Anders Bekeken

Postcode Loterij Goed Geld Gala 2019: Op 4 Maart Ontvangen De Goede Doelen Hun Bijdrage

Geschreven op 4-2-2010 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Goed Doel Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

15 februari 2019: Droomfondsbijdrage van de Nationale Postcode Loterij van 8,5 miljoen euro voor De Rijke Noordzee.

Tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij op 4 maart wordt het miljoenenbedrag officieel overhandigd.

16 februari 2018: Donderdag 15 februari werd bekend gemaakt dat er dit jaar een record bedrag naar goede doelen gaat die werken aan een betere wereld.

Er gaat dit jaar ruim 357 miljoen euro naar 112 goede doelen.

Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 715 miljoen euro.

Omdat de helft van de opbrengsten direct geschonken wordt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 16 miljoen euro.

De ruim 357 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 112 organisaties.

In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen.

Rutgers ontvangt een donatie van 11,9 miljoen euro uit het Droomfonds van de Postcode Loterij. Rutgers gaat met de schenking veilige abortusmiddelen wereldwijd beschikbaar maken en vrouwen in Ethiopië en Kenia  voorlichten over voorbehoedsmiddelen, en veilige abortus. Jaarlijks ondergaan circa 22 miljoen vrouwen een onveilige abortus, waardoor er per jaar 5 miljoen vrouwen achterblijven met ernstige complicaties zoals onvruchtbaarheid en chronische ontstekingen.

Vele Nederlandse organisaties werden verblijd met extra schenkingen naast hun jaarlijkse vaste bijdrage. Zo krijgt de Waddenvereniging ruim 5 miljoen euro extra voor de definitieve aanleg van de vismigratierivier bij de Afsluitdijk, ontvangt IVN 1,8 miljoen euro extra voor de aanleg van 100 minibossen in Nederland en kan Fossielvrij NL 1 miljoen euro tegemoet zien voor haar inzet voor de transitie naar duurzame energie. Zie ook: Fossielvrij Onderwijs Zie ook: Tiny Forest: Eerste Twaalf Gemeenten Geselecteerd Om Een Minibos Aan Te Leggen by IVN

Dankzij een bijdrage van 1 miljoen euro kan het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel een tweede locatie openen in Rotterdam, waar vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van verwaarlozing, geweld, misbruik en uitbuiting worden geholpen.

Wereldwijd blijft het aantal humanitaire crises toenemen. Door conflicten zijn meer mensen dan ooit op de vlucht. Veel van deze mensen worden onder erbarmelijke omstandigheden opgevangen. Naast het conflict in Syrië gaat het bijvoorbeeld om de Rohingya in Myanmar en Bangladesh. Maar ook ontwikkelingen gerelateerd aan klimaatverandering dragen ertoe bij dat mensen afhankelijk worden van noodhulp. Door deze ontwikkelingen ontstaat grote druk op noodhulporganisaties. De Postcode Loterij schenkt daarom Artsen zonder Grenzen, het Nederlandse Rode Kruis en Stichting Vluchteling elk een extra bijdrage van 4,3 miljoen euro, in te zettenwaar de nood het hoogst is.

Tennisser Rafael Nadal was ook aanwezig bij het Goed Geld Gala voor zijn stichting Rafa Nadal Foundation. Hij mocht een cheque ter waarde van 500.000 euro in ontvangst nemen.

Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio sprak namens de door hem in 1998 opgerichte stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) op het Goed Geld Gala. In zijn speech sprak hij zijn zorg uit over de onomkeerbare effecten die hebzucht en onverschilligheid hebben op onze planeet. Dit besef leidde tot de oprichting van zijn foundation, waarmee hij wil werken aan een oplossing om het tij te keren en zoveel mogelijk mensen hiertoe in beweging te krijgen. Na zijn speech werd DiCaprio verrast met een cheque van 900.000 euro voor zijn foundation. Met deze bijdrage kan de LDF wereldwijd werken aan een gezond klimaat, het beschermen van bedreigde diersoorten en het herstellen van ecosystemen.

Zie ook: Leonardo DiCaprio’s (UN Messenger of Peace) Address to the United Nations – Carbon: A Green World Rising Movie Narrated by Leonardo DiCaprio – Green World Rising: A Green World Rising Movie Narrated by Leonardo DiCaprio – The 11th Hour by Leonardo DiCaprio – Before the Flood by Leonardo DiCaprio

3 januari 2018: Leonardo DiCaprio is op het Goed Geld Gala 2018  van de Postcodeloterij op donderdag 15 februari in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam aanwezig. De acteur zet zich met de Leonardo DiCaprio Foundation in voor een beter klimaat en zal hierover spreken op het gala van de Postcodeloterij. Tijdens deze bijeenkomst horen de goede doelen die door de stichting gesteund worden, hoeveel geld zij van de Postcodeloterij krijgen. Leonardo DiCaprio staat erom bekend zich in te zetten voor de aarde. De Oscarwinnaar bracht milieuvervuiling onder de aandacht in zijn populaire documentaire Before the Flood. Hij richtte in 1998 al zijn eigen stichting op, de Leonardo DiCaprio Foundation, om de aarde te beschermen.

8 februari 2017: Maandag 6 februari was het zover: het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij. In Koninklijk Theater Carré kregen 110 goede doelen te horen welk bedrag zij ontvangen dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Zo ontvingen Hivos en Greenpeace samen 14,8 miljoen euro voor hun strijd tegen verregaande ontbossing in het Amazonegebied. De Leprastichting werd verrast met een cheque van 9,3 miljoen euro om de strijd tegen leprabesmetting tegen te gaan.

Voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton, tevens internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, was ook aanwezig op het Goed Geld Gala. Hij sprak namens de Clinton Foundation over de concrete stappen die we kunnen nemen in de aanpak van klimaatverandering.

10 februari 2012: De Nationale Postcode Loterij heeft dit jaar een recordbedrag van 284 miljoen euro uitgekeerd uit aan 85 goededoelenorganisaties. Het Droomfonds van ruim 22 miljoen euro gaat dit jaar naar Natuurmonumenten kreeg 15 miljoen euro voor het project De Marker Wadden. Herstel van het Markermeer en Oxfam Novib ontving tijdens het Goed Geld Gala 2012 een cheque van ruim 7 miljoen euro voor het project  Internet Now! Betaalbaar internet op zonne-energie voor 100 Oegandese dorpen.

Met de bijdrage van 15 miljoen euro uit het Droomfonds start Natuurmonumenten met het herstel van het Markermeer, een van Europa’s grootste zoetwatermeren. Slib wordt weggehaald en men ontwikkelt een ondiep gebied met eilanden en ‘wetlands’ aan de noordrand van het meer. Zo ontstaat natuurgebied ‘de Marker Wadden’. Natuurmonumenten gaat het slib van het Markermeer gebruiken als bouwsteen voor de aanleg van het natuurgebied, een aanpak die op deze schaal nog niet eerder is toegepast in de wereld. Het project levert, naast een groot natuurgebied en recreatiemogelijkheden, werkgelegenheid en kennis van innovatieve waterbouw op.

Oxfam Novib zet met de bijdrage van ruim 7.047.817 euro uit het Droomfonds een telecombedrijf op in Noord-Oeganda. Dit bedrijf voorziet op een innovatieve en energiezuinige manier honderd dorpen in de meest afgelegen gebieden van betaalbaar internet. De toegang tot het internet biedt kennis en werkgelegenheid. Bovendien heeft dit model de potentie om ook in andere gebieden te worden uitgerold.

Naast de 81 bestaande, meerjarige begunstigden, kunnen vier nieuwe goededoelenorganisaties een meerjarige financiële bijdrage tegemoet zien: CARE Nederland, IKV Pax Christi, Marine Stewardship Council en The Hunger Project. Negen organisaties kunnen rekenen op een eenmalige financiering en negentien bestaande begunstigden ontvangen een extra bijdrage voor een bijzonder project.

Zie ook: Cradle to Cradle Products Innovation Institute Receives $2.6M from the Dutch Postcode Lottery

2 februari 2012: Op donderdag 9 februari 2012 is het weer zover. Dan keert de Postcode Loterij tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala ongetwijfeld een nieuw record geldbedrag uit aan goede doelen. Van ieder lot gaat 50% naar goede doelen op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Tijdens het Goed Geld Gala in het Rijksmuseum in Amsterdam horen de goededoelenorganisaties welk bedrag zij tegemoet kunnen zien. Ook  wordt dan bekend gemaakt welk nieuw, moedig en baanbrekend goededoelenproject een miljoenenbedrag uitgekeerd krijgt uit het Droomfonds.

Voorafgaand aan het Goed Geld Gala 2012 komt De Nachtwacht letterlijk tot leven als 28 BN’ers figureren in een levend schilderij van het wereldberoemde meesterwerk van Rembrandt van Rijn. Onder leiding van topfotografe Patricia Steur herscheppen de 28 ambassadeurs van diverse goede doelen – Richard Krajicek, Irene Moors, Michael Boogerd, Raemon Sluiter, Loes Luca, Christophe Haddad, Joris Lutz, Boris Dittrich, Giovanca Ostiana, Bennie Jolink, Anita Witzier, Jaap Jongbloed, Erica Terpstra, Edwin van der Sar, Lucille Werner, Nance Coolen, Peter Faber, Nikkie Plessen, Sipke Jan Bousema, Daniël Boissevain, Ruth Jacott, Jan Douwe Kroeske, Quinty Trustfull, Gaston Starreveld, Caroline Tensen, Harmen Siezen, Lauren Verster en Albert Verlinde – dit meesterwerk van onschatbare waarde. Een bijzonder gebaar dat de grote betekenis symboliseert die de Goede Doelen Loterijen (Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) hebben voor organisaties op het gebied van mens en natuur, gezondheid, welzijn en cultureel erfgoed.

Tijdens het Goed Geld Gala zijn er twee bijzondere gastsprekers. Laurentien van Oranje houdt als Fellow bij de European Climate Foundation een toespraak over de kracht van het anders denken. De andere spreker is Stephen Lewis. Hij is nauw betrokken bij het Postcode Loterij Droomfonds dat STOP AIDS NOW! vorig jaar kreeg om op grote schaal de bevolking van Swaziland op hiv te testen en om aidsremmers in te zetten als preventiemiddel tegen verspreiding van de ziekte. Stephen Lewis is medeoprichter en mededirecteur van AIDS-Free World en was ruim twintig jaar werkzaam voor de Verenigde Naties. Het Goed Geld Gala kan van 16.00-18.00 uur live worden gevolgd via een video streaming.

This silent video message ran hourly in New York’s Times Square throughout November 2011.

10 februari 2011: De Nationale Postcode Loterij heeft een recordbedrag van 270 miljoen euro uitgekeerd aan 83 goededoelenorganisaties. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden was als speciale gast aanwezig op het Goed Geld Gala en sprak de aanwezige goede doelen toe over het belang van hun werk.

Een grote verrassing op het Goed Geld Gala was er voor twee organisaties die een forse bijdrage ontvingen uit het Droomfonds. STOP AIDS NOW! kreeg 8,8 miljoen euro uit het Droomfonds en de combinatie stichting DOEN & De Natuur- en Milieufederaties ontving maar liefst 13,5 miljoen euro.

Stop Aids NowDe droom van STOP AIDS NOW! is om aids volledig uit te roeien. Vooraanstaande wetenschappers stellen dat “als bijna alle mensen op hiv gescreend en behandeld worden, na vijf jaar de overdracht van het virus bijna is gestopt en de epidemie binnen veertig jaar uitgeroeid is.” In Swaziland gaat STOP AIDS NOW! deze theorie in de praktijk brengen. STOP AIDS NOW! gaat op grote schaal de bevolking van Swaziland op hiv testen en aidsremmers inzetten als preventiemiddel tegen verspreiding van de ziekte. Als dit project slaagt, betekent dit een doorbraak in de bestrijding van aids.

Stichting DOEN & De Natuur- en Milieufederaties richten met de steun van 13,5 miljoen euro uit het Droomfonds het energiebedrijf van de toekomst op: ‘We Generate’ wordt het eerste energiebedrijf dat het voor de klant mogelijk maakt zelf groene energie op te wekken en energie te besparen. Zie: We Generate: Het Energiebedrijf van de Toekomst by DOEN

Ieder jaar worden er ook wat nieuwe goede doelen toegevoegd aan de lijst met organisaties die geld ontvangen van de Postcode Loterij. Dit jaar was er goed nieuws voor: Right To Play Nederland, Wilde Ganzen, The Elders, Aflatoun, UTZ CERTIFIED, African Parks Network, European Climate Foundation die een jaarlijkse bijdrage van 500.000 euro ontvangen.  De Johan Cruyff Foundation kan voortaan rekenen op een jaarlijkse bijdrage van 1,5 miljoen euro.

Voor enkele organisaties was er goed nieuws omdat de jaarlijkse bijdrage werd verhoogd met 500.000 euro. Sea Shepherd naar € 1.000.000, War Child naar € 1.400.000, World Food Programme  naar € 1.400.000, Peace Parks naar € 1.400.000, Liliane Fonds naar € 1.400.000 en SOS Kinderdorpen naar € 1.400.000. Zie ook het volledige overzicht van alle Toewijzingen Nationale Postcode Loterij 2011 (Word)

Naast de organisaties die een jaarlijkse bijdrage ontvangen, zijn er ook altijd wat organisaties die een éénmalige bijdrage krijgen. Dit jaar zijn dat: Nationaal Park de Hoge Veluwe  € 1.500.000, Vereniging Kust & Zee: Gezonde Zee € 1.250.000, Rafa Nadal Foundation € 1.000.0000, Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland € 950.000, Club de Madrid € 500.000 en CoMensha € 500.000

Tenslotte waren er nog wat extra projecten die een mooie bijdrage ontvingen om hun doel te realiseren: Plan Nederland – Het missing child alert 4.588.750, ARK en Wereld Natuur Fonds – De groene schatkamers van Europa  3.096.263, Vogelbescherming Nederland – Living on the edge 2.943.240, Stichting Vluchteling en Cordaid Mensen in Nood – Recht voor slachtoffers van seksueel geweld in Oost-Congo  2.345.000 BiD Network – 10x 2.145.000, Natuurmonumenten – De Velperwaarden 2.135.000, SOS Kinderdorpen – Red mijn moeder 1.643.600, Simavi – PeePoo 1.621.300, Oxfam Novib – Bomen keren het tij  1.584.932, Het Nederlandse Rode Kruis – Nieuwe bronnen, nieuwe kansen 1.306.895, Dance4Life en RutgersWPF – Schoolprojecten in Azië 1.280.750 en Fairfood International – The land of promise 1.097.576

3 februari 2011: Zo, het Goed Geld Gala 2011 staat weer op de angenda en het zal ongetwijfeld een groot feest worden. De Postcode Loterij gaat dit jaar opnieuw een recordbedrag verdelen onder de vele goede doelen in ons land. Hoeveel het exact wordt blijft nog even geheim, maar het wordt in elk geval meer dan de ruim 256 miljoen die in 2010 werd verdeeld.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is op 9 februari 2011 te gast in Singer Laren bij het Goed Geld Gala 2011 en zal het woord richten tot de aanwezigen. Dit zijn de directeuren en voorzitters van de 75 goede doelenorganisaties die structureel steun ontvangen van de loterij. Welk geldbedrag ontvangen de 75 meerjarige beneficiënten? En welke goededoelenorganisaties verwelkomt de Postcode Loterij als nieuwe, meerjarige begunstigde? Welke organisaties ontvangen een bijdrage voor een extra project of een eenmalige financiering? En dan is er ook nog het Droomfonds: voor een innovatief, baanbrekend goededoeleninitiatief dat echt het verschil kan maken, is een bedrag van circa 20 miljoen euro beschikbaar. Welk project krijgt deze grote bijdrage uit het Droomfonds? Al deze vragen worden tijdens het Goed Geld Gala 2011 beantwoord.

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala op woensdag 9 februari 2011 maakt de Nationale Postcode Loterij bekend welk bedrag dit jaar in totaal beschikbaar is voor goededoelenorganisaties. Jaarlijks gaat 50% van de loterijopbrengsten naar goede doelen op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Het bedrag dat in 2011 beschikbaar is, bedraagt in elk geval meer dan de 256 miljoen euro die vorig jaar werd verdeeld. Dankzij het bedrag dat vanuit de omzet van 2010 beschikbaar is, doorbreekt de Postcode Loterij de magische grens van 3 miljard euro die in totaal in het 21-jarig bestaan is uitgekeerd aan goede doelen.

4 februari 2010: Mooi werk van de Postcode Loterij. De Gouden Enveloppen vlogen door de zaal en de verrassingen waren niet van de lucht tijdens het Goed Geld Gala vandaag in Utrecht. Er was veel goed nieuws want de inleg in 2009 groeide fors, dus er waren ook extra miljoenen te verdelen onder de talloze Goede Doelen die aanwezig waren. Om precies te zijn 256.621.614 euro.

Een groot aantal Goede Doelen kreeg de jaarlijkse toekenning te horen. Daarnaast waren er extra uitkeringen aan een aantal organisaties en zeven organisaties ontvingen een éénmalige bijdrage. Project de Oceanen kreeg 7 miljoen, The Borneo Initiative 2,3 miljoen, Qurrent kreeg via st Doen 1 miljoen, evenals De Zeehondencrèche in Pieterburen, DARA ontving een cheque van 750.000 euro en Fier Fryslân kreeg een half miljoen voor de Veilige Veste.

Nieuw dit jaar was het Droomfonds en de megacheque van 6.250.000 euro ging naar een aantal organisaties die samen werken aan het Zeeuws Landschap en met name duurzaam kustbeheer.

Opvallend was de enorme steun die de Clinton Foundation kreeg. Enerzijds werd de jaarlijkse bijdrage verhoogd naar 1.650.000 euro en daarnaast kreeg de Clinton Foundation 2.000.000 euro tbv HIV/Aids-behandeling voor kinderen in de Niger Delta.

Elf natuurorganisaties krijgen een bijdrage van ruim 2,7 miljoen voor het project Nederlandse Natuurbeelden. Redacteuren, onderzoekers, scholen en omroepen krijgen nu via het Instituut Beeld en Geluid digitaal toegang tot vele honderden uren unieke Nederlandse natuurbeelden. Daarmee ontstaat de mogelijkheid om kennis te maken met natuur, dier en landschappen.

Ook zorgt dit project ervoor dat kostbaar beeldmateriaal voor altijd bewaard en beschikbaar blijft. Bovendien is ook geld beschikbaar gesteld om de hedendaagse  Nederlandse natuur vast te leggen op High definition video. Zo kan er jaarlijks vijftig uur uniek beeld aan het Natuurarchief worden toegevoegd.

De organisaties die aan het project, dat minimaal zeven jaar duurt, gaan meedoen zijn: De 12 provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Vogelbescherming, ARK, Waddenvereniging, Dierenbescherming, Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, Goois Natuurreservaat, IUCN Nederland, DCNA en IVN.

Zie ook: De Postcode Green Challenge 2009: RidgeBlade Windturbine wint 500.000 euro – Gratis energiezuinige LED-lampen voor deelnemers Postcodeloterij – Igor Kluim wint Green Challenge en 500.000 euro – VriendenLoterij Goed Geld Gala 2018: Welke Goede Doelen Ontvangen Dit Jaar Een Donatie? – BankGiro Loterij Goed Geld Gala 2018: Miljoenen Voor Cultuur en Cultureel Erfgoed in Nederland

5 Reacties

 1. Henk zegt:

  5 februari 2010 om 06:19 | Permalink

  Stichting Het Zeeuwse Landschap kan in Zeeland een duurzame kustzone realiseren die de nieuwste inzichten op het gebied van kustveiligheid combineert met duurzame aquacultuur in een fraai, natuurlijk landschap. Tijdens het Goed Geld Gala, op 4 februari, maakte de Nationale Postcode Loterij bekend het project Kustlaboratorium te honoreren met 6.25 miljoen Euro uit het Droomfonds. Kustlaboratorium laat zien dat het mogelijk is dat maatschappelijke sectoren die nu regelmatig met elkaar botsen (visserij- en landbouwsector en natuurbescherming), elkaar in toekomstbestendige oplossingen kunnen vinden.

  Kustlaboratorium is een nieuw concept voor een evenwichtige en duurzame invulling van de kustzone, waar we nationaal en internationaal mee aan de gang kunnen. Een kustzone die klaar is voor de toekomst; waarin economie en ecologie de ruimte krijgen en die een waardevol landschap levert voor mens en natuur.

  Kort samengevat stelt Het Zeeuwse Landschap voor een moderne inlaag te maken, waarin ingegraven aquacultuur bassins als lagunes uitgespaard zijn in een ruime, ecologisch waardevolle randzone. Zo ontstaat een multifunctionele, verbrede kustzone; een buffer tussen zee en land en volgens vele experts de beste manier om de kustveiligheid te versterken. De lange ervaring met het natuurbeheer van kustzones in Zeeland geeft goede perspectieven voor het creëren van een ecologisch hoogst waardevol gebied, dat ook nog eens recreatief bijzonder interessant is.

  Het idee voor het Kustlaboratorium is voortgekomen uit het feit dat we mondiaal, en zeker in Nederland, voor een aantal grote uitdagingen staan. De eerste is het opvangen (en zoveel mogelijk voorkomen) van klimaatsveranderingen. Dit is ongetwijfeld één van de grootste opgaven van deze tijd.

  Een tweede grote opgave waar wij mondiaal voor staan, is het duurzaam benutten van wat de natuur de mensheid aan waardevolle producten biedt. Door overbevissing staan wereldwijd de natuurlijke bestanden van vis en andere oogstbare mariene organismen onder grote druk. Om die reden zal, nog meer dan nu al het geval is, aquacultuur van grote betekenis worden voor het duurzaam produceren van economisch waardevolle mariene soorten.

  Het derde punt, dat wellicht in het dichtbevolkte Nederland sterker speelt dan in andere landen, is de maatschappelijk breed gedragen, toenemende zorg over de kwaliteit van het landschap. Het landschap verrommelt, versnippert en versteent steeds verder. Hoe kunnen wij in een moderne, zich economisch verder ontwikkelende samenleving, het landschap, onze leefomgeving, aantrekkelijk houden? Dat is een zaak die voor het welzijn van de Nederlander betekenisvol is, maar die ook een zorg is voor de recreatiesector, m.n. die in provincies zoals Zeeland waar het toerisme een pijler is onder de economie.

 2. Gerdien zegt:

  5 februari 2010 om 06:24 | Permalink

  De 12 provinciale Landschappen zijn enorm verheugd met de 11.250.000 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Dit bedrag werd bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala op 4 februari, de jaarlijkse bijeenkomst met alle goede doelen van de Loterij.

  In totaal verdeelde de Postcode Loterij 256 miljoen euro onder haar goede doelen – een groei van 5% ten opzichte van 2008. Naast het Droomproject geeft de loterij structureel steun aan tien nieuwe maatschappelijke organisaties , waarmee het totaal van vaste begunstigden op 75 komt. Verder ontvangen zes initiatieven een eenmalige financiering, krijgen twaalf extra projecten van bestaande begunstigden een bijdrage en wordt de steun aan acht al aangesloten organisaties verhoogd.

  De 12 provinciale Landschappen zijn met de bijdrage weer in staat vele projecten uit te voeren en nog meer natuur veilig te stellen.

 3. Herma zegt:

  16 februari 2018 om 18:58 | Permalink

  Prachtige Bijdrage Voor Natuur en Landschap LandschappenNL Tijdens Postcodeloterij Goed Geld Gala 2018

  Tijdens het jaarlijks Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij heeft LandschappenNL 13,5 miljoen euro ontvangen voor natuur en landschap in Nederland. De provinciale Landschappen en provinciale organisaties Landschapsbeheer zetten dit geld in om natuur en landschap voor nu en de toekomst te behouden en beleefbaar te maken.

  De provinciale Landschappen en stichtingen Landschapsbeheer zijn de Postcode Loterij en haar deelnemers zeer dankbaar voor deze bijdrage. Het stelt hen in staat natuur aan te kopen, in te richten en te beheren. De Landschapsbeheerorganisaties kunnen met deze bijdrage het Nederlandse landschap behouden door onder meer ruim 75.000 groene vrijwilligers professioneel te ondersteunen met kennis, kunde en materieel.

  Een extra bijdrage van ruim 5 miljoen euro gaat dit jaar naar De Waddenvereniging voor het laatste stuk van de vismigratierivier. Hiermee kan deze wereldwijd unieke migratievoorziening voor trekvissen door de Afsluitdijk in de meest optimale vorm worden aangelegd.

  Een bescheiden deel van de bijdrage is bestemd voor de ontvangst en voorlichting van bezoekers. Hiermee wordt de Afsluitdijk met de Vismigratierivier zowel een ecologische als toeristische trekpleister. In de uitvoering werkt de Waddenvereniging nauw samen met de toekomstige beheerder van de Vismigratierivier, It Fryske Gea (één van de 12 provinciale Landschappen) en het Afsluitdijk Wadden Center dat eind maart zijn deuren opent.

 4. Erik van Erne zegt:

  19 februari 2018 om 14:28 | Permalink

  Nationale Postcode Loterij Goed Geld Gala 2018: Integrale Uitzending

 5. Erik van Erne zegt:

  28 juli 2018 om 17:22 | Permalink

  Deelnemers Postcodeloterij Bedankt: Doorbraak in Aidsbestrijding by Bill Clinton

  De droom van Aidsfonds is om aids voorgoed de wereld uit te bannen. Met dit Droomfondsproject in Swaziland wilde Aidsfonds een doorbraak realiseren in het voorkomen van hiv-infecties. Voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton, tevens internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, bedankt de deelnemers van de Postcode Loterij voor hun steun.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (606)
 • Agenda (3.071)
 • Barack Obama (116)
 • Biologisch (118)
 • Blog Action Day (58)
 • Bouwen-Klussen (773)
 • Communicatie (373)
 • Cradle to Cradle – Circulair (481)
 • Design (231)
 • Dieren (174)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.241)
 • Educatie (343)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.224)
 • Europa (29)
 • Evenementen (140)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (302)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (26)
 • Greenwashing (114)
 • Hergebruik-Kringloop (317)
 • Iets anders (373)
 • Int. Samenwerking (191)
 • Investeren (134)
 • Kerst (152)
 • Klimaat (1.634)
 • Licht (373)
 • Lucht (32)
 • Mensenrechten (168)
 • Milieu (742)
 • MVO (108)
 • Natuur (721)
 • Nederland (21)
 • Olympische Spelen (67)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (125)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (26)
 • Sport (215)
 • Vakantie (77)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (62)
 • Vervoer en OV (1.225)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (297)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Prutsenderwijs Duurzaam Presteren: Over Het Wat, Waarom & Hoe by Egbert Dommerholt
 • Vanaf Eind 2020 55 Extra Elektrische Bussen Voor Qbuzz (U-OV) In Utrecht
 • The Electric MOIA In Hamburg: The Mobility Service Provider Of The Volkswagen Group
 • Fosfaatproductie In Dierlijke Mest Opnieuw Lager: Onder Het Fosfaatplafond – Onder EU-Norm
 • Minder En Duurzamer Verpakkingsmateriaal In Supermarkten: 20% Minder In 2025 by CBL
 • Zonnepark Vopak Met 320.000 Zonnepanelen Langs De A7 Bij Kolham In Midden-Groningen
 • HEMA Stopt Verkoop Plastic Rietjes, Plastic Wattenstaafjes, Plastic Roerstaafjes En Confetti
 • Waterschap Vechtstromen Wil Zonnepanelen Op Tien Rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI’s)
 • Hogere CO2-Uitstoot In Nederland In Vierde Kwartaal 2018: Plus 0,5 Procent by CBS
 • Zonnepanelen Dak Remeha Apeldoorn Met 1.750 Zonnepanelen by BonGo Solar
 • Nederland Scoort Bijzonder Slecht In Europa Op Gebruik Duurzame Energie
 • BBC Planet Trailer by BBC Earth
 • Elektrische Mercedes MVP-Concept New V-Class: De Familie Bestelbus by Mercedes Benz Vans
 • Park 20|20 In Hooddorp: Cradle to Cradle Kantoorgebouw Share
 • Cleaning Up The World’s Fastest-Growing Trash Problem: E-Waste by WEF
 • World Meteorological Organization (WMO) Confirms Past 4 Years Were Warmest On Record
 • Zonnepark Geefsweer Met 22.000 Zonnepaneln In Gebruik Genomen by SolarFields
 • Waterschap Brabantse Delta Wil 2.500 Zonnepanelen Op Rioolwaterzuivering Nieuwveer In Breda
 • Elektrische DAF CF Electric Truck Voor Tinie Manders Transport in Geldrop By DAF En VDL
 • Nederland Heeft Een Nieuw Eiland Voor Vogels En Vissen In Het Haringvliet: Bliek
 • Links

  Milieunet op..