Anders Bekeken

Heel Bijzonder, Heel Gewoon, Gewoon Een Prachtig Mens…… Corrie Hooijdonk is Overleden

Geschreven op 4-4-2011 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Iets anders Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Corrie Hoojdonk 1

Heel bijzonder, heel gewoon, gewoon een prachtig mens……………………….

Cornelia Maria Hooijdonk, 4 maart 1923 

Na een snel afnemende gezondheid is mijn fantastische moeder op 88 jarige leeftijd rustig in haar slaap overleden op 1 april 2011. Het was mooi, het is goed zo.

Verdrietig, maar met mooie herinneringen, neem ik afscheid van Corrie, mijn dierbare moeder.

 Ik zal je missen mam.

Bedankt voor alles wat je voor mij, mijn broers, familie en vrienden hebt gedaan.

Erik van Erne

edi-swerfrustVeel dankbaarheid, respect en waardering gaat uit naar alle medewerkers en verplegend personeel van Zorgcentrum Swerf-Rust in Middelburg, waar mama geheel volgens haar wens haar laatste levensjaren en levensfase heeft mogen doorbrengen.

Zij werd omringd met alle zorg en tederheid. Een speciaal woord van dank gaat uit naar Monique Geertse en dr. Karin Prins die mama in die laatste zware weken hebben bijgestaan, omringd met liefde en met zorg.

Het zo aangenaam mogelijk maken voor haar. Dat hebben jullie gedaan. Jullie waren geweldig. Super bedankt, mede namens mijn moeder, die zo vaak haar dankbaarheid over de goede zorgen aan mij heeft geuit.

Oudegracht UtrechtGeboren op 4 maart 1923 in Velsen bij IJmuiden, haar jeugd doorbrengend in haar geliefde Zeeland. Walcheren doorkruisend op haar fiets. Dat deed ze maar al te graag. Vlissingen was het helemaal en Middelburg was de grote stad, waar ze als jonge dame graag naar toe ging.

Na de Tweede Wereldoorlog verhuisd naar een prachtig pand aan de Oudegracht, inwonend bij de familie van haar man, die daar woonde. De plek ook waar ikzelf werd geboren, helemaal op de bovenste verdieping in de woonkamer.

De plek in Utrecht waar ze helemaal verliefd op was, haar geliefde huis waar ze tot haar 84ste zelfstandig heeft gewoond. Met zoveel plezier. Alles deed ze op haar fiets. Overal ging ze tot haar 84ste naar toe op die fiets. Het was haar lust en haar leven, haar huis en haar stad.

Iedereen kende haar op de Oudegracht en omgeving. Die mevrouw met het witte hondje, waar ze stapelgek op was. Haar Buddy, die overal mee naar toe ging, mee in de bus, mee met de trein op familie- of vriendenbezoek. Haar maatje waar ze vele keren per dag mee ging wandelen in het door haar zo geliefde park langs de Catharijne singel. Weer of geen weer.

Praatje makend met iedereen die ze tegenkwam. Altijd vriendelijk en goedlachs. Mensen steun geven, helpen, dat deed ze graag. Voor bekenden en minder bekenden. Dat maakte haar weinig uit. Vol liefde sprak ze met iedereen en altijd had ze een goed woord, altijd vond ze de liefdevolle weg.

De plek met heel veel mooie dagen. De Oudegracht en omgeving, de markt in Utrecht en de binnenstad van Utrecht waren het decor voor heel veel gelukkige dagen Ook al was er tegenslag. Corrie zag altijd de zonnige kant, altijd kijkend naar de mooie kant van dingen.

Oh Happy Day behoorde tot haar favoriete muziek. Net zoals alle nummers bij dit artikel, die mijn moeder zelf koos ter begeleiding van haar crematie.

Adios Pampa Mia

Adiós Pampa mía

Vaarwel, mijn pampa! …
Ik vertrek naar vreemde landen
Vaarwel, wegen die ik heb gereisd,
rivieren, heuvels en ravijnen,
de hut waar ik werd geboren.
Als we elkaar niet meer zien,
mijn geliefde land,
Ik wil dat je weet
Dat met mijn vertrek laat ik mijn leven
Tot ziens!. . . . .

Bij het verlaten van u, mijn pampa
Mijn ogen en mijn ziel gevuld te  krijgen
Met het groen van uw gras
en het trillen van de sterren;
met het zingen van de wind
en het huilen van de gitaren
Dat maakte me soms blij
En de andere keer maakte me aan het huilen.

Tot ziens. . . . . mijn Pampa
Ik vertrek op de weg van de hoop
Vaarwel, vlakten die ik heb gegaloppeerd
paden, heuvels en ravijnen
Plaatsen waar ik heb gedroomd.
Ik zal terugkeren naar uw bodem
als een voorgevoel
Dat mijn ziel ontsnapt
Als een duif, tot aan de hemel.
Tot ziens!
Ik vertrek, mijn pampa! … …
Tot ziens! …

BloemenBloemen als afscheid, lieve mama. Bloemen waar je zo gek op was. Altijd waren er bloemen in huis. Vers van de bloemenmarkt op de Oudegracht, waar je elke zaterdag naar toe ging.

Of van de speciale bloemenmarkt op het Janskerkhof. Het maakte niet uit, als er maar bloemen waren. Ik kon je geen groter plezier doen dan bloemen mee te nemen. In soorten en maten.

Wat was je blij als ik de hele kamer vol bloemen zette. Enorme bossen bloemen kocht ik voor je bij de kwekers, waar ik vaak kwam. Speciaal voor jou.

De laatste bloemenpracht die ik je geef, zul je niet meer zien. Speciaal voor jou.

Op jouw tocht naar een hoger niveau zul je omringd zijn door bloemen en de door jou zelf uitgekozen muziek. Speciaal voor jou.

Lieve Corrie, lieve mama, rust zacht, Erik

27 Reacties

 1. Erik van Erne zegt:

  4 april 2011 om 17:13 | Permalink

  Utrecht view: een mooie blik op de geliefde omgeving van het huis van mijn moeder aan de Oudegracht. De omgeving waar ze wandelde en fietste.

  Start op de Catharijnesingel, linksaf door de Lange Smeestraat over de brug met het huis van mijn moeder rechts op de hoek van de Korte Smeestraat en Oudegracht.

  Linksaf naar de Oudegracht, rechtsaf naar de Haverstraat, rechtsaf naar de Lange Nieuwstraat en nogmaals rechtsaf door de Vrouwjuttenstraat, linksaf terug naar de Oudegracht, linksaf over de brug en weer linksaf terug naar de Oudegracht (aan de rechterkant de Twijnstraat waar mijn moeder haar hele leven in Utrecht boodschappen deed).

  Na de knip in het filmpje, linksaf richting Domplein, rechtsaf door de Domstraat naar de Nieuwe Gracht, linksaf bij de Zuilenstraat, over de brug weer linksaf naar de Nieuwe Gracht, rechtsaf door de Herenstraat richting Lepelenburg. Linksaf over “De Bult” weer linksaf naar de Kromme Nieuwe Gracht. Aan het eind weer linksaf naar de Nieuwe Gracht.

  Nieuwegracht, langs de Herenbrug via Maliesingel, Wittevrouwensingel, Neude, Janskerkhof naar de Domtoren.

 2. Erik van Erne zegt:

  4 april 2011 om 17:55 | Permalink

  Twee liedjes waar mijn moeder heel veel plezier bij had. Dan zong en danste ze als nooit te voren. Zoveel vreugde.

  Kleine Jodeljongen by Manke Nelis

  Een reisje langs de Rijn by Willy & Willeke Alberti herinnerde haar aan één van die spaarzame vakanties op latere leeftijd. Een fantastische belevenis waar ze altijd met plezier aan terugdacht. Het potje bier was toch meer een glaasje wijn op dat mooie reisje langs de Rijn.

 3. Paul Burger zegt:

  4 april 2011 om 19:23 | Permalink

  Beste Erik,

  Gecondoleerd met het overlijden van je moeder. Ik begrijp dat ze tijdens haar slaap niet meer wakker is geworden. Zo is mijn moeder ook heen gegaan en is volgens mij de mooiste manier van overlijden die je iemand kan toewensen.
  Je vertelde me laatst hoe het met je moeder ging. Misschien is het wel beter zo.

  Ik wens je heel veel sterkte toe met het verwerken van het gemis!

  Met vriendelijke groet,

  Paul Burger

  Ideële Verzekeringen

 4. Trieneke Vos zegt:

  4 april 2011 om 22:08 | Permalink

  Beste Erik,

  Hoe zwaar moet het voor je zijn om je lieve, fantastische moeder te moeten missen. Haar overlijden kwam niet plotseling, maar als het moment daar is, is de werkelijkheid opeens anders. Ik condoleer je van harte met haar heengaan en ik ben blij voor je, dat je alles voor haar hebt kunnen doen wat haar wens was. Ze moet heel gelukkig zijn geweest met de zoon die jij voor haar was. Wellicht heeft ze daarom zo’n hoge leeftijd mogen bereiken. Wees ervan overtuigd, dat jij haar leven hebt verrijkt in veel opzichten. Sterkte toegewenst en ontvang een hartelijke groet van Trieneke

 5. Albert zegt:

  4 april 2011 om 22:26 | Permalink

  Beste Erik,
  Heel veel sterkte met het verlies van je moeder.

  Sterker dan de dood is de herinnering….en die blijft.

  Met oprecht medeleven,
  Albert

 6. Anissa zegt:

  4 april 2011 om 22:40 | Permalink

  Lieve Erik,

  Ik hoorde dat je moeder overleden is.

  We begrijpen dat dit een schokkende gebeurtenis voor je is.

  Het zal een gemis voor je zijn om je lieve moeder niet meer bij je te hebben,

  en ook het gemis zal niet makkelijk te dragen zijn.

  Met oprechte deelname, wens ik jou heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

  Met vriendelijke groeten

  Anissa en Faries

 7. Kees Holleman zegt:

  5 april 2011 om 03:01 | Permalink

  Hi Erik

  Gecondoleerd met het overlijden van je moeder. Je had me al verteld dat het niet zo goed ging met haar maar het komt toch altijd weer onverwacht . Veel sterkte

  Groet

  Kees

 8. Piet Meeuwis zegt:

  5 april 2011 om 08:41 | Permalink

  Hoi Erik,

  Gecondoleerd met het verlies van je moeder. En de prachtige herinneringen heb je heel mooi omschreven. Neem je tijd om dit te verwerken, we houden contact.

  met vriendelijke groet,

  Piet Meeuwis

 9. Dennis Valent zegt:

  5 april 2011 om 09:59 | Permalink

  Hi Erik,

  Gecondoleerd met het verlies van je moeder.

  We spraken elkaar vorige week nog over je moeder. Dat het zo snel zou gaan had jij volgens mij ook weer niet verwacht. Ze heeft een prachtige leeftijd bereikt en ze was zo jou verhaal beluisterend klaar met het leven. Dan is het einde op haar manier wel fijn geweest. Desalnietemin is het verlies voor jou en ongetwijfeld ook je broers en andere familieleden zeer groot. Volgens mij maakt de leeftijd niet uit, het gevoel van een ouder verliezen is enorm, zo weet ik helaas uit recente ervaring. Ik wens je ontzettend veel sterkte en hoop dat je de komende dagen, weken en maanden dit verlies een mooi plekje kunt geven.

  We spreken elkaar vast snel.

  Met vriendelijke groet,
  Dennis Valent

 10. Paul zegt:

  5 april 2011 om 10:59 | Permalink

  Hallo Erik,

  Gecondoleerd met het verlies van je moeder.

  Wij wensen je veel sterkte met het verwerken en hopen dat je het een plaatsje kan geven.
  Ook al is het een mooie leeftijd en is het beter voor haar, het is toch je moedertje!

  Wij denken aan je,
  Corry, Paul, Robin & Liam.
  Wendy & Claus

 11. Jolanda zegt:

  5 april 2011 om 23:24 | Permalink

  Erik,

  Gecondoleerd met het verlies van je moeder. De herinneringen aan haar staan prachtig beschreven.

  Het was een fantastische lieve vrouw.

  Liefs,

  Jolanda

 12. Alex van Ruyven zegt:

  6 april 2011 om 09:06 | Permalink

  Erik,

  Gecondoleerd!

  Met vr gr
  Alex van Ruyven

 13. Roel zegt:

  6 april 2011 om 16:03 | Permalink

  Hallo Erik,
  Ook namens Marion gecondoleerd met jou moeder.
  Kan me ook nog de steile trap herinneren van de oude gracht met het torenkamertje.
  Veel sterkte de komende tijd
  Roel

 14. Theo zegt:

  7 april 2011 om 02:04 | Permalink

  Hallo Erik,

  Gecondoleerd met het overlijden van je moeder,
  maar goed om te horen dat je zelf ook vindt dat “goed is zo…”.
  Een hele leeftijd, 88 jaar…
  Lang heb je van haar kunnen genieten…. daardoor zul je haar ook missen.

  Heel veel sterkte,

  Groet
  Theo

 15. Erik van Erne zegt:

  24 oktober 2015 om 13:22 | Permalink

  Utrecht De Stad

 16. Erik van Erne zegt:

  24 oktober 2015 om 13:23 | Permalink

  Boat trip through old Utrecht

 17. Erik van Erne zegt:

  24 oktober 2015 om 13:25 | Permalink

  The Tower of the St. Martin’s Cathedral (Domtoren) in Utrecht, The Netherlands

  he Tower of the St. Martin’s Cathedral (Domtoren) in Utrecht is – with its height of 112,32 meter – the highest church tower in the Netherlands and the tallest building in Utrecht.

  Climbing the Dom tower provides an opportunity, to see the city of Utrecht in a different way. 465 steps are leading to the top of the tower. While climbing towards the top there is the Tower Museum, with the history of the Tower and the St.Martins Cathedral. In the bells attic are the bells with a total weight of 32,000 kg. From the tower at a 95 meters height one has a view over the urban structure of the city of Utrecht and over the province of Utrecht.

 18. Erik van Erne zegt:

  24 oktober 2015 om 13:30 | Permalink

  Utrecht Centrum

 19. Erik van Erne zegt:

  21 augustus 2017 om 12:21 | Permalink

  Alles over het Utrechtse water

  Zie ook: Water in de Singel

 20. Erik van Erne zegt:

  21 augustus 2017 om 12:25 | Permalink

  Maarten van Rossem vertelt: Langs de Werven in Utrecht

  De Utrechtse werfkelders zijn uniek: nergens in ons land vindt je zo’n lange, sierlijke rij kelders in een stad. Maarliefst 2 kilometer lang. Vroeger werden de kelders aan de gracht gebruikt door bierbrouwers, wijnhandelaren en zelfs champignonkwekers. Tegenwoordig kan het van alles zijn; van restaurant tot woonhuis.

  Maarten onderzoekt met historicus René de Kam de ontwikkeling van de werfkelders vanaf de middeleeuwen. Een geschiedenis die verbonden is met het uitgraven van de Oudegracht en een slimme handelaar die een tunnel graaft van zijn huis naar de gracht.

  Zie ook: Elektrische Zero Emission Bierboot in de vaart genomen in Utrecht

  Wonen en werken in de werfkelders van Utrecht

 21. Erik van Erne zegt:

  31 augustus 2017 om 11:37 | Permalink

  Utereg Me Stadje by Herman Berkien

 22. Erik van Erne zegt:

  31 augustus 2017 om 11:40 | Permalink

  Als ik boven op de Dom kom by Rijk de Gooijer alias Bartels

 23. Erik van Erne zegt:

  6 december 2017 om 11:55 | Permalink

  Landscapes of Utrecht: Prachtige beelden van natuur in de regio Utrecht by Roald van Stijn

 24. Erik van Erne zegt:

  9 december 2017 om 09:21 | Permalink

  A Day in Utrecht, the Netherlands by Lonely Planet

  As one of the Netherlands’ oldest cities, Utrecht is teeming with historical gems and foodie hot spots. Whether you’d prefer to navigate the city on two wheels, stroll alongside the picturesque canals or enjoy a bird’s eye view from the Domtoren, here’s how our Lonely Planet Pathfinder, Macca Sherifi, spent a day in Utrecht.

 25. Erik van Erne zegt:

  9 december 2017 om 09:25 | Permalink

  Top 10 things to do in Utrecht, the Netherlands

 26. Erik van Erne zegt:

  9 december 2017 om 09:28 | Permalink

  The History of Utrecht, the Netherlands: A walking tour of Utrecht, the Netherlands

  In the heart of the Netherlands sits the very cool city of Utrecht. It’s not very well known, but that’s a recent thing. For more than 1000 years Utrecht was the most well known and prestigious city in the Netherlands and beyond.

  I looked into Utrecht’s history to find out why it is a must see for any visitor to the Netherlands and why in 2012 the Lonely Planet ranked Utrecht in the top 10 of the worlds most unsung places!

 27. Erik van Erne zegt:

  9 december 2017 om 09:32 | Permalink

  Utrecht City Centre

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (592)
 • Agenda (3.038)
 • Barack Obama (116)
 • Biologisch (118)
 • Blog Action Day (59)
 • Bouwen-Klussen (766)
 • Communicatie (373)
 • Cradle to Cradle – Circulair (471)
 • Design (231)
 • Dieren (173)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.213)
 • Educatie (342)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.157)
 • Europa (29)
 • Evenementen (136)
 • Geluid (25)
 • Gezondheid (302)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (23)
 • Greenwashing (114)
 • Hergebruik-Kringloop (309)
 • Iets anders (371)
 • Int. Samenwerking (190)
 • Investeren (133)
 • Kerst (152)
 • Klimaat (1.625)
 • Licht (371)
 • Lucht (32)
 • Mensenrechten (167)
 • Milieu (743)
 • MVO (108)
 • Natuur (706)
 • Nederland (21)
 • Olympische Spelen (67)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (120)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (26)
 • Sport (214)
 • Vakantie (77)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (62)
 • Vervoer en OV (1.166)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (294)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Circulair Inzamelconcept Voor Folie by Renewi, Rodepa Plastics En Sphere
 • The Human Element by James Balog
 • Huis & Energie: De Nationale Consumentenbeurs Voor Duurzame Energie by Good!
 • Subsidie Van 5000 Euro Voor Aanschaf Elektrische Bestelauto Voor Ondernemers In Rotterdam
 • ANWB Elektrisch Rijden Monitor 2018: Interesse Nederlanders In Elektrische Auto Blijft Gelijk
 • Duurzaam Paviljoen Industrieschap Medel Op Bedrijvenpark Medel Geopend
 • Daimler Investeert Miljarden In Elektrische Trucks En Bestelwagens
 • De Elektrische Opel Corsa EV, De Elektrische Opel Mokka X SUV en de Elektrische Opel Vivaro
 • Zes Elektrische Bussen Van Arriva Rondom Leeuwarden
 • Eind 2019 Bestaat Elke Coca-Cola PET-fles Voor 50% Uit Gerecycled PET
 • Nieuwe Circulaire Coalitie Met Vijf Landen
 • Renault Start Autodeelproject Met 200 Elektrische Zoe Deelauto’s In Amsterdam
 • FCEV Vision 2030: Hyundai Zet In Op Waterstof Brandstof Cel Technologie En Auto’s
 • Greenchoice Neemt Minderheidsbelang In Energie Transitie Groep
 • Alle Groene Stroom Van Belgische SeaMade Windparken Op Zee Naar Eneco
 • 181 Elektrische Bussen Voor Quzz In Groningen En Drenthe
 • Geen Elektrische Bussen Voor RET Maar Hybride En Diesel Bussen
 • Zonnepark Andijk Met 44.760 Zonnepanelen by Astronergy/Chint Solar
 • Subsidieregeling Stimulering Bouw En Onderhoud Sportaccommodaties by DUS-I
 • MARK Het Verticale Dorp: Drie Hoge Torens In Leidsche Rijn Centrum In Utrecht by KEES
 • Links

  Milieunet op..