Election 2012: Barack Obama “It Begins With Us” vs Mitt Romney “A Better America Begins Tonight”
Geschreven op 7-4-2011 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Joe Biden - Barack Obama, VerkiezingenUpdate 28 January 2021: The Inauguration of Joe Biden and Kamala Harris
30 mei 2012: Nou het is zover. Mitt Romney heeft na winst bij de Republikeinse voorverkiezingen in Texas eindelijk het vereiste aantal delegates behaald. De grens van 1144 delegates is gepasseerd en daarmee is Mitt Romney de officiële Republikeinse kandidaat voor de strijd om het Presidentschap van de USA op 6 november 2012.
Tijdens de Republikeinse conventie van 27 tot 30 augustus in Tampa, Florida zal Mitt Romney officieel worden voorgedragen als kandidaat de Republikeinse voor het presidentschap die het op 6 november gaat opnemen tegen de huidige President van de USA, Barack Obama, de officiële kandidaat voor de Democratische Partij. Zie ook: The shaping of a candidate: Mitt Romney Mormon – How Mitt Romney’s Mormonism shaped him - A Story of Greed: King of Bain “When Mitt Romney Came To Town” - Donald Trump Backs Mitt Romney - George W. Bush steunt Mitt Romney.
The 57th quadrennial United States Presidential Election will be held on November 6, 2012, and it will be expected to feature the incumbent, President Barack Obama for the Democrats, against Mitt Romney, and the increasingly obligatory third-party nominee. The Presidential Election, also see the appointment of a Vice President.
The five-month state level primaries and caucuses process will culminate with the Republican Party Convention on August 27-30 in Tampa and the Democratic Party Convention on September 3-6 in Charlotte.
Op 5 juni staan er nog voorverkiezingen gepland in California, Montana, New Jersey, New Mexico en South Dakota (299 delegates totaal) en op 24 juni in Utah (40 delegates).
23 mei 2012: Zo, Mitt Romney verzamelt weer wat gedelegeerden in Kentucky en staat inmiddels op 1034 gedelegeerden die hem steunen. De uitslag van de voorverkiezingen in Arkansas is nog niet bekend. Op 29 mei is het de beurt aan Texas om te kiezen. Daar zijn 155 gedelegeerden te behalen. Als die allemaal Mitt Romney steunen is eindelijk de grens van 1444 delegates bereikt.
16 mei 2012: Oud-president George W. Bush steunt Mitt Romney als Republikeinse presidentskandidaat: “Ik ben voor Mitt Romney”, aldus Bush. Gisteren voegde Mitt Romney met een overwinning in in Nebraska en Oregon weer wat gedelegeerden toe aan zijn riante voorsprong.
14 mei 2012: Nou het is zover. Ron Paul stopt ermee, althans met campagne voeren. Geen idee waarom hij nog wel doorgaat in de race om de Republikeinse nominatie. Mitt Romney staat ver voor met 966 gedelegeerden, terwijl Ron Paul er slechts 104 heeft die hem steunen. Zolang Ron Paul niet besluit om echt te stoppen gaan de Republikeinse voorverkiezingen gewoon door tot Mitt Romney 1144 delegates heeft die hem steunen.
9 mei 21012: Zoals te verwachten was heeft Mitt Romney in Indiana, North Carolina en West Virginia gewonnen. Waarom Ron Paul nog steeds meedoet is mij echt een raadsel. Dat heeft absoluut geen enkele zin. Zolang Ron Paul niet besluit om te stoppen gaan de Republikeinse voorverkiezingen gewoon door tot Mitt Romney 1144 delegates heeft die hem steunen. Dat duurt nog even. In de delegates stand staat Mitt Romney inmiddels op 966. Ron Paul op 104.
8 mei 2012: Rick Santorum heeft zijn steun uitgesproken voor Mitt Romney als Republikeinse presidentskandidaat.
5 mei 2012: President Barack Obama heeft in Ohio de aftrap gegeven voor zijn (her)verkiezingscampagne. In zijn speech haalde hij hard uit naar de Republikein Mitt Romney die zo goed als zeker zijn tegenstander wordt bij de presidentsverkiezingen op 6 november 2012. Tuurlijk haalde Barack Obama nog even zijn grote successen aan. Voor het eerst in 9 jaar vecht er geen enkele Amerikaan in Irak. Ook zei Obama dat Osama bin Laden en al-Qaida geen bedreiging meer vormen voor de VS en in 2014 moet de oorlog in Afghanistan voorbij zijn.
President Barack Obama’s Remarks at the Ready to Go Rally in Columbus, Ohio
1 mei 2012: Nou het is officieel. Newt Gingrich is ermee gestopt. Daar komt het in elk geval op neer. Officieel heeft hij zijn campagne opgeschort. Mooi voorbeeld van moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Hoe dan ook er zijn nu nog twee kandidaten in de race voor de Republikeinse nominatie. Mitt Romney is uiteraard al zeker van de overwinning, dus waar Ron Paul nog op wacht om er officieel mee te stoppen is mij een raadsel.
30 april 2012: Forward. The video outlines the challenges America faced as President Obama took office at the height of the worst recession in almost a century and details the progress that has been made reclaiming the security of the middle class and building an economy that’s meant to last, where hard work pays and responsibility is rewarded.
26 april 2012: Zo, het gaat dan toch gebeuren, althans volgens de geruchten. Newt Gingrich gaat er eindelijk mee stoppen. Waarom dat nog niet officieel bekend is gemaakt is mij een raadsel. Volgende week kunnen we de officiële mededeling verwachten dat Newt Gingrich er mee stopt. Dan blijft alleen Ron Paul nog over, die al lang totaal kansloos. Zou hen sieren om er ook mee te stoppen. Kan volgens mij niet lang meer duren voor ook die aankondiging een feit is.
25 april 2012: Mitt Romney heeft, zoals verwacht, de Republikeinse voorverkiezingen in Connecticut, Delaware, New York, Pennsylvania en Rhode Island met grote overmacht gewonnen. De twee overgebleven tegenstanders in de race om de Republikeinse nominatie Newt Gingrich en Ron Paul doen eigenlijk voor spek en bonen mee. Geen idee waarom die er niet mee stoppen.
Ook Mitt Romney denkt er zo over dus heeft hij de nominatie voor de kandidatuur voor de Republikeinen al min of meer opgeëist. Gezien de enorme voorsprong in de behaalde delegates lijkt mij dat ook meer dan logisch. Mitt Romney staat op 847 delegates, Newt Gingrich op 137 en Ron Paul op 80 delegates. Overigens moeten er in deze tussenstand nog wat delegates van de verkiezingen in Pennsylvania worden verwerkt.
Formeel gaat de strijd nog steeds door totdat Mitt Romney de steun heeft van 1144 delegates tenzij Newt Gingrich en Ron Paul eindelijk besluiten om de zinloze strijd te staken. In feite is het al lang duidelijk. Op 6 november 2012 zal de Presidentsverkiezing in de Verenigde Staten gaan tussen Barack Obama en Mitt Romney.
Zie ook: Zie: The shaping of a candidate: Mitt Romney Mormon – How Mitt Romney’s Mormonism shaped him en A Story of Greed: King of Bain “When Mitt Romney Came To Town” - Donald Trump Backs Mitt Romney
Op 8 mei wordt er gekozen (132 delegates totaal) in Indiana, North Carolina en West Virginia, 15 mei in Nebraska en Oregon (63 delegates totaal) en op 22 mei in de staten Arkansas en Kentucky (81 delegates totaal).
In juni worden de Republikeinse voorverkiezingen afgesloten. Op 5 juni in California, Montana, New Jersey, New Mexico en South Dakota (299 delegates totaal) en op 24 juni in Utah (40 delegates).
10 april 2012: Zo, dat werd hoog tijd. Rick Santorum heeft besloten ermee te stoppen. Daarmee is Mitt Romney zo goed als zeker van de Republikeinse nominatie om het op 6 november 2012 op te nemen tegen Barack Obama. Officieel zijn ook Newt Gingrich en Ron Paul nog in de strijd maar die zijn absoluut kansloos om de steun van 1144 delegates te krijgen. Toch hebben beiden (nog) niet opgegeven.
Op 21 april Missouri (52 delegates) naar de stembus en op 24 april is het de beurt aan Connecticut, Delaware, New York, Pennsylvania en Rhode Island (231 delegates totaal). Op 8 mei wordt er gekozen (132 delegates totaal) in Indiana, North Carolina en West Virginia, 15 mei in Nebraska en Oregon (63 delegates totaal) en op 22 mei in de staten Arkansas en Kentucky (81 delegates totaal). In juni worden de Republikeinse voorverkiezingen afgesloten. Op 5 juni in California, Montana, New Jersey, New Mexico en South Dakota (299 delegates totaal) en op 24 juni in Utah (40 delegates). De strijd om de Republikeinse nominatie voor de Presidentsverkiezing op 6 november 2012 gaat net zo lang door tot één van de kandidaten 1144 delegates heeft die hem steunen of tot er slechts één kandidaat over is omdat de andere kandidaten de strijd hebben gestaakt.
4 april 2012: Zo Mitt Romney heeft weer een behoorlijke slag uitgedeeld aan Rick Santorum. In Maryland, Wisconsin en Washington DC was de winst voor Mitt Romney. Romney heeft nog 484 delegates nodig om de kandidaat te worden bij de Republikeinen bij de Presidentsverkiezingen op 6 november 2012 met als tegenstander de huidige President of the USA Barack Obama. In de strijd om het aantal kiesmannen (delegates) gaat Mitt Romney ruim aan de leiding met 661 delegates. Rick Santorum is goede tweede met 285 delegates. De wat mij betreft al uitgeshakelde Newt Gingrich heeft toch nog 136 delegates weten te verzamelen en Ron Paul kan er met een schamele 51 delegates beter direct mee stoppen.
28 maart 2012: Zo, de Republikeinse voorverkiezingen in Puerto Rico, Illinois en Louisiana zitten erop. Rick Santorum won in Louisiana en Mitt Romney won in Illinois en Puerto Rico. In de strijd om het aantal kiesmannen (delegates) gaat Mitt Romney ruim aan de leiding met 568 delegates. Rick Santorum is goede tweede met 273 delegates. De wat mij betreft al uitgeschakelde Newt Gingrich heeft 135 delegates weten te verzamelen en Ron Paul 50 delegates.
In april zijn er Republikeinse voorverkiezingen op twee dagen. Op 3 april in District of Columbia, Maryland, Wisconsin en Texas (253 delegates totaal) en op 24 april in Connecticut, Delaware, New York, Pennsylvania en Rhode Island (231 delegates totaal). Op 8 mei wordt er gekozen (132 delegates totaal) in Indiana, North Carolina en West Virginia, 15 mei in Nebraska en Oregon (63 delegates totaal) en op 22 mei in de staten Arkansas en Kentucky (81 delegates totaal). In juni worden de Republikeinse voorverkiezingen afgesloten. Op 5 juni in California, Montana, New Jersey, New Mexico en South Dakota (299 delegates totaal) en op 24 juni in Utah (40 delegates). De strijd om de Republikeinse nominatie voor de Presidentsverkiezing op 6 november 2012 gaat net zo lang door tot één van de kandidaten 1,144 delegates heeft die hem steunen of tot er slechts één kandidaat over is omdat de andere kandidaten de strijd hebben gestaakt.
16 maart 2012: “The Road We’ve Traveled”. This film gives an inside look at some of the tough calls President Obama made to get our country back on track. Featuring interviews from President Bill Clinton, Vice President Joe Biden, Mayor Rahm Emanuel, Elizabeth Warren, David Axelrod, Austan Goolsbee, and more. It’s a film everyone should see.
15 maart 2012: Mitt Romney heeft de Republikeinse voorverkiezing in Hawaï en American Samoa gewonnen. In de strijd om het aantal kiesmannen (delegates) gaat Mitt Romney ruim aan de leiding met 495 delegates. Rick Santorum is goede tweede met 252 delegates. De wat mij betreft al uitgeshakelde Newt Gingrich heeft toch nog 131 delegates weten te verzamelen en Ron Paul kan er beter direct mee stoppen met een schamele 48 delegates.
14 maart 2012: De strijd om de Republikeinse nominatie voor de Presidentsverkiezing op 6 november 2012 is nog lang niet gestreden. Rick Santorum heeft de overwinning behaald in Alabama en Mississippi. De uistlag van Hawaï is nog niet bekend. Mitt Romney heeft daar na telling van 60% van de stemmen een lichte voorsprong.
In Alabama haalde Rick Santorum 35 procent van de stemmen. Newt Gingrich kreeg net als Mitt Romney 29 procent van de stemmen en Ron Paul kwam niet verder dan 5 procent. In Mississippi kreeg Rick Santorum 33 procent van de stemmen. Newt Gingrich kreeg 31 procent van de stemmen, Mitt Romney 30 procent en Ron Paul kwam uit op 4 procent. De tussenstand in Hawaï (20 delegates) is na het tellen van 80 procent van de stemmen: Mitt Romney 46 procent, Rick Santorum 26 procent, Ron Paul 18 procent en Newt Gingrich 11 procent.
In de strijd om het aantal kiesmannen (delegates) gaat Mitt Romney ruim aan de leiding met 476 delegates. Rick Santorum is goede tweede met 246 delegates. De wat mij betreft al uitgeshakelde Newt Gingrich heeft toch nog 131 delegates weten te verzamelen en Ron Paul kan er beter direct mee stoppen met een schamele 47 delegates. De al afgehaakte Jon Huntsma heeft 2 delegates achter zijn naam staan. Overigens zijn nog niet alle kiesmannen van Alabama in deze stand verwerkt. Ook de 20 delegates van Hawaï en de 9 delegates van American Samoa zijn nog niet opgenomen in deze tussenstand.
11 maart 2012: Rick Santorum heeft met 51 procent van de stemmen de Republikeinse voorverkiezingen in Kansas gewonnen. Mitt Romney kwam niet verder dan 21 procent. Newt Gingrich haalde 14 procent van de stemmen en Ron Paul 13 procent. In Wyoming ging de winst met 44 procent van de stemmen naar Mitt Romney. Rick Santorum werd tweede met 28 procent van de stemmen, Ron Paul kreeg 12 procent van de stemmen en voor Newt Gingrich bleef de teller steken op minder dan 1 procent.
7 maart 2012: Zo, Mitt Romney heeft in zes staten (Alaska, Idaho, Massachusetts, Ohio, Vermonet en Virginia) de winst binnengehaald. Rick Santorum zegevierde in drie staten North Dakota, Oklahoma en Tennessee) en Newt Gingrich wist te winnen in zijn thuisstaat Georgia. Ron Paul haalde geen enkele overwinning. Rick Santorum heeft inmiddels de steun van de Haley Sisters die met het liedje Game On de campagne van Rick Santorum steunen. Van de inhaalrace van Newt Gingrich kwam helemaal niets terecht. Lijkt mij wel logisch dat zowel Ron Paul als Newt Gingrich zeer binnenkort de strijd staken. Hebben beiden al lang geen kans meer.
4 maart 2012: Tja, het wordt ééntonig. Mitt Romney heeft ook de Republikeinse voorverkiezingen in Washington gewonnen. Hij behaalde 38 procent van de stemmen. Ron Paul haalde 25 procent van de stemmen, Rick Santorum 24 procent en Newt Gingrich eindigt met 11 procent als laatste van de vier kandidaten die nog in de race zijn om het op 6 november 2012 te gaan opnemen tegen de huidige President of the USA: Barack Obama. In de stand om het behaalde aantal delegates gaat Mitt Romney ruim aan de leiding met 203 delegates. Rick Santorum is tweede met 92 delegates. Newt Gingrich en Ron Paul volgen op grote afstand.
Dinsdag 6 maart is de grote krachtmeting. Op Super Tuesday wordt er in 10 staten gestemd waar in totaal 437 zijn binnen te halen: Alaska, Georgia, Idaho, Massachusetts, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Tennessee, Vermont en Virginia. Zie ook: Gingrich vows to stay in the race; looking for Super Tuesday boost.
29 februari 2012: Mitt Romney heeft de Republikeinse voorverkiezingen in Arizona en Michigan gewonnen. In werd een blamage voorkomen door een nipte overwinning op Rick Santorum en in Arizona werd een ruime overwinning behaald op Rick Santorum. Daarmee lijkt de strijd bij de Republikeinen zich toe te spitsen op een strijd tussen Mitt Romney en Rick Santorum, maar Newt Gingrich liet eerder al weten helemaal te gaan voor een superoverwinning op dinsdag 6 maart, Super Tuesday. De kansen van Ron Paul lijken voorbij te zijn.
In Michigan behaalde Mitt Romney 41 procent van de stemmen en Rick Santorum 38 procent. Ron Paul werd derde met 12 procent en Newt Gingrich kreeg 7 procent van de stemmen. In Arizona kreeg Mitt Romney bijna de helft van de stemmen: 47 procent. Rick Santorum kreeg 27 procent, Newt Gingrich 16 procent en Ron Paul kreeg 8 procent van de stemmen.
Op 3 maart is Washington aan de beurt en op Super Tuesday 6 maart 2012 wordt er gekozen in Alaska, Georgia, Idaho, Massachusetts, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Tennessee, Vermont en Virginia. Zie ook: Gingrich vows to stay in the race; looking for Super Tuesday boost.
In de stand om het behaalde aantal delegates gaat Mitt Romney ruim aan de leiding met 163 delegates. Rick Santorum is tweede met 83 delegates. Newt Gingrich en Ron Paul volgen op grote afstand. Toch kan er nog heel veel gebeuren. De Republikeinse Presidentskandidaat heeft minimaal 1144 delegates nodig, tenzij alle andere kandidaten al eerder de strijd staken. Op 3 maart zijn er 43 delegates te verdienen en op Super Tuesday maar liefst 437. Volgende week woensdag zal er veel meer duidelijk zijn. Wie zijn er dan nog in de race en wie gaat er na Super Tuesday aan kop in de onderlinge strijd bij de Republikeinen?
12 februari 2012: Mitt Romney heeft de Republikeinse voorverkiezingen in Maine gewonnen met kleine voorsprong op Ron Paul. Na het tellen van bijna alle stemmen staat Mitt Romney op 39 procent en Ron Paul op 36 procent. Rick Santorum voerde geen campagne in Maine maar behaalde toch 18 procent van de stemmen en Newt Gingrich, die ook geen campagne voerde, kreeg 6 procent van de stemmen.
Op 28 februari 2012 zijn de kiezers in Arizona en Michigan aan de beurt om te gaan stemmen. Op 3 maart is Washington aan de beurt en op Super Tuesday 6 maart 2012 wordt er gekozen in Alaska, Georgia, Idaho, Massachusetts, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Tennessee, Vermont en Virginia. Zie ook: Gingrich vows to stay in the race; looking for Super Tuesday boost
8 februari 2012: Nou, ik had het niet verwacht, maar Rick Santorum heeft de Republikeinse voorverkiezingen in Missouri, Minnesota en Colorado gewonnen. In Missouri behaalde Rick Santorum met 55 procent een grote overwinning op de nummer twee Mitt Romney (25 procent). Ron Paul werd derde met 12 procent van de stemmen en Newt Gingrich deed in Missouri niet mee. Ietwat vreemde verkiezingen in Missouri omdat er geen gedelegeerden konden worden verkregen. Kiezers in Missouri gaan op 17 maart opnieuw naar de stembus. Dan bepalen ze welke kandidaat de 52 gedelegeerden krijgt. Deze overwinning zegt dus weinig.
In Minnesota haalde Rick Santorum 45 procent (88 procent van de stemmen geteld). Ron Paul is tweede met 27 procent en Mitt Romney staat op 17 procent en Newt Gingrich kreeg 11 procent van de stemmen. In Colorado haalde Rick Santorum op 40 procent. Mitt Romney staat op de tweede plaats met 35 procent, Newt Gingrich haalde 13 procent en Ron Paul heeft 12 procent van de stemmen behaald. Op zaterdag 11 februari staat de Republikeinse voorverkiezing in Maine op het programma.
5 februari 2012: Mitt Romney heeft de Republikeinse voorverkiezingen in Nevada met zeer ruime voorsprong gewonnen. Hij behaalde 47,6% van de stemmen. Zijn rivalen Newt Gingrich (22,7%), Ron Paul (18,6%) en Rick Santorum (11,1%) voerden nauwelijks campagne in Nevada en waren bij voorbaat eigenlijk al kansloos. Dat betekent niet dat ze de strijd al opgeven. Zie: Gingrich vows to stay in the race; looking for Super Tuesday boost. Dinsdag 7 februari 2012 staan de Republikeinse voorverkiezingen in Minnesota, Colorado en Missouri op de agenda.
2 februari 2012: Mitt Romney heeft de Republikeinse voorverkiezingen in Florida gewonnen. Na telling van 99 procent van de stemmen komt hij uit op 46 procent. Zijn voornaamste rivaal Newt Gingrich blijft steken op 32 procent. De andere twee kandidaten, Rick Santorum (13 procent) en Ron Paul (7 procent), volgen op grote afstand.
Mitt Romney heeft inmiddels ook de steun gekregen van zakenman en vastgoedmagnaat Donald Trump, die lange tijd heeft geaarzeld en de weg openhield om zelf als onafhankelijke kandidaat mee te gaan doen aan de presidentsverkiezing op 6 november 2012. Zie: Donald Trump Backs Mitt Romney. Zaterdag 4 februari 2012 zijn de volgende voorverkiezingen in Nevada.
22 januari 2012: Newt Gingrich heeft de Republikeinse voorverkiezingen in South Carolina gewonnen. De voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden kreeg 40 procent van de stemmen. Daarmee liet hij de gedoodverfde winnaar Mitt Romney ver achter zich. Die bleef steken op 28 procent. Rick Santorum kreeg 17% van de stemmen en Ron Paul 13%. Rick Perry en Jon Huntsma zijn inmiddels afgehaakt, net als Michele Bachman, Herman Cain en Sarah Palin.
11 januari 2012: Mitt Romney heeft, na een nipte winst in Iowa, ook de Republikeinse voorverkiezingen in New Hampshire gewonnen. Dit keer met grote voorsprong op de nummer twee Ron Paul. Mitt Romney kreeg (92 procent van de stemmen geteld), ruim 39 procent van de stemmen. Ron Paul komt uit op ongeveer 23 procent van de stemmen en Jon Huntsma werd derde met bijna 17 procent. Newt Gingrich kreeg net als Rick Santorum 10% van de stemmen en Rick Perry kreeg 1% van de stemmen. Michele Bachman is inmiddels afgehaakt net als Herman Cain en Sarah Palin
Op zaterdag 21 januari 2012 is de volgende ronde in de voorverkiezingen in South Carolina. Wie er dan nog in de race zijn om de Republikeinse kandidaat te worden bij de verkiezingen op 6 november 2012, met als grote tegenstander uiteraard de huidige President Barack Obama, blijft nog even onduidelijk. Er heeft zich nog niemand teruggetrokken van de zes overgebleven kandidaten, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Nog nooit won een kandidaat zowel in Iowa als in New Hamshire. Mitt Romney heeft duidelijk de beste papieren op dit moment. Update: na een hertelling is de overwinning in Iowa toch voor Rick Santorum. Zie: The shaping of a candidate: Mitt Romney Mormon – How Mitt Romney’s Mormonism shaped him en A Story of Greed: King of Bain “When Mitt Romney Came To Town” - Donald Trump Backs Mitt Romney
Zie ook: Ron Paul talking about WikiLeaks and Julian Assange - Newt Gingrich Climate Change Denial
4 januari 2012: Zo, de eerste voorverkiezing in Iowa zit erop en het werd ongekend spannend. Mitt Romney won met een hele, hele kleine marge van slechts acht stemmen van Rick Santorum. Beiden hebben daarmee bijna een kwart van de stemmen binnengehaald: 30.015 (24,6%) voor Romney en 30.007 (24,5%) voor Santorum. Ron Paul volgt op de derde plaats met 21,4%, Newt Gingrich kreeg slechts 13,3%, Michele Bachman kreeg 5,0% en Jon Huntsman kreeg 0,6% van de stemmen. Update: na een hertelling is de overwinning in Iowa toch voor Rick Santorum.
3 januari 2012: Wie wordt op 6 november 2012 de tegenstander van Barack Obama bij Election 2012? Dat is de grote vraag waar het Amerikaanse verkiezingscircus in het komende halfjaar een antwoord op moet geven. Vandaag gaan de voorverkiezingen voor de presidentskandidaat van de Republikeinen in Iowa van start. Over een klein half jaar (5 juni 2012) zijn de voorverkiezingen in alle staten achter de rug en dan weten we wie op 6 november 2012 de Republikeinse tegenstander wordt van Barack Obama bij de verkiezingen in de Verenigde Staten.
Grote favoriet bij de Republikeinen lijkt zakenman Mitt Romney. Zijn belangrijkste concurrenten zijn het Congreslid Ron Paul, de gouverneur van Texas Rick Perry en oud-Kamervoorzitter Newt Gingrich. Andere Republikeinse kandiadaten zijn Michele Bachman, Jon Huntsman, Buddy Roemer en Rick Santorum. Reeds afgevallen kandidaten zijn Herman Cain en Sarah Palin
Bij de Libertarian Party is Gary Johnson de belangrijkste kandidaat. Andere kandidaten zijn: Roger Gary, RJ Harris, Carl Person, Bill Still, Lee Wrights en James Ogle. Tenslotte zijn er nog een hele serie kandidaten die hebben aangegeven mee te doen aan de presidentsverkiezingen namens de Green Party, Socialist Party, Citizens’ Party of als onafhankelijke kandidaat (Independent). Tenslotte is er natuurlijk nog Donald Trump, die heeft aangegeven de mogelijkheid om deel te nemen aan de presidentsverkiezingen op 6 november 2012 open te willen houden. Zie ook: Donald Trump Backs Mitt Romney
The 57th quadrennial United States Presidential Election will be held on November 6, 2012, and it will be expected to feature the incumbent, President Barack Obama for the Democrats, against a yet to be decided Republican candidate, and the increasingly obligatory third-party nominee. The Presidential Election, which would also see the appointment of a Vice President, will commence with nationwide state level primaries and caucuses scheduled to kick-off January 3, 2012, in Iowa and ending on June 5, 2012 in Montana, New Mexico and South Dakota. The five-month process will culminate with the Republican Party Convention on August 27-30 in Tampa and the Democratic Party Convention on September 3-6 in Charlotte.
“Five years ago today, a few thousand of us gathered in Springfield, Illinois, to launch an improbable campaign for president. The task was to build a grassroots movement capable of making the kind of change we believe in. You’ve got to see this video about that journey — it will make you smile.
From the very start this has been an experiment in our political process, testing whether ordinary people really can still come together to change this country. We proved that it’s possible. But we’ve also learned that entrenched interests adapt and claw back even harder, which means this election will be even more of a challenge.
I can’t wait to see what you can do. Barack Obama”
Erik van Erne zegt:
8 januari 2012 om 04:39 | Permalink
Ron Paul talking about WikiLeaks and Julian Assange
Why the world needs WikiLeaks by Julian Assange
Erik van Erne zegt:
9 januari 2012 om 05:31 | Permalink
A Story of Greed: King of Bain “When Mitt Romney Came To Town”
Capitalism made America great - free markets, innovation, hard work - the building blocks of the American Dream. But in the wrong hands some of those dreams can turn into nightmares. This film is about one raider and his firm and how they destroyed that dream for thousands of Americans and their families - Mitt Romney and Bain Capital.
Mitt Romney. Was he a job creator or a corporate raider?
That’s the question this film answers. And it’s not pretty.
Mitt Romney was not a capitalist during his reign at Bain. He was a predatory corporate raider. His firm didn’t seek to create value. Instead, like a scavenger, Romney looked for businesses he could pick apart. Indeed, he represented the worst possible kind of predator, operating within the law but well outside the bounds of what most real capitalists consider ethical.
He is exhibit number one the left wants to use in the coming election to give capitalism a bad name. He and his friends at Bain were bad guys. Any real capitalists should disavow Romney’s ‘creative destruction’ model that made him wealthy at the expense of thousands of American jobs.
Mitt Romney and his cronies pioneered ‘deindustrialization,’ a process by which they searched out vulnerable companies, took them over, loaded them with debt, and collected obscene fees while doing so. He sent jobs overseas or killed them altogether, and then picked apart the remains - including pension funds - before the companies went bankrupt.
Some might call that the free market. Most of us think its just plain wrong. If you wonder why America has lost so many manufacturing jobs overseas, look no further than Mitt Romney – the King of Bain.
Think you know Mitt?
Think again . . .
Erik van Erne zegt:
10 januari 2012 om 16:46 | Permalink
Newt Gingrich Climate Change Denial at The Young Turks
Newt Gingrich, 2012 Republican Presidential candidate, claimed he was qualified to deny climate chance science because he is an “amateur paleontologist”. The Young Turks host Cenk Uygur breaks it down.
Erik van Erne zegt:
11 januari 2012 om 11:43 | Permalink
The shaping of a candidate: Mitt Romney Mormon - How Mitt Romney’s Mormonism shaped him
Read more at CNN. See also: Mitt Romney Mormon - Mitt Romney Wikipedia
Explain it to me: Mormonism
Here are 10 facts about Mormonism.
1. The official name of the Mormon church is the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints.
2. Mormons consider themselves Christian but their beliefs and practices differ from traditional Christianity in key ways, including belief in sacred texts outside the Bible and practices like posthumous proxy baptism and wearing special undergarments.
3. There are about 14 million Mormons today, with more than half living outside the United States.
4. The Mormon religion was founded in upstate New York in 1830, when Joseph Smith published a translation of writings he said he found and translated from Egyptian-style hieroglyphics into English. That’s the Book of Mormon, which believers say consists of writings produced by ancient American civilizations.
5. The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints has outlawed polygamy since 1890.
6. Early Mormons faced intense persecution, so church headquarters relocated from New York to Missouri to Illinois in rapid succession. Joseph Smith was killed by a mob in Illinois. His successor, Brigham Young, led early Mormons to the Great Salt Lake in what’s now Utah, where church headquarters remains.
7. Mormon men are expected to perform two years of missionary work beginning when they’re 19 years old. Women can also do missionary work when they turn 21, but there is less pressure to do so.
8. Famous Mormons include J.W. Marriott, founder of the hotel chain, Glenn Beck and Gladys Knight, a convert.
9. Jon Huntsman and Mitt Romney represent different generations of Mormonism that have related pretty differently to American culture.
10. The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints is running some major ad campaigns to take advantage of burgeoning interest in the religion.
The Mormons are a religious and cultural group related to Mormonism, a religious movement beginning with the visions of Joseph Smith in upstate New York during the 1820s. After Smith’s death in 1844 the Mormons followed Brigham Young to what would become the Utah Territory. Today a vast majority of Mormons are members of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (LDS Church) while a minority are members of other independent churches. Many Mormons are also either independent or non-practicing. The center of Mormon cultural influence is in Utah, and North America has more Mormons than any other continent, though the majority of Mormons live outside the United States. Read more at Wikipedia
The Mormons by PBS
A four-hour exploration into the richness, the complexities and the controversies of the Mormons’ story as told through interviews with members of the church, leading writers and historians, and supporters and critics of the Mormon faith. Read more at PBS
See also: Mormon.org
Erik van Erne zegt:
3 februari 2012 om 10:16 | Permalink
Donald Trump Backs Mitt Romney
Donald Trump on Thursday announced his endorsement of Mitt Romney for president, saying the former Massachusetts governor is “not going to allow bad things to continue to happen to this country we all love.”
Erik van Erne zegt:
6 februari 2012 om 05:56 | Permalink
Gingrich vows to stay in the race; looking for Super Tuesday boost
After distant second place finish in Nevada, Presidential hopeful Newt Gingrich vows to keep up the fight in the race for the White House.
Erik van Erne zegt:
12 maart 2012 om 07:54 | Permalink
De Rick Santorum Girls: Game On by The Haley Sisters
Rick Santorum heeft twee muzikale fans, de zusjes Haley en Camille Harris (19 en 20) die Game On schreven na een bezoek aan een campagnebijeenkomst.
Erik van Erne zegt:
25 april 2012 om 09:47 | Permalink
Mitt Romney Shut Down a Company Over a Young Woman
There are many stories about Mitt Romney’s evil-doings when he ran Bain Capital, a $1 billion company famous for buying troubled companies and making money off them. Some of the stories involve Bain laying off workers to make companies profitable, then selling them off. Some of the stories involve Bain and Romney chopping companies to bits and selling off the parts. This story is about Romney shutting down a thriving business over a woman. A young woman. A woman young enough to be Mitt’s daughter. Read more at: Hennessys View
Erik van Erne zegt:
3 mei 2012 om 13:13 | Permalink
Newt Gingrich: Thank You To All Of Our Supporters
Erik van Erne zegt:
6 mei 2012 om 12:57 | Permalink
President Barack Obama’s Remarks at the Ready to Go Rally in Columbus, Ohio
This is a turning point for this campaign. Starting today with these rallies, we’re entering a new stage — and we don’t intend to slow down until the last voter weighs in on November 6th.