google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Dutch Food Week 2022 (#DFW2022): Gezondheid Duurzaamheid Goed Leven – Boer Burger Markt

Geschreven op 2-10-2019 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Update 16 juni 2022: Dutch Food Week opent dit jaar op vrijdagmiddag 7 oktober met de nieuwe Boer Burger Markt op de Markt in het centrum van ’s-Hertogenbosch.

Boeren, tuinders, telers, vissers en organisaties gaan daar het gesprek aan met het publiek om de verbinding tussen boer en burger te versterken.

Diezelfde middag wordt Dutch Food Week formeel geopend met een bijeenkomst in het Gemeentehuis. De week zelf start op zaterdag 8 oktober en duurt tot en met zaterdag 15 oktober.

Op de Bossche markt laat Dutch Food Week genodigden en voorbijgangers voorproeven van Dutch Food Week 2022: er worden tal van innovatieve, educatieve en leuke (food)concepten gepresenteerd die gedurende de week onderdeel uitmaken van het bomvolle programma.

Op de markt proef, ontdek en leer je over gezond, duurzaam en lekker eten. Er vinden korte intermezzo’s, kookdemonstraties en proeverijen plaats die worden georganiseerd door boeren, tuinders, telers en vissers en #DFW2022-partners.

De provincie Noord-Brabant is lead partner van Dutch Food Week 2022. De opening in ’s-Hertogenbosch past daar mooi bij. Burgemeester Jack Mikkers: “Hier in ’s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant gaan we in en om oktober heerlijk genieten van al het lekkers dat deze regio te bieden heeft. Tegelijk een mooie kans om de gedachten te laten gaan ver onze productieketen in voedselvoorziening. Die moet anders, aangepast bij de tijd van nu. En dat kan ook. Juist hier – in Noordoost-Brabant – waar we gewend zijn om zaken samen op te lossen en altijd kijken hoe we kunnen innoveren. Ieder met zijn of haar eigen specialisme, kennis en ervaring. We willen dit graag laten zien en verwelkomen Dutch Food Week 2022 met open armen.”

De centrale opening met de Boer Burger Markt is nieuw voor Dutch Food Week. Voorzitter Dirk Duijzer is blij met de koppeling met ‘s-Hertogenbosch: “Het is een stad die ondernemerschap ademt en die de kracht van onze land- en tuinbouwsector vertegenwoordigt. Wat mij betreft is het een prachtige locatie om de koppeling te kunnen maken naar alle delen van ons land waar in die week aandacht wordt gevraagd voor de kwaliteit van ons voedsel.”

Naast de opening in ‘s-Hertogenbosch van Dutch Food Week worden er tal van evenementen georganiseerd in het hele land tussen 8 en 15 oktober. Het doel van de week is om het publiek te informeren en kennis laten maken met wat we weten, kunnen en doen in Nederland op het gebied van ons voedsel. Het centrale thema is Aan Tafel! en het gaat vooral om gezondheid, duurzaamheid en een goed leven. Dutch Food Week is een initiatief van de Topsector Agri & Food, het Ministerie van LNV en verschillende bedrijven en instanties.

13 januari 2022: Van 8 tot en met 15 oktober van dit jaar bruist het in Nederland van allerlei evenementen rondom ons voedsel en vertellen we het verhaal van grond tot mond.

Voor de achtste keer vindt Dutch Food Week (#DFW2022) plaats.

In de editie 2022 brengen we de positieve kracht van ons voedsel in beeld. Samen met boeren en tuinders, (lokale) overheden, inspirerende foodondernemers en het groen onderwijs zetten we gezond eten, duurzaamheid in de keten en goed leven in de spotlights.

Samen en gezond koken en genieten van eten is in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en tonen we nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben.

27 januari 2021: Van 9 tot en met 16 oktober van dit jaar bruist het in Nederland van evenementen rondom voedselinnovaties en vertellen we het verhaal van grond tot mond.

Dan wordt voor de zevende keer Dutch Food Week (#DFW2021) georganiseerd. Binnenkort lees je hier meer over de plannen voor Dutch Food Week 2021!

In de editie 2021 brengen we de positieve kracht van ons voedsel in beeld. Samen met boeren en tuinders, (lokale) overheden, inspirerende foodondernemers en het groen onderwijs zetten we gezond eten, duurzaamheid in de keten en goed leven in de spotlights.

Samen en gezond koken en genieten van eten is in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit.

Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en tonen we nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben.

19 augustus 2020: Rotterdam is dit jaar de centrale locatie van Dutch Food Week 2020 van 10 tot en met 17 oktober: het Schouwburgplein in Rotterdam.

Wethouder Barbara Kathmann haalt hiermee vers voedsel de stad in: “Rotterdam heeft een cruciale rol in het Europese voedselsysteem.

Onze haven voedt 500 miljoen consumenten in Europa. Daarnaast werken stad en regio aan oplossingen voor wereldwijde vraagstukken op het gebied van voedselproductie, zaadveredeling, transport en logistiek, onderzoek en ontwikkeling en onderwijs.”

2 oktober 2019: Van 5 tot en met 16 oktober staat heel Nederland, van stad tot platteland, in het teken van voedsel. Kom naar een event van Dutch Food Week en krijg antwoord op de vraag: wat eten we?

Tijdens de Dutch Food Week Masterclass delen enthousiaste en trotse makers van ons eten hun kennis en kunde over ons voedsel met de jonge generatie van onze samenleving.

Hiermee creëren we op grote schaal aandacht voor de vraag ‘wat eten we?’ en stimuleren we bewustwording over deze vraag onder jongeren.

Het idee is simpel. Je maakt slechts een uur van je tijd vrij om voor de klas te staan en iets te vertellen over jouw product, productieproces of de sector. Jij geeft zelf invulling aan deze masterclass. Je plant de masterclass in bij een klas en school naar keuze tussen 5 en 16 oktober en meld je masterclass aan op deze website.

Na afloop van jouw masterclass maak je een foto met de klas en deel je deze op social media via #dfwmasterclass. Zo draag je bij aan de Dutch Food Week Masterclass en maak je met alle andere masterclassdocenten in Nederland deel uit van de grootste masterclass van Nederland!

De open vraag ‘Wat eten we?’ is een uitnodiging aan iedereen om in gesprek te gaan over ons voedsel. Een vraag waarmee wij ook Jan Dirk van der Burg, de Fotograaf des Vaderlands, op pad hebben gestuurd. Zo portretteerde hij de bewoners van een studentenhuis, een boerengezin, bekende foodblogger en andere families tijdens het avondeten aan de keukentafel. Het bijzondere resultaat is de Dutch Food Week Expositie die vanaf de officiële opening op 5 oktober tot en met 16 oktober te bewonderen is op het terrein van het World Food Center in Ede.

Tijdens Dutch Food Week van 5 tot 16 oktober verrassen de Rijkscateraars hun gasten met innovatieve gerechten, waarbij veel Hollandse seizoenproducten centraal staan.

De Rijkscateraars Eurest, Vitam, Vermaat, Sodexo, Albron en ISS World doen dit jaar mee met meer dan 850 locaties.

Zie ook: Week Van Het Nederlandse Voedsel In Drenthe – Dutch Agri Food Week 2019 #DAFW: Wat Eten We Nu En In 2050? – C-Bèta Food Event: Impact Voedselkeuzes, Thuis & Op Het Werk by C-Béta – Agrifoodmonitor 2021: Duurzaam Voedsel Steeds Belangrijker Voor Nederlanders

Tags:

22 Reacties

 1. Erik van Erne zegt:

  16 oktober 2019 om 14:17 | Permalink

  Dutch Food Week 2019: Biologisch Boerenvanilleijs Met Gekarameliseerde Appel

  Recept 5 van de Dutch Food Week 2019. Opgenomen in Centerparcs Parc Sandur in Emmen.

 2. Erik van Erne zegt:

  16 oktober 2019 om 14:18 | Permalink

  Dutch Food Week 2019: Paddenstoelensoep

  Recept 2 van de Dutch Food Week 2019. Opgenomen in Centerparcs Parc Sandur in Emmen.

 3. Erik van Erne zegt:

  16 oktober 2019 om 14:20 | Permalink

  Dutch Food Week 2019: Snoekbaars Met Radijs En Pompoen

  Recept 3 van de Dutch Food Week 2019. Opgenomen in Centerparcs Parc Sandur in Emmen.

 4. Erik van Erne zegt:

  16 oktober 2019 om 14:23 | Permalink

  Dutch Food Week 2019: Diamanthaas Met koolraap En Pompoen In Rode Wijnsaus

  Recept 4 van de Dutch Food Week 2019. Opgenomen in Centerparcs Parc Sandur in Emmen.

 5. Erik van Erne zegt:

  16 oktober 2019 om 14:25 | Permalink

  Dutch Food Week 2019: Salade Met Eend, Stoofpeer En Rode Kool

  Recept 1 van de Dutch Food Week 2019. Opgenomen in Centerparcs Parc Sandur in Emmen.

 6. Erik van Erne zegt:

  16 oktober 2019 om 14:27 | Permalink

  Dutch Food Week 2019: Boergondisch Koken Bij Melkveehouderij En Educatieboerderij Straathof

  Boergondisch koken bij Melkveehouderij en Educatieboerderij Straathof in Echten. Dutch Food Week 2019.

 7. Erik van Erne zegt:

  26 september 2021 om 05:24 | Permalink

  Food100 Foodhelden 2021 bekendgemaakt

  Op het World Food Center-terrein in Ede zijn op 20 september de Foodhelden van 2021 bekendgemaakt: de 6 meest vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars van 2021. Zij werden vanwege hun goede verdiensten ter verbetering van het voedselsysteem door de jury uitgekozen uit de Food100.

 8. Erik van Erne zegt:

  1 oktober 2021 om 10:42 | Permalink

  Dutch Food Week 2021: ook bij jou in de buurt!

  Dutch Food Week brengt de positieve kracht van ons voedsel in beeld. Tijdens Dutch Food Week, die dit jaar van 9 t/m 16 oktober plaats vindt, delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving.

  Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan de productie, distributie en ontwikkeling van ons voedsel.

 9. Erik van Erne zegt:

  8 oktober 2021 om 16:13 | Permalink

  Doe mee met de grooste Smaakles van Nederland!

  Doe vanaf zondag 10 oktober mee met de grooste smaakles van Nederland: een online gastles van tv-kok Sharon de Miranda! Proef, ruik en voel mee met de online Smaakles, waarin alle zintuigen gebruikt worden. Leuk voor in de klas, maar ook voor thuis! De les is geschikt voor de midden- en bovenbouw van de basisschool. http://www.dutchfoodweek.nl

  Wat ga je doen in de les? Tijdens de les gaan kinderen samen 3 challenges aan over smaak! Dat kan in de klas, maar ook thuis. Raden jullie wat er onder de theedoek zit? En weten jullie de hoofdsmaken te benoemen (en écht te proeven!)? Sharon neemt jullie mee in de les en loodst je door de opdrachten.

  Wat heb je nodig? Echt proeven en beleven is natuurlijk het leukste! Bij de les heb je een aantal stuks groente en fruit nodig:

  Enkele stuks groente- of fruit om blind te voelen, denk aan een kokosnoot, een biet, appel of peer

 10. Erik van Erne zegt:

  10 oktober 2021 om 19:30 | Permalink

  Opening Dutch Food Week 2021

  Van 9 tot en met 16 oktober van dit jaar bruist het in Nederland van allerlei evenementen rondom ons voedsel en vertellen we het verhaal van grond tot mond. Dit was de officiële opening van Dutch Food Week 2021.

 11. Erik van Erne zegt:

  11 oktober 2021 om 11:40 | Permalink

  Congres Kansen Gemeenschappelijk Landbouwbeleid door provincies Friesland, Groningen & Drenthe

  Welke veranderingen komen er op de landbouwsector af als het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) vanaf 2023 in werking treedt? Welke kansen levert het op voor boeren? Hoe stuur je met je bodem?

  Het programma bestaat uit toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland, workshops, uitwisselingen van ervaringen tussen vakgenoten, bodem-beleefsessies, bedrijfsbezoeken en demonstraties op locatie (Ecostyle/Biosinstrum, Ecomunitypark, Oosterwolde).

  Op de eerste dag is de voertaal Nederlands. Tijdens het internationale programma op 13 en 14 oktober is de voertaal Engels.

  Het congres is bedoeld voor agrariërs en ook voor iedereen die betrokken is bij de landbouwsector zoals adviseurs, beleidsmedewerkers, betrokken burgers en onderwijsinstellingen. Je kunt je per dag aanmelden. Een deel is ook online te volgen. Deelname is gratis. We houden ons aan de geldende coronarichtlijnen.

  De organisatie is in handen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe, Avalon, het Kenniscentrum Bodem, Symphony of Soils en het project Meerwaarde van de Bioboer.

 12. Erik van Erne zegt:

  11 oktober 2021 om 13:53 | Permalink

  De Eerste Korte Keten Automaat Geopend In Almere

  De eerste Korte Keten Automaat van Nederland staat in Almere! Op zaterdag 9 oktober werd de automaat feestelijk geopend in het bijzijn van Jan-Nico Appelman (Provincie Flevoland), Marije Beens (Ministerie van LNV) en Wouter Stevens (Rabobank Metropoolregio Amsterdam). Erg leuk is het dat ook Nicole Smits (Fruithal Smits), die haar producten levert aan de Korte Keten Automaat, aanwezig was.

  De automaat is tot en met 16 oktober te bezoeken op het Forum, voor iedereen die graag kennis wil maken met dit vernieuwende voedselconcept. Je vindt de eerste Korte Keten Automaat van Nederland in Almere op het Forum, dichtbij de bekende ALLY-trap. Bezoekers kunnen kiezen uit een divers assortiment aan producten uit de omgeving van Almere.

  De Korte Keten Automaat maakt deel uit van de Dutch Food Week (#DFW2021). De automaat past perfect bij deze week, waarin positieve voedselinitiatieven overal in Nederland worden uitgelicht.

 13. Erik van Erne zegt:

  13 oktober 2021 om 21:00 | Permalink

  Dutch Food Week 2021: Dag van de Vis

 14. Erik van Erne zegt:

  14 oktober 2021 om 09:48 | Permalink

  Dutch Food Week 2021: Maak kennis met palingvisser Ale de Jager van netVISwerk

  NetVISwerk is er voor de kleinschalige kustvissers en de binnenvissers in Nederland en België. Wij maken ons sterk voor betere omstandigheden voor vissers die zich bewust zijn van hun maatschappelijke positie en zorgvuldig vissen naar draagkracht van het water.

  In 2016 heeft netVISwerk zich sterk gemaakt voor de landelijke uitrol van de Friese pilot decentraal aalbeheer. Deze pilot laat zien dat de stand van de aal verbetert als vissers zelf het voortouw nemen. Tegelijkertijd resulteert het jaarrond vissen met een quotum in een betere rentabiliteit van de bedrijven. In het najaar van 2016 heeft staatssecretaris Van Dam besloten deze pilot landelijk uit te rollen, maar wel op voorwaarde dat Brussel daarmee akkoord gaat. Hierover is nog geen uitsluitsel.

  ?Zodra hier wel uitsluitsel over is kunnen vissers, in duidelijk afgegrensd water, gezamenlijk een aalbeheerplan maken vergelijkbaar met het aalbeheerplan in Friesland.

  Daar waar het gaat om de aalstand en aalvisserij, is netVISwerk vertegenwoordigd in het bestuur van Stichting Duurzame Palingsector Nederland :DUPAN. Deze stichting heeft de vormgeving van de pilot Decentraal Aalbeheer mede mogelijk gemaakt met steun van het Eel Stewardship Fund (ESF). Daarnaast leverde DUPAN de wetenschappelijke onderbouwing van Decentraal Aalbeheer met het rapport Balansberekeningen.

 15. Erik van Erne zegt:

  14 oktober 2021 om 14:47 | Permalink

  Dutch Food Week 2021: Thank a Farmer Day 2021

 16. Erik van Erne zegt:

  16 oktober 2021 om 19:22 | Permalink

  Dit was Dutch Food Week 2021

  Er zijn zoveel #DFW2021-hoogtepunten om op terug te kijken: het lukt eigenlijk niet om ze allemaal in één video te vangen. Toch krijg je in deze terugblik een goede indruk. Dankjewel aan alle partners en bezoekers!

 17. Erik van Erne zegt:

  17 oktober 2021 om 12:21 | Permalink

  Een kijkje bij Tomatoworld met Bayer Crop Science

  Tomatoworld is een informatie en educatiecentrum in Westland dat uitdrukking geeft aan de grote waarde van de Nederlandse glastuinbouwsector en haar evidente bijdrage aan de wereldvoedseluitdaging.

  Een bezoek aan Tomatoworld is een ultieme beleving waar al uw zintuigen geprikkeld worden. U wordt bewust van de mondiale uitdagingen waarvoor we met elkaar staan en de oplossingen die de Nederlandse glastuinbouw te bieden heeft voor het wereldvoedselvraagstuk. U krijgt op uw wensen afgestemde informatie van zeer ervaren gidsen over o.a. duurzame teeltwijze, innovatieve technieken en kennis van het Nederlandse tuinbouwcluster.

  De demonstratie kas van Tomatoworld is de ultieme data op afstand gestuurde gedreven kas (DDAG), de toekomst van het telen! Het concept van DDAG is, zoals de naam al zegt, gebaseerd op het gebruik en de analyse van data om de gewasgezondheid en productie te optimaliseren. Er wordt 24/7 data verzameld van de klimaatcomputer, sensoren en camera’s in de kas. De IIVO een geavanceerde computer stuurt de teelt aan.

 18. Erik van Erne zegt:

  19 oktober 2021 om 09:13 | Permalink

  Dit was de Boer & Burger Brunch 2021 In Utrecht

  Op vrijdag 15 oktober 2021 organiseerde Agractie Nederland samen met Team Agro NL en Trotse Jonge Boeren de Boer & Burger Brunch 2021 in hartje Utrecht.

 19. Erik van Erne zegt:

  20 oktober 2021 om 12:35 | Permalink

  Dit is de FruitTechCampus In Geldermalsen

 20. Erik van Erne zegt:

  20 oktober 2021 om 20:25 | Permalink

  Aan Tafel Met Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) Napraten over de FNLI Jaarbijeenkomst

 21. Erik van Erne zegt:

  23 oktober 2021 om 13:20 | Permalink

  Het is wereldvoedseldag in Almere: bekijk de kookdemo met Nadio Zerouali

 22. Erik van Erne zegt:

  29 oktober 2021 om 01:26 | Permalink

  Dutch Food Day by Brightlands

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (457)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Casino777 Online Spellen: De Ultieme Online Casino Ervaring Van Nederland by Casino777
 • Links

  Milieunet op..