Stichting Milieunet is een non-profit organisatie gericht op bewustwording en gedragsverandering door communicatie over afval, energie, duurzaamheid, natuur, milieu, klimaat, mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en personeels(arbo)zorg.
Wij werken voor overheden, bedrijven, organisaties en leveren kant-en-klare producten aan particulieren.
 


De deelnemers aan de Energy Trophy 2007-2008 zijn bekend ! 06-09-2007

De Energy Trophy is een Europese competitie voor energiebesparing in kantoorgebouwen door gedragsveranderingen. De deelnemende bedrijven en organisaties zijn inmideels bekend. Van september 2007 tot 29 augustus 2008 gaan de Gemeente Amsterdam-Stadsdeel Oud-Zuid, Gemeente Maastricht, HTM personenvervoer N.V., Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V., NS Poort Facilitair bedrijf, Nuon Facilitair Bedrijf, Provincie Drenthe, Provincie Groningen, Rabobank Parkstad Limburg, Vestia en waarschijnlijk de VPRO met in totaal 18 kantoren aan de slag met energiebesparing door gedragsverandering.

De Energy Trophy werd in 2004/2005 voor het eerst gehouden in zes landen met in totaal 38 deelnemende bedrijven en instituten. Gezamenlijk werd door gedragsverandering een effectieve energiebesparing van 7% gerealiseerd. De winnaar kwam zelfs uit op 30% !

De Energy Trophy richt zich op energiebesparing door gedragsveranderingen van alle aanwezigen binnen kantoorgebouwen. Door een campagne, zie Energiecommunicatie, binnen de organisatie te starten wordt de betrokkenheid en motivatie van het personeel bij energiebesparing vergroot en uiteraard met een grotere kans om de competitie te winnen. Deelnemers worden tijdens de competitie ondersteund door de Nederlandse Ecofys Netherlands B.V. Voor meer informatie zie Energy Trophy.

De Energy Trophy wordt georganiseerd door een consortium van 19 private en publieke organisaties, die zich onder andere actief bezig houden met verbetering van milieu resultaten in 18 landen binnen Europa. De onafhankelijke internationale jury is samengesteld uit experts op academisch en overheidsgebied. De Energy Trophy wordt ondersteund door de Europese Commissie met behulp van het "Intelligent Energy Europe Programme". De tweede ronde van de Europese Energy Trophy competitie wordt op Europees niveau gecoördineerd door het Duitse bedrijf B.&S.U. Tijdens het prijzengala in Brussel worden de winnaars onderscheiden. Er zijn prijzen te winnen voor de beste kantoorcampagne om medewerkers te motiveren, voor het hoogste percentage energiebesparing per land en voor het hoogste percentage in Europa.

De mogelijkheden om dagelijks energie te besparen in kantoren zonder (veel) geld uit te geven, zijn groot en resulteren in elk geval in een bewuste werknemer die zelf bijdraagt aan een duurzame samenleving. De onderneming krijgt een beter inzicht in zijn energieconsumptie en zijn CO2 emissie en heeft zijn energierekening aanzienlijk verlaagd. Meedoen levert dus alleen maar winnaars op.
Disclaimer
© 2006 Stichting Milieunet