Food Safety Event: Nieuwe Realiteit, Nieuwe Risico’s by VMT Academy
Geschreven op 19-1-2008 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Gezondheid22 oktober 2021: Hoe borg je de voedselveiligheid van je keten in een wereld waarin alle panelen meer dan ooit aan het schuiven zijn?
De opschaling van het gebruik van alternatieve en nieuwe eiwitten, de noodzaak tot circulair produceren en reststroom-verwaarding en nieuwe contaminanten brengen nieuwe voedselveiligheidsrisico’s met zich mee.
Andere uitdagingen in voedselveiligheid, wetgeving en toezicht zijn de Europese regeldruk, digitalisering, een toezichthouder in transitie en een nieuwe realiteit na corona.
Wat betekenen deze thema’s voor jouw bedrijf? Hoor in één dag van de experts en ervaringsdeskundigen hoe je nieuwe inzichten kunt meenemen in jouw dagelijkse praktijk.
Actuele onderwerpen zoals ethyleenoxide, maar ook andere contaminanten en beheersing van pathogenen, fraude, allergenen en voedselveiligheids-standaarden. Het komt allemaal aan bod tijdens het Food Safety Event op donderdag 18 november. Live netwerken is waar iedere foodprofessional weer reikhalzend naar uit kijkt. Laat je tijdens het Food Safety Event in DeFabrique in Utrecht bijpraten over de belangrijkste thema’s en ontmoet vakgenoten.
19 januari 2008: Op 12 en 13 maart is het Food Event 2008 in Nieuwegein. Nieuw en uniek voor Nederland is het Cradle to Cradle diner waar de eerste congresdag ‘s avonds mee wordt afgesloten.
Prof. Dr. Michael Braungart, auteur van de bestseller ‘Cradle to Cradle – Remaking the Way We Make Things’ zal zijn visie op duurzaamheid geven.
Food designer Katja Gruijters heeft daarnaast een uniek diner binnen dit thema ontworpen. Deelnemers kunnen proeven, ervaringen opdoen en zich laten inspireren door een unieke uitwerking van het cradle tot cradle-concept. Bron: VMT