De Groene Keuken Wedstrijd by Katholieke Hogeschool Leuven
Geschreven op 1-5-2008 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Biologisch, EducatieEcologische voeding houdt rekening met het milieu. Producten uit je eigen tuin of streek, biologische producten, voeding met weinig of geen verpakkingsmateriaal en seizoensgebonden groenten en fruit zijn voorbeelden van ecologische voeding.
We dagen je uit om voor elk seizoen een hoofdmaaltijd samen te stellen die ecologisch én gezond is!
Overtuig ons met jouw lekkere, gezonde, originele en milieuvriendelijke gerechten en creëer je eigen ecologische en gezonde maaltijd. Doe mee ! Je kunt nog meedoen tot 20 augustus 2008.
Meedoen kan als je tussen 10 en 14 jaar oud bent en je werkt in groepjes van 6 tot 10 personen. Als je met je klas deelneemt, moeten er dus meerdere groepjes worden gemaakt. Elke groep dient één wedstrijdformulier in. Geef elk menu een naam en motiveer waarom het ecologisch en gezond is.
De Groene Keuken Wedstrijd is een initiatief van de Katholieke Hogeschool Leuven met als doel kinderen al op jonge leeftijd te leren om bewuste keuzes te maken.
keukens Zutphen zegt:
14 november 2010 om 23:48 | Permalink
Goed initiatief. Zelf ben ik groot voorstander van het gebruik van insecten in gerechten. Gezond en voedzaam.
Telefoon Kopen zegt:
28 september 2011 om 13:30 | Permalink
Naar aanleiding van deze wedstrijd heb ik een kas aangeschaft waarin ik zelf mijn groente en fruit kweek. Smaakt een stuk beter als dat bespoten spul uit de supermarkt.