Stichting Milieunet is een non-profit organisatie gericht op bewustwording en gedragsverandering door communicatie over afval, energie, duurzaamheid, natuur, milieu, klimaat, mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en personeels(arbo)zorg.
Wij werken voor overheden, bedrijven, organisaties en leveren kant-en-klare producten aan particulieren.
 Milieunet doet het licht uit !

Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van de burgers tegen de klimaatverandering !
L'Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep tot al de burgers:

Gun de planeet 5 minuten rust!
Iedereen wordt verzocht alle lichten te doven op 1 februari a.s., van 19u55 tot 20.00u. Het gaat er niet om enkel die dag gedurende 5 minuten energie te besparen, maar wel om de aandacht van de burgers, de media en tevens de politieke besluitvormers te vestigen op de energieverspilling en op de noodzaak om dringend iets te ondernemen !
Gedurende 5 minuutjes zal de planeet kunnen uitrusten: dat duurt echt niet lang en het kost niets. En het zal de politici duidelijk maken dat de klimaatverandering een onderwerp uitmaakt dat weegt in de politieke besluitvorming.

En waarom op 1 februari 2007?

Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologische experten van de Verenigde Naties uitkomt. En dat gebeurt bij onze buren! Wij kunnen dus onmogelijk deze kans laten voorbijgaan en moeten bijgevolg de schijnwerpers richten op de dringende aard van 's werelds klimatologische situatie. Als we allen deelnemen zal deze actie werkelijk een mediatieke én politieke invloed hebben, en dit enkele maanden vóór de verkiezingen !


VROM en NS doen mee, Balkenende sceptisch lees verder.

Bekijk hier het actiefilmpje van Les Amis de la Terre.

Kijk hier voor het interview van BNR Nieuwsradio met Erik van Erne, directeur stichting Milieunet


Kijk hier hoe de klimaatactie wél een succes werd in Australië.

Disclaimer
© 2006 Stichting Milieunet