google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Biobeurs 2022 In Brabanthallen Den Bosch: Online Biokennisweek Groen Natuurlijk by Bionext

Geschreven op 2-1-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Biologisch Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Update 23 november 2021: Vanwege de onzekere situatie rondom corona heeft de organisatie besloten de Biobeurs en de veldbezoeken te laten vervallen en het online programma van de Biokennisweek uit te breiden.

De online Biokennisweek vindt plaats van 10 tot en met 13 januari 2022. Tijdens deze week worden webinars via een online platform aangeboden. Met de online Biokennisweek verwacht de organisatie het succes van de 2021 editie ruim te kunnen overtreffen.

12 februari 2021: Vanaf 2022 wordt de Biobeurs in de Brabanthallen in Den Bosch georganiseerd. Hoe het er precies uit gaat zien, zal in de komende weken bekend worden gemaakt. De Biobeurs is op 12 en 13 januari 2022.

Door corona kon de fysieke Biobeurs dit jaar helaas niet doorgaan. Met de Biokennisweek is er een volledig online platform neergezet dat op vele punten volgens de organisatie goed in de smaak is gevallen.

20 oktober 2020: De Biobeurs 2021 schakelt om naar een online event genaamd BioKennisWeek. Deze vindt van 18 tot en met 22 januari 2021 plaats.

Dit kennisoverdracht platform zal de Biobeurs, die in dezelfde week gehouden zou worden, vervangen.

De organisatie van de Biobeurs geeft te kennen dat het gezien de huidige omstandigheden op het gebied van corona, niet meer het gevoel heeft de Biobeurs op een verantwoordelijke manier te kunnen organiseren.

Met de BioKennisWeek biedt de organisatie in 2021 een online platform waarbij kennisoverdracht en online ontmoeting voorop staan. De fysieke Biobeurs schuift door naar 2022.

Het doel van de BioKennisWeek is om de biologische sector te verbreden, verdiepen en verbinden. Directeur Bionext Michaël Wilde: “In deze online week willen we de biologische sector bij elkaar brengen en kennis delen. Hiervoor wordt er met veel zorg gewerkt aan een zeer interessant kennisprogramma. Daarnaast is het belangrijk om nieuwe partijen te interesseren voor en te informeren over biologisch. Daar is een online platform natuurlijk uitermate geschikt voor. We gaan er dan ook van uit dat het bereik met deze week groter zal zijn dan ooit. Hoe deze week er precies uit gaat zien weten we nu nog niet. Daar gaan we in de komende weken invulling aan geven.”

Bionext organiseert deze BioKennisWeek met partners uit de hele keten en vele aanverwante partijen. “Samen gaan we op zoek naar de oplossingen voor de uitdagingen waar we voor staan. Uitdagingen op het gebied van groei in biologisch, klimaat, gezondheid en verdere verduurzaming. Dat begint met elkaar te informeren, te inspireren en te motiveren in de BioKennisWeek.”

22 februari 2019: De Bio-beurs 2020 is op 22 en 23 januari 2020 in de IJsselhallen in Zwolle.

20 januari 2018: Zo de data voor de volgende Bio-beurs zijn al weer bekend. Op woensdag 23 januari en donderdag 24 januari 2019 kunt u weer terecht in de IJsselhallen in Zwolle.

De Bio-beurs richt zich op iedereen die werkzaam is in de biologische sector: van boer, via handel en verwerking tot en met winkeliers. Ook adviseurs en onderzoekers vinden er hun plek. Alle producten op de Bio-beurs zijn (mits mogelijk) gecertificeerd als biologisch product.

2 januari 2018: Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagmiddag 17 januari 2018 de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. De vakbeurs voor de biologische sector trekt jaarlijks ruim 10.000 bezoekers.

Dé Bio-beurs is voor iedereen die professioneel geïnteresseerd is in biologisch. De Bio-beurs vindt elk jaar in januari plaats, in de IJsselhallen in Zwolle. Dit jaar op woensdag 17 en donderdag 18 januari 2018.

De beurs richt zich op iedereen die werkzaam is in de biologische sector: van boer, via handel en verwerking tot en met winkeliers. Ook adviseurs en onderzoekers vinden er hun plek. Alle producten op de Bio-beurs zijn (mits mogelijk) gecertificeerd als biologisch product.

De beurs bevat ruim 350 stands waar bezoekers kennismaken met nieuwe biologische producten en diensten. De vakbeurs richt zich onder andere op agrariërs, tussenhandel, horeca en onderzoekers. Naast een inhoudelijk programma met meer dan tachtig workshops en presentaties is er een Foodplein met kookdemonstraties met biologische producten.

Daarnaast is er een Pureness-hal waar de ontwikkelingen in lifestyle producten zoals biologische cosmetica en kleding te zien zijn. De technische innovaties in de biologische landbouw worden getoond in de BioMechaTech-hal. De Bio-beurs wordt sinds 2015 georganiseerd door Bionext en de IJsselhallen (Libéma). Bionext is de ketenorganisatie van de biologische sector in Nederland.

Pureness: Beauty, Wellness & Health is een nieuw onderdeel van de Bio-beurs. Bij Pureness ligt het accent volledig op de ontwikkelingen in gezonde en natuurlijke lifestyle producten met de hoogste kwaliteitseisen.

De Bio-beurs breidt de aandacht voor mechanisatie en techniek in 2018 sterk uit met het een nieuwe BioMechaTech-hal. Demonstraties, het meet&greet terras en stands met techniek en mechanisatie voor de biologische landbouw. Een belangrijke ontwikkeling is de uitbouw van mechanisatie en techniek, gericht op biologische telers en gangbare telers met omschakelinteresse. Want ook de biologische landbouw integreert in hoog tempo nieuwe technologische oplossingen die de natuurlijke en duurzame biologische landbouw versterken.

7 Reacties

 1. Erik van Erne zegt:

  22 januari 2021 om 16:51 | Permalink

  Het Bioproduct van 2021: Sterk Rogge Bier by Gulpener

  Het Sterk Rogge Bier van Gulpener Bierbrouwerij is uitgeroepen tot Bioproduct van 2021. Op de tweede positie eindigde Oerbouillon en de derde plaats is voor Opvolgmelk 3 van The Pure Goat Company. Oerbouillon ging er tevens met de publieksprijs vandoor.

  De jury, bestaande uit Anneke Ammerlaan, Ronald van Marlen en Michaël Wilde, was eensgezind over de uitslag. De vragen die de juryleden na de pitches aan de ondernemers stelden, zorgen voor nog meer verduidelijking. Anneke Ammerlaan vertelde bij de bekendmaking van de winnaar dat de jury met name veel waardering heeft voor het verhaal achter het product Sterk Rogge Bier. “Het is een verhaal dat helemaal rond is.” Het draait volgens hen om biologisch, duurzaamheid en smaak. En Gulpener vervult hierin op diverse punten een voorlopersrol. “Met deze ontwikkeling zet Gulpener iets heel nieuws in beweging.”

 2. Erik van Erne zegt:

  12 januari 2022 om 14:32 | Permalink

  Biokennisweek 2022 partnervideo

 3. Erik van Erne zegt:

  13 januari 2022 om 06:25 | Permalink

  Biokennisweek 2022: Huiberts Bloembollen Winnaar Ekoland innovatieprijs

  De Ekoland Innovatieprijs 2022 is gewonnen door Huiberts Bloembollen. John en Johanna Huiberts uit Sint Maartensbrug kregen de prijs gisterenavond uitgereikt. De andere genomineerden waren Ekoboerderij Arink en Landzicht Biologisch Groentenabonnement. Zij eindigden respectievelijk op positie 2 en 3. John Huiberts reageert de ochtend na de uitreiking als volgt: “We zijn heel blij met deze prijs. De bedrijven in de top 3 waren erg aan elkaar gewaagd. Ze staan allemaal dicht bij de consument en zijn erop gericht om te produceren wat de markt vraagt. Aan alle bedrijven is duidelijk te zien dat het hobbymatige er echt af is.”

  John en Johanna kregen een cheque van 1500 euro overhandigd. Weten ze al wat ze hiermee gaan doen? “We gaan met het personeel naar de Floriade. Daar zijn dit jaar in de stands van Pixelfarming Robotics en LipsGroen onze bio-bloembollen geplant.”

  John hoopt met de winst ook zeker de aandacht van de overheid te trekken. “We hopen dat de overheid gaat zeggen dat ze echt biologische bloembollen in het openbaar groen moeten gaan planten. We vinden het belangrijk dat de markt groeit.”

 4. Erik van Erne zegt:

  15 januari 2022 om 18:00 | Permalink

  Biokennisweek 2022: Openingssessie Studiodagen

  Opening Biokennisweek 2022 met Esther Veldhuis, directeur Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit bij LNV. En met Michaël Wilde, directeur Bionext.

 5. Erik van Erne zegt:

  15 januari 2022 om 18:09 | Permalink

  Biokennisweek 2022: Webinar Carbon Farming Een kans voor bio

  Meteoroloog, presentator, weerman én ambassadeur voor het project carbon farming Reinier van den Berg bespreekt op verhelderende wijze de actuele toestand van het klimaat en de gevolgen daarvan voor de landbouw. Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat de aarde niet verder opwarmt. Een van de oplossingen daarvoor is carbon farming. Reinier gaat in gesprek met biologische fruitteler Harrie van der Elzen en samen bespreken ze welke investeringen deze biologische boer heeft gemaakt m.b.t. carbon farming en of er ook een verdienmodel.

 6. Erik van Erne zegt:

  15 januari 2022 om 18:14 | Permalink

  Biokennisweek 2022: Boerentroonrede 2022

  Alweer voor het vierde jaar op rij wordt op de BioBeurs de Boerentroonrede uitgesproken. Dit jaar niet als opening, maar als afsluiting van het online programma.

  Krispijn van den Dries is met Peter Keij en vader Digni de drager van BioRomeo, een biodynamisch akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder. Een bedrijf dat inzet op grote biodiversiteit – waaronder de inmiddels ingeburgerde gekleurde wortels – en voortdurend op zoek naar vernieuwing en verbinding.

  Krispijn werd een bekende boer door zijn actie in 2012 toen hij 6000 kilo aardappels op de Dam in Amsterdam uitstrooide , uit protest dat de supermarkten kozen voor aardappels uit het buitenland.

  Hierdoor ontstonden nieuwe contacten met consumenten die groenteclubs gingen opzetten, waar nog steeds – een weliswaar klein deel- van de teelten worden afgezet.

  Krijspijn is een denker als het gaat om nieuwe verbindingen, tussen boer en burger, tussen platteland en stad. Een boer die voor z’n jonge gezin een papa-dag heeft ingelast. Hoe kijkt hij naar de toekomst van de boer?

  Evenals voorgaande jaren zal Edith Lammerts van Bueren, voorzitter van de Bio Academy deze boerentroonrede inleiden.

 7. Erik van Erne zegt:

  18 januari 2022 om 01:21 | Permalink

  Biokennisweek 2022: Uitreiking Bio-productverkiezing van het jaar 2022

  Tijdens de Bio-productverkiezing van het jaar wordt de winnaar van 2022 bekend gemaakt. Deze ondernemer mag zijn of haar product een jaar lang Bio-product van het jaar noemen. De afgelopen weken is er massaal gestemd en uit de vele inzendingen is een top 5 gekomen.

  Tijdens deze uitreiking waarin die 5 genomineerden via een pitch hun innovatieve product aanprijzen zal de jury na rijp beraad de winnaar van 2022 bekend maken.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (457)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Casino777 Online Spellen: De Ultieme Online Casino Ervaring Van Nederland by Casino777
 • Links

  Milieunet op..