Groene stroom - groen gas

Energiebespaartips

Stichting Milieunet is een non-profit organisatie gericht op bewustwording en gedragsverandering door communicatie over afval, energie, duurzaamheid, natuur, milieu, klimaat, mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en personeels(arbo)zorg.
Wij werken voor overheden, bedrijven, organisaties en leveren kant-en-klare producten aan particulieren.
 Toolkit Klimaatcommunicatie

De Toolkit Klimaatcommunicatie kan u helpen de juiste toon te zetten in deze tijd waarin iedereen een mening over het klimaat of klimaatverandering heeft.
Ideaal voor de milieuvoorlichter bij gemeente, provincie, ministerie, bedrijf of branchevereniging. Ook bijzonder geschikt voor een NME centrum. De Toolkit Klimaatcommunicatie biedt 40 pagina's vol met kant-en-klare cartoons, wist-u-datjes, tips, foto's en teksten over alles wat met klimaat te maken heeft.

De communicatiemiddelen zijn geschikt om op veel verschillende manieren te worden gebruikt zoals voor het informeren van de inwoners in een gemeente via de gemeentepagina, website, huis-aan-huis folder of nieuwsbrief.
Ook voor de interne milieuzorg biedt onze Toolkit veel. Handig voor het snel samenstellen van een digitale nieuwsbrief, het personeelsblad. De Toolkit Klimaatcommunicatie laat zien dat het informeren van doelgroepen op een praktische én leuke manier kan, zonder dat u er veel tijd in hoeft te steken. Bovendien ontvangt u bij aanschaf van de Toolkit Klimaatcommunicatie een cd-rom met alle teksten en het complete beeldmateriaal er gratis bij!

Bestel de Toolkit Klimaatcommunicatie hier.


CNN-documentaire 'Planet in Peril'

De CNN documentaire ‘Planet in Peril’ is een reportage van vier uur over de bedreigingen van het milieu op verschillende plaatsen in de wereld. Het programma neemt de kijker mee naar vier continenten en 13 landen waar veranderingen in het milieu/klimaat allang geen theorie of mogelijkheid zijn, maar harde realiteit. De productie van de documentaire (in HD) heeft een jaar in beslag genomen. Lees verder.Cursus Klimaatcommunicatie

De cursus Klimaatcommunicatie is een tweedaagse cursus over communiceren over klimaat op lokaal/regionaal niveau op het programma. Hoe geef je op lokaal/regionaal niveau handen en voeten aan klimaatcommunicatie? Hoe kun je het bewustzijn van mensen over klimaat vergroten en hen daadwerkelijk aanzetten tot de gewenste gedragsverandering? Wat wordt je boodschap? Met en naar wie ga je communiceren? Wanneer ga je communiceren? Welke instrumenten kun je inzetten? Hoe sluit je aan bij landelijke campagnes? Welke aanpak werkt wel en welke juist niet? Wat zijn ervaringen van collega's? Lees verder.
Bestel alle Klimaat Specials en ontvang € 72,- korting!

De Toolkit Klimaatcommunicatie, Energiecommunicatie en Energiebesparing samen van € 297,- voor slechts € 225,- Bovendien ontvangt u de Verjaardagskalender Energiebesparing en het Energie Kwartetspel er gratis bij! Bestel hier.Oktober, de Maand van de Energiebesparing

Energiebespaartip van de week
Energie besparen is eigenlijk heel makkelijk, als u weet waar u op moet letten. Energie besparen wie wil dat niet? De kosten voor energie lopen steeds verder op. Besparen is de oplossing. Met de wekelijkse energietips kunt u uw energieverbruik al snel verminderen en dat levert direct geld op. Bovendien levert energiebesparing directe winst op voor het klimaat. De CO2-uitstoot vermindert aanzienlijk. Lees verder.

Fonds 0,7 procent

Het Akkoord van Schokland

0,7% is twee en een halve dag per jaar. 0,7% is een creatief idee tijdens de ochtenddouche. 0,7% is zo'n klein stukje van een pizza dat je het nauwelijks kunt afsnijden, maar al die stukjes samen kunnen geweldig helpen. Stichting Milieunet gaat voor die 0,7% inzet van tijd, geld en talent om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van armoede in grote delen van de wereld. Lees verder. Het Akkoord van Schokland is een initiatief van Project 2015, één van de tien nationale projecten uit het coalitieakkoord van de Nederlandse regering. Doel is de opgelopen achterstanden bij het behalen van de Millennium Ontwikkelingsdoelen te verkleinen. Maar de overheid kan het niet alleen. Stichting Milieunet ziet het als haar taak om zelf een actieve rol te vervullen door de aandacht te vestigen op de Milleniumdoelstellingen. Lees verder.
Disclaimer
© 2006 Stichting Milieunet