Fabulous Food Festival 2011: Puur, Proeven, Beleven, Genieten – Genot, Gemak, Gezond
Geschreven op 2-9-2010 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Gezondheid17 april 2011: Het Fabulous Food Festival zal in 2011 voor de tweede keer georganiseerd worden in de Lichtfabriek in Haarlem.
Op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2011 wordt het wederom een zintuigelijke beleving voor jong en oud. Deze keer met een kookstudio erbij en er zullen nog meer kookdemo’s, workshops en proeverijen gegeven worden.
De thema’s van 2011 zijn: genot, gemak, gezond. Bron: Fabulous Food Festival
Zie ook: Dag van de Aarde 2011: Slow Food in Nederland en Ark van de Smaak. Lekker, Puur & Eerlijk
2 september 2010: Het Fabulous Food Festival vindt plaats in De Lichtfabriek in Haarlem tijdens de Week van de Smaak op zondag 19 september 2010 en belooft een zintuigelijke beleving te worden voor jong en oud. Lekker eten en drinken is een feestje. Eco food anno 2010 is hip, puur, verantwoord en een genot voor fijnproevers.
Het Fabulous Food Festival wil laten zien hoe culinair genieten en duurzaam hand in hand kunnen gaan. Puur, fijnproeven, streekproducten, duurzaam en eco-gastronomie (culinair genieten met respect voor mens, dier en milieu) staan dan ook centraal tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement. De producenten maken (zoveel mogelijk) gebruik van biologische (streek)producten en serveren hun gerechten op biologisch afbreekbaar servies.
In het monumentale pand van De Lichtfabriek vindt u een food totaalbeleving zoals o.a. een foodmarkt, proeverijen, food workshops, entertainment, kookdemonstraties en nog veel meer. De crème de la crème van de ecofoodwereld zal tijdens het festival met hun producten aanwezig zijn. U kunt proeven van de heerlijkste tapas, spetterende sappen, verrassend ijs, de mooiste cup cakes, biologische wijnen en champagnes en uiteraard fantastische espresso’s of lattes drinken. Jonge bezoekers kunnen terecht in de KinderKookKeet waar ze kunnen proeven van lekkere hapjes en misschien wel hun eigen smoothie kunnen fietsen, een kunstwerk of eetbaar gedicht kunnen maken of zelf aan de slag mogen tijdens een kinder-kook-workshop.
Verder kunt u proeven van culinaire biologische hapjes. U vindt er biologische wijnen en champagne en natuurlijk heerlijke (Haarlemse) speciaalbieren van Jopen. De chef-kok van Jopen komt de bezoekers verrassen en verwennen met heerlijke creaties van speciaalbieren in combinatie met kaas en fruit. U kunt meedoen met een workshop, een unieke Masterclass Organic Champagne van Mr. Franck Pascal volgen, even uitrusten aan een van de tafeltjes, of in gesprek gaan met de gepassioneerde producenten. Buiten is er voor jong en oud ook van alles te beleven. Groenten en fruit worden in het zonnetje gezet en verwerkt tot de mooiste hapjes en smoothies. Vlees en vis worden niet verkocht of aangeboden op het festival. Bron: Fabulous Food Festival
Zie ook: De Week van de Smaak 2010 – WASARA Japan: Biodegradable Japanese Disposable Tableware by Shinichiro Ogata –
Tags: Duurzaam