google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

De MOTORbeurs Utrecht 2020: Het Laatste Motornieuws en Hoe Staat het met Elektrische Motoren?

Geschreven op 25-1-2011 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Vervoer en OV Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

8 juni 2019: Zo, de MOTORbeurs 2019 zit er weer op en dan is het zoals gebruikelijk weer tijd om da MOTORbeurs 2020 even aan te kondigen.

Van 20 tot en met 23 februari 2020 kunt u weer terecht in de Jaarbeurs Utrecht voor al het motornieuws.

Het is te hopen dat er volgend jaar ruim aandacht is voor elektrische motoren.

10 februari 2018. Bij het nieuws over de MOTORbeurs toch nog iets gevonden over elektrische motoren: Experience Electric.

Net als bij een normale toertocht verzamelen we op de aangeven plaats. Na een kort uitleg over de elektrische motor gaan we een route rijden. Afhankelijk van de soort Experience zitten er één of meerdere stops in. Tijdens deze stops wordt zowel de mens als de machine bij geladen.
Voor de Experience Electric hebben we mogelijkheid om meerdere motoren te gebruiken. Elke motor heeft zijn eigen karakter en eigenschappen die aansluiten bij de diverse routes en Experiences. Welke motoren geschikt of gebruikt worden is omschreven in de bewuste Experience. Afhankelijk van de beschikbare motoren en gekozen Experience kan het aantal deelnemers varieren. Duo’s zijn toegestaan, mits de gekozen motor dit ondersteund.

Vanuit Electric Motorcycles Nederland begeleiden wij de Experience Electric. Wij laten zien hou het laden werkt, wat de voordelen zijn. Na deze ervaring kun je over jezelf zeggen dat je elektrisch motor hebt gereden.

NIU Elektrische smart scooter: NIU is het elektrische smart scootermerk van dit moment. Verbonden via de cloud, te volgen en analyseren in de app, met uitneembare batterij en gegarandeerd veel rijplezier.

NIU, de Chinese fabrikant van elektrische scooters, heeft twee nieuwe e-scootermodellen gelanceerd: de N-GT en M+. De nieuwe modellen beschikken over een verbeterde en sneller oplaadbare batterij, zitruimte voor 2 personen en een tabletdashboard voor extra gebruiksgemak.

De elektrische scooter N-GT heeft 2 verwijderbare 60V35Ah lithium-ionbatterijen die in 3,5 uur kunnen worden opgeladen. De scooter beschikt over een elektrische motor van Bosch (3.000 watt), heeft een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur en een actieradius van 130 kilometer. De N-GT heeft een nieuw dashboard dat eruitziet als een tablet voor extra bedieningsgemak en een flinke opbergruimte onder het zadel.

De M+ is de geüpgradede versie van de M-scooter. De M+ beschikt over een 48V42Ah-batterij die in 3,5 uur kan worden geladen en een Bosch (1.200 watt) elektromotor. De elektrische scooter heeft een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur en een actieradius van 100 kilometer. De M+ is geschikt voor 2 personen.

Alle elektrische scooters van NIU zijn uitgerust met een Vodafone-simkaart die ervoor zorgt dat de e-scooters 24 uur per dag verbonden zijn met de NIU-app. Via deze app kunnen gebruikers hun scooter lokaliseren, tracken bij diefstal en hun rijgeschiedenis controleren. Ook geeft deze inzicht in het batterijgebruik en geschatte actieradius. NIU biedt regelmatig ‘over the air’-updates om de scooters te optimaliseren op basis van de verzamelde rijdata.  NIU heeft, sinds de lancering in 2015, wereldwijd inmiddels meer dan 380.000 scooters verkocht die samen 1 biljoen kilometer op de teller hebben staan. De nieuwe modellen zijn vanaf begin 2019 beschikbaar bij alle NIU-dealers in Nederland.

29 juni 2017: De volgende MOTORbeurs Utrecht is van donderdag 22 tot en met zondag 25 februari 2018, zoals gebruikelijk in de Jaarbeurs Utrecht. Eveneens zoals gebruikelijk helemaal geen informatie over elektrische motoren. Blijft toch vreemd.

Op MOTORbeurs Utrecht vind je een breed aanbod voor alle motorliefhebbers. Van grote motorenhandelaren tot reisorganisaties, motorclubs, motorverhuur en gereedschap. Natuurlijk vind je ook motoraccessoires zoals helmen en kleding.

Op MOTORbeurs Utrecht tonen bijna alle importeurs van motormerken hun nieuwe modellen voor het nieuwe seizoen. Daarnaast staan er traditiegetrouw spectaculaire activiteiten op het programma.

Zie ook: De Elektrische Designmotorfiets en -Cruiser uit Nederland: De Orphiro – BMW Motorrad City Commuter: The BMW Concept C – The Full Electric Superbike: Mission One and Mission R by Mission Motors – The Zero Emission BMW HP Knust Bike powered by Hydrogen – STORM Eindhoven: The World’s First Electric Touring Motorcycle – The Uno: The First 1-Wheeled Electric Motorcycle in the World – The Hornet Fuel Cell Superbike by Liam Ferguson – Suzuki Crosscage: de Hydrogen Fuel Cell Motorcycle – De 100% Elektrische Scooter is Hot, Hip en Happening – The Redshift MX Lightweight Electric Motorcycle by Alta Motors – The Full Electric Superbike – Venture One – Mission Motors unveiled the Mission R, the company’s new electric racing superbike – TTX01 – De Vectrix

Motorbeurs 201621 november 2015: MOTORbeurs Utrecht is natuurlijk de mooiste, grootste, leukste en gezelligste motorbeurs van Nederland van 18 tot en met 21 februari 2016 in de Jaarbeurs Utrecht.

Op MOTORbeurs Utrecht vind je een breed aanbod voor alle motorliefhebbers. Van grote motorenhandelaren tot reisorganisaties, motorclubs, motorverhuur en gereedschap. Natuurlijk vind je ook motoraccessoires zoals helmen en kleding.

Op MOTORbeurs Utrecht tonen bijna alle importeurs van motormerken hun nieuwe modellen voor het nieuwe seizoen. Daarnaast staan er traditiegetrouw spectaculaire activiteiten op het programma.

Gek genoeg kwam ik bij het beursnieuws helemaal niets tegen over elektrische motoren en scooters, maar dat zal ‘m ongetwijfeld zitten in het feit dat men het echte nieuws pas op het laatste moment bekend maakt. Ben heel benieuwd wat de grootste motorbeurs van Nederland gaat bieden op het gebied van stil, schoon en zuinig elektrisch transport. Zie: De 100% Elektrische Scooter is Hot, Hip en Happening

Zie ook: De Elektrische Designmotorfiets en -Cruiser uit Nederland: De Orphiro – BMW Motorrad City Commuter: The BMW Concept C – The Full Electric Superbike: Mission One and Mission R by Mission Motors – The Zero Emission BMW HP Knust Bike powered by Hydrogen – STORM Eindhoven: The World’s First Electric Touring Motorcycle – The Uno: The First 1-Wheeled Electric Motorcycle in the World – The Hornet Fuel Cell Superbike by Liam Ferguson – Suzuki Crosscage: de Hydrogen Fuel Cell Motorcycle

Den Bosch 1985… er was eens… een meubelzaak. Een meubelzaak? Ja. Een meubelzaak.  Heel Den Bosch stond vanaf de snelwegen muurvast toen daar, in een leegstaande meubelzaak, de eerste MOTORbeurs werd gehouden. Met 27.000 bezoekers was het zo’n succes dat de politie en de brandweer de deuren tijdelijk moesten sluiten: het pand en de omgeving waren helemaal niet berekend op zo veel mensen. De dertig standhouders en organisator Jan de Rooy wisten niet wat ze meemaakten.

Het jaar erna verhuisde de MOTORbeurs daarom naar de Jaarbeurs in Utrecht, die zulke grote bezoekersaantallen zeker aankon. De eerste jaren in Utrecht waren niet de gemakkelijkste, maar de beurs groeide flink van ongeveer 12.000 vierkante meter naar goed 55.000 vierkante meter. Met zo veel ruimte konden er ook allerlei leuke dingen omheen worden georganiseerd. Een wheeliecompetitie op het parkeerterrein bijvoorbeeld!

Nu zijn we dertig jaar verder en is er wel het een en ander veranderd natuurlijk. In het begin werden er vrijwel alleen motoren verkocht, tegenwoordig gaat er vooral motorkleding over de toonbank. Het aanbod verschoof, maar werd ook ieder jaar breder: er kwam een hal bij voor reizen en toertochten, er kwamen workshops waar bezoekers zelf dingen konden leren en uitproberen en eind jaren ’90 sloten ook de importeurs weer aan met de nieuwste modellen.

Inmiddels is de MOTORbeurs niet meer weg te denken en komen er jaarlijks bijna 100.000 bezoekers op af. En ondanks de veranderingen en uitbreidingen staat het concept van de eerste MOTORbeurs van dertig jaar geleden nog altijd als een huis: een laagdrempelige, gezellige consumentenbeurs waar veel te beleven valt en met voor ieder wat wils. Bron: MOTORbeurs

Motor Beurs Utrecht 201125 januari 2011: Op MOTORbeurs Utrecht vind je een breed aanbod voor motorliefhebbers. Van grote multibrand dealers tot motorhandelaren. Van reisorganisaties tot motorclubs en gereedschap. Maar ook motoraccessoires zoals helmen en kleding ontbreken niet. Net als informatie over verzekeringen, belangenverenigingen en motorverhuur. Alles waar je als motorrijder naar op zoek bent, vind je op de MOTORbeurs Utrecht. Vrijwel alle importeurs van motormerken tonen hun nieuwe modellen voor 2011.

Naast deze presentaties staan er diverse activiteiten op het programma. Voor diegenen die het motorgevoel voor het eerst eens zelf willen proberen, is er een opstapmogelijkheid. De beste plek om je motorseizoen 2011 te starten is MOTORbeurs Utrecht. Van donderdag 24 tot en met zondag 27 februari 2011 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Geweldig natuurlijk dat de importeurs van alle motormerken hun nieuwste modellen tonen. Dat betekent ongetwijfeld dat er heel veel mooie elektrische motoren te zien zullen zijn op de MOTORbeurs 2011. Tuurlijk zijn de scooter fabrikanten ook vertegenwoordigd en als die inderdaad hun nieuwste modellen tonen dan beloofd dat ook veel moois.

Gek genoeg kwam ik bij het beursnieuws helemaal niets tegen over elektrische motoren en scooters, maar dat zal ‘m ongetwijfeld zitten in het feit dat men het echte nieuws pas op het laatste moment bekend maakt. Ben heel benieuwd wat de grootste motorbeurs van Nederland gaat bieden op het gebied van stil, schoon en zuinig elektrisch transport.

The Full Electric Superbike: Mission One and Mission R by Mission Motors – Venture One – de elektrische motor ? – Mission Motors unveiled the Mission R, the company’s new electric racing superbike – De snelste elektrische motor ter wereld: TTX01 – De Vectrix: een elektrisch racemonster !  – The eGrandPrix TTXGP 2011: World’s First Clean Emission Carbon Free Grand Prix – Trailer Charge: Movie about the Zero-Emission TTXGP on the Isle of Man

The Honda EV-Neo Electric Scooter – The SUMO: Eco Super Scooter ! – Cool Self Balancing One Wheel Full Electric Scooter by RYNO Motors – Video: First Hybrid Scooter in The World by Piaggio – Suzuki Full Electric Scooter: The e-Let with Electric Drive System by Sanyo – The MINI Scooter E – Smart All-Electric E-Scooter Concept – BMW C1-E All-Electric Scooter Study – De 100% elektrische e-Solex en de e-Solex 2.0

Tags:

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (7)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.804)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (451)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.842)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Casino777 Online Spellen: De Ultieme Online Casino Ervaring Van Nederland by Casino777
 • Duurzaam De Toekomst In Met Een Duurzame Leefomgeving
 • Jouw Huis Verduurzamen? Zo Betaal Je Dat!
 • Zero Emissie Truck Debat: De Transitie Naar Zero-Emission In De Trucksector
 • Mobiliteitsbeeld 2022: Actualisatie Verkenning Gebruik Openbaar Vervoer 2022-2026 by KiM
 • Koningin Máxima Op Werkbezoek Bij Stichting Petje Af
 • Tony Chocolonely: Eerlijike, Heerlijke Chocoladerepen Met Een Verhaal by Greengiving
 • Koning Willem-Alexander Opent Internationaal Elaad Testlab Voor Elektrische Voertuigen In Arnhem
 • De 200ste Windmolen Bij Unilin Insulation in Seneffe by ENGIE
 • De Relatie Tussen Attitudes En Reisgedrag En Het Verband Met De Coronapandemie by KiM
 • Essay: Interacties Tussen De Netwerken Voor Energie, Mobiliteit En ICT by KiM
 • Snellaadpalen Voor Elektrische Auto’s Bij Jumbo Supermarkten En La Place Restaurants by PowerGo
 • Dutch Cups Leverancier Van Herbruikbare Glazen Krijgt 205 Zonnepanelen Op Het Dak
 • Lelystad Stimuleert Gebruik Herbruikbare Bekers Met Statiegeld Op Evenementen by GreenCups
 • Den Bosch Wil Herbruikbare Bekers Bij Evenementen: Jazz in Duketown, Vuelta, Carnaval
 • LeidseKoplopers Willen Herbruikbare Bekers Op Kantoren In Leiden
 • Links

  Milieunet op..