google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Miss Caftan – Arabian Nights – Miss Maghreb België-Nederland Verkiezing

Geschreven op 24-2-2008 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Int. Samenwerking Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Update 28 april 2014: Zo, er staat weer een verkiezing gepland. Miss Maghreb België-Nederland 2014 is een stijlvolle, modebewuste, cultuur & traditie bekwame dame. Ze is elegant en intelligent en kent de waarde en normen van de Maghrebijnse vrouw.

De Miss Maghreb België-Nederland 2014 Verkiezing zal plaatsvinden op zaterdag 1 november 2014 in het Ramada Plaza Hotel in Antwerpen 

Voor de tweede keer zal dit jaar plaats gemaakt worden voor de Miss Maghreb Junior. Dit concept is fris, familiaal en wie zijn dochtertje is niet haar of zijn prinsesje? Dit jaar zullen weer zes kleine Miss Maghreb Junior prinsesjes schitteren op de catwalk en hun eigen talent tonen.

6 november 2012: Zondagavond 4 november is Sanaa Mohdad, 21 jaar, afkomstig uit het Waals-Brabantse Tubize (Tubeke), Miss Maghreb België-Nederland 2012 geworden. De verkiezing vond plaats in zaal Horta, hartje Antwerpen. 12 kandidaten streden 8 uur lang om het fel begeerde kroontje. Kautar Morena en Yasmine Mathan werden respectievelijk haar eerste en tweede eredame.

4 oktober 2012: Zo, 92 kandidates hebben zich opgegeven voor deze innoverende editie van Arabian Nights. Wie wordt Miss Maghreb België-Nederland 2012?

Miss Maghreb 20112 november 2011: Nog steeds geen nieuws van de organisator van de Miss Maghreb 2011 verkiezing. Toch hebben we de winnares weten te achterhalen.

De 29-jarige Gyzlene Kramer-Zaroual uit Rotterdam is verkozen tot Miss Magreb 2011. Ze is geboren in Oujda (Marokko) en nu woonachtig in Rotterdam. Uiteraard feliciteren wij Gyzlene van harte met het behalen van deze mooie titel.

Eerste eredame is de 23 jarige Sanae Orchi uit Den Bosch en tweede eredame is de 21-jarige Farah Benfatma uit Brussel.

1 november 2011: Wie heeft er gewonnen? Dat blijft nog even de vraag. De organisatie is er nog niet aan toegekomen om de winnares bekend te maken. We gaan het even navragen.

Miss Maghreb 201116 september 2011: De Miss Maghreb verkiezing is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij de nadruk niet alleen op schoonheid zal liggen.

De organisatie heeft niet het doel een zogenaamde “vleeskeuring” te houden, zoals dat misschien wel bij andere miss verkiezingen gebeurt. Mede daarom is er besloten om geen badmode ronde te houden.

Uiteindelijk hebben de Maghrebijnse vrouwen in BE-NL veel meer te bieden dan alleen hun bijzondere schoonheid. Ze zijn vaak het boegbeeld van mode en stijl in het straatbeeld. Ook zijn ze intelligent, eigenwijs, mondig, cultureel verrijkt, sociaal betrokken en weten ze wat ze willen.

Maar liefst 75 kandidates hebben zich opgegeven voor deze innoverende editie van Miss Maghreb BE-Nl. Daaruit zijn de twaalf finalisten gekozen, zie biografie, motivatie & foto. Wie wordt Miss Maghreb België-Nederland 2011?

Stemmen kan vanaf NU: vanuit Nederland stuur je een smsje met ‘Stem’, een spatie, en het nummer van je favoriete finalist naar 3111. In België doe je hetzelfde, maar je stuurt naar het nummer 3061. Per stem betaal je 0,5 euro. Bij elke foto staat ook vermeld welk percentage van de stemmen deze finalist tot hiertoe heeft verzameld. De scores worden live ge-update, dus telkens je deze pagina ververst krijg je de meest recente score. Vermits er meer en meer stemmen binnenkomen zal jouw persoonlijke stem niet onmiddellijk een verandering in de score weergeven. Vele stemmen maken het verschil!  De Top-3 wordt aangeduid door een gouden, zilveren of bronzen kadertje rond de foto. Aan jou om je favoriete naar boven te stemmen! Ter info: via Lyca, Lebara, GT, Ortel Mobile Nederland kan niet worden gestemd.

Miss Maghreb België-Nederland 2011 is een stijlvolle, modebewuste, cultuur & traditionele bekwame dame. Ze is elegant en intelligent en kent de waarde en normen van de Maghrebijnse vrouw. Op zondag 30 oktober 2011 zal voor de tweede keer Miss Maghreb BE-Nl plaatsvinden in de Zuiderkroon, Vlaamsekaai 81-83 te Antwerpen. Deuren open om 15:00 uur. Start programma om 16:00 uur, einde programma om 22:00 uur.

Maghreb 12 juni5 mei 2011: Zondag 12 juni 2011 staat er weer een Maghreb Festival op het programma. Dit keer in de Limburghallen in Genk. Maghreb Festival, is een exclusief evenement dat staat voor lekker uitgaan in een gezellige sfeer met optredens van de beste Marokkaanse artiesten van dit moment die top entertainment brengen on stage. Een feest waar je kunt genieten van een leuk cultureel & artistiek programma.

Dit jaar staat er ook weer een Miss Maghreb België-Nederland 2011 verkiezing op het programma. Inschrijven voor Miss Maghreb België-Nederland 2011: stuur een korte motivatie, naam -en voornaam, mobielnummer, woonplaats, enkele leuke foto’s.

29 maart 2011: Op zondag 24 april staat er weer een Arabian Nights op het programma. Een jubileum editie met tal van artiesten in de Zuiderkroon in Antwerpen.

13 november 2010: Zo, volgende week zaterdag is het eindelijk zover, het meest spraakmakende Nederlands Arabische muziek evenement ooit staat dan op het programma.  Een uniek duo concert van “Nancy Ajram & Fadl Shaker op zaterdag 20 november 2010 in de Brabanthallen in Den Bosch. Ook kunt u gelijk een volgend groot evenement in de agenda noteren. La Nuit du Maroc is spraakmakend evenement dat op zondag 26 december 2010 plaats zal vinden in Antwerpen. Locatie complex Horta dat met haar centrale ligging in Antwerpen makkelijk bereikbaar is voor iedereen.

La Nuit MarocceOp 2e kerstdag is dit het ultieme feest, een traditie met een programma om U tegen te zeggen. Het grootste Marokkaanse Concert van het jaar 2010 “LA NUIT DU MAROC”

24 septenber 2010: Zo, het volgende Arabian Night evenement kunt u alvast weer noteren. Op zondag 31 oktober 2010 in Zaal Horta in Antwerpen. Nieuw is de Miss Maghreb 2010 verkiezing. Miss Maghreb België-Nederland 2010 is een stijlvolle, modebewuste, cultuur & traditie bekwame dame. Ze is elegant en intelligent en kent de waarde en normen van de Maghrebijnse vrouw. Naast de prachtige prijzen die de participerende kandidaten zullen winnen, is het tevens een unieke belevenis. Zoals de gezegde citeert deelnemen is belangrijker dan winnen! Er hebben zich 70 kandidates aangemeld voor deze innoverende editie van Arabian Nights evenementen bureau concept. De casting vond plaats op 13 juni en daar zijn 22 finalisten uit over gebleven Miss Maghreb titel 2010. Ze stellen zich hier aan u voor, inclusief biografie, motivatie & foto die zich voor de.

Miss Maghreb 2010-kandidatenStemmen kan vanaf NU: vanuit Nederland stuur je een smsje met ‘Stem’, een spatie, en het nummer van je favoriete finalist naar 3111.

In België doe je hetzelfde, maar je stuurt naar het nummer 3061. Dit smsje ziet er dus bijvoorbeeld zo uit: “Stem 21”.

Per stem betaal je 0,5 euro. Bij elke foto staat ook vermeld welk percentage van de stemmen deze finalist tot hiertoe heeft verzameld.

De scores worden live ge-update, dus telkens je deze pagina ververst krijg je de meest recente score. Vermits er meer en meer stemmen binnenkomen zal jouw persoonlijke stem niet onmiddellijk een verandering in de score weergeven.

Vele stemmen maken het verschil!  De Top-3 wordt aangeduid door een gouden, zilveren of bronzen kadertje rond de foto. Ter info: via Lyca, Lebara, GT, Ortel Mobile Nederland kan niet gestemd worden. Aan jou om je favoriete naar boven te stemmen!

Miss Maghreb 2010

Wie wordt Miss Maghreb 2010? Op zondag 31 oktober 2010 wordt Miss Maghreb 2010 gekroond in Zaal Horta in Antwerpen. We houden u op de hoogte.

Update 25 april 2010: De agenda is om een of andere reden gewijzigd. Niets meer te vinden over het eerder aangekondige Arabian Night in oktober, maar wel een nieuw evenement: Stars Maroc Deluxe. Op zondag 23 mei 2010 in Zaal Horta in Antwerpen. Inmiddels weten we dat het evenement op 31 oktober 2010 gewoon door gaat. Of er dit jaar ook weer een Miss Caftan verkiezing komt, is nog onbekend. Ook over een Passion for Caftan 2010 is nog niets bekend, maar we houden u op de hoogte.

9 augustus 2009: In België is er geen sprake van het niet doorgaan van evenementen. Daar zijn zelfs twee mooie evenementen om naar toe te gaan. U kunt op zondag 1 november 2009  terecht bij Passion for Caftan in San Marco Village te Schelle, Antwerpen. Ook op zondag 1 november 2009 de volgende editie van Arabian Nights in luxe Locatie Zuiderkroon aan de Vlaamsekaai 81, eveneens in Antwerpen. De Haute Couture en Bruidsshow “100 procent Chaâbi” start om 16:00 uur en het eindigt om 22:00 uur. Denkt u wel even aan de dress code: Dress 2 Impress. Internationale en nationale Top Couturiers zullen hun nieuwste collecties presenteren. Op de Marokkaanse Huwelijksbeurs alle nieuwtjes op de markt van Marokkaanse Huwelijken. De organisatie heeft een uniek Decor in petto. Naast Marokkaanse mode kunt u genieten van een programma met 100 procent Chaâbi, met live optredens van Chaâbi sterren uit Marokko.

arabian-night.bmpAbdellatif “TAHOUR” is de topartiest op het gebied van Chaâbi  muziek met zijn bekende liederen en trouwfeest muziek. Yassine “SAMAR” is ongetwijfeld de meest getalenteerde Chaâbi artiest van dit moment. De jongeman uit Amsterdam heeft een unieke stem en brengt naast zijn eigen nummers ook hele bekende nummers van Abdallah Daoudi. Jamal “AHLAM” was reeds te bewonderen op de vorige editie van het Maghreb Festival. Met zijn energieke uitstraling zal hij weer voor een daverende sfeer garant staan. Abderrazek “ISSAOUI  zal zijn eigen Chaâbi repertoire brengen en hij zal de andere artiesten begeleiden met een orkest dat bekend staat om hun veelzijdige repertoire.

Update 27 april 2009: Ongelofelijk maar waar. Nee hoor, de organisatie had geen geld weggezet bij een verkeerde bank, maar wat blijkt, de sponsors voor dit mooie evenement hebben zich teruggetrokken, waardoor de Miss Caftan 2009 verkiezing deze zomer in elk geval niet door gaat.

passion-for-caftan.bmpDe organisatoren van de Miss Caftan verkiezing is nu naarstig op zoek naar sponsoren zodat er later dit jaar, men denkt aan december, toch nog een Miss Caftan 2009 verkiezing zal plaatsvinden. Mocht u zich geroepen voelen om Miss Caftan te ondersteunen dan kunt u dat direct laten weten aan de organisator.

24 februari 2008: Zondag 1 juni 2008 is de Miss Caftan 2008 verkiezing in Rhone Congres & Party Centre in Amsterdam. Hier zal de selectie plaats vinden van de verschillende kanidates. Dit alles in een feestelijke ambiance met top optredens van bekende Marokkaanse artiesten aanvullend met spectaculiere  verassingsacts. Dit  mag je zeker niet missen dus registreer je als kanidate of kom als gast en maak deel uit van deze onvergetelijke middag.

De Miss Caftan verkiezing wordt een jaarlijksterugkerend evenement,waarbij de nadruk niet alleen op schoonheid uitstraling en charme zal liggen maar ook in het met stijl dragen van de Caftan. Tenslotte hebben de Marokkaanse vrouwen in Nederland de laatste jaren veel bijgedragen aan het promoten van de Caftan. Ze zijn daar door bruggenbouwers geworden tussen traditie en moderniteit en hebben zo een positieve bijdrage geleverd aan de samenleving in Nederland.

miss-caftan.jpgDe organisatie Miss Caftan streeft ernaar om het evenement neer te zetten, dat rekening houdt met de normen en waarden zoals deze in de Marokkaanse gemeenschap gelden. Maar wel met een knipoog naar de Nederlandse samenleving, waarvan wij allen deel uit maken. Bron: Miss Caftan

Mooi streven hoor, vooral die knipoog maakt het vast een stuk gezelliger in ons land. Dat geldt ook voor het dragen van deze wonderschone Caftans, zie foto. Ik zie het al voor mij hier in Utrecht.

Op de Kanaalstraat in Lombok en op de Amsterdamse Straatweg in Zuilen ben ik ze helaas nog niet tegengekomen, want dan had ik de dame in kwestie ook vast en zeker een knipoog gegeven.

16 Reacties

 1. Erik van Erne zegt:

  16 maart 2008 om 14:56 | Permalink

  Voor de liefhebbers van de Caftan is dit ook wel iets: De Maroc Store Negaffa Award vindt jaarlijks plaats en is een groot succes. Inmiddels uitgegroeid tot een begrip onder de Marokkaanse gemeenschap en andere geïnteresseerden. Dit jaar op zondag 30 maart 2008 in San Marco Village in Schelle, België. Geopend van 12.00 uur tot 21.00 uur

  Het is een groots feest met diverse modeshows en optredens van bekende artiesten. Tijdens de Maroc Store Negaffa Award worden de 6 populairste Negaffa’s van het jaar uitgenodigd om een indruk te kunnen geven van hun collectie, door middel van spectactulaire mode shows. Het evenement is geen competitie, maar een kans en een gelegenheid voor het publiek om in één dag een indruk te krijgen van de collecties van de deelnemende Negaffa’s.

 2. mariam zegt:

  12 april 2008 om 22:36 | Permalink

  hey mijn broer trouwt bijna en ik wil iets naaien hebben jullie ideen en ik ben 15

 3. Erik van Erne zegt:

  13 april 2008 om 08:24 | Permalink

  Afgelopen zondag 30 maart was het dan zover. Het jaarlijkse terugkerende evenement in San Marco Village “Maroc Store Negaffa Award” Tijdens dit evenement genoten de bezoekers van spectaculaire modeshows van verscheidene top negaffa’s van België, optredens van bekende artiesten, en de Trouwbeurs met de nieuwste trends op het gebied van Marokkaanse Bruiloft.

  Negaffa Orchidée heeft dit jaar de Maroc Store Negaffa Award 2008 gewonnen.

 4. Erik van Erne zegt:

  13 april 2008 om 08:33 | Permalink

  En voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er op 10 mei de Maroc Store Mega Hafla Familia 2008 in Tour & Taxis in Brussel.

  Het grootste Marokkaanse familiefeest in België met tal van artiesten, modeshows en veel muziek.

 5. Houda Gharbi zegt:

  11 mei 2008 om 22:04 | Permalink

  Door het succes van het Arabian Festival zal op zondag 2 november 2008 La Nuit du Caftan® “Het ultieme feest van de vrouw ” plaats vinden. Dit klassevolle gala event zal plaats vinden op een prachtige exclusieve locatie.

  La Nuit du Caftan® is een evenement waar nieuwe trends in het teken van trouwers centraal staan. De Marokkaanse vrouw die steeds op hoogte wil zijn van de laatste nieuwe trends en mode. Tijdens een spetterende mode defilé zullen de bezoekers kunnen genieten van de pracht in de Marokkaanse klederdracht en traditie, de Caftan en Takchita die in dit thema centraal zullen staan. Dit stukje Haute Couture wordt gebracht door top ontwerpers beter gekend als Negaffa/Ziana.

  Top Negaffa/Ziana vanuit Belgïe en Nederland zullen aanwezig zijn op dit prachtig gebeuren. Tijdens deze mode show komen verschillende mode trends aan bod, de traditionele Marokkaanse vormen, kleuren en materialen worden vervormt dit met moderne westerse invloeden tot een geheel uniek vrouwelijk beeld.

  Naast een spetterende mode show, zal de middag opgevult worden door een muzikale Live act. Dit optreden wordt gebracht door de enige echte koning van de Reggada “Jalal El Hamdaoui” Deze artiest is een echte trekpleister en zeer geliefd op trouwfeesten. Speciaal op La Nuit du Caftan® zal hij na een lange afwezigheid terug op het podium staan.

 6. Arabian Nights Team zegt:

  27 juni 2008 om 22:40 | Permalink

  Deze speciale editie van Arabian Nights evenementen bureau staat in het teken van trouwers die steeds op hoogte willen zijn van de laatste nieuwtjes op de markt van bruidsmode en meer. Dit van exclusieve avondjurken, bruidsjurken tot haute couture.

  Arabian Festival is een exclusieve mode show met dat tikkeltje meer, deze show wordt mogelijk gemaakt door een team van specialisten, top ontwerpsters en het beste kappersteam van België: ‘de cliént’.

  Dit exclusieve event zal doorgaan op zondag 2 november 2008 te toplocatie Antwerp Engineering Company (t’eilandje).

 7. Mahroo zegt:

  27 april 2009 om 19:52 | Permalink

  Zondag 10 mei 2009 zal het tweede editie van het Maghreb Festival plaats vinden dit te Limburghallen – Genk dit met Top Entertainment van formaat gebracht door Marokkaanse Top Sterren uit Marokko: http://www.arabian-nights.be/

  Groep Oudaden zal speciaal na lange tijd terug op podium staan in Belgïe, dit met hun gekende stijl van Amazig/Souss muziek. Rachid Kasmi is ongetwijfeld de populairste Marokkaanse Artiest in Europa, hij die tevens zijn gekendste hits zal brengen net als zijn nieuw album zal vertolken. Voor de eerste keer zal Rachid Kasmi op en top sfeer brengen op Marokkaans Top Event in Genk/Limburg. Chipie El Berkani zal de bezoekers trakteren op 100% Reggada en Sfeer muziek. Met zijn unieke stem brengt hij een uniek repertoire. Jamal Ahlam rasechte performer en razend bekend op marokkaanse bruiloften zal zorgen voor op en top Chaâbi & Riffia muziek.

  Op zondag 1 november 2009 weer een Arabian Nights in luxe Locatie Zuiderkroon , Vlaamsekaai 81 – Antwerpen. Dress Code: Dress 2 Impress. Start programma 16:00 – Einde 22:00

 8. myriam zegt:

  26 augustus 2009 om 01:57 | Permalink

  die van 1 november in de zuiderkroon gaat weer gezellig worden net als die van 1 maart met Bennani en de fouradi’s

  die mag ik en mijn zussen niet missen !

 9. Achmed zegt:

  1 december 2009 om 06:57 | Permalink

  Eerste Kerstdag 25 december vanaf 23:00: Arabian Night in Zaandam @ 7evenue

  http://www.7evenue.nl/

 10. Marousha zegt:

  23 januari 2010 om 09:10 | Permalink

  Zondag 21 februari 2010 16:00-23:00- Hafla Chaabi Special in The Zenith te Venray

 11. moushra zegt:

  27 februari 2010 om 20:18 | Permalink

 12. Marousha zegt:

  25 april 2010 om 18:56 | Permalink

  CAFTAN 2010 great video

 13. mina zegt:

  11 juni 2010 om 17:47 | Permalink

  hallo,

  ik wilde altijd al mee lopen als model op neggafa show.
  nu is mijn vraag of julie nog modellen zoeken?

  groetjes mina,

 14. Pamela zegt:

  25 september 2010 om 22:47 | Permalink

  Ik ben opzoek naar een oficieel modellen bureau
  in Maroko ( rabat, Casablanca )

 15. Lydian zegt:

  31 oktober 2010 om 18:12 | Permalink

  Douzi maryama The video clip Myriama was made by VocalVibez for Linatop

 16. Erik van Erne zegt:

  28 april 2014 om 11:44 | Permalink

  Miss Maghreb Benelux 2010

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (457)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Casino777 Online Spellen: De Ultieme Online Casino Ervaring Van Nederland by Casino777
 • Links

  Milieunet op..