google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Gaia Green Awards 2021: Dé Duurzaamheidsprijs Voor Hotels, Restaurants En Strandpaviljoens

Geschreven op 22-1-2019 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Update 23 september 2021: Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 21 september de Gaia Green Awards 2021 uitgereikt. De awards zijn in drie categorieën ingedeeld; hotels, restaurants en strandpaviljoen.

Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen, hebben Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) en Ted Janssen (Euro-Toques) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekendgemaakt:

Duurzaamste hotel – Suitehotel Pincoffs (Rotterdam)
Duurzaamste restaurant – De Ceuvel (Amsterdam)
Duurzaamste strandpaviljoen – The Shore (Scheveningen)
Plasticvrij Award 2021 – Stayokay (Terschelling)
Falco Eleonora Award 2021 – The Spot
Publieksprijs – Forteiland Pampus

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die uitblinken op het gebied van duurzaam ondernemen. De winnaars van deze zesde editie ontvingen een award ontworpen door kunstenaars van hetWerkvan, een stichting die het werk van kunstenaars met een beperking brengt naar een markt zonder beperkingen. Daarnaast ontvingen de winnaars o.a. een dinercheque van Euro-Toques en diverse tegoedbonnen van leveranciers van duurzame producten. De awards zijn mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Gastvrij Rotterdam en Made Blue.

Anno 2021 is er veel aandacht voor het reduceren van plastic in horecabedrijven. Veel horecabedrijven zijn actief bezig om hun plastic gebruik te reduceren. Vanwege de maatschappelijke aandacht rondom dit thema is dit jaar een nieuwe categorie aan de award uitreiking toegevoegd: de Plasticvrij Award.

Deze award is gegaan naar een horecalocatie die koploper is op het gebied van het uitbannen van plastics. De  is gegaan naar Stayokay Terschelling. Dit hostel is één van de initiatiefnemers en kartrekkers om Terschelling in 2025 plasticvrij te krijgen. Ze serveren het gehele ontbijt zonder (plastic)verpakkingen en gasten worden gestimuleerd om als alternatief voor plastic wegwerpflesjes een herbruikbare Dopper te gebruiken. Daarnaast is dit hostel deelnemer aan Strandjutters en wekelijkse clean up dagen.

De Publiekprijs van de Gaia Green Awards is dit jaar naar Pampus gegaan. Deze onderneming ontving de meeste publieksstemmen op de website van de Gaia Green Awards. Circulariteit is op Forteiland Pampus een tweede natuur. Ook in het paviljoen zien we dit terug, zo maakt men gebruik van een biovergister om energie op te wekken uit de voedselrestanten. Om circulariteit ook voor hun bezoekers inzichtelijk te maken serveert Pampus Paviljoen de ‘circulade’. Een salade die afkomstig is uit de hergroeituin. In deze tuin planten ze de kontjes van de prei, bleekselderij, venkel en meer. Hieruit groeien nieuwe groenten. Meer circulair wordt het niet!

Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van duurzame Food & Beverage. De Falco Eleonora Award 2021 is gegaan naar strandpaviljoen The Spot. De menukaart is volledig digitaal waardoor papierverbruik wordt gereduceerd. Op de menukaart staat duidelijk de duurzame visie weergegeven van dit strandpaviljoen. Op het menu staan opvallend veel biologische producten en veel vegetarische gerechten. Het paviljoen is deelnemer aan Plasticvrij Terras en als eerste paviljoen in Nederland aangesloten bij het Ocean Friendly Restaurants initiatief.

De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de verduurzaming van de horecasector. De partijen die de award dragen zijn Green Key Nederland, EKO Keurmerk, Biojournaal, Good Fish Foundation, Made Blue, Green Key België, Olijfbedrijf, hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer de Green Leisure Group.

Het hoge niveau en de vele aantal aanmeldingen zorgen volgens de organisatie hopelijk de volgende editie voor nog meer inspirerende duurzame voorbeelden voor de rest van de branche. Duurzame horecalocaties in Nederland en België hebben vanaf januari 2022 de mogelijkheid om zich aan te melden voor de zevende editie van de Gaia Green Awards.

25 september 2020: Voor de vijfde keer zijn de Gaia Green Awards uitgereikt. Dit gebeurde op 22 september in Rotterdam Ahoy. De awards zijn in drie categorieën ingedeeld; hotels, restaurants en strandpaviljoen.

Dit zijn de winnaars: Hotels – Stayokay (Bergen op Zoom); Restaurants – Veggies on Fire (Den Haag); Strandpaviljoens – Beachclub Birds (Den Haag).

Duurzame horecalocaties in Nederland en België hebben vanaf januari 2021 de mogelijkheid om zich aan te melden voor de zesde editie van de Gaia Green Awards.

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven in Nederland en België die opvallen op het gebied van duurzaamheid. De winnaars van deze editie ontvingen een award die speciaal is ontworpen door kunstenaars van hetWerkvan, een stichting die het werk van kunstenaars met een beperking brengt naar een markt zonder beperkingen. Daarnaast ontvingen de winnaars o.a. een dinercheque van Euro-Toques.

De Publiekprijs van de Gaia Green Awards is gegaan naar Noorderlicht. Deze Amsterdamse locatie kreeg maar liefst 22,5% van de publiekstemmen. Middenin de rauwe industriële en artistieke omgeving van de NDSM-werf bieden zij lekkere, gezonde en verantwoorde gerechten aan. Op de menukaart wordt bijvangst aangeprezen en is het een locatie met een sfeervol podium voor muzikanten en creatievelingen die de wereld graag een beetje mooier willen maken.

15 januari 2020: Vanaf vandaag start de vijfde editie van de Gaia Green Awards. Het aantal nieuwe duurzame horecalocaties in Nederland en België schiet als paddenstoelen uit de grond, waardoor voor de komende editie nog meer spanning wordt verwacht.

De winnaars van de Gaia Green Awards worden dinsdag 22 september 2020 bekendgemaakt tijdens Gastvrij Rotterdam 2020 in Rotterdam Ahoy.

Strandpaviljoens, hotels en restaurants uit Nederland en België kunnen zich van 15 januari tot en met 15 april 2020 gratis aanmelden. Ook gasten, leveranciers en overige partners van duurzame toplocaties kunnen hun favoriete locatie nomineren. Via een beoordeling van de inschrijving door een deskundige vakjury in combinatie met onder andere mysterie visits en publiekstemmen komt de jury uiteindelijk tot een winnaar.

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocatie uit Nederland en België die grote stappen hebben genomen om hun organisatie te verduurzamen. De award bestaat uit 3 categorieën: hotels, restaurants en strandpaviljoens. De award heeft als doel om bijzondere duurzame horecalocaties te onderscheiden en de rest van de horecamarkt te inspireren.

De awards zijn vernoemd naar de Griekse godin Gaia die de elementen aarde, water, lucht en vuur met elkaar wist te verbinden, waardoor zij voor altijd wordt gezien als de oermoeder van de aarde. Een beeld dat de doelstellingen van de award mooi vertegenwoordigd.

26 september 2019: Op 24 september 2019 zijn de Gaia Green Awards uitgereikt door Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in Rotterdam Ahoy tijdens Gastvrij Rotterdam.

De trotse winnaars in 2019 per categorie zijn: Hotel – Blooming (Bergen), Restaurant – Veggies on Fire (Den Haag) en Strandpaviljoen – The Shore (Scheveningen).

?De publieksprijs 2019 is gegaan naar De Botterlarij uit België. Naast de awards gemaakt door kunstenaars van hetWerkvan, ontvingen de winnaars o.a. een dinercheque van Euro-Toques en een duurzaam goodiebag met verantwoorde producten van verschillende leveranciers van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen.?

Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van eerlijke en verantwoorde voeding. De Falco Eleonora Award 2019 is gegaan naar Mr. & Mrs. Watson (Amsterdam).

26 juni 2019: De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de drie finalisten per categorie bekend gemaakt. De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. De award wordt uitgereikt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam 2019

Op dinsdag 24 september 2019 vanaf 16.00 uur zullen in Rotterdam Ahoy de winnaars bekend gemaakt worden door de vakjury en weten we wie de opvolgers zijn van de winnaars van de vorige editie.

De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019:

Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee)
The Shore (Scheveningen)
Sjoerd (Ameland)
Blooming (Bergen)
Familiehotel Soll Cress (Koksijde (België)
Hotel Jakarta (Amsterdam)
MR & MRS. Watson (Amsterdam)
Veggies on Fire (Den Haag)
De Bottelarij (Wellen / BE)

Om tot een goed onderbouwd eindoordeel te komen zullen de finalisten de komende periode bezocht worden door mysterie visitors. Tijdens deze vierde editie worden Gaia Green Awards uitgereikt aan de uitblinkers in de categorieën Restaurants, Strandpaviljoens en Hotels. De topper op het gebied van duurzame Food- & Beverage ontvangt bovendien de Falco Eleonorae award. De finalist met de meeste publiekstemmen ontvangt de publieksprijs.

22 januari 2019: De inschrijfperiode voor de Gaia Green Awards 2019 is geopend. Restaurants, hotels en strandpaviljoens in Nederland en België kunnen zich van 15 januari t/m 15 april 2019 aanmelden voor deelname aan de vierde editie van de Gaia Green Awards.

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocaties die zich het afgelopen jaar aantoonbaar hebben ingespannen om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen. Alle horecabedrijven in Nederland en België die vallen binnen de drie categorieën kunnen zich gratis aanmelden voor deelname.

De Gaia Green Awards zijn in 2016 gelanceerd en gaan in 2019 de vierde editie in. In de afgelopen jaren hebben tientallen organisaties om de de award gestreden. Daarmee is de Gaia Green Award dé MVO Award voor strandpaviljoens, hotels en restaurants. Awards en verkiezingen voor horecabedrijven bestaan in vele soorten en maten. Een herkenbare, inspirerende en breed toegankelijke award rondom duurzaam ondernemen ontbrak tot 2016 nog. 

Met de organisatie van de Gaia Green Awards is dit gat opgevuld. De focus op duurzaam ondernemen maakt de Gaia Green Award tot een unieke award waarmee we een groeiende groep vooruitstrevende ondernemers een podium bieden.De award verkiezing is een product van een brede coalitie van organisaties en partijen actief in de horecasector. De Gaia Green Awards is beschikbaar voor de volgende drie soorten horeca bedrijven: Hotels, restaurants en strandpaviljoens.

De winnaars van de Gaia Green Awards 2019 worden 24 september 2018 bekendgemaakt tijdens Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy. De winnaars in 2018 per categorie zijn Court Garden Hotel (categorie hotels), De Sjuut (categorie restaurants) en Qi (categorie strandpaviljoens).

Zie ook: Aan Sjuuteeänjd in Schinnen: Het Duurzaamste Restaurant Van Nederland By Gaia Green Awards

Tags:

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (457)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Casino777 Online Spellen: De Ultieme Online Casino Ervaring Van Nederland by Casino777
 • Links

  Milieunet op..