google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

De Herman Wijffels Innovatieprijs en Hét Herman Wijffels Innovatie Event van Nederland

Geschreven op 11-3-2009 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Duurzaam Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Herman Wijffels Innovatieprijs

29 september 2019: Rabo Duurzame Innovatieprijs 2019: De Winnaars Zijn Fumi, AsBeter En SocialGenomics

26 maart 2018: Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018: De Winnaars Zijn Kipster, PeelPioneers en Somnox

13 november 2015: De drie winnaars van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2015 zijn: One2Born in de categorie Food & Agri, Ioniqa Technologies in de categorie Circulaire Economie en Robot Care Systems in de categorie Vitale Gemeenschappen & Zorg.

Zij winnen ieder 30.000 euro om hun innovatie verder te ontwikkelen en krijgen toegang tot het internationale netwerk en de kennis van de Rabobank. De Van Asten Group wint de Publieksprijs van 5.000 euro.

Kuikentjes verdienen een betere start. Dat was het uitgangspunt voor One2Born, een innovatieve nabroedhouder waar eieren onder optimale condities uitgebroed worden. Na uitkomst kunnen de kuikentjes gewoon in de stal blijven. Waar normaliter de kuikentjes vervoerd moeten worden van de broederij naar de pluimveestal, worden nu de eieren in de laatste dagen van het broedproces vervoerd. Geen transport van kuikentjes meer dus en ze hebben direct water en voer beschikbaar in een verwarmde stal. Geen stress, zichtbare reductie van antibiotica en een sterker kuiken is het resultaat.

LEA is een zorgrobot vermomd als rollator die voorziet in een aantal volledige autonome functies. De oudere wordt geholpen bij het opstaan uit bed of stoel, bij het lopen of het vasthouden van een kopje. Verder meet en herinnert LEA de dagroutine zoals medicijngebruik of eten en drinken. Zo kan de oudere langer zelfstandig functioneren en kunnen de zorgverleners meer tijd besteden aan sociale en specifieke zorgtaken. LEA is ontwikkeld door Robot Care Systems.

PET is de meest gebruikte kunststof. Voor flessen, tapijt en textiel. Per jaar zo’n 60 miljoen ton. Ioniqa heeft een baanbrekende techniek ontwikkeld waarmee het PET gerecycled kan worden tot de originele grondstof. Tot nu toe kon PET alleen in dezelfde kleur hergebruikt worden, waardoor de mogelijkheden zeer beperkt zijn. Met de Ioniqa techniek kunnen alle kleurstoffen eruit gehaald worden waarna 90% van het PET afval weer hergebruikt kan worden met dezelfde kwaliteit.

Samen met twee partners heeft Marko van Asten een soort ‘Yakult voor varkens’ ontwikkeld. Door het varkensvoer te fermenteren kan het varken het voer beter verteren en de darmen van de varkens worden gezonder. De innovatie is de toepassing van de juiste combinatie van bacteriecultuur, installatie en hygiëne. Gefermenteerd varkensvoer is beter voor de gezondheid van de varkens: met significant minder voerverbruik en dus minder mest, minder medicijnen en een varken met een echte roze kleur.

17 september 2015: Het Herman Wijffels Innovatie Event biedt je als ondernemer een gouden kans om aanwezig te zijn bij hét innovatie event van 2015. Het programma omvat interessante sprekers, boeiende workshops, volop ruimte voor het bezoeken van de innovatiemarkt, mogelijkheden voor individuele adviesgesprekken en als hoogtepunt van de middag de uitreiking van de Herman Wijffels Innovatieprijs.

U bent van harte welkom op het Herman Wijffels Innovatie Event op donderdag 12 november 2015 op de Automotive Campus in Helmond. Wil je verzekerd zijn van deelname aan dit unieke event dan kun je via deze link je naam en mailadres achterlaten. Je krijgt dan een bericht op het moment dat het definitieve programma bekend is en vervolgens kun je als een van de eersten je deelname definitief maken. Deelname is gratis. Schrijf je nu in.

In 1999 nam Herman Wijffels afscheid als voorzitter van de hoofddirectie van Rabobank Nederland. Als afscheidscadeau kreeg hij een fonds aangeboden waarvan hij het doel mocht bepalen. Hij koos voor het stimuleren van innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo ontstond deze jaarlijkse prijs: De Herman Wijffels Innovatieprijs.

Zie ook: Netwerkevent met Herman Wijffels: Groene Innovatie, Hype of Noodzaak? – Herman Wijffels over Utrecht 2040: Provincie Utrecht als Pilotgebied voor Duurzame Ontwikkeling – Herman Wijffels: De Diepere Betekenis van Duurzaam – Studium Generale Universiteit Utrecht: Mens, Milieu en Meerwaarde – De Duurzame 100 2010 van Nederland: Herman Wijffels (1), Wubbo Ockels (2) en Pieter Winsemius (3)

Herman Wijffels Innovatieprijs 20113 november 2011: De gebroeders Schilder uit Volendam hebben de 10e Herman Wijffels Innovatieprijs 2011 ontvangen. De drie Volendamse broers ontwikkelden een overlevingsbak waarmee ondermaatse vis of vis die niet aangevoerd mag worden – de bijvangst – voor 99% weer levend in zee kan worden teruggezet. Ongewenste bijvangst is een wereldwijd probleem waar bijna alle takken van visserij onbedoeld tegenaan lopen. Volgens het Wereld Natuur Fonds (WNF) is ruim 40% van de wereldwijde visvangst bijvangst. De innovatie van de broers Schilder is  een overlevingsbak, waardoor de bijvangst voor 99% weer levend terug in zee  gaat. Dit was 13%. De bak werkt zodanig dat alle vis die gevangen wordt in een soort aquarium terecht komt.

Met deze innovatie leveren de broers, die zelf ook vissers zijn, een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de visserij. De jury spreekt in haar beoordeling van een innovatie met veel impact, niet alleen in Nederland maar hopelijk straks ook op wereldwijde schaal. Aan de hoofdprijs is een bedrag van €50.000 verbonden.

Overige prijswinnaars: de tweede prijs van € 37.500 is uitgereikt aan Hossein Mahmoud voor AM Inside, de derde prijs van € 25.000 ging naar de I PADD van Wim Tinke en Hans Voorwinde. De aanmoedigingsprijs  van € 10.000 is dit jaar voor Freena Eijffinger van Autitouch die ook de publieksprijs van € 5.000 in ontvangst mocht nemen.

11 oktober 2011: Zo, de genomineerden voor de tiende editie van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2011 zijn bekend.  De kwaliteit van de inzendingen is dit jaar erg hoog. Daarom heeft de beoordelingscommissie elf in plaats van de gebruikelijke tien inzenders genomineerd uit de bijn 500 inzendingen.

Op donderdag 3 november 2011 zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Naast de hoofdprijs van € 50.000, een tweede prijs van € 37.500), een derde prijs van € 25.000 en een aanmoedigingsprijs voor jonge ondernemers tot 30 jaar van € 10.000 door een vakjury uitgereikt, wordt er dit jaar ook een publieksprijs uitgereikt van € 2.500. Met dit prijzengeld kunnen de winnaars hun idee verder ontwikkelen. Welke innovatie maakt het verschil voor een duurzame toekomst? Vanaf maandag 17 oktober kunnen we stemmen voor de publieksprijs.

De genomineerden:
Autitouch B.V.: De ontwikkeling van applicaties op ‘multitouch-schermen’ die de diagnostiek en behandeling van autisme ondersteunen. Doel is om vroeg-herkenning van autisme te bevorderen en daarmee mensen met autisme eerder van een juiste diagnose te voorzien en eerder een juiste behandeling te kunnen geven.

Fiby Kipper: De Fiby Kipper is een lichtgewicht composiet laadbak (kipper) voor de transportsector. De Fiby Kipper heeft een laag eigen gewicht waardoor meer dan twee ton extra lading (payload) kan worden meegenomen. Dit resulteert in minder vrachten en een aanzienlijke brandstofbesparing. De Fiby Kipper is bovendien bestand tegen hoge temperaturen van circa 180ºC voor het vervoer van asfalt. De Fiby Kipper is ontwikkeld door een groep Overijsselse bedrijven en wordt in Nederland geproduceerd.

AM Coatings B.V.: AM Technologie zorgt voor een veilige en duurzame bescherming tegen schadelijke bacteriën, algen en schimmels. Antimicrobiële coatings worden op grote schaal gebruikt in vele toepassingsgebieden, variërend van  coatings toegepast in ziekenhuizen tot algen en schimmelwerende verven in woonhuizen. Tot op heden worden daarvoor coatings gebruikt waaraan gifstoffen zijn toegevoegd. Waar conventionele coatings gebruik maken van biocides (giftige componenten), bestrijdt AM Coatings bacteriën door ze ‘lek te prikken’. De werkzame stof kun je vergelijken met prikkeldraad: de celwanden van bacteriën worden doorboord. Ze lopen daardoor leeg en sterven af.

Optimair: Het toenemend gebruik van airconditioning zorgt voor een enorme stijging van het energieverbruik. Dry to Cool (D2C) is een nieuwe technologie voor het drogen van lucht voor toepassing bij airconditioning systemen. Deze nieuwe technologie kan een airconditioning systeem 50 tot 70% energiezuiniger maken.

Sorama: Uit onderzoek blijkt dat geluidsoverlast slecht is voor de gezondheid. Mede daardoor wordt regelgeving steeds strenger en de concurrentie voor een geluidsarm ontwerp steeds groter. Sorama brengt een geluidscamera op de markt die het producenten mogelijk maakt lawaaiige producten sneller en goedkoper geluidsarm te maken. Met de geluidscamera krijgen productontwikkelaars een hele krachtige tool in handen om een stil ontwerp te realiseren.

VOF Schilder en Schilder VD-64: Ongewenste bijvangst is een wereldwijd probleem waar bijna alle takken van visserij onbedoeld tegenaan lopen. Volgens het Wereld Natuur Fonds (WNF) is ruim 40% van de wereldwijde visvangst bijvangst. De innovatie van de broers Schilder is  een overlevingsbak, waardoor de bijvangst voor 99% weer levend terug in zee  gaat. Dit was 13%. De bak werkt zodanig dat alle vis die gevangen wordt in een soort aquarium terecht komt.

INCOTEC Group B.V.: GeniusCoat is een gebalanceerde en innovatieve coating voor behandeling van zaaizaden waardoor de plant beter groeit en er meer geoogst kan worden. Het is een unieke combinatie van specifieke en natuurlijke zuren. Met deze unieke combinatie is het mogelijk om deze actieve stoffen in een simpel proces en met een lage dosering op zaden aan te brengen. Door het gebruik van GeniusCoat zal bijvoorbeeld meer tarwe per hectare geproduceerd worden. Dat is van groot belang door de toenemende behoefte aan voedsel en de afname van geschikte landbouwgrond.

I-PADD B.V.: Intelligent Personal Anti Decubitus Device (I-PADD®) is een nieuw zitkussen dat decubitus (doorligwonde) ten gevolge van langdurig zitten helpt voorkomen. Dit kussen kan veel persoonlijk leed voorkomen en geld besparen. I-PADD® is het eerste anti-decubitus systeem dat door ingebouwde intelligentie volledig geautomatiseerd de actuele druk op het lichaam meet. Op basis daarvan onderneemt de I-PADD® direct zelfstandig actie om de druk op het weefsel optimaal te verdelen.

TurnToo: ®TurnToo is een systeeminnovatie waarbij een consument niet het eigendom van een product koopt, maar de prestatie ervan. Je betaalt bijvoorbeeld voor het aantal lichturen van de verlichting of het aantal zituren van een stoel. Na een vastgestelde gebruiksperiode gaat het product terug naar de producent. De producent gebruikt het product vervolgens weer als grondstof voor een nieuw product. In het model van ®TurnToo waar de producenten eigenaar van hun producten blijven, gaat de innovatiesnelheid  vanzelf omhoog en wordt het gebruik van milieuvriendelijke en hoogwaardige producten voor gebruikers aanzienlijk goedkoper.

Voltea B.V.: Voltea heeft een nieuwe en zeer efficiënte technologie (CapDI) ontwikkeld voor het verwijderen van zout- en hardheid uit water. CapDI gebruikt geen chemicaliën en produceert nauwelijks afvalwater. Dit maakt de technologie uniek ten opzichte van bestaande technologieën. Koeltorens vormen een belangrijke toepassing voor CapDI. CapDI reduceert het gebruik van chemicaliën met 80% en het totale watergebruik van de koeltoren met 20 tot 40%. Dit zorgt niet alleen voor een lagere milieubelasting, maar levert ook een directe kostenbesparing op.

Inodia B.V.Eendenkroos is een extreem snel groeiende waterplant die eiwitten bevat. De samenstelling van dit eiwit lijkt op het eiwit van soja. Kroos is een inheemse plant die goed groeit in Nederland. De opbrengst van het eiwit per vierkante meter is tien keer hoger dan bij soja en het kan eenvoudig geoogst worden. Inodia heeft een nieuw proces ontwikkeld om eiwit te winnen met behoud van functionele eigenschappen. Het is hierdoor geschikt voor directe toepassing in voeding en technische toepassingen zoals lijmen en coatings.

1 februari 2011: De Rabobank roept ondernemers, starters of studenten op zich in te schrijven voor de 10e editie van de Herman Wijffels Innovatieprijs. De aanmelding start vandaag en sluit op 1 april 2011. Heeft u een innovatief idee of concept dat bijdraagt aan een duurzame toekomst? Doe dan mee aan de tiende editie van de Herman Wijffels Innovatieprijs. Met deze prijs steunt de Rabobank ondernemende mensen met concrete ideeën voor duurzame innovaties. Vindingen die mens of milieu vooruit helpen, want Nederland heeft juist nu behoefte aan innovatieve ondernemers.

Schrijf dan voor 1 april online in voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2011. Een deskundige jury beoordeelt uw innovatie op vier onderdelen: innovatief vermogen: is de vinding vernieuwend? MVO: past de vinding bij maatschappelijk verantwoord ondernemen? Klantfocus: staat de uiteindelijke klant of gebruiker centraal? Rentabiliteitsverwachting: is de vinding zakelijk rendabel en kansrijk?

De hoofdprijs van de Herman Wijffels Innovatieprijs is € 50.000. Daarnaast is er een tweede prijs (€ 37.500), een derde prijs (€ 25.000) en een aanmoedigingsprijs voor jonge ondernemers (€ 10.000). Met dit prijzengeld kunnen de winnaars hun idee verder ontwikkelen.

Herman Wijffels Innovatieprijs 201018 november 2010: Tijdens het najaarsevenement van NL Octrooicentrum is donderdagmiddag 18 november voor de negende keer de Herman Wijffels Innovatieprijs uitgereikt.

Corné Ooms, die er na jaren ontwikkelen in slaagde een aspergesteekmachine te realiseren, mocht uit handen van Piet Moerland, bestuursvoorzitter van Rabobank Nederland, de hoofdprijs in ontvangst nemen. De aspergeteelt is een van de weinige teelten waarvan het oogsten tot op vandaag nog handmatig gebeurt. De uitreiking van de prijs vond plaats in aanwezigheid van Herman Wijffels.

De jury onder voorzitterschap van Piet Moerland was het er unaniem over eens dat de aspergesteekmachine een belangrijke ontwikkeling voor de aspergeteelt is. Vooral met het oog op de gezondheid van de werknemers. Moerland: “Asperges oogsten is zwaar lichamelijk werk en deze machine kan dat op een verantwoorde wijze overnemen. Het is een revolutionaire innovatie die bijdraagt aan een duurzame toekomst van de aspergeteelt.”

Het is de bedoeling dat de aspergesteekmachine in 2012 op de markt komt. Vooral voor grote aspergetelers is de machine interessant. In Nederland is aspergeteelt een nichemarkt, kansen voor de oogstmachine liggen vooral in landen met een omvangrijke aspergeteelt als Duitsland, Frankrijk, Griekenland en Peru. Corné Ooms is blij met de prijs van 50.000 euro en alle media-aandacht. “Er is veel belangstelling voor mijn aspergesteekmachine. De nominatie voor de Herman Wijffels Innovatieprijs heeft dat in een stroomversnelling gebracht. Ooms gaat het geld gebruiken om de machine verder te verbeteren.

De 2e prijs van 37.500 euro is door de jury toegekend aan FlexiMould. Een digitaal instelbare mal die niet alleen energiezuinig en herbruikbaar is, maar bovendien ook razendsnel te vervaardigen. Producenten kunnen al binnen enkele minuten beschikken over een mal voor hun product of verpakking. Deze techniek bespaart naast grondstoffen ook transportkosten.

De 3e prijs van 25.000 euro is toegekend aan Pharmafilter. Dit is een integraal concept voor het verwerken van ziekenhuisafval. Iedere verpleegafdeling krijgt een ‘vermaler’ waarmee afval als etensresten, biologisch afbreekbare po’s en urinalen wordt vermalen. Een deel van het afval wordt omgezet in biogas dat de installaties van energie voorziet. Na verwerking blijft slechts tien procent van het afval over voor recycling. Het afvalwater wordt met geavanceerde technieken gezuiverd van medicijnresten, waarna schoon water resteert.

De aanmoedigingsprijs van 10.000 euro is toegekend aan Squease-vest, dat autistische jongeren helpt bij het leren beheersen van spanningen.

22 februari 2010: Heeft u een concreet plan voor een kansrijk en duurzaam product, techniek of dienst? Doe dan mee aan de Herman Wijffels Innovatieprijs 2010. Met deze prijs steunt de Rabobank ondernemende mensen met concrete ideeën voor duurzame innovaties. Vindingen die mens of milieu vooruit helpen.

U kunt zich tot 1 april 2010 online inschrijven voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2010. Uw innovatie wordt beoordeeld op vier onderdelen: innovatief vermogen: is de vinding vernieuwend? Past de vinding bij maatschappelijk verantwoord ondernemen? Klantfocus: staat de uiteindelijke klant of gebruiker centraal? Rentabiliteitsverwachting: is de vinding zakelijk rendabel en kansrijk?

Wilt u meer weten over de spelregels, lees dan hieronder de beoordelingscriteria, het wedstrijdreglement en de procedure.

herman-wijffels-innovatieprijs.bmp4 december 2009: De Herman Wijffels Innovatieprijs 2009 is gewonnen door Mommaal (DyeCoo Textile Systems). De machine die textiel onder hoge druk verft met CO2 en pure kleurstoffen. Er worden geen chemicaliën en water gebruikt. De benodigde CO2 is afkomstig van andere processen en wordt voor 95% hergebruikt.

Normaal zijn grote hoeveelheden water nodig bij het verven van polyester en voor het naspoelen van het polyester na afloop van het verfproces. Het gebruik van zoetwater en de productie van afvalwater veroorzaken een ongunstige milieusituatie. In de nieuwe machine wordt polyester geladen samen met de kleurstof. Het superkritisch CO2 wordt als oplosmidel gebruikt voor het oplossen van de kleurstoffen en het doorstromen van het textiel. Lees het juryrapport over winnaars en genomineerden (PDF, 2.68 MB)

Uit een recordaantal van 553 inzendingen bleven tien genomineerden over. Voor de winnaar ligt een bedrag van 50.000 euro klaar om het idee verder ontwikkelen. De Tweede prijs, € 37.500, was voor Reinier Siderius en Boris Gubbels (Sidcon Milieutechniek) ontwikkelden een ondergrondse persinrichting die ingezameld kunststof met factor 10 verkleint en de derde prijs, € 25.000, ging naar Klaas Wubs (KunststofWerktuigBouw BV) bedacht een biologische luchtwasser voor pluimveestallen. De luchtwasser werkt zonder chemicaliën en verbruikt weinig spuitwater.

De Aanmoedigingsprijs, € 10.000, werd gewonnen door Roy Klaren en Niels de Bont (Atom Engineering) bouwden een oogstmachine voor bleekselderij. De machine oogst geheel automatisch en transporteert de bleekselderij naar een inpaktafel.

11 maart 2009: Wij dagen u uit. Heeft u een concreet plan voor een kansrijk en duurzaam product, techniek of dienst? Doe dan mee aan de Herman Wijffels Innovatieprijs 2009. Met deze prijs steunt de Rabobank ondernemende mensen met ideeën die mens en milieu vooruit helpen. U kunt zich tot 1 april 2009 inschrijven voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2009. Uw innovatie wordt beoordeeld op vier onderdelen: innovatief vermogen: is de vinding vernieuwend? past de vinding bij maatschappelijk verantwoord ondernemen? klantfocus: staat de uiteindelijke klant of gebruiker centraal? rentabiliteitsverwachting: is de vinding zakelijk rendabel en kansrijk?

De hoofdprijs is € 50.000. Daarnaast is er een tweede prijs (€ 37.500), een derde prijs (€ 25.000) en een aanmoedigingsprijs voor jonge ondernemers (€ 10.000). Met dit prijzengeld kunnen de winnaars hun idee verder ontwikkelen.

Herman WijffelsIn 1999 nam Herman Wijffels afscheid als voorzitter van de hoofddirectie van Rabobank Nederland. Als afscheidscadeau kreeg hij een fonds aangeboden waarvan hij het doel mocht bepalen.

Hij koos voor het stimuleren van innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo ontstond deze jaarlijkse prijs. In het juryrapport van 2008 geeft hij onder meer zijn visie op het belang van innovatie voor Nederland. Bron: Rabobank

Lees het juryrapport van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2008 (PDF, 1.64 MB)

5 Reacties

 1. Weetje zegt:

  13 maart 2009 om 09:29 | Permalink

  Op de Innovatieproeftuin 2028 is uit vierhonderd inschrijvingen de ‘SensOor’ van Agis Automatisering winnaar van de zevende Herman Wijffels Innovatieprijs 2008. Met de SensOor kan een veehouder de gezondheid van elke koe meten. De prijs van 50.000 euro is een extra stimulans om kansrijke ideeën te verwezenlijken. De visveilige vijzel wint 37.500 euro en de geothermische warmtewisselaar 25.000 euro. De aanmoedigingsprijs van 10.000 euro is voor de ergonomische couveuse.

 2. ab h. bouvy zegt:

  11 oktober 2011 om 10:53 | Permalink

  Helaas kan ik de uitnodiging om de uitreiking van de ‘Herman Wijffels Innovatieprijs’ bij te wonen, niet aanvaarden. Dat ligt niet aan mij, maar aan het aanmeldingsformulier waar gevraagd wordt naar het bedrijf namens welke het idee wordt ingediend.
  En aangezien ik geen ‘bedrijf’ maar een een particulier persoon ben is het dus niet mogelijk om mij voor deze bijeenkomst aan te melden. Ik vind overigens dat er interessante vindingen bij zitten en ik had dan ook graag mijn stem laten gelden, maar dat zal dan waarschijnlijk ook niet mogelijk zijn!

  met vriendelijke groeten

 3. ab h. bouvy zegt:

  11 oktober 2011 om 11:16 | Permalink

  En alsof de duvel in het spel is blijkt de helft van bovenstaande boodschap bij het uitprinten verdwenen te zijn. Over de nadelen van automatisering heb ik indertijd,1985, de scriptie ‘Automatisering&Creativiteit’ geschreven. Het belangrijkste onderdeel hiervan was het ‘SUNOS’,’Denk- en Organisatiemodel’. Zie deel 2 van mijn inzending voor de ‘Herman Wijffels Innovatieprijs’. Hoe zou het toch komen dat het met ‘de communicatie’ in het algemeen zo slecht gesteld is en de opleidingen tot ‘communicatiespecialist bijkans de pan uit rijzen!

 4. ab h. bouvy zegt:

  11 oktober 2011 om 11:30 | Permalink

  Bij een tweede poging om mijn ‘boodschap uit te printen is het dus wel gelukt om het hele verhaal op papier te krijgen, maar hoe vaak gaan dergelijke dingen ‘fout’ zonder dat men er verder werk van maakt!
  Zag toevallig gister op internet een gefilmde documentaire over ‘Fort Knox’, u weet wel die plaats in Amerika waar de grootste goud-voorraad ter wereld ligt. Welnu deze documentaire liet ons zien dat dit goud er, hoogstwaarschijnlijk, er helemaal niet meer is!
  Ik ga deze zaak eens nader uitzoeken!

 5. Rabobank zegt:

  24 oktober 2011 om 10:13 | Permalink

  Goedemorgen meneer Bouvy,

  In het kader van “beter laat dan nooit” hierbij de juiste link naar het aanmeldingsformulier van de uitreiking:

  Ik vermoed dat u de link voor deelname aan de innovatieprijs heeft gebruikt, dus om mee te doen met een product.

  Met vriendelijke groeten,
  Rabobank Nederland

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (701)
 • Agenda (3.387)
 • Biologisch (119)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (912)
 • Communicatie (378)
 • Cradle to Cradle – Circulair (534)
 • Design (244)
 • Dieren (179)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.460)
 • Educatie (351)
 • EEN-Armoede (253)
 • Energie en Besparing (3.734)
 • Europa (29)
 • Evenementen (203)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (320)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (38)
 • Greenwashing (121)
 • Hergebruik-Kringloop (331)
 • Iets anders (423)
 • Int. Samenwerking (194)
 • Investeren (149)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (124)
 • Klimaat (1.732)
 • Licht (397)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (175)
 • Milieu (760)
 • MVO (113)
 • Natuur (799)
 • Nederland (42)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (130)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (17)
 • Sport (240)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (51)
 • Vervoer en OV (1.731)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (309)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Starbucks Vakantiemok In De VS: Gratis Een Herbruikbare Rode Kerst Beker
 • Ohmie The Orange Lamp: De Oranje Sinaasappellamp by Krill Design
 • Groene Nieuwbouw Aeres Hogeschool Almere: Entreegebouw Voor Floriade Expo 2022
 • Student Experience Amsterdam Minervahaven: Europa’s Duurzaamste Studentenhuisvesting Met Zonnegevel
 • What Does The Extinction Of Bees Mean For All Of Humanity? by Innovative Techs
 • Klimaatnieuws: ETS CO2 Prijs Voor 1 Ton CO2 In Europa Schiet Omhoog Naar Record Van 70 Euro
 • Winnaars ARC21 Awards: Depot Boijmans Van Beuningen Winnaar ARC21 Architectuur Award
 • Superuse Studios Winnaar ARC21 Oeuvre Award: ARC21 Jong Talent Award Voor Frank Loer
 • Autosalon Brussel 2022 Gaat Niet Door: Digitaal Platform AskOTO Komt Eraan by Febiac
 • De Campagne Beter Wordt Het Niet Buiten: Golf Go For Green #GoForGreen by GOLF NL En KNGF
 • Symposium Duurzaam Watergebruik Sportvelden Bij Hockeyclub Den Bosch
 • De Elektrische Mercedes-Benz VISION EQXX Met Een Actieradius Van 1000 Kilometer
 • Eerste Elektrische Waterstof Binnenvaarttanker Van Nederland by VT Group En INOVYN
 • De Vele Voordelen Van Gramitherm Grasisolatie: Circulair, Duurzaam En Biobased by BZW Holland
 • De Duurzame Elektrische 3D Geprinte Sloep Van Gerecyclede PET-Flessen by Sloepmakerrij
 • Maximumsnelheid Op Meeste Wegen In Amsterdam Gaat In 2023 Naar 30 Kilometer Per Uur
 • Woningcorporaties Gaan Woningen Met Label E, F en G Met Voorrang Verduurzamen
 • Week Van De Aardwarmte 2021: De Kansen Die Aardwarmte Biedt In De Energietransitie by EBN
 • De Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20: U Kunt Zich Aanmelden
 • De Gelderse Circulaire Innovatie Top 20: U Kunt Zich Nu Aanmelden by CIRCLES
 • Links

  Milieunet op..