google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Zero Emission | Ecomobiel: Platform Voor Duurzame Mobiliteit en Mobiliteitsmanagement

Geschreven op 12-5-2008 - Wolfram. Geplaatst in Agenda, Vervoer en OV Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Update 16 december 2021: Op 11, 12 en 13 oktober vindt in de Brabanthallen in Den Bosch hét B2B evenement voor slimme en duurzame mobiliteit plaats.

Zero Emission | Ecomobiel is dé zakelijke beurs in het licht van duurzame vernieuwing in mobiliteit. Een platform barstend van innovatie, kennisdeling en business, gelijktijdig met – en op dezelfde locatie als – Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Industrial Heat & Power en PREFAB.

9 september 2021: Op 12, 13 en 14 oktober vindt in de Brabanthallen in Den Bosch hét B2B evenement voor slimme en duurzame mobiliteit plaats.

4 september 2020: Vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus is Zero Emission  | Ecomobiel 2020 uitgesteld.

De volgende editie vindt plaats van 12 tot en met 14 oktober 2021 in de Brabanthallen in Den Bosch.

2 maart 2020: Op 6, 7 en 8 oktober 2020 kunt u weer terecht in de Brabanthallen in Den Bosch voor de Vakbeurs Ecomobiel.

U kunt op dezelfde dagen ook terecht op de Vakbeurs Energie. Ook in de Brabanhallen in Den Bosch.

7 maart 2019: Op 8, 9 en 10 oktober 2019 is het weer tijd voor de vakbeurs Ecomobiel. Zoals gebruikelijk in de Brabanthallen in Den bosch.

U kunt op dezelfde dagen ook terecht op de Vakbeurs Energie. Ook in de Brabanhallen in Den Bosch.

7 februari 2018: Ook dit jaar vindt Ecomobiel 2018 plaats gelijk met Vakbeurs Energie op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 oktober 2018. Locatie: Brabanthallen in Den Bosch.

Ecomobiel8 juni 2017: Ook dit jaar vindt Ecomobiel 2017 plaats gelijk met Vakbeurs Energie op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 oktober 2017. Locatie: Brabanthallen in Den Bosch.

14 oktober 2015: Vakbeurs Energie werd dit jaar voor het eerst tegelijkertijd georganiseerd met Ecomobiel. Dat bleek een schot in de roos en een logische stap om energietransitie naar een hoger plan te tillen. Ook de vele mogelijkheden om kennis te delen en te vergaren werden zeer positief ontvangen.

In 2016 zullen beide evenementen weer tegelijkertijd plaats vinden. Vakbeurs Energie 2016 vindt plaats op 4, 5 en 6 oktober 2016 en Ecomobiel 2016 vindt plaats op 4 en 5 oktober 2016. Locatie: Brabanthallen in Den BoschTenslotte kunt u ook nog eens terecht op Industrial Heat and Power: Vakbeurs Voor Energie & Industrie Professionals

17 september 2015: De vakbeurs Energie en duurzame mobiliteitsbeurs Ecomobiel vinden dit jaar voor het eerst gezamenlijk plaats in Den Bosch. Het combineren van beide vakbeurzen past in de doelen die Provincie Noord-Brabant zich heeft gesteld.

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings die agrarische ontwikkeling, energie en bestuur in haar portefeuille heeft, vertelt vol trots over de plannen van de Provincie Noord-Brabant. “We willen in 2020 15.000 laadpalen realiseren. Ook hebben we een provinciaal energieakkoord opgesteld. In het akkoord staat dat de provincie wil dat de industrie 10 procent van haar energie in 2020 zelf opwekt. Ook moeten in 2020 40.000 woningen energieneutraal worden gemaakt.”

De zevende editie van Ecomobiel is op 6 en 7 oktober 2015 in de Brabanthallen in Den Bosch. Vakbeurs Ecomobiel is uitsluitend toegankelijk voor professionals. Toegang is gratis bij voorregistratie t/m 5 oktober 2015.

De vakbeurs biedt ieder jaar praktische oplossingen om economischer en duurzamer om te gaan met mobiliteitsvraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan manieren om energie- en brandstofkosten te verlagen, de ideale mobiliteitsmix samen te stellen, slimme organisatie van een wagenpark of betere doorstroming van verkeer door weggebruikers tijdig te informeren.

In de afgelopen jaren is Ecomobiel uitgegroeid tot het grootste platform voor duurzame mobiliteit en mobiliteitsoplossingen in de Benelux. In 2013 is er naast Ecomobiel een nieuwe vakbeurs gelanceerd: Ecologistiek, het platform voor duurzame innovatie in transport en logistiek.

Tegelijk met Ecomobiel vinden nog twee vakbeurzen plaats in de Brabanthallen, die u ook gratis kunt bezoeken: Ecologistiek en Energie

Zie ook: Vakbeurs Ecologistiek: Platform voor Duurzame Innovatie in Transport en Logistiek – Vakbeurs Energie: Hét Platform voor Duurzame Energieopwekking en Energiebesparing – Elektrisch Rijden in Nederland: Mooie Voorbeelden van Elektrisch Transport – GreenCab: Veertig Elektrische Taxi’s in Utrecht – Vijf Elektrische Taxi’s voor Amsterdam met 50.000 euro subsidie per Taxi – Prestige Taxicentrale en Wooloomooloo: Winterstop voor elektrische TukTuk in Utrecht – Arriva Introduceert de Elektrische Binnenstadsbus in ’s-Hertogenbosch: De 220XPress –Greenwheels gaat honderden elektrische auto’s inzetten – De schone waterstof bus in Amsterdam – Car2Go Electric Drive by Daimler: Elektrische Smart Deelauto’s Vanaf Eind 2011 in Amsterdam – De Eerste Elektrische Deelauto in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht

Croon Elektrotechniek pakt de Elektrische Scooter voor Service- en Onderhoudswerkzaamheden – Politie Zuid-Holland-Zuid kiest voor Stille Elektrische Scooters voor gebruik in Dordrecht – Vijf Duurzame Elektrische Scooters voor Werkplein Enschede en Parkeerbeheer Enschede – WTS advocaten op elektrische scooter – MacBike Schaft Elektrische PiaggioPorter Aan Voor Transport in Amsterdamse Binnenstad – De elektrische Babboe bakfiets, de Babboe E-Power –De Vrachtfiets by Onno Sminia en Louis Pierre Geerinckx – De Urban Arrow Elektrische Transportfiets: Hét Alternatief Voor Transport in de Stad – De 100% Elektrische Scooter is Hot, Hip en Happening – De Elektrische Motor uit Nederland: De Orphiro

ecomobiel.bmp30 juli 2012: Op dinsdag 9 en woensdag 10 oktober 2012 is Ahoy Rotterdam het podium voor de vierde editie van Ecomobiel, de vakbeurs voor duurzame mobiliteit voor professionals uit het bedrijfsleven en de publieke sector, die zich bezighouden met innovatieve, slimme en efficiënte mobiliteitsoplossingen. Ecomobiel is de grootste en meest complete vakbeurs voor duurzame mobiliteit in de Benelux.

Meer dan ooit staat duurzame mobiliteit als onderdeel van duurzaam ondernemen op de agenda van bedrijven en overheden. ecomobiel biedt het zakelijke platform waar men inspiratie en ideeën opdoet.

13 mei 2011: Dit jaar staat Ecomobiel, de vakbeurs voor duurzame mobiliteit, in het teken van duurzame bedrijfswagens en met name bedrijfswagens met elektrische aandrijving. Voor deze elektro-werkpaarden heeft Ecomobiel een bedrijfswagen rally georganiseerd op 13 mei 2011. Zie: Ecomobiel Bedrijfswagen Rally Brabant: Duurzame Bedrijfswagens, Bussen en Taxi’s

18 januari 2011: De derde editie van ecomobiel vindt op 27 en 28 september 2011 plaats in HAL 1 van AHOY te Rotterdam en maakt hiermee opnieuw een flinke stap in grootte, het aantal deelnemers en het aantal bezoekers. ecomobiel is dé vakbeurs op het gebied van duurzame mobiliteit. Exposanten uit o.a. de automotive-, maritieme-, 2-wieler-, luchtvaart-, rail- & infrasector, alsmede de toeleverings-, advies-, mobiliteitsoplossingen-, ICT-, brandstof- en energiesector aanwezig zullen zijn.

Zie ook: Beleid Duurzame Mobiliteit is Hip: Verandert Gedrag Medewerkers by Twynstra Gudde – Elektrisch Rijden in Nederland: Mooie Voorbeelden van Elektrisch Transport – De 100% Elektrische Scooter is Hot, Hip en Happening – De Elektrische Transport en Bakfiets: Hét Alternatief Voor Transport in de Stad

27 september 2010: Zo, Ecomobiel 2010 is weer voorbij en volgens goed Nederlands gebruik: het was een groot succes. Waarom dan, zult u zich afvragen? Nou er was een hoop publiciteit met een oranje, prinselijk tintje, er waren veel standhouders en er zijn 1000 bezoekers meer geweest dan vorig jaar.

Alles overziend werd door beide dagvoorzitters geconcludeerd dat op de beursvloer en tijdens het congres een immens aantal perspectiefvolle producten, plannen en mogelijkheden werd gepresenteerd, maar dat het nog teveel eilandjes zonder verbinding zijn. Ecomobiel gaat daarom met haar Business Club het initiatief nemen om als een katalysator partijen bij elkaar te brengen en bruggen te slaan. Want met zo’n bundeling van krachten moeten écht grote stappen vooruit kunnen worden gezet.

Mooi, we houden de vervolgstappen even in de gaten en zodra er weer iets moois te melden is, hoort u dat uiteraard direct. Tip van mijn kant: keuze maken en niet langer alle opties openhouden. Elektrisch vervoer heeft de toekomst.

31 maart 2010: Ecomobiel 2010 opent op 21 en 22 september wederom haar deuren voor alle professionals actief op het gebied van duurzame mobiliteit. Exposanten komen gedurende 2 dagen in contact met adviseurs en beslissers. Na een zeer succesvolle editie in 2009 met meer dan 2500 bezoekers aan beurs & congres, 81 standhouders wordt dit jaar ingezet op een verdere kwalitatieve en kwantitatieve groei. De Van Nelle Ontwerpfabriek, als nieuwe inspirerende locatie, laat beursvloer congres, workshops en het testparcours naadloos in elkaar overlopen. Dit jaar voor het eerst ook de Nieuw voor Nederland straat, het publieke sector plein en een testparcours dat zowel buiten als binnen ligt. Kortom, een vakevenement dat u als professional niet mag missen.

9 augustus 2009: Zo, ook Nederland krijgt een Ecomobiel. Op 22 en 23 september 2009 staat de eerste Ecomobiel, vakbeurs en congres over duurzame mobiliteit op het programma in de Cruise Terminal in Rotterdam.

Meer dan 70 toonaangevende exposanten en vele prominente sprekers zorgen ervoor dat Ecomobiel hét Nederlandse evenement wordt op het gebied van duurzame mobiliteit. Iedereen met een professionele interesse in het verduurzamen van mobiliteit is welkom om op 22 en 23 september naar de Cruise Terminal te komen om daar de nieuwste innovaties op het gebied van duurzame mobiliteit te zien. Ecomobiel is gericht op mensen uit alle sectoren van zowel het bedrijfsleven, de overheid als kennisinstellingen. De beursvloer is geopend van 10.00 tot 20.00. Entree is gratis bij voorregistratie, anders € 15,- aan de deur.

Ecomobiel is het eerste Nederlandse vakevenement op het gebied van duurzame mobiliteit waar overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen elkaar ontmoeten. Op de beurs krijgen bezoekers verschillende Nederlandse en Europese productprimeurs te zien uit de mobiliteitssector. Een selectie: Piaggio toont de MP3 LT Hybrid, de hybride variant op de driewielige motorscooter die met het B rijbewijs kan worden gereden. All Green Vehicles onthult de Spirra E, een elektrische versie van de Spirra S met een elektromotor van 300 pk, een topsnelheid van 230 km per uur en een actieradius van 350 kilometer onder volle belasting. Daarnaast maken twintig Young Innovators met hun uitvinding kans op de ‘Rabobank Young Innovator Award’. 54 Events is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met Yes!Delft Incubator, het Instituut voor Duurzame Mobiliteit, TU Delft, en de Taskforce Mobiliteitsmanagement.

Op 22 september zal naast de Cruise Terminal Elektromobiel gehost worden, een meeting voor iedereen die elektrisch rijdt. Daarnaast worden er diverse workshops gegeven. Zo is er een groot testparcour op de Wilhelminakade, waar bezoekers zelf elektrische voertuigen kunnen testen. Daarnaast liggen er meerdere innovatieve schepen aan de kade en vindt er een groot opgezet ecocongres plaats. Op dit congres, bestaande uit vier dagdelen, zullen prominente sprekers hun mening geven op het gebeid van duurzame mobiliteit. Elk dagdeel heeft een eigen thema waar de vakleden op in zullen gaan en via paneldiscussies zullen de sprekers ingaan op elkaars standpunten. Dagvoorzitters Joris Luyendijk en Tjeerd Willem Hobma zorgen ervoor dat dit allemaal in goede banen wordt geleid.

Mede-initiatiefnemer Huub Sparnaay: “het congres is hét paradepaardje van de ecomobiel-beurs. We hebben meer dan veertig topsprekers zoals Jan Närlinge (Vice President Boeing International), Charlie Aptroot (VVD-fractielid Tweede Kamer), Benno Baksteen (Directeur Platform Duurzame Luchtvaart) en meerdere toppers uit het (Rotterdamse) bedrijfsleven. Het Rotterdam Climate Initiative zal hier ook dieper ingaan op Stroomstoot, Dankzij de steun van onze sponsoren Eneco, RCI, Overschie, Rabobank en IVDM hebben we de prijzen uniek laag kunnen houden. Daarom bieden wij iedere bezoek een korting van 25 procent aan op de toegangsprijs van het congres.”

ecomobiel-5.jpg8 april 2009: Ecomobiel 5 is de vijfde editie van de tweedaagse beurs waarop uitsluitend milieuvriendelijke transport- en vervoermiddelen worden voorgesteld aan het publiek. Bezoekers krijgen er een overzicht van het huidig aanbod van deze rijtuigen. Ze zullen er bovendien op een ruim parcours proefritten kunnen maken.

We zijn er zeker van dat onze bezoekers na een testrit niet enkel alle voordelen maar ook het plezier van elektrisch rijden gaan ervaren en nieuwe inzichten zullen krijgen over de toepassingsmogelijkheden van ecomobielen in onze stad. Fietsen, plooifietsen, ligfietsen, fietskarren, tandems, fietsen en bakfietsen met hulpmotor, brommers, scooters, auto’s en bestelwagens aangedreven met electromotoren, zullen er door verschillende firma’s worden voorgesteld.

De vijfde editie van Ecomobiel zal dit jaar terug doorgaan op het Steenplein in Antwerpen op 30 en 31 mei. Bron: Ecomobiel

12 mei 2008: Ecomobiel 4 is de vierde editie van de tweedaagse beurs waarop uitsluitend milieuvriendelijke transport- en vervoermiddelen worden voorgesteld aan het publiek.

Bezoekers krijgen op 17 en 18 mei 2008 een overzicht van het huidig aanbod van deze rijtuigen te zien. U kunt er bovendien op een ruim parcours proefritten maken. We zijn er zeker van dat onze bezoekers na een testrit niet enkel alle voordelen maar ook het plezier van elektrisch rijden gaan ervaren en nieuwe inzichten zullen krijgen over de toepassingsmogelijkheden van ecomobielen in onze stad. Fietsen, plooifietsen, lig-fietsen, fietskarren, tandems, fietsen en bakfietsen met hulpmotor, brommers, scooters, auto’s en bestelwagens aangedreven met electromotoren, zullen er door verschillende firma’s worden voorgesteld. U kunt in elk geval ook een proefritje maken op de Vectrix. Oh, ja, u komt toch wel met milieuvriendelijk transport naar de beurs !

6 Reacties

 1. Erik van Erne zegt:

  23 september 2010 om 20:14 | Permalink

  Rotterdamse Subsidie voor Elektrische Auto

  Rotterdams geeft bezitters van elektrische auto’s een steuntje in de rug. Ze krijgen niet alleen een vergoeding voor een oplaadpunt op eigen terrein, maar ook een eenmalige vergoeding voor het jaarlijkse groene stroomverbruik van hun auto.

  Ook mensen die al een elektrische auto hebben, kunnen gebruik maken van de gemeentesubsidie. Het maximale bedrag is 1.000 euro. Na een jaar vergoedt de gemeente tevens 450 euro voor het verbruik van groene stroom. De gemeente werkt nog aan een regeling voor mensen die geen eigen terrein hebben. De subsidie is onderdeel van het programma Stroomstoot, dat gisteren door wethouder Van Huffelen (Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte) werd gelanceerd op Ecomobiel, de vakbeurs voor groene mobiliteit. Met het Stroomstoot-programma wil de gemeente Rotterdam bewerkstelligen dat er in 2014 1.000 elektrische voertuigen in de Maasstad rondrijden.

 2. Erik van Erne zegt:

  29 september 2011 om 00:20 | Permalink

  Ecomobiel 2011: € 5 miljoen voor waterstof-laadstations

 3. solar zegt:

  29 september 2011 om 14:12 | Permalink

  En wéér heeft de knalgaslobby miljoenen subsidie versierd!

  Na al die miljarden in de VS, en nu concerted action in een poging 2015 tot Beloofd Knalgasjaar te maken.

  Watersof is sowieso al inefficiënt als energiedrager, omdat het een extra conversieslag noodzakelijk maakt in vergelijking met “gewoon” elektrisch rijden: Elektra -> waterstof -> elektra -> aandrijving.
  Daarnaast is de energiedichtheid van H2 zo gering, dat een compressie tot 700 Bar – = 7 km onder de waterspiegel, met LPG a 7 atu mag je al geen parkeergarage in- of zo ongeveer het absolute nulpunt noodzakelijk is…

 4. Jantje zegt:

  17 oktober 2012 om 11:03 | Permalink

  Jan Roos van Powned gaat naar de Eco Mobiel beurs

  Uit het PowNews van 9 oktober 2012: Welkom bij de Eomobiele beurs voor ecomobiele voertuigen. Met Melanie Schultz, Carlo Brantsen, Jan Roos

 5. Frits zegt:

  12 oktober 2013 om 11:06 | Permalink

  Rondleiding EcoMobiel 2013 in Ahoy Rotterdam door Vincent Everts

 6. David zegt:

  22 oktober 2013 om 11:10 | Permalink

  Ecomobiel 2013 in Ahoy Rotterdam by Alexandra van Huffelen, wethouder Rotterdam

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (457)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Casino777 Online Spellen: De Ultieme Online Casino Ervaring Van Nederland by Casino777
 • Links

  Milieunet op..