Miss Green Student Verkiezing 2010 en De Kalender Mooiste Studente 2010
Geschreven op 23-1-2010 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, EducatieUpdate 9 oktober 2010: Marimarth de Moor uit Groningen is de Mooiste Studente van 2010.
De 22-jarige jongedame mag zich een jaar lang de mooiste studente noemen.
De 23-jarige Svetlana Katini uit Rotterdam en de 18-jarige Mandy de Poel uit Groningen werden tweede en derde.
De uitslag van de Mooiste Studente van 2010:
1. Marimarth de Moor (22)
2. Svetlana Katina (23)
3. Mandy de Poel (18)
4. Elise Kersbergen (19)
5. Jeanine Clabbers (21)
6. naam op verzoek verwijderd
7. Suusje Hogeling (21)
8. Naam op verzoek verwijderd
9. Amanda Ravensbergen (18)
10. Laurie Ruijsch (18)
11. Marjolein van Kooij (20)
12. Desiree van Groesen (21)
Deze 12 finalistes verschijnen op de kalender Mooiste Studentes 2010, die vanaf vandaag kan worden besteld. De opbrengst komt ten goede aan de Malaria bestrijding.
Studentes die mee willen doen aan de Mooiste Studente van 2011 verkiezing kunnen zich nu al aanmelden.
Miss Maghreb 2010 - Miss Earth 2010: The 10th Miss Earth pageant at Vinpearl Land, Nha Trang, Vietnam
16 september 2010: Zo, ook in Nederland is er een verkiezing van de mooiste studente van Nederland 2010. Volgens goed Nederlands gebruik kunt u weer stemmen. Helaas, helaas, in tegenstelling tot de verkiezing bij onze Zuiderburen is er niets groens of duurzaams aan de Nederlandse verkiezing. Dat leeft nog steeds niet echt. Jammer en een gemiste kans.
De 15 mooiste studentes 2010 zijn geselecteerd voor de verkiezing Mooiste Studente 2010! Behalve eeuwige roem, maken de studentes ook nog eens kans op super vette prijzen! De top drie wint namelijk een contract bij MAX Models!
U kunt hier stemmen op de kandidaten.
25 april 2010: De Gentse kandidate Joke De Nul (24) is de eerste Miss Green Student. Joke won gisterenavond 5.000 euro voor de Gentse vzw Swishing, een organisatie die mensen wil aanzetten om kledij te ruilen op een gezellig evenement.
23 januari 2010: Een Missverkiezing voor het goede doel, dat is het concept van vijf studenten KMO-management aan de Hogeschool Gent. Kandidaat Missen presenteren een duurzaam project en trachten een jury van bekende Vlamingen te overtuigen om hun project te kiezen. Duurzame projecten hebben specifieke aandacht voor ecologie, respect voor ieder individu en bouwen aan een toekomst met gezond evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen; kortom projecten goed voor mens, milieu en natuur.
De winnende Miss (lees: het winnende Doel) ontvangt een cheque ter waarde van 5.000 euro. De Miss zelf wint een duurzame reis voor 2 personen. Jongedames met pit en zin voor duurzaamheid, (her)ontdek jezelf en schrijf je in voor de Miss Green Student verkiezing. Je beleeft een onvergetelijke ervaring, voor het goede doel!
Tijdens de selectieprocedure onderga je een aantal proeven om het duurzaamheidgehalte van jezelf en je goede doel te bewijzen. Tijdens een spannend en geweldig amusant evenement (komedie-act, optredens, interessante gastsprekers, … ) op vrijdag 23 april 2010 krijg je in het ICC in Gent de kans jezelf in de exclusieve milieuvriendelijke kledij van Fall Touré aan het publiek te laten zien en doorsta je de finale duurzaamheidsproef.
De Miss Green Student verkiezing valt perfect met je studies te combineren. Doe mee en win een betere wereld !! De kandidaten die deelnemen aan de Miss Green Student 2010 en hun projecten zijn:
Florence Smets: PROTOS komt op voor een duurzaam waterbeheer in ontwikkelingslanden.
Mijn project is in Oegande, in Lake George, waar PROTOS de toegang tot drinkwater en de voorziening van sanitaire installaties wil verbeteren.
Ook wil PROTOS zorgen voor een geïntegreerd beheer van de watervoorwaarden in het stroombekken, ze trachten alle actoren (lokale organisaties, civiele maatschappij en lokale overheden) te betrekken in het beslissingsproces en de capaciteiten te versterken.
Joke De Nul: Swishing is een kledingruilconcept dat komt overgewaaid uit Londen. Swishing zorgt ervoor dat miskopen een tweede leven krijgen in plaats van in de kast te hangen. Kledingstukken die stuk zijn, laat Swishing restylen zodat het terug een waardevol stuk wordt. Swishing doet meer dan enkel klerenruils organiseren.
Op een Swishing event zijn er kapsters, visagistes, masseurs, etc. aanwezig die gebruik maken van ecologische producten. Daarnaast kan je zelfgemaakte juwelen en ecologische producten aankopen op de minimarkt. Je wordt er ook verwend door sponsors die zorgen voor een hapje en een drankje tijdens het event, aangevuld met een duurzame goodiebag en wedstrijdprijzen.
Vzw Swishing heeft voorlopig enkel in Gent plaats, maar de dames dromen van een swishend België. De financiële steun zou gebruikt worden om heel België aan het swishen te krijgen.
Sophie Berns: Cunina is een organisatie die zich bezighoudt met het verschaffen van onderwijs aan kansarme kinderen.
Ze vergroten hun kansen op zelfontwikkeling en maatschappelijke ontplooiing.
Ze geven hen een toekomst. Cunina houdt zich ook bezig met het bouwen van gezondheidscentra, familiehuizen voor weeskinderen en opvangtehuizen.
Ze werken niet alleen aan een betere toekomst voor de kinderen maar ook voor die van hun familie en hun omgeving.
Ze zijn actief in 5 landen verspreid over 3 verschillende continenten. Deze zijn: Haïti, Brazilië; Zuid- Afrika, Nepal en de Filippijnen.
Maartje Musschoot: Wat we eten is verantwoordelijk voor ongeveer een derde van onze ecologische voetafdruk. Binnen ons voedsel is vlees overduidelijk het meest belastende deel. Minder vlees eten is voor velen echter nog altijd een grote uitdaging. Om mensen daarbij te helpen, ontwikkelde de veggie organisatie EVA de campagne “Donderdag Veggiedag”. Donderdag moet een dag worden zonder vlees of vis.
Stel dat alle Vlamingen een jaar lang zouden meedoen, dan betekent dat hetzelfde positieve effect voor de broeikasuitstoot als bijna een half miljoen auto’s een jaar lang van de baan halen! Jong EVA, de studentenafdeling van EVA, wil nu deze campagne nog meer naar de Gentse studenten brengen. Ik sta dus voor het project Donderdag Veggiedag, en als wij de wedstrijd winnen, dan willen we met het geld studenten helpen om duurzaam en gezond veggie te eten.
Femke Muyaert: Omdat het me opviel dat vooral jongeren uit de hogere middenklasse op hoog niveau meedraaien in het activistenmilieu.
Mijn grote wens is binnen YFoEE een campagnelijn uit te tekenen die ook jongeren uit minderheidsgroepen in de duurzaamheidsproblematiek betrekt.
Want hoe intelligent toekomstplannen ook worden uitgetekend, ik ben ervan overtuigd dat geen enkel plan ooit écht tot een duurzame, rechtvaardige toekomst kan leiden als meer dan de helft van de jonge samenleving uitgesloten wordt in het optekenen ervan.
Isabelle Regnard: VIC (Vlaams Internationaal Centrum). Meer specifiek trachten zij twee zaken te doen. Het re-integreren van kindsoldaten in de maatschappij en het bewustmaken van mensen in Burundi en Oost-Congo omtrent kinderrechten en omtrent de nadelige gevolgen van het gebruik van kinderen als soldaten.
Momenteel zijn er in Oost-Congo nog steeds naar schatting 3000 tot 4000 kindsoldaten, elk jaar voorziet de organisatie VIC in de re-integratie van 200 tot 250 kinderen. Dat lijkt weinig, maar het is een heel intensief proces en onze slaagpercentages zijn zeer hoog. In Burundi is er sinds enkele jaren een einde aan het conflict, en heeft de laatste gewapende groepering eind 2008 de wapens neergelegd. Samen met een lokale organisatie vangen we nu jongeren uit deze groepering op en bieden hen een kans op een toekomst.
Jean-Luc Dehaene zegt:
10 februari 2010 om 23:13 | Permalink
Wat een schitterend evenement namens het hele dexia bestuur steunen wij jullie project! Met de meeste hoogachtig, Jean-Luc Dehaeane