google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

De Boskalis Beach Cleanup Tour 2022: Jaarlijkse Schoonmaakactie Nederlandse Stranden

Geschreven op 18-7-2017 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Update 18 maart 2022: Doe mee met de jaarlijkse Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee.

In augustus ruimen we in 15 dagen met duizenden vrijwilligers de héle Noordzeekust op. Dat doen we al sinds 2013. Doe jij dit jaar ook mee?

Zwerfafval op stranden en in zee is een groot probleem. Hoewel uit ons onderzoek blijkt dat de Noordzee de afgelopen jaren steeds schoner wordt, is het probleem nog lang niet opgelost. Alles wat je in het dagelijks leven gebruikt, kun je tegenkomen op het strand. Van piepschuim tot koelkast, van wattenstaafje tot visnet en van snoepverpakking tot jerrycan.

De laatste jaren is de aandacht voor de gevolgen van afval in zee enorm gegroeid. Het lozen van afval op zee is inmiddels wereldwijd verboden, maar jaarlijks belandt er nog ongeveer 8 miljoen ton plastic in onze oceanen. Dit is schadelijk voor de oceanen en de vele diersoorten die er leven. Zeezoogdieren, vogels en vissen zien afval – zoals stukjes plastic, dopjes of plastic zakjes – aan voor voedsel. Of ze raken verstrikt in afgedankte of verloren netten, touwen en vispluis. Meer dan 900 mariene soorten ondervinden inmiddels aantoonbare gevolgen van afval in zee. Er moet nog veel gebeuren om een einde te maken aan afval in de Noordzee, maar gelukkig zijn er veelbelovende ontwikkelingen.

Alleen samen kunnen we de hele Noordzeekust opruimen! Daarom organiseert Stichting De Noordzee al sinds 2013 de Boskalis Beach Cleanup Tour. Jaarlijks maken we in de zomer de héle Noordzeekust schoon en vragen we aandacht voor het afvalprobleem. Sindsdien hebben we al 99.150 kilo afval van de stranden gehaald samen met 17.330 enthousiaste vrijwilligers.

Ook komende zomer gaan we weer het strand op om de hele Noordzeekust schoon te maken. Wil je ook meedoen? Je kunt je bovenaan deze pagina aanmelden voor de voorinschrijving, dan krijg je als eerste bericht wanneer de inschrijvingen openen.

En ook de rest van het jaar kan je helpen de stranden schoon te houden, met behulp van onze digitale toolkit.

8 mei 2020: De Boskalis Beach Cleanup Tour 2020 gaat deze zomer niet door. Eind april werd duidelijk dat vergunningsplichtige evenementen tot 1 september zijn verboden. Helaas is het door het coronavirus niet verantwoord om met groepen het strand op te gaan.

Als het weer mag van de overheid gaan we volgend jaar gewoon weer van start met de Boskalis Beach Cleanup Tour 2021. De data worden later bekend gemaakt.

3 december 2019: Van 1 tot en met 15 augustus 2020 is het al weer tijd voor de achtste editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour, waarbij de héle Noordzeekust wordt opgeruimd om aandacht en actie te vragen voor een schone zee.

Heb jij vorig jaar meegedaan aan de Beach Cleanup Tour en wil jij er dit jaar graag weer bij zijn? Of heb jij de editie van 2019 gemist en laat je dat dit jaar niet weer gebeuren? Schrijf je dan nu alvast in voor de voorinschrijving.

15 augustus 2019: Na twee weken afval ruimen eindigde vandaag in Zandvoort de Boskalis Beach Cleanup Tour 2019 van stichting De Noordzee.

Maar liefst 2.568 vrijwilligers hebben van 1 tot en met 15 augustus de hele Noordzeekust opgeruimd waarbij ze in totaal 10.991 kilo afval van de Nederlandse stranden haalden, waaronder 4.936 rietjes en wegwerpbestek. In 2018 werd er 11.163 kilo opgeruimd.

Opvallend dit jaar is dat in Zeeland twee keer zoveel afval werd gevonden ten opzichte van vorig jaar. Ook op de Waddeneilanden is meer afval geruimd dan voorgaande jaren. Vanwege het stormachtige weer is er in Noord- en Zuid-Holland dit jaar wat minder afval gevonden.

Ewout van Galen, Programmaleider Schone Zee, geeft aan dat de jaarlijkse opruimactie noodzakelijk is: ”We zijn ontzettend dankbaar dat we hulp hebben gekregen van zoveel vrijwilligers en er samen voor kunnen zorgen dat 10.991 kilo afval niet in zee terechtkomt. Tegelijkertijd laten deze resultaten zien dat het afvalprobleem nog steeds ontzettend groot is. Het blijft nodig om het afvalprobleem bij de bron aan te pakken.”

Dit jaar werden rietjes en wegwerpplastic apart ingezameld om aandacht te vragen voor de problemen die dit afval veroorzaakt. Het thema van dit jaar is ‘wegwerpplastic’ en wordt hiermee benadrukt. In totaal zijn er 4.936 rietjes en wegwerpbestek opgeruimd. Dit afval is schadelijk voor vissen, vogels en zeezoogdieren omdat ze het aan kunnen zien voor voedsel of erin verstrikken. Stichting De Noordzee pleit voor aanpak bij de bron, goed afvalmanagement en het voorkomen van zwerfafval door toerisme.

Ook Plastic Fantastic, een coöperatie die zich inzet om plastic te recyclen tot producten, was bij de finish aanwezig. Tijdens drie etappes werd het afval aan het eind van de dag door Plastic Fantastic gerecycled en verwerkt tot hoogwaardige producten voor de betrokken gemeentes. Zo ontving gemeente Bergen een bankje gemaakt van strandafval. Stichting De Noordzee onderzoekt samen met Plastic Fantastic hoe het strandafval, dat voor meer dan 90% uit plastic bestaat, een nieuw leven kan krijgen.

11 augustus 2019: Gisteren organiseerde stichting De Noordzee de Filteretappe van Hoek van Holland naar Monster tijdens de zevende editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour 2019.

Tijdens de etappe bewaarden deelnemers alle sigarettenfilters apart. Er zijn in totaal 2542 sigarettenfilters van het strand opgeruimd. De harde windstoten maakten het opruimen zwaar en het vinden van de filters lastig. Tijdens de etappe ruimden de 85 vrijwilligers in totaal 191 kilo afval op.

Sigarettenfilters zijn schadelijk voor het milieu en dragen bij aan de plasticsoep. Filters bestaan voor 95 procent uit cellulose acetaat (plastic) en bevatten schadelijke stoffen. Een sigarettenfilter vervuilt tot wel 8 liter water. Daarnaast kunnen filters en resten daarvan aangezien worden voor voedsel en zodoende schadelijk zijn voor zeezoogdieren, vogels en vissen.

Van alle soorten afval worden sigarettenfilters het meest gevonden op toeristische stranden. Ook wereldwijd staan peuken in de top drie van afval op het strand. De peuken dragen bij aan de plasticsoep. Filters bestaan voor 95 procent uit celluloseacetaat (plastic) en bevatten schadelijke stoffen. Een sigarettenfilter vervuilt tot wel 8 liter water.

Daarnaast kunnen filters en resten daarvan aangezien worden voor voedsel en zodoende schadelijk zijn voor zeezoogdieren, vogels en vissen. Stichting De Noordzee roept strandbezoekers op om sigarettenpeuken netjes in de asbak te gooien voor een schoon strand en een gezonde zee.

Vanaf 1 tot en met 15 augustus doen ongeveer drieduizend vrijwilligers mee aan de opruimactie langs de Nederlandse kust. Op die dag worden de eindresultaten van #beachcleanuptour in Zandvoort bekendgemaakt.

De Waddeneilanden zijn al opgeruimd. In totaal is daar door 496 vrijwilligers 3.262 kilo afval weggehaald. Vorig jaar ging het om 2.977 kilo. Er lag nog steeds afval van containers van het schip MSC Zoe die begin dit jaar overboord sloegen.

1 augustus 2019: Stichting De Noordzee startte vandaag, donderdag 1 augustus, de zevende editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour. 55 personen trokken vanaf Cadzand over de Zeeuwse stranden, 75 vrijwilligers meldden zich bij de start op Schiermonnikoog.

Vandaag maakt Stichting De Noordzee ook de nieuwe cijfers van het onderzoek Strandafvalmonitoring 2019 - uitgevoerd in de periode van 2004 tot en met 2018 - bekend. Hieruit blijkt dat veruit het grootste deel (93%) van het strandafval uit plastic bestaat.

Bijna een kwart hiervan (23%) is wegwerpplastic. De onderzoekscijfers zijn bepalend voor het hoofdthema van dit jaar: wegwerpplastic. Op donderdag 15 augustus eindigen de laatste twee etappes in Zandvoort waar de resultaten van de schoonmaakactie bekend worden gemaakt.

15 mei 2019: Samen met duizenden vrijwilligers ruimt stichting De Noordzee van 1 tot en met 15 augustus 2019 zoveel mogelijk afval op van de Nederlandse stranden. Tijdens de zevende editie van deze landelijke schoonmaakactie - de Boskalis Beach Cleanup Tour - staat wegwerpplastic centraal.

De tour start op 1 augustus: in het noorden op Schiermonnikoog en in het zuiden in Cadzand. Na twee weken afvalruimen komen de groepen op 15 augustus samen in Zandvoort. Tijdens de feestelijke afsluiting worden de resultaten zoals het aantal kilo’s afval en bijzondere vondsten bekendgemaakt.

“Dit jaar ligt de focus op wegwerpplastic,” vertelt Ewout van Galen, programmaleider Schone Zee bij Stichting De Noordzee: “Stichting De Noordzee doet al jaren officieel strandafvalonderzoek. Daaruit blijkt dat een groot deel van het afval op onze stranden wegwerpplastic is, zoals snoepverpakkingen, doppen en rietjes. Tijdens alle 31 etappes zamelen we daarom rietjes en wegwerpbestek apart in. Het verzamelen van deze data helpt ons het afvalprobleem bij de bron aan te pakken.”

Stichting De Noordzee vraagt met duizenden vrijwilligers aandacht voor vervuiling van strand en zee. “Vogels, vissen en zeezoogdieren zien het plastic aan voor voedsel of raken erin verstrikt,” licht Ewout toe. “Gelukkig popelen steeds meer mensen om hun handen uit de mouwen te steken voor een schone zee.” Vorig jaar vroeg Stichting De Noordzee tijdens de jaarlijkse strandopruimactie aandacht voor ballonnenvervuiling op het strand. Inmiddels heeft 55% van de gemeenten ontmoedigingsbeleid of een verbod op ballonoplatingen.

De inschrijvingen voor de Boskalis Beach Cleanup Tour 2019 zijn geopend. U kunt zich hier aanmelden.

15 augustus 2018: Het zit erop. De Boskalis Beach Cleanup Tour van stichting De Noordzee kwam op 15 augustus ten einde in Zandvoort. Hier werden de resultaten van vijftien dagen strandschoonmaak onthuld.

De organisatie kreeg hulp van 2.764 vrijwilligers tijdens het opruimen van de hele Noordzeekust. In ruim twee weken tijd haalden de deelnemers 11.163 kilo afval van het strand.

Dit jaar was er speciale aandacht voor ballonresten, een veel gevonden afvalitem op de stranden: ruim 4.896 ballonresten werden opgeruimd. Tijdens de filteretappe van acht kilometer strand tussen Hoek van Holland en Monster ruimden de vrijwilligers bijna 15.000 sigarettenpeuken op.

Vorig jaar haalde stichting De Noordzee samen met 2.748 vrijwilligers 14.929 kilo afval van de stranden. Dit verschil kan onder andere komen door de windstille weken door de recente hittegolf, de stand van de wind en zeestromen, de hoeveelheid badgasten en andere schoonmaakacties.

Tijdens de Beach Cleanup Tour doen deelnemers de meest bizarre vondsten. Zo vonden vrijwilligers dit jaar een harde schijf, een Chinese pot tofu, een Duitse weersonde, wc-brillen, televisies en een stuk speelgoedtreinrails. Het grootste deel van het afval bestaat net als tijdens de voorgaande vijf edities uit plastic items, zoals doppen, stukken visnet, drank- en snoepverpakkingen en kleine stukjes plastic. Ook ballonresten werden veelvuldig gevonden. Deze werden apart ingezameld, om aandacht te vragen voor het probleem dat het oplaten van ballonnen veroorzaakt. Vaak belanden deze ballonnen in zee, waar dieren het rubber aanzien voor voedsel en vogels verstrikt kunnen raken in de plastic sierlinten aan de ballonnen.

8 augustus 2018: De Boskalis Beach Cleanup Tour van stichting De Noordzee, waarbij vrijwilligers de hele Noordzeekust afvalvrij maken, is over de helft. Tijdens deze editie is er speciale aandacht voor ballonresten en dat blijkt niet voor niets: de vrijwilligers hebben in zeven dagen tijd resten van ruim 1.900 ballonnen opgeruimd. Elke etappe vinden de deelnemers tussen de 50 en 200 resten van ballonnen.

In totaal is er in zeven dagen tijd 4.297 kilo afval van de stranden gehaald. Vorig jaar was dit na hetzelfde aantal etappes 4.140 kilo.

1 augustus 2018: Op woensdagochtend 1 augustus vond de aftrap van de Boskalis Beach Cleanup Tour 2018 van Stichting De Noordzee plaats. In 15 dagen maakt stichting De Noordzee samen met talloze vrijwilligers de héle Noordzeekust afvalvrij. Op Schiermonnikoog barstte de schoonmaakactie vanochtend los met 70 deelnemers, en in Cadzand stonden 41 vrijwilligers aan de start. Ruim 2.700 deelnemers hebben zich voor de actie aangemeld: een recordaantal inschrijvingen, genoeg voor een brandschoon strand.

Het doel van deze landelijke strandopruimactie is meerledig. Naast het schoonmaken gaat het erom bewustwording voor het afvalprobleem te creëren, de omvang van het probleem in kaart te brengen en innovatie en aanpak bij de bron te stimuleren. Dit jaar start stichting De Noordzee samen met Plastic Fantastic een pilot om te kijken welke producten er gemaakt kunnen worden van het afval dat tijdens deze tour wordt ingezameld. Bij de kick-off op Schiermonnikoog was Plastic Fantastic dan ook aanwezig met handzame plastic-verwerkende apparaatjes die veel belangstelling trokken.

28 mei 2018: Begin augustus ruimt stichting De Noordzee, samen met zoveel mogelijk vrijwilligers, weer afval op van de Nederlandse stranden. Voor het zesde jaar op rij. Deze landelijke schoonmaakactie, de Boskalis Beach Cleanup Tour, gaat van start op woensdag 1 augustus op de stranden van Cadzand en Schiermonnikoog. De tour eindigt op woensdag 15 augustus met een presentatie van de resultaten op het strand van Zandvoort.

De Boskalis Beach Cleanup Tour 2018 start op woensdag 1 augustus zoals gebruikelijk op twee locaties: in Cadzand (zuid) en op Schiermonnikoog (noord). De hele Noordzeekust is opgedeeld in 30 etappes waarbij deelnemers uit het hele land komen helpen een stuk strand schoon te maken. Na twee weken finishen de noord- en zuidroute tegelijkertijd in Zandvoort op woensdag 15 augustus. Hier worden de resultaten bekend gemaakt tijdens de feestelijke afsluiting. Met de Boskalis Beach Cleanup Tour wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. De inschrijving is geopend!

Zie ook: De National Geographic Beach Cleanup 2018 in Nederland: #StopMetPlastic

In de afgelopen vijf jaar heeft de Beach Clean Up Tour met behulp van bijna 10.000 vrijwilligers 72.355 kg afval opgeruimd. Meer dan 10.000 volle vuilniszakken. De inhoud bestaat voor 93% uit plastic in de vorm van willekeurige restjes, doppen, snoep- chips- en snackverpakkingen, ballonnen en sierlinten. Daarnaast zijn het vooral netten, touwen en vispluis. Per 100 m liggen er gemiddeld zo’n 370 vervuilende afval items op het strand, een volle vuilniszak met een gewicht van gemiddeld 6,9 kg.

Stichting De Noordzee is de natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee. De stichting streeft naar een gezonde zee vol vis en ander leven. Stichting De Noordzee is actief op de thema’s beschermde natuur, schone zee, duurzame visserij en natuurvriendelijke energie. Haar jaarlijkse schoonmaakactie, de Boskalis Beach Cleanup Tour, is mogelijk dankzij de steun van de hoofdsponsor en partners.

Zie ook: Statiegeld Op Kleine PET-Flessen En Blikjes by De Statiegeld Alliantie

19 februari 2018: Onderzoek bevestigt: 80% van het doppenafval van het strand komt van consumenten. Doppen horen bij de top meest dodelijke afval items in zee. Samen met meer dan 2.700 vrijwilligers zijn in de zomer van 2017 tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour 8.581 doppen geraapt langs de gehele Nederlandse Noordzee kust.

Deze doppen zijn één voor één geanalyseerd. Het is de tweede keer dat de vervuiling door plastic doppen op deze grondige manier in kaart is gebracht. “Plastic doppen behoren tot de top 5 meest gevonden afvalitems op onze stranden. We hopen dat dit rapport bijdraagt aan de maatschappelijke discussie over de uitbreiding van statiegeld.

Met de uitbreiding kan een concrete stap genomen worden om deze vervuiling op te lossen, zodat we kunnen blijven genieten van de prachtige natuur van onze Noordzee. De Tweede Kamer debatteert hier 15 maart over.” Floris van Hest - Directeur Stichting De Noordzee.

16 augustus 2017: Zo, het zit er weer op. Tijdens de vijfde Boskalis Beach Cleanup Tour is er met hulp van 2.748 vrijwilligers maar liefst 14.929 kilo afval opgeruimd. In ruim twee weken tijd maakten zij de hele Noordzeekust - van Cadzand tot en met Schiermonnikoog - afvalvrij. Het grootste deel hiervan bestaat uit plastic afval.

Stichting De Noordzee is bijzonder verheugd dat dankzij de hulp van zoveel vrijwilligers de opgehaalde 14.929 kilo afval niet meer in zee terecht komt. De resultaten van de afgelopen edities laten grote verschillen zien in de hoeveelheid afval die tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour wordt opgehaald. Zo werd er dit jaar minder afval opgeruimd dan vorig jaar (19.203 kilo) maar meer dan tijdens de editie van 2015 (11.555 kilo).

De verschillen kunnen onder andere komen door de stand van de wind, zeestromen, het aantal stranddagen, de hoeveelheid badgasten of andere schoonmaakacties. De Tour laat zien dat er jaarlijks veel afval aanspoelt uit zee en achter wordt gelaten door badgasten.

Tijdens vrijwel elke etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour ruimden de vrijwilligers paraffine op. Samen met Rijkswaterstaat doet stichting De Noordzee onderzoek naar de samenstelling en afkomst van de grote hoeveelheid aangespoelde paraffine. Er is ook een aantal opvallende items gevonden, zoals een matras, een negatieve zwangerschapstest en een oefenbom van defensie. Het grootste deel van het afval bestond uit plastic items, zoals doppen, stukken visnet, drankverpakkingen, ballonnen en kleine stukjes plastic.

2 augustus 2017: Zo, de vijfde Boskalis Beach Cleanup Tour is gisteren van start gegaan met een recordaantal inschrijvingen. Stichting De Noordzee ruimde 496 kilo afval op tijdens eerste dag. In Cadzand ging de zuidelijke etappe van start en op Schiermonnikoog vertrok de noordelijke etappe. De komende twee weken maakt stichting De Noordzee samen met zoveel mogelijk vrijwilligers de hele Noordzeekust afvalvrij. Zowel vanuit het noorden als vanuit het zuiden lopen de vrijwilligers langs de kust richting Zandvoort. Daar eindigen de laatste twee etappes op dinsdag 15 augustus.

Aan de eerste twee etappes van de Boskalis Beach Cleanup Tour 2017 namen in totaal 207 deelnemers deel. 82 personen trokken over de Zeeuwse stranden, 125 vrijwilligers meldden zich bij de start op Schiermonnikoog. Voor de komende etappes heeft zich een recordaantal van ruim 2.400 deelnemers aangemeld, maar nog steeds is alle hulp meer dan welkom.

18 juli 2017: Van 1 tot en met 15 augustus organiseert stichting De Noordzee voor de vijfde keer op rij de Boskalis Beach Cleanup Tour waarbij de hele Noordzeekust afvalvrij wordt gemaakt. De opruimactie start tegelijkertijd in Cadzand en op Schiermonnikoog en eindigt na ruim twee weken in Zandvoort, waar bekend wordt gemaakt hoeveel kilo afval er van het strand is gehaald.

Vrijwilligers leggen in 15 dagen in totaal 30 etappes af, waarbij de ene helft in noordelijke richting loopt en de andere helft richting zuiden. Geïnteresseerden voor de Boskalis Beach Cleanup Tour kunnen zich voor één of meerdere etappes inschrijven.

Sinds de eerste editie in 2013 haalde stichting De Noordzee samen met 6.377 vrijwilligers in totaal 57.426 kilo afval van de Nederlandse stranden, wat neerkomt op ruim 10.000 vuilniszakken vol afval.

In de afgelopen dertien jaar voerde stichting De Noordzee 200 strandmonitoringen uit. Hierbij vond de stichting per 100 meter strand gemiddeld 375 afvalitems. Maar liefst 93% van deze afvalitems bestaat uit plastic. Zeezoogdieren, vogels en vissen zien deze afvalitems aan voor voedsel, waardoor het in hun maag terecht komt. Zo blijkt uit onderzoek van Wageningen Marine Research dat 93% van de Noordse stormvogels plastic heeft ingeslikt. Gemiddeld hebben de Noordse stormvogels 23 stukjes plastic in hun maag.

Om het afvalprobleem aan te pakken en mensen bewust te maken van de omvang van dit probleem organiseert stichting De Noordzee de Boskalis Beach Cleanup Tour. Met zoveel mogelijk deelnemers wil de organisatie ervoor zorgen dat het afval dat op de stranden ligt niet in zee terechtkomt en dat badgasten minder afval op de Nederlandse stranden achterlaten.

Zie ook: De Boskalis Beach Cleanup Tour 2018: Jaarlijkse Schoonmaakactie Nederlandse StrandenDe National Geographic Beach Cleanup 2018 in Nederland: #StopMetPlasticKeep It Clean Day 2018: Vrijdag 21 September 2018 Samen Zwerfafval OpruimenDe Landelijke Opschoondag 2018: Eén Buurt, Eén MissieWorld Cleanup Day: Grootste Opruimactie van Nederland by Plastic Soup Foundation en Nudge - De TUI Beach Cleanup Day: Help Mee Om Het Strand Van Scheveningen Schoon Te Maken

Tags:

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

  • Afval (4)
  • Agenda (3.460)
  • Biologisch (121)
  • Blog Action Day (57)
  • Bouwen-Klussen (946)
  • Communicatie (382)
  • Cradle to Cradle - Circulair (1)
  • Design (245)
  • Dieren (182)
  • Donald Trump (3)
  • Duurzaam (10)
  • Educatie (353)
  • EEN-Armoede (252)
  • Energie en Besparing (3.809)
  • Europa (29)
  • Evenementen (211)
  • Geluid (27)
  • Gezondheid (324)
  • Goed Doel (122)
  • Green Deal (43)
  • Greenwashing (123)
  • Hergebruik-Kringloop (1)
  • Iets anders (458)
  • Int. Samenwerking (195)
  • Investeren (151)
  • Joe Biden - Barack Obama (119)
  • Kerst (125)
  • Klimaat (1.751)
  • Licht (403)
  • Lucht (35)
  • Mensenrechten (176)
  • Milieu (1)
  • MVO (2)
  • Natuur (823)
  • Nederland (46)
  • Olympische Spelen (68)
  • Oranje (158)
  • Oud & Nieuw (133)
  • Pasen (2)
  • Sinterklaas (16)
  • Sport (247)
  • Vakantie (73)
  • Valentijn (38)
  • Verkiezingen (52)
  • Vervoer en OV (1.844)
  • Vrijwilligerswerk (16)
  • Water (317)
  • Welzijnswerk (30)
  • Recente berichten

  • Verduurzaam Jouw Bedrijf En Maak Dat Breed Bekend Bij Gemeenten En Leveranciers
  • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
  • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
  • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
  • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
  • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
  • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
  • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
  • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
  • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie
  • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
  • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
  • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
  • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
  • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
  • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
  • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
  • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
  • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
  • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
  • Links

    Milieunet op..