiteit en legt hier een waas overheen. De harde realiteit vervaagt waardoor er meer ruimte ontstaat voor een (subjectieve) interpretatie van de feiten.

DIGITAL PRODUCT
Toddler Zoo — Next Apps
Toddler Zoo – Mix & Match is een grappig en educatief puzzelspelletje voor kleine kinderen dat rechtstreeks te downloaden is uit de Apple Store. Ze leren er al spelenderwijs over diertjes, hoe ze heten en welke geluidjes ze maken. Ze kunnen een bepaald diertje proberen vinden of gewoon creatief zijn en grappige diertjes bouwen.

SportKompas — Studio Dott. — opdrachtgever: SportaMundi vzw — met de steun van Sport Vlaanderen
Door aan Sportkompas deel te nemen krijgen kinderen en ouders een duidelijk beeld van welke sporten ze goed kunnen én graag gaan doen. Dit zorgt voor meer plezier en motivatie bij de kinderen.

Woningpas — Leap Forward — opdrachtgevers: Vlaams Energieagentschap, Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, Wonen-Vlaanderen Departement Omgeving
Een gratis digitaal paspoort dat alle info over uw huis samenbrengt. Burgers vinden er data over inspecties, certificaten, vergunningen, gegevens uit het energieprestatiecertificaat (EPC) en dergelijke. Met woningpas streeft de overheid naar één uniek en integraal dossier over de woning.

GRAPHIC & COMMUNICATION
B401 Bruggenbouwers — Heren Loebas — Stad Gent – dienst Stedelijke Vernieuwing
In het kader van de afbouw van viaduct B401 in Gent startte de stad een campagne waarmee ze Gentenaars en gebruikers kunnen informeren over het proces. Zo werden ondermeer 14 portretten van Gentenaars en hun toekomstvisie rond het viaduct opgehangen als kunstobjecten, metershoog op de peilers van het viaduct.

Helblauw, Thomas Meinecke — grafisch ontwerp: Dear Reader — vertaling uit het Duits door een collectief onder redactie van Arne De Winde en Kris Latoir — uitgever: het balanseer — scripting: Frederik Berlaen
Voor Helblauw ontwikkelde Dear Reader, een transformerend lettertype dat de verhaallijn van de roman van Thomas Meinecke in de verf zet en kracht bij zet. Geleidelijk aan transformeert de tekst van een klassieke schreefletter naar een gebroken schrift om het concept van verbastering door te drijven.

Opera Vlaanderen seizoen 2018/2019 — Bureau BoschBerg (Sang Vandenbosch) — beelden: Hans Op de Beeck — opdrachtgever: Opera Ballet Vlaanderen
Voor het thema ‘vergankelijkheid’ werd samengewerkt met Hans Op de Beeck. De stills uit zijn film Staging Silence vormden de campagnebeelden. Er ontstaat een nieuw, intrigerend beeld dat snel de aandacht trekt in het straatbeeld. Het scheppen van illusies staat centraal.

HABITAT
The Light Machine — Bernard Rommens (RotorGroup) — Re-Volt
Een kwaliteitsvolle verlichtingsbron gehuld in een tijdloos design. Hiermee zetten de makers zich af tegen de wegwerpcultuur. The Light Machine is geïnspireerd op een mix van filmset lichten, leger jerrycans en mechanische details van een machine waarbij een dimmer zorgt voor de gewenste voltage.

The Waterbench — Barbara Standaert — producent: Ebema N.V.
De Waterbench is zitbank, plantenbak en regenwaterton in één. De bank laat toe dat het regenwater doorheen het poreuze betonnen zitgedeelte sijpelt en wordt opgevangen in een spaarbekken van waterdicht beton waarin de planten hun water en voedsel vinden. Het poreuze beton garandeert een droog zitvlak, ook bij regenweer.

Touchswitch — In house team Niko — Niko
Een vaak terugkerend probleem bij interacties met een elektrische installatie is dat het voor gebruikers vaak niet duidelijk is waarvoor elke knop dient. Een tweede daaruit voortvloeiend probleem is dat het grote aantal knoppen heel wat plaats inneemt op de muur. Met de innovatieve digitale schakelaar Touchswitch lost Niko deze problemen op.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (457)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Casino777 Online Spellen: De Ultieme Online Casino Ervaring Van Nederland by Casino777
 • Links

  Milieunet op..