google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

EatGreen at Work: Duurzaam Was Nog Nooit Zo Makkelijk en Lekker en Gezond

Geschreven op 2-2-2011 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Gezondheid Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Eat Green at WorkMet de campagne EatGreen at work wordt één dag per week een lekkere lunch zonder vlees en vis gepromoot op de werkvloer en in de bedrijfsrestaurants: de EatGreendag.

Nederland telt inmiddels ruim 5 miljoen mensen die minstens één dag per week geen vlees of vis eten. Vanwege hun gezondheid, het milieu of omdat de bio-industrie hen steeds meer tegen gaat staan. De lunch op het werk is een prima moment waarop je duurzaam kunt eten.

De campagne is voor de  officiële start op 2 februari 2011 van 13.00 tot 17.00 uur in de Westergasfabriek, gebouw De Openbare Verlichting al een groot succes: grote bedrijfscateraars als Sodexo, Albron, SAB-Catering, Prorest en Eurest hebben zich achter de campagne geschaard. Er worden inmiddels meer dan 200.000 informatiefolders en promotiemateriaal verspreid in honderden bedrijfsrestaurants. Ook andere organisaties zoals Ojah, Tivall, Alpro Soya, FMO, Lusence, Ministerie van EL&I, Van Oordt, Gemeente Amsterdam, Het Restaurant van de Toekomst, Vegabites, Wiemiebar, Cretanretail en Soyes gaan de groene lunch promoten.

De doelstelling is een EatGreendag invoeren op de werkvloer en in het bedrijfsrestaurant. De campagne beoogt op een positieve manier mensen bewust te maken van het verband tussen het minderen van de vlees-en visconsumptie en het positieve effect op duurzaamheid, gezondheid en dierenwelzijn. Het  project inspireert bedrijven en consumenten om minstens één dag per week geen vlees of vis te eten maar te kiezen voor een lekker vegetarisch alternatief. Ons Westers eetpatroon is ongezond voor mensen en slecht voor het milieu. Het ziet ernaar uit de in opkomende economiën zoals China en India men ons consumptiepatroon gaat overnemen. Geleerden hebben berekend dat we dan over 40 jaar 2 of 3 Aardbollen nodig hebben om iedereen te voeden. Bron: EatGreen at Work

Appeltje van de baas groot succes: Werkfruit en De Groene Tas – Puur fruit goed voor uw werknemers ! – Sir Paul McCartney: Meat Free Monday – The Truth about the Meat Industry

Tags:

3 Reacties

  1. Koenie zegt:

    2 februari 2011 om 09:43 | Permalink

    “De lunch op het werk is een prima maaltijd waarop je duurzaam kan eten.”?

    Leg uit, “waarop” je kan eten? En wat is “duurzaam” eten, dat je er erg lang over doet?

  2. Erik van Erne zegt:

    2 februari 2011 om 10:07 | Permalink

    @Koenie,

    Tja, daar is iets fout gegaan. Moet zijn: De lunch op het werk is een prima moment waarop je duurzaam kunt eten.

    Duurzaam eten is een maaktijd met zoveel mogelijk duurzame, biologische ingrediënten. Mag je wat mij betreft ook lang over doen om op te eten. Geniet je er echt van.

  3. peter zegt:

    4 februari 2011 om 09:38 | Permalink

    Goed verhaal. Bewust met eten, en zeker met vlees omgaan is een goede ontwikkeling. Maar is het niet beter om in plaats van 1 dag geen vlees/vis en de rest bioindustrie vlees te kiezen voor goed vlees? 7, 6, 5 of .. dagen per week???

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

  • Afval (4)
  • Agenda (3.460)
  • Biologisch (121)
  • Blog Action Day (57)
  • Bouwen-Klussen (946)
  • Communicatie (382)
  • Cradle to Cradle – Circulair (1)
  • Design (245)
  • Dieren (182)
  • Donald Trump (3)
  • Duurzaam (10)
  • Educatie (353)
  • EEN-Armoede (252)
  • Energie en Besparing (3.809)
  • Europa (29)
  • Evenementen (211)
  • Geluid (27)
  • Gezondheid (324)
  • Goed Doel (122)
  • Green Deal (43)
  • Greenwashing (123)
  • Hergebruik-Kringloop (1)
  • Iets anders (459)
  • Int. Samenwerking (195)
  • Investeren (151)
  • Joe Biden – Barack Obama (119)
  • Kerst (125)
  • Klimaat (1.751)
  • Licht (403)
  • Lucht (35)
  • Mensenrechten (176)
  • Milieu (1)
  • MVO (2)
  • Natuur (823)
  • Nederland (46)
  • Olympische Spelen (68)
  • Oranje (158)
  • Oud & Nieuw (133)
  • Pasen (2)
  • Sinterklaas (16)
  • Sport (247)
  • Vakantie (73)
  • Valentijn (38)
  • Verkiezingen (52)
  • Vervoer en OV (1.844)
  • Vrijwilligerswerk (16)
  • Water (317)
  • Welzijnswerk (30)
  • Recente berichten

  • Plastic Wegwerp Draagtasjes Versus Herbruikbare Draagtasjes
  • Verhuizen? Regel Regel Deze Drie Dingen Vooraf
  • Verduurzaam Jouw Bedrijf En Maak Dat Breed Bekend Bij Gemeenten En Leveranciers
  • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
  • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
  • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
  • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
  • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
  • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
  • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
  • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
  • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
  • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
  • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
  • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
  • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
  • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
  • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
  • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
  • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
  • Links

    Milieunet op..