Anders Bekeken

FIFA World Cup 2010 in South Africa: Nederland-Spanje 0-1 Wereldkampioenschap Voetbal 2010

Geschreven op 10-6-2009 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Oranje, Sport
Pin It

woza.jpgUpdate 13 juli 2010: Wow, had ik niet verwacht nu Nederland geen Wereldkampioen is geworden, maar ook Koningin Beatrix ontvangt Oranje.

Hare Majesteit de Koningin en minister-president Balkenende ontvangen dinsdag 13 juli het Nederlands elftal. Koningin Beatrix ontvangt de voetballers, de trainers en staf op Paleis Noordeinde. De minister-president ontvangt de delegatie op het Catshuis in Den Haag.12 juli 2010: Zo, Eberhard van der Laan heeft als kersverse burgemeester van Amsterdam besloten dat er toch een vaartocht komt. Vreemd en onjuist besluit, lijkt mij. Zo’n vaartocht hoort bij een kampioen en behoort toch iets speciaals te blijven. Een huldiging op het Museumplein is ook mooi en geeft ook uiting aan de waardering voor Oranje.

Op het Catshuis wordt het Nederlandse voetbalteam ontvangen en toegesproken door de minister-president en minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Aansluitend ontvangt Koningin Beatrix het Nederlands elftal op Paleis Noordeinde. Zowel de ontvangst op Paleis Noordeinde als op het Catshuis zijn besloten. Er is geen mogelijkheid voor het publiek om deze vanaf de openbare weg te volgen.

FIFA World Cup Brasil 2014 – FIFA World Cup 2018 – FIFA World Cup 2022

11 juli 23:00 uur: Ongelofelijk slechte beslissingen van het arbitrale trio hebben de finale overschaduwd. Spanje wint via een buitenspel doelpunt met 0-1. Weer niet gelukt, maar een compliment aan dit Oranje is op zijn plaats. Mooi dat ze dinsdag in Amsterdam worden gehuldigd, zonder vaartocht, dat wel.

11 juli 22:45 uur: Eerste kwartier verlenging en nog steeds geen doelpunten. In de tweede 15 minuten speelt Nederland met Elia (voor Kuyt), Van der Vaart (voor de Jong) en Edson Braafheid (voor van Bronckhorst).

11 juli 22:22 uur: De reguliere speeltijd zit erop. Nog steeds 0-0  in een met gele kaarten overladen wedstrijd (6-3).  Wel een goed kans voor Robben en wat kleine kansjes. We gaan er nog even voor zitten. Heb het gevoel dat Oranje net wat fitter oogt en dat biedt perspectief voor de verlenging van 2 x 15 minuten.

11 juli 21:31: Tja, over de eerste helft van de finale tussen Nederland en Spanje is weinig te zeggen. Zenuwachtig voetballende ploegen en veel gele kaarten voor domme acties. Kansjes aan beide kanten en een fantastische redding van Maarten Stekelenburg. Ruststand 0-0.

11 juli 10: 00 uur: Zo, dé dag voor Oranje is aangebroken. Vanavond de finale van het WK Voetbal Nederland-Spanje. Zo’n beetje alles en iedereen heeft een voorspelling gedaan en uitgezonderd Octopus Paul wordt Holland overal getipt als dé winnaar van de FIFA World Cup 2010.

Allemaal onzin natuurlijk want zoals we dat weten in de sport: elke wedstrijd is anders en zeker een WK-finale. Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie op succes. Nederland zal vanavond vol aan de bak moeten.

Spanje en Nederland ontlopen elkaar weinig en het zou mooi zijn als we van een sprankelende finale kunnen gaan genieten met twee teams die willen aanvallen en mooi voetbal spelen. Is Johan Cruijff ook weer blij.

Nederland speelt waarschijnlijk weer in een compleet Oranje tenue. Geweldig stukje Oranje promotie. De finale om de World Cup 2010 wordt gespeeld met een speciale Gouden Bal en begint om half negen in het Soccer City Stadium in Johannesburg.

De opstelling is uiteraard nog niet bekend, maar bondscoach Bert van Marwijk kiest ongetwijfeld weer voor de basis 11 en dat zijn dus: 1. Maarten Stekelenburg, 2. Gregory van der Wiel, 3. John Heitinga, 4. Joris Mathijsen, 5. Giovanni van Bronckhorst, 6. Mark van Bommel, 7. Dirk Kuyt, 8. Nigel de Jong, 9. Robin van Persie, 10. Wesley Sneijder, 11. Arjen Robben

Er zijn geen spelers geschorst vanwege eerdere gele kaarten en alle spelers zijn fit en zonder blessures van de laatste training gekomen. Bondscoach Bert van Marwijk heeft dus alle keus.

Vanaf 18:30 uur kunt u al genieten van de Closing Ceremony. Wordt ongetwijfeld een kleurrijk spektakel met uiteraard een optreden van Shakira en Freshlyground met de nummer1 hit Waka Waka This Time For Africa.

10 juli 2010: Zo, vandaag de zeg maar troostfinale, de wedstrijd om de derde en vierde plaats van het Wereldkampioenschap Voetbal tussen Uruguay en Duitsland. Ruststand 1-1 met een doelpunt van Thomas Müller voor Duitsland, die zijn aantal daarmee op vijf brengt, evenals Wesley Sneijder en David Villa. In de tweede helft scoorde Diego Forlán zijn vijfde treffer. Doelpunten van Marcell Jansen en Sami Khedira waren genoeg voor de Duitse winst. Einduitslag Uruguay-Duitsland 2-3. 

Grappig om te zien dat men bij Bild nu ineens het idee heeft dat Thomas Müller Tor-König der WM gaat worden. Onzin natuurlijk. De kans dat Wesley Sneijder topscorer wordt van dit Wereldkampioenschap is groot. U kunt weer stemmen.

Tor-Koning der WM9 juli 2010: Zo, het ene WK is nog niet afgelopen of de eerste stappen voor het volgende WK worden alweer gezet. Na de eerdere toewijzing aan Brazilië was het nu tijd voor de presentatie van het officiële logo: FIFA World Cup Brasil 2014: Logo Unveiled

7 juli 2010 22:22 uur: Nou, Duitsland was niet geweldig. Spanje ook niet, maar was beter en won met 0-1. De finale van het Wereldkampioenschap Voetbal 2010 wordt dus Nederland-Spanje. Gaat vast een fantastische wedstrijd worden om de FIFA World Cup 2010.

Zaterdag 10 juli om 20:30 uur de wedstrijd om de derde plaats Uruguay-Duitsland.

7 juli 14;30 uur: Mooi hoor. Oranje gaat de wereld over. Ook mooi dat het Nederlnds elftal een passende huldiging gaat krijgen in Amsterdam, ongeacht het resultaat in de finale. Er wordt zelfs een Oranje F-16 ingezet.

Terecht want Oranje heeft so-wie-so een topprestatie geleverd. De KNVB is in gesprek met de gemeente Amsterdam over een huldiging. Amsterdam heeft het Nederlands elftal een huldiging aangeboden en de bond vindt de hoofdstad de meest logische plek voor een ontvangst. Over de tijden en het programma wordt na de finale nader gecommuniceerd. De datum is op dit moment nog niet bekend, maar ik hou het voorlopig op dinsdag 13 juli.

Final World Cup 2010 Spain6 juli 22:30 uur: Geweldig. Nederland staat voor de derde keer in de  historie in de finale van een Weredkampioenschap Voetbal. Fantastische 2-3 overwinning op Uruguay. Doelpunten van Giovanni van Bronckhorst. Wesley Sneijder (zijn vijfde) en Arjan Robben. Oranje gaat naar de finale. Super. Wie de tegenstander wordt weten we woensdagavond zo ongeveer om deze tijd. Wordt het Duitsland of wordt het Spanje.

6 juli 20:00 uur: Zo, bondscoach Bert van Marwijk heeft de opstelling van Oranje tegen Uruguay bekendgemaakt. Nederland speelt in een compleet Oranje tenue in de volgende opstelling: Maarten Stekelenburg; Khalid Boulahrouz, John Heitinga, Joris Mathijsen en Giovanni Van Bronckhorst; Mark Van Bommel en Demy de Zeeuw; Dirk Kuyt, Wesley Sneijder en Arjan Robben, Robin Van Persie.

5 juli 2010: Mooi hoor. Royal support voor Oranje in de halve finale tegen Uruguay. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zullen aanwezig zijn.

4 juli 2010: Een kleine verrassing van Oranje. Nederland zal dinsdag 6 juli de halve finale spelen in een aangepast tenue. De zwarte broek wordt vervangen door een Oranje broek. Ook de kousen zijn Oranje. Dus een compleet Oranje tenue. De laatste keer dat het Nederlands elftal in een compleet oranje tenue speelde was tijdens het EK van 2008, in de gewonnen wedstrijd tegen Roemenië (2-0). Uruguay speelt in het vertrouwde lichtblauwe shirt, aangevuld met een zwarte broek en sokken.

3 juli 2010 22:22 uur: Merkwaardige wedstrijd waarin Spanje het uitermate moeilijk had. Paraguay kreeg een penalty, maar miste. Toen een penalty voor Spanje, die werd benut, maar werd afgekeurd. Tweede poging penalty ook gemist. Dan dat doelpunt van Spanje. Schot op de paal, rebound van David Villa via de paal en de andere paal eindelijk in het doel. Voldoende voor de 1-0 winst op Paraguay.

In de halve finales dus Duitsland-Spanje op woensdag 7 juli en uiteraad Uruguay-Nederland op dinsdag 6 juli om half negen ’s avonds. Nederland speelt dan in het uittenue.  Gregory van der Wiel en Nigel de Jong zijn automatisch geschorst voor de halve finale door hun tweede gele kaart in de wedstrijd tegen Brazilië. 

wer wird weltmeister - HollandAls Oranje de finale haalt, wordt er weer gespeeld in het Oranje thuisshirt tegen de winnaar van de wedstrijd Duitsland-Spanje. Een droomfinale Nederland-Duitsland?

Mocht dat het geval zijn dan is het volgens de poll Wer wird Weltmeister? bij het Duitse Bild duidelijk wie dat gaat worden.

Holland natuurlijk. Met dank aan een actie van GeenStijl. Er is zelfs een geweldige Duitstalige hit: Ja, Holland du bist wunderbar.

U kunt nog steeds stemmen

20:50 uur: Zo, dat is duidelijk. Een overtuigende 4-0 winst van Duitsland op Argentinië. De laatste kwartfinale tussen Paraguay en Spanje is begonnen.

3 juli 10:00 uur: Leuk voor Wesley Sneijder en ook terecht besluit van de FIFA Technical Study Group om het eerste doelpunt van Oranje tegen Brazilië alsnog toe te kennen aan Wesley Sneijder. Die brengt zijn doelpuntentotaal dus op 4.

Vandaag gaat het WK Voetbal verder met de twee andere kwart-finale wedstrijden. Om vier uur Argentinië-Duitsland en om half negen Paraguay-Spanje.

2 juli 2010 23:20: Zo, we weten tegen wie Oranje gaat aantreden in de halve finale. Uruguay was beter in de strafschoppenserie, dus het wordt dinsdag 6 juli om half negen ’s avonds Uruguay-Nederland.

Nederland speelt dan in het uittenue.  Gregory van der Wiel en Nigel de Jong zijn automatisch geschorst voor de halve finale door hun tweede gele kaart in de wedstrijd tegen Brazilië. Bij Uruguay ontbreekt doelpuntenmachine Luis Suarez, die rood kreeg voor een “reddende” handsbal tegen Ghana.

2 juli 2010 23:05: Nou, de verlenging bij Uruguay-Ghana zit er bijna op en het staat nog steeds 1-1. In de allerlaatste minuut krijgt Ghana een terechte strafschop, die door Gyam tegen de lat wordt geschoten. Tijd voor de strafschoppenserie om te bepalen wie er dinsdag tegen Oranje mag aantreden in de halve finale.

17:50 uur: Wow, wie had dat gedacht bij rust. Nederland wint met 2-1 van Brazilië en kan zich gaan opmaken voor de halve finale op dinsdag 6 juli om half negen in Kaapstad tegen de winnaar van Uruguay-Ghana, de wedstrijd die vanavond om half negen wordt gespeeld. Nederland speelt dan in het uittenue. 

vr 2 july 16:00  Port Elizabeth   Netherlands Brazil 2-1   
vr 2 july 20:30  Johannesburg Uruguay     Ghana 1-1  Uruguay wint na strafschoppen 4-2
za 3 july 16:00  Cape Town   Argentina Germany 0-4  
za 3 july 20:30  Johannesburg   Paraguay Spain 0-1 

2 juli 2010 16:50: Nou echt geweldig gaat het niet en toeval of niet Brazilië scoort 0-1 met een actie door het midden van de Nederlandse defensie. Precies waar Joris Mathijsen altijd staat als rots in de branding. Verder komt Oranje er nauwelijks aan te pas. Net niet snel genoeg en vrijwel geen actie gezien gericht op het maken van een doelpunt. Niet echt lekker fel. Arjan Robben lijkt toch niet echt fit, Robin Van Persie komt niet uit de verf en Wesley Sneijder is vrijwel onzichtbaar. Lijkt mij tijd voor wat wissels. Huntelaar? Elia? Van der Vaart? We wachten het even af.

2 juli 15:50 uur: Oei, vlak voor de wedstrijd een blessure bij Joris Mathijsen. André Ooijer gaat  hem vervangen.

1 juli 2010: Morgen is het zover. Nederland speelt om vier uur in het Oranje thuisshirt tegen Brazilië. De vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal tegen Brazilië is: Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen André Ooijer, Giovanni van Bronckhorst, Nigel de Jong, Mark van Bommel, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Dirk Kuijt, Robin van Persie

Bij Oranje zijn er zeven basisspelers die “op scherp” staan. Een gele kaart voor Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuyt, Nigel de Jong, Robin van Persie of Arjan Robben levert automatisch een schorsing op voor de halve finale. Ook Rafael van der Vaart staat op scherp.

Even de statistieken van Oranje-Gele Kanaries: 9 wedstrijden gespeeld, 2 x gewonnen, 4 x gelijk gespeeld en 3 x verloren.

1963: (Amsterdam, Friendly): Holland 1 Brazil 0
1974: (Dortmund, WC): Holland 1 Brazil 0
1989: (Rotterdam, Friendly): Holland 0 Brazil 1
1994: (Dallas, WC): Brazil 3 Holland 2
1996: (Amsterdam, Friendly): Holland 2 Brazil 2
1998: (Marseille, WC): Brazil 1 Holland 1 (Brazil on penalties)
1999: (Salvador De Bahia, Friendly): Brazil 2 Holland 2
1999: (Goiania, Friendly): Brazil 3 Holland 1
1999: (Amsterdam, Friendly): Holland 2 Brazil 2

Brazilië doet het overigens onder bondscoach Dunga bijzonder goed. De Goddelijke Kanaries speelden sinds 24 juli 2006 59 interlands onder Dunga, waarvan er slechts vijf werden verloren. In 42 wedstrijden wonnen de Brazilianen en er werd twaalf keer gelijk gespeeld. Brazilië scoorde in de 59 interlands onder Dunga 125 doelpunten, een gemiddelde van 2,19 goals per duel. De Braziliaanse ploeg kreeg slechts 37 doelpunten tegen en hield 33 keer de nul onder Dunga.

Oranje-aanvoerder Giovanni van Bronckhorst zal voor het begin van de wedstrijd tegen Brazilië in de kwartfinales van het WK Voetbal een korte toespraak houden, waarin hij het stadionpubliek in Port Elizabeth en de honderden miljoenen tv-kijkers zal oproepen om elke vorm van racisme of discriminatie in het voetbal en de maatschappij te veroordelen en te bestrijden.

Namens Brazilië zal Lucio een korte speech houden. De beide teams en de arbitrage poseren tijdens de speeches gezamenlijk achter een spandoek met de tekst: ‘Say no to racism’. Ook bij de andere drie duels in de kwartfinales zullen speeches worden gehouden waarin wordt opgeroepen om nee te zeggen tegen racisme. De wereldvoetbalbond FIFA organiseert al sinds 2001 elk jaar bij een groot evenement speciale dagen tegen racisme.

The phenomenon of racism in football is obviously not as old as the scourge of racism in society in general, but neither is it as recent as the current worrying situation may lead some to believe. And the time has come to tackle the problem unequivocally. FIFA has been aware of the racism problem for some time but recent events, especially in Europe, have given the need for concerted action an added urgency. While the main emphasis of the practical measures will inevitably remain at national and local level, FIFA has recognised the unique role it has in co-ordinating opinions and expertise from all corners of the globe to share experiences and to find effective solutions.
Say no to racismThe term “racism” is not easy to define, for it comes in many forms. Essentially, however, it is based upon skin colour as an outward indication of ethnic origin. Incongruously, the problem has sharpened just at a time when players have become more mobile than ever, not only between countries but between continents, and at a time when ethnic families have been otherwise integrated in their adopted homeland for several generations. But the trend also coincides with a deeply worrying increase in extreme right-wing activities outside the football stadium.

“The solution to this problem, as to any other, lies firstly in identifying it and acknowledging its existence,” says FIFA President Joseph S. Blatter. “Anyone who complacently maintains that racism is impossible in their territory is not only wrong but irresponsible.” FIFA

29 juni 2010: Zo, de laatste twee landen die doorgaan naar de kwart-finale zijn bekend. Paraguay was beter in de strafschoppen-reeks dan Japan en Spanje won overtuigend met 1-0 van Portugal.  

28 juni 2010 22:20 uur: Tja, geen vuiltje aan de lucht voor de kanaries. Brazilië-Chili uitslag 3-0. Betekent dus dat Oranje in de kwartfinale in het Oranje thuisshirt tegen Brazilïe speelt. Aanstaande vrijdag 2 juli om 16:00 uur Nederland – Brazilië in Port Elizabeth.

21:20 uur: Tja, normaal gesproken zou ik zeggen: er kan nog van alles gebeuren, maar de kans dat Brazilië de 2-0 voorsprong bij rust nog uit handen geeft, is bijzonder klein.

18:00 uur: Goed werk van Nederland. Met een 2-1 winst op Slowakije naar de kwartfinale. Doelpunten van Arjan Robben en Wesley Sneijder. Wie de tegenstander wordt, weten we vanavond. Wordt het Brazilië of Chili? Wat we al wel weten is dat Oranje ook in de kwart finale in het het Oranje thuisshirt speelt. Vrijdag 2 juli weer om 16:00 uur in Port Elizabeth.

28 juni 08:00 uur: Nou, daar kunnen we kort over zijn. Engeland was slecht en verloor terecht met 1-4 van Duitsland. Argentinië was beter dan Mexico en won met 3-1.

Vandaag speelt Oranje in de achtste finale om 16:00 uur tegen Slowakije. Nederland speelt dan weer in het Oranje thuisshirt. De opstelling tegen Slowakije: Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen en Van Bronckhorst; Van Bommel en De Jong; Kuyt, Sneijder en Robben, Van Persie.

Als Nederland wint en Brazilië doet vanavond wat er wordt verwacht dan kunnen we ons opmaken voor een mooie wedstrijd Nederland-Brazilië op vrijdag 2 juli om vier uur ’s middags.

Bij Oranje zijn er zes spelers die “op scherp” staan. Een gele kaart voor Gregory van der Wiel, Dirk Kuyt, Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, Robin van Persie of Giovanni van Bronckhorst levert automatisch een schorsing op voor de kwart finale wedstrijd tegen Brazilië, er even van uitgaand dat Oranje wint van Slowakije en Brazilë datzelfde doet tegen Chili.

Oranje speelt waarschijnlijk in de volgende opstelling tegen Slowakije: Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen en Van Bronckhorst; Van Bommel en De Jong; Kuyt, Sneijder en Van der Vaart (Rafael van der Vaart heeft zondag op de training van Oranje een blessure aan zijn kuit opgelopen en wordt waarschijnlijk vervangen door Ibrahim Afellay of Eljero Elia); Van Persie.

27 juni 2010: Ghana heeft zich als tweede land geplaatst dankzij een 2-1 overwinning op de USA. Pas in de verlenging werd de strijd beslist. Vandaag staat om vier uur de voetbalkraker Duitsland-Engeland op het programma en om half negen Argentinië-Mexico.

26 juni 2010: Zo, de eerste wedstrijd van de achtse finale zit er op. Uruguay won met 2-1 van een dapper Zuid-Korea.

25 juni 22:20 uur: Zo de laatste twee landen die doorgaan naar de laatste zestien zijn bekend. Spanje wordt groepswinnaar en Chili gaat als nummer 2 door. Het Wereldkampioenschap Voetbal gaat zaterdag 26 juni verder met om vier uur  Uruguay-Zuid Korea en ’s avonds om half negen USA-Ghana. Zondagmiddag de voetbalkraker Duitsland-Engeland om vier uur en om half negen Argentinië-Mexico.

Volgende wedstrijd van Oranje in de achtste finale is op maandag 28 juni om 16:00 uur tegen Slowakije. Nederland speelt dan weer in het Oranje thuisshirt. Als Nederland wint en Brazilië doet wat er wordt verwacht dan kunnen we ons opmaken voor een mooie wedstrijd Nederland-Brazilië op vrijdag 2 juli om vier uur ’s middags.

Bij Oranje zijn er zes spelers die “op scherp” staan. Een gele kaart voor Gregory van der Wiel, Dirk Kuyt, Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, Robin van Persie of Giovanni van Bronckhorst levert automatisch een schorsing op voor de kwart finale wedstrijd tegen Brazilië, er even van uitgaand dat Oranje wint van Slowakije en Brazilë datzelfde doet tegen Chili.

Oranje speelt waarschijnlijk in de volgende opstelling tegen Slowakije: Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen en Van Bronckhorst; Van Bommel en De Jong; Kuyt, Sneijder en Van der Vaart; Van Persie.

Hieronder alle wedstrijden in de achtste finale van de strijd om de Fifa World Cup 2010.

  za 26 jun,  16:00   Port Elizabeth  Uruguay  Korea Republic  2-1
  za 26 jun,  20:30 Rustenburg  USA  Ghana  1-2
  zo 27 jun,  16:00 Bloemfontein  Germany  England  4-1
  zo 27 jun,  20:30 Johannesburg  Argentina  Mexico  3-1
  ma 28 jun 16:00 Durban  Netherlands  Slovakia  2-1
  ma 28 jun 20:30 Johannesburg  Brazil  Chile  3-0
  di 29 jun,   16:00 Pretoria  Paraguay  Japan  0-0
  di 29 jun,   20:30 Kaapstad  Spain  Portugal            1-0

18:50 uur: Zoals verwacht is Portugal (G2) het tweede land dat zich plaatst voor de laatste zestien. Brazilë (G1) was al zeker van plaatsing als groepswinnaar. Om half negen de laatste wedstrijden in groep H: Chili – Spanje (update uitslag 1-2) en Zwitserland – Honduras (update uitslag 0-0).

24 juni 2010 22:20 uur: Mooi. Oranje heeft ook de derde groepswedstrijd gewonnen. Doelpunten van Van Persie en Huntelaar. Uitslag 1-2. Nederland dus als groepswinnaar door naar de laatste 16. Japan gaat ook door na de 1-3 winst op Denemarken.

Vrijdag 25 juni de laatste twee wedstrijden in Groep G Portugal – Brazilë (update uitslag 0-0) en Noord Korea – Ivoorkust (update uitslag 0-3). Om half negen Chili – Spanje en Zwitserland – Honduras.

21:20 uur: Mooi doelpunt van Robin Van Persie in de niet echt flitsende wedstrijd tegen Kameroen. Japan staat met de rust met 2-0 voor tegen Denemarken. 

19:10 uur: Zo, de regerend wereldkampioen Italië kan naar huis na de verloren wedstrijd tegen Slowakijke (uitslag 3-2), dat daarmee tweede werd in Groep F. Paraguay (F1) speelde met 0-0 gelijk tegen Nieuw Zeeland en werd groepswinnaar.

World cup 2010 group all finalistsOm half negen uiteraard Oranje tegen Kameroen en Denemarken-Japen. Nederland speelt in het uittenue  in de volgende opstelling: Stekelenburg, Boulahrouz, Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Nigel de Jong, Mark van Bommel, Dirk Kuijt, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Robin van Persie.

Normaal gesproken wordt Nederland groepswinnaar en dan is de tegenstander van Oranje in de achtste finale  op maandag 28 juni om 16:00 uur Slowakije. Hieronder de wedstrijden in de achtste finale van de strijd om de Fifa World Cup 2010.

24 juni 08:00 uur: Zo, Duitsland en Engeland hebben zich toch geplaatst voor de laatste 16. In Groep C werd USA groepswinnaar (C1) en Engeland tweede (C2) en in Groep D werd Duitsland (D1) groepswinnaar en werd Ghana (D2) tweede.

Vandaag gaan we verder met de beslissende wedstrijden in de groepen E en F. Om vier uur Slowakije – Italë en Paraguay – Nieuw Zeeland en vanavond om half negen uiteraard Oranje tegen Kameroen en Denemarken-Japen. En dan weten we ook wie de tegenstander van Oranje gaat worden in de achtste finale.

22 juni 2010 22:22 uur: Zo, de beslissing in groep A is gevallen. Uruguay (A1) en Mexico (A2) gaan door. Voor de statistieken. Uruguay won met 1-0 van Mexico en Frankrijk verloor ook de laatste wedstrijd met 1-2 van Zuid-Afrika. De eindstand bij Nigeria- Zuid Korea2-2 en Griekenland-Argentinië 0-2. Dat betekent dat Argentinië (B1) en Zuid-Korea (B2) door gaan naar de laatste 16.

Morgen om vier uur de laatste twee wedstrijden in Groep C Slovenië -England (update uitslag 0-1) en USA – Algerije (update uitslag 1-0) en ’s avonds om half negen de twee resterende wedstrijden in Groep D Australië – Servië (update uitslag 2-1) en Ghana – Duitsland (update uitslag 0-1).

22 juni 11:30 uur: Goed nieuws uit Zuid-Afrika. De aanklacht tegen de Oranje Babes is ingetrokken. De advocaten van de dames en de Fifa hebben een overeenkomst gesloten. Geen rechtszaak dus.

Charges against two Dutch women for promoting an unofficial beer brand during the World Cup in South Africa have been dropped. The women’s lawyers and world football body Fifa reached a settlement on Tuesday morning, before the women were due to appear in court. RNW

Zo, we beginnen vandaag aan de derde en beslissende wedstrijdronde in de groepsfase. Nederland (groep E) gaat zeker door naar de laatste 16, evenals Brazilië (groep G). Argentinië (groep B) en Chili (groep H) staan er eveneens uitstekend voor.

Vandaag staan in groep A op het programma: Om vier uur begint Mexico-Uruguay en tegelijkertijd Frankrijk-Zuid Afrika. Als de Fransen erin slagen om een team het veld in te sturen. Enkele spelers hebben al laten weten niet meer in actie te komen. Zelfs de Franse President Sarkozy bemoeit zich met de enorme ruzie in het kamp van Les Blues en sponsors lopen weg. Credit Agricole heeft laten weten helemaal te stoppen met de televisie campagne.

Vanavond om half negen de twee laatste wedstrijden in Groep B: Nigeria – Zuid Korea en Griekenland – Argentinië.

Eerst gaat onze aandacht vandaag even naar de twee Oranje Babes die om 9.00 uur in Johannesburg naar de rechter moeten omdat ze een Oranje jurkje hebben gedragen bij Nederland – Denemarken. Of de rechter vandaag ook een uitspraak zal doen is niet bekend. Wel bekend is de maximum gevangenisstraf. Die is maar liefst zes maanden.

21 juni 2010: Zo, met maar liefst 7-0 wint Portugal van Noord Korea. Chili bleef de baas over Zwitserland dat nog verraste in de eerste wedstrijd. Chili-Zwitserland 1-0. Vanavond om half negen Spanje – Honduras (update uitslag 2-0).

Wie wordt de tegenstander van Nederland in de achtste finale is natuurlijk dé vraag. Het antwoord is minder eenvoudig, want in groep F kan nog van alles gebeuren. Paraguay gaat aan de leiding met 4 punten, gevolgd door Italië en Nieuw Zeeland met 2 punten en Slowakije staat op 1 punt. Nog te spelen op 24 juni Slowakije – Italië en Paraguay – Nieuw Zeeland.

Vandaag staan er weer drie wedstrijden op het programma. Om half twee Portugal – Noord Korea (update uitslag 7-0), om vier uur Chili -Zwitserland (update uitslag 1-0 ) en vanavond om half negen Spanje – Honduras.

Gisteravond plaatste Brazilië zich als tweede land voor de laatste zestien. Ook gelijk als groepswinnaar.

20 juni 2010: Mooi hoor. Nederland plaatst zich als eerste land voor de laatste zestien bij het WK Voetbal in Zuid-Afrika. Denemarken won van Kameroen met 2-1 en daardoor kan Oranje plaats 1 of 2 in de groep niet meer ontgaan.

Vandaag gaat het WK verder met groep F: Slowakije – Paraguay (update uitslag 0-2) om half twee, Italië-Nieuw Zeeland (update uitslag 1-1) om vier uur en vanavond gaan de Brazilianen het opnemen tegen Ivoorkust in groep G (update uitslag 3-1).

Oranje speelt de laatste groepswedstrijd tegen Kameroen in het uittenue op donderdag 24 juni om 20:30 uur in Kaapstad. De uitslag is bepalend voor groepswinst of nummer 2 in groep E en dat is van belang voor het vervolg. Nederland speelt als groepswinnaar in de achtste-finale tegen de nummer 2 uit groep F, anders wordt het de winnaar van groep F.

19 juni 2010: Nou, wat zullen we er van zeggen. De winst telt, de eerste heflt was oersaai, tweede helft iets beter en een doelpunt van Wesley Sneijder met wat hulp van de Japanse keeper. Nederland-Japan 1-0.

Om 4 uur vanmiddag de wedstrijd Ghana – Australia (update uitslag 1-1) en vanavond spelen de twee groepsgenoten van Oranje om half negen tegen elkaar: Kameroen – Denemarken (update uitslag 1-2).

19 juni 2010: 08:09 uur: Zo, het Nederlands elftal maakt zich op voor de tweede groepswedstrijd tegen Japen. Vanmiddag om half twee. De opstelling van Oranje is zo goed als zeker zonder Arjan Robben, die waarschijnlijk pas na de groepswedstrijden weer in het veld gaat komen.

Opstelling Nederlands elftal tegen Japan: Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Nigel de Jong, Mark van Bommel, Dirk Kuijt, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Robin van Persie.

18 juni 2010 22:20 uur: Moeizame wedstrijd van Engeland tegen Algerije met een troosteloze 0-0 uitslag als eindresultaat. Het goede spel van Duitsland tegen Australië bleek een uitzondering te zijn. In een oersaaie wedstrijd met maar liefst 9 gele kaarten (1x rood) verloor Duitsland met 0-1 van Servië. Om 16:00 uur Slovenië – USA (update uitslag 2-2) en de avondwedstrijd om half negen is England – Algerije (update rust 0-0).

18 juni 08:00 uur: Geweldig. De Oranjekoorts loopt steeds verder op en zit volgens de Oranje-Index inmiddels op een absoluut record van 1143. Nederlanders praten ook steeds meer over Oranje en het WK en 10% van de Nederlanders denkt dat Oranje de World Cup 2010 gaat veroveren.

Vandaag gaat het WK verder met Duitsland-Servië (update uitslag 0-1) om 13:30 uur. Om 16:00 uur Slovenië – USA en de avondwedstrijd om half negen is England – Algerije.

17 juni 2010 22:25: Ongelofelijk maar waar. Frankrijk verliest met 2-0 van Mexico. Zal Platini niet blij mee zijn. Maradonna heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan Platini. Met Pele ligt “pluisje” nog in de clinch. Argentinië heeft de tweede overwinning op zak. Zuid-Korea werd overtuigend met 4-1 verslagen. Tot nu toe doet Maradonna het prima op het WK. Verbaal ligt “pluisje” ietwat in de clinch met Pele en Platini, maar dat mag de Argentijnse pret niet drukken.

Griekenland zette Nigeria aan de kant met een onverwachte 2-1 . De eerste Griekse winst ooit op een WK. Zo dadelijk gaat de laatste wedstrijd voor vandaag van start. Frankrijk gaat het opnemen tegen Mexico.

16 juni: Vandaag gaat alle aandacht even uit naar de twee Nederlandse dames die in Zuid-Afrika zijn gearresteerd omdat ze een Oranje jurkje aan hadden. Over de wedstrijden weinig te melden. Chili won met 1-0 van Honduras. Topfavoriet Spanje verloor met 1-0 van Zwitserland en Zuid-Afrika begint dadelijk aan de wedstrijd tegen Uruguay. Update uitslag S. Africa-Uruguay 0-3.

Morgen staan om 13:30 uur Argentinië – Zuid Korea (update uitslag 4-1), om 16:00 uur Griekenland – Nigerië (update uitslag 2-1) en ’s avonds om half negen Franrijk – Mexico.

15 juni 2010 22:20 uur: Nou, echt geweldig zijn de wedstrijden om de FIFA Worldcup 2010 nog niet. Zelfs Brazilië heeft het moeilijk tegen Noord-Korea (ruststand 0-0). Na rust gaat het een stuk beter. Inmiddels twee mooie doelpunten, maar Noord Korea is erin geslaagd te scoren. Eindstand 2-1.

Morgen om 13:30 uur Honduras – Chili, om 16.00 uur Spanje – Zwitserland en ’s avonds om 20:30 uur gaat Zuid-Afrika het in de tweede wedstrijd in groep A het opnemen tegen Uruguay.

15 juni 08:00 uur: Het Wereldkampioenschap Voetbal gaat vandaag verder met de wedstrijden New Zealand – Slovakia (update uitslag 1-1) om 13:30 uur, om 16:00 uur Ivoorkust-Portugal (update uitslag 0-0) en vanavond om 20:30 uur komen de Brazilianen voor het eerst in actie tegen Noord-Korea.

Goed nieuws uit het Oranje kamp. Arjan Robben traint weer mee met de groep. Overigens is er vandaag slechts één training. Bondscoach Bert van Marwijk heeft de besloten avondtraining van vandaag geschrapt om de Oranje selectie extra rust te geven na de interland tegen Denemarken.

14 juni 2010 15:20 uur: Geweldig resultaat alhoewel het spel van Oranje minder geweldig was. Een 2-0 overwinning is in elk geval een goede start en het spel kan in de komende wedstrijden alleen maar beter worden.

Later in de middag om 16:00 uur spelen de twee andere landen in de groep van Nederland tegen elkaar. Om 16:00 uur Japan – Cameroon (update uitslag 1-0) en vanavond om 20:30 uur gaat Italië-Paraguay (update uitslag 1-1) op het programma.

14 juni 08:00 uur: Zo, het is zover. Nederland gaat het vandaag opnemen tegen Denemarken. Zonder Arjan Robben dat is zeker. De opstelling van Oranje voor de wedstrijd die vanmiddag om half twee begint is zo goed als zeker.

De opstelling van Oranje tegen Denemarken: Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Mark van Bommel, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Robin van Persie.

Oranje speelt in een oranje shirt, een zwarte broek en oranje kousen. Tegenstander Denemarken is gekleed in het bekende rood met witte tenue.

13 juni 2010: De tweede wedstrijddag zit er op. Korea won met 2-0 van Griekenland, Argentinië klopte Nigeria met 1-0 en Engeland kwam niet verder dan 1-1 tegen de USA. Vandaag gaan we om 13.30 verder met Algeria – Slovenia (update: uitslag 0-1), om 16:00 Serbia – Ghana (update uitslag 0-1) en vanavond om 20:30 Germany – Australia (update uitslag 4-0).

12 juni 2010: Zo, de openingsceremonie was mooi en lekker snel. Helaas zonder Nelson Mandela, die door het overlijden van een familielid uiteraard niet aanwezig was. Daarna was het tijd voor de eerste wedstrijden. Zuid-Afrika speelde 1-1 gelijk tegen Mexico en in de wedstrijd Uruguay tegen Frankrijk bleef het 0-0. Vandaag drie wedstrijden: 13:30 Korea Republic – Greece (update uitslag 2-0), 16:00 Argentina – Nigeria (update uitslag 1-0) en vanavond om 20:30 England – USA (update uitslag 1-1).

Opening weekend – 2010 World Cup by The Big Picture. The 2010 FIFA World Cup opened last Friday in South Africa, after years of preparation, with an Opening Ceremony at Soccer City Stadium – the first matches taking place over the weekend. Thousands attended the opening concerts and matches in person, while tens of millions watched events unfold on screens large and small across the world. Collected here are some scenes from the opening ceremonies, the first several matches, and fans young and old around the world riding emotional rollercoasters while watching the 2010 World Cup. (42 photos total)10 juni 2010: Goed nieuws. Arjan Robben is fit en zal zaterdag afreizen naar Zuid-Afrika. Het herstel is zo voorspoedig verlopen, dat zelfs de wedstrijd tegen Denemarken in beeld is. Of Robben tegen de Denen in actie zal komen, hangt af van bondscoach van Marwijk, maar fit is fit, dus kan Arjan Robben spelen, aldus Dick van Toorn. Van Marwijk heeft al laten weten dat Arjan Robben eerst weer wat trainingen met de groep zal moeten doorstaan voor hij weer zal worden opgesteld. Zou mij niet verbazen als Robben in de groepswedstrijden in het geheel niet in actie komt.

De opstelling van Oranje tegen Denemarken lijkt duidelijk: Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Mark van Bommel, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Robin van Persie.

9 juni 2010: Zo, nog heel even en het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika gaat van start. Donderdag 10 juni opent de voltallige selectie eerst nog even een Orange Cruijff Court in township Hillbrow. Vrijdag 11 juni gaat de strijd om de FIFA World Cup 2010 om 16:00 uur van start met de openingswedstrijd Zuid-Afrika tegen Mexico. Dat is direct na de Openingsceremonie die om 14:00 uur begint. Zie ook: The Kick-Off Celebration Concert Line-Up

Nederland speelt maandag 14 juni in Johannesburg de eerste wedstrijd tegen Denemarken in het oranje thuistenue. Oranje speelt in een oranje shirt, een zwarte broek en oranje kousen. Tegenstander Denemarken is gekleed in het bekende rood met witte tenue. De wedstrijd begint om 13:30 uur. Zaterdag 19 juni volgt eveneens in het thuistenue om 13:30 uur de wedstrijd tegen Japan in Durban en de laatste groepswedstrijd speelt Oranje tegen Kameroen in het uittenue op donderdag 24 juni om 20:30 uur in Kaapstad.

Inmiddels heeft Oranje en met name bondscoach Bert van Marwijk kennis gemaakt met de Afrikaanse voetbalsupporters, uiteraard voorzien van Vuvuzela. Wat blijkt? Oranje is niet Vuvuzela Ready, dat is duidelijk want de Vuvuzela’s drijven Bert van Marwijk al bij de eerste kennismaking tot wanhoop. Wat hij ook probeerde, hij kon zich op het speelveld nauwelijks verstaanbaar maken. Vuvuzela’s kun je nu eenmaal niet overstemmen.

8 juni 2010: Arjen Robben speelt niet met Nederland in de eerste wedstrijd op het WK tegen Denemarken. Dat heeft bondscoach Bert van Marwijk vandaag gezegd. Ziet er goed uit met Arjan Robben, die naar verwachting zaterdag 12 juni naar Zuid-Afrika zal afreizen en zoals het er nu naar uitziet fit genoeg is om in de eerste wedstrijd van Oranje tegen Denemarken aan te treden. Wat er wat minder goed uitziet is de voorbereiding van Oranje op de oorverdovende herrie in de Zuid-Afrikaanse voetbalstadions. Zie: Is Oranje wel Vuvuzela Ready?

7 juni 2010: Valt allemaal weer reuze mee met de blessure van Arjan Robben. Het gaat om een piepklein, zeg maar bijna onzichtbaar spierscheurtje in de linkerhamstring van Robben. Komt vast allemaal goed. Vandaag komt de KNVB met een officiële persconferentie. Kan mij niet voorstellen dat het nieuws anders zal zijn dan: Robben werkt met een fysiotherapeut aan herstel, Bert van Marwijk heeft er vertrouwen in en later deze week horen we meer.

5 juni 2010: Geweldig ging het tot 3 minuten voor het einde. Toen ging er iets mis bij Arjan Robben. Hoe ernstig de blessure is zal morgen moeten blijken. Robben gaat vanavond in elk geval niet mee met Oranje naar zuid-Afrika, maar behoort nog wel tot de selectie van bondscoach Bert van Marwijk, die wederom ongeslagen bleef. Nederland-Hongarije werd 6-1. Mooie cijfers en in 3 oefenwedstrijden 12 keer scoren is ook niet verkeerd.

3 juni 2010: Het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika nadert snel en dan is het natuurlijk handig om te weten welke speciale WK  Oranje TV uitzendingen er allemaal zijn. Vanaf donderdag 10 juni is er Voetbal International Oranje vanuit het Kurhaus in Scheveningen en vanaf de boulevard in Noordwijk. De talkshow met Wilfred Genee en Johan Derksen wordt om de dag in de vooravond en de late avond uitgezonden op RTL 7. De eerste gasten zijn Jan Smit, Ali B, Jozias van Aartsen, John de Mol, Herman Koch en ongetwijfeld nog vele anderen.

De NOS zendt tijdens het WK Voetbal bijna 250 uur lang uit via radio en televisie. Voor het eerst in de geschiedenis biedt de NOS alle voetbalwedstrijden ook integraal aan via internet, zowel live als achteraf. Dat maakte de omroep dinsdag bekend. De NOS ontwikkelt een aparte website met daarop alle voetbalwedstrijden voor mensen die er eentje hebben gemist, maar de uitslag vooraf niet willen weten. Voor het eerst biedt de NOS WK-wedstrijden integraal op internet aan. Tijdens het EK in 2008 gebeurde dat alleen in de vorm van samenvattingen. De omroep verwacht dat veel mensen de middagduels van Oranje vanaf hun werkplek willen bekijken, maar het is afwachten of het internet de vraag aankan.

Op televisie komt de NOS met de gebruikelijke aanpak. Dat betekent naast de wedstrijdverslagen een dagelijks WK Journaal vanuit Hilversum en een talkshow met Jack van Gelder op de late avond onder de naam NOS Studio Sportzomer vanuit Johannesburg. Iedere avond rond de klok van 22.30 live vanuit Johannesburg zolang Oranje in het toernooi blijft.

Het WK Journaal duurt vijftig minuten en is vanaf maandag 7 juni te zien vanaf 19.00 uur. Het journaal met onder meer de samenvattingen van de middagduels wordt gepresenteerd door Henry Schut met commentator Hugo Borst aan zijn zijde. Bij uitschakeling van het Nederlands elftal vervalt het WK Journaal.  Bron: Voetbal Primeur

1 juni 2010: Zo, de tweede oefenwedstrijd zit er weer op. Overtuigende 4-1 overwinning met doelpunten van Kuyt, Van der Vaart,  Sneijder en Van Persie. Knullig tegendoelpunt. Op 5 juni staat de laatste oefenwedstrijd op het programma, om 14:00 uur tegen Hongarije in Amsterdam. Daarna vertrekt Oranje naar Zuid-Afrika, waar de Oranje selectie op 6 juni aankomt. Nederland is voor het WK in Zuid-Afrika ingedeeld in Poule E. De ploeg van Bert van Marwijk speelt tegen Denemarken, Japan en Kameroen. Op maandag 14 juni begint Oranje tegen Denemarken in Johannesburg, zaterdag 19 juni volgt de wedstrijd tegen Japan in Durban en de laatste groepswedstrijd is tegen Kameroen op donderdag 24 juni in Kaapstad.

1 juni 2010: Dames die in een Oranje jurkje de oefenwedstrijden van Oranje gaan bijwonen, hoeven niet bang te zijn dat ze verplicht moeten strippen. De KNVB heeft bekendgemaakt dat ze gewoon het stadion in mogen. Bavaria-directeur Swinkels vindt het logisch dat de jurkjes toegestaan blijven. “Je kunt vrouwen moeilijk opdragen de Dutch Dress uit te doen. Er staat niet eens ‘Bavaria’ op de jurk.” Volgende week komt de laatste lading Oranje jurkjes binnen. Inmiddels zijn er al 160.000 verkocht, waarvan alleen al in het afgelopen weekend 10.000. De website van Bavaria is zelfs al helemaal gestopt met de verkoop omdat er na alle aandacht niet aan de enorme vraag kon worden voldaan. Bron: De Telegraaf

30 mei 2010: Zo, Bert van Marwijk heeft de rugnummers bekend gemaakt, waarmee de spelers van het Nederlands elftal tijdens het Wereledkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika gaan spelen.

De rugnummers van de Oranje spelers op het WK 2010: 1. Maarten Stekelenburg, 2. Gregory van der Wiel, 3. John Heitinga, 4. Joris Mathijsen, 5. Giovanni van Bronckhorst, 6. Mark van Bommel, 7. Dirk Kuyt, 8. Nigel de Jong, 9. Robin van Persie, 10. Wesley Sneijder, 11. Arjen Robben, 12. Khalid Boulahrouz, 13. Andre Ooijer, 14. Demy de Zeeuw, 15. Edson Braafheid, 16. Michel Vorm, 17. Eljero Elia, 18. Stijn Schaars, 19. Ryan Babel, 20. Ibrahim Afellay, 21. Klaas-Jan Huntelaar, 22. Sander Boschker, 23. Rafael van der Vaart

Ook de tegenstanders van Oranje in de groepsfase op het WK in Zuid-Afrika hebben de selectie bekend gemaakt. Voetbal International neemt de WK selecties van Japan, Denemarken en Kameroen even onder de loep.

Overigens heeft de KNVB laten weten dat het hotel-verhaal al een oud item is, waar niemand zich meer druk over maakt, behalve de media dan. Tja, dat klinkt mooi, maar de vraag blijft: waarom moet Oranje na een lange vlucht vier uur in een lobby rondhangen? De KNVB heeft ook laten weten geen stadionverbod te hebben uitgedeeld aan Sylvie van de Vaart, u weet wel, die van dat Oranje jurkje.

29 mei 2010: Dat geloof je toch niet. De KNVB heeft het dusdanig geregeld dat de Oranje selectie na een lange vliegreis eerst een uurtje of vier in de lobby van het hotel moet rondhangen om te wachten op het moment dat de kamers worden vrijgegeven. De KNVB spaart daarmee de kosten voor één hotelovernachting uit. Niet wat je noemt een optimale voorbereiding, maar een goed voorbeeld van het amateurisme bij de KNVB. Typisch geval van Hollandse zuinigheid.

Overigens kun je als Oranje selectie natuurlijk ook besluiten om de kosten voor die ene nacht dan maar zelf te betalen. Het gaat toch om het resultaat? Denk niet dat de zeer goed betaalde voetballers het heel erg in de portemonnee zullen voelen.

Inmiddels zijn de eerste teams al in Zuid-Afrika aangekomen. Het Nederlands elftal arriveert op 6 juni.

The arrival schedule for all the World Cup teams is as follows:
Australia – 26 May
Brazil – 27 May
Denmark – 29 May
Argentina – 30 May
USA – 31 May
NorthKorea – 1 June
England, Paraguay – 3 June
Mexico, Chile – 4 June
France,  South Korea, Uruguay, Nigeria – 5 June
Japan, The Netherlands,  Portugal, New Zealand, Greece, Algeria – 6 June
Germany, Ghana, Slovenia – 7 June
Serbia – 8 June
Cameroon, Italy, Honduras,  Slovakia – 9 June
Ivory Coast, Switzerland – 10 June
Spain – 11 June

28 mei 2010: Zo, de definitieve selectie is bekend. De laatste vier afvallers zijn door bondscoach van Marwijk bekend gemaakt. De Oranje selectie bestaat nu uit 23 spelers.

Goalkeepers: Michel Vorm (FC Utrecht), Maarten Stekelenburg (Ajax), Sander Boschker (FC Twente)
Defenders: Khalid Boulahrouz (Stuttgart/GER), John Heitinga (Everton/ENG), Joris Mathijsen (Hamburg/GER), Andre Ooijer (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Edson Braafheid (Celtic/SCO)
Midfielders: Ibrahim Afellay (PSV), Nigel de Jong (Manchester City/ENG), Wesley Sneijder (Inter Milan/ITA), Stijn Schaars (AZ Alkmaar), Demy de Zeeuw (Ajax), Mark van Bommel (Bayern Munich/GER), Rafael van der Vaart (Real Madrid/ESP)
Forwards: Ryan Babel (Liverpool/ENG), Eljero Elia (Hamburg/GER), Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan/ITA), Dirk Kuyt (Liverpool/ENG), Robin van Persie (Arsenal/ENG), Arjen Robben (Bayern Munich/GER)

26 mei 2010: Zo, de eerste oefenwedstrijd van Oranje zit er op. Duidelijke 2-1 overwinning en daarmee is zo’n beetje alles gezegd. De vele wissels hebben er geen echt flitsende wedstrijd van gemaakt. Is ook maar een oefenpotje.

21 mei 2010: Zo, Oranje is volop bezig met de voorbereiding op het WK in Zuid-Afrika. Om alle omstandigheden goed na te bootsen is het Nederlands Elftal zelfs naar Oostenrijk afgereisd voor een trainingskamp op hoogte. Goed plan. Des te opmerkelijker is het besluit van de KNVB om de Vuvuzela, in Nederland bekend als de Oranje Toeter van TNT, te verbieden bij de oefenwedstrijden van Oranje. Een beetje dom want in Zuid-Afrika valt er echt niet aan te ontkomen. Lijkt mij dus beter om de spelers en coaches te laten wennen aan het oorverdovende lawaai van de Vuvuzela.

15 mei 2010: Otman Bakkal, Wout Brama en David Mendes da Silva zijn de eerste afvallers in de Oranje selectie voor het WK 2010.

12 mei 2010: Zo, daar is ie-dan. De zeg maar bijna definitieve selectie van 30 spelers. Op 1 juni 2010 wordt Dé Oranje selectie voor het Wereldkampioenschap in Zuid Afrika definitief geregistreerd door de Fifa.

Oranje speelt ter voorbereiding op het WK Voetbal in Zuid Afrika nog drie oefenwedstrijden. Op 26 mei om 20:00 uur tegen Mexico in Freiburg, op 1 juni om 20:30 uur tegen Ghana in Rotterdam en op 5 juni om 14:00 uur tegen Hongarije in Amsterdam.

Goalkeepers: Michel Vorm (FC Utrecht), Maarten Stekelenburg (Ajax), Sander Boschker (FC Twente)

Defenders: Vurnon Anita (Ajax), Khalid Boulahrouz (Stuttgart/GER), John Heitinga (Everton/ENG), Joris Mathijsen (Hamburg/GER), Andre Ooijer (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Ron Vlaar (Feyenoord), Edson Braafheid (Celtic/SCO)

Midfielders: Ibrahim Afellay (PSV), Orlando Engelaar (PSV), Nigel de Jong (Manchester City/ENG), Wesley Sneijder (Inter Milan/ITA), Stijn Schaars (AZ Alkmaar), Demy de Zeeuw (Ajax), Wout Brama (FC Twente), David Mendes da Silva (AZ Alkmaar), Mark van Bommel (Bayern Munich/GER), Rafael van der Vaart (Real Madrid/ESP)

Forwards: Ryan Babel (Liverpool/ENG), Eljero Elia (Hamburg/GER), Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan/ITA), Dirk Kuyt (Liverpool/ENG), Robin van Persie (Arsenal/ENG), Otman Bakkal (PSV), Jeremain Lens (AZ Alkmaar), Arjen Robben (Bayern Munich/GER)

3 mei 2010: Bert van Marwijk heeft de eerste selectie die meegaat naar Zuid-Afrika bekend gemaakt. Op 11 mei maakt van Marwijk zijn definitieve selectie bekend.

Orange Training Squad: Sander Boschker (FC Twente), Maarten Stekelenburg (Ajax), Piet Velthuizen (Vitesse), Michel Vorm (FC Utrecht); Khalid Boulahrouz (Stuttgart), Joris Mathijsen (Hamburg), Andre Ooijer (PSV Eindhoven), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Ron Vlaar (Feyenoord); Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Vurnon Anita (Ajax), Otman Bakkal (PSV Eindhoven), Edson Braafheid (Celtic), Wout Brama (FC Twente), Demy de Zeeuw (Ajax), Orlando Engelaar (PSV Eindhoven), John Heitinga (Everton), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ Alkmaar), David Mendes da Silva (AZ Alkmaar); Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (Hamburg), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Jeremain Lens (AZ Alkmaar).

5 december 2009: Nederland is voor het WK in Zuid-Afrika ingedeeld in Poule E. De ploeg van Bert van Marwijk speelt tegen Denemarken, Japan en Kameroen. Op maandag 14 juni begint Oranje tegen Denemarken in Johannesburg, zaterdag 19 juni volgt de wedstrijd tegen Japan in Durban en de laatste groepswedstrijd is tegen Kameroen op donderdag 24 juni in Kaapstad.

Lijkt mij een zeer gunstige loting voor Oranje die volop perspectief biedt om tijdens het WK2010 relatief makkelijk de volgende ronde te bereiken. Denemarken is uiteraard lastig, want met de Denen weet je het nooit. Kunnen geweldig spelen, maar kan ook een makkie worden. Japen zou eigenlijk geen enkel probleem voor Oranje mogen zijn en het is dé wedstrijd om het doelsaldo op te krikken. De laatste wedstrijd tegen Kameroen kon wel eens de lastigste wedstrijd in de poule E zijn. Kunnen swingend spelen, maar is voor een geinspireerd Oranje natuurlijk geen probleem.

Samengevat: een gunstige loting met zo’n beetje 100% kans om de tweede ronde te bereiken.

De comple groepsindeling van het WK 2010 is als volgt. All countries in the World Cup 2010 and Teams Preliminary squads 

POULE A   POULE B
South Africa   Argentina
Mexico   Nigeria
Uruguay   Korea Republic
France   Greece
     
POULE C   POULE D
England   Germany
USA   Australia
Algeria   Serbia
Slovenia   Ghana
     
POULE E   POULE F
Netherlands   Italy
Denmark   Paraguay
Japan   New Zealand
Cameroon   Slovakia
     
POULE G   POULE H
Brazil   Spain
Korea DPR   Switzerland
Côte d’Ivoire   Honduras
Portugal   Chile

WorldCup 2010 map teams10 juni 2009: Zo, het is nog precies een jaar en dan gaat het WK Voetbal 2010 van start om 16:00 uur lokale tijd.

In onze zomer (winter in Zuid-Afrika) is er geen tijdverschil, dus u kunt het alvast in de agenda zetten: 11 juni 2010, 4 uur ’s middags is de openingswedstrijd.

Welke landen er dan in actie zullen komen, wordt bepaald tijdens de officiële loting op 4 december 2009 in Kaapstad. Uiteraard houden wij u op de hoogte.

Bron: The Times 

Zie ook: Oranje plaatst zich voor WK2010 in Zuid-Afrika WK 2010 South Adrica: Meer mensenhandel en slavernij door WK Voetbal – WK 2010 Zuid-Afrika: Uitshirt Oranje gemaakt van PET-Flessen – WK 2010 Zuid Afrika: Laat die Leeu nie in sy frokkie staan – Oranje Actie: Sylvie Van der Vaart showt Bavaria DutchyDress by SuperTrash – Pimp your Makabara Orange: Afrikaanse Mijnwerkershelm voor Oranje Fans – Ben jij een Supporter van het WK? Steun de 3eHelft – WorldCup South Africa: Vuvuzela Bafana en Vuvuzela by Gebroeders Ko en de Oranje Vuvuzela – The Glittering Golden JO’BULANI Ball for the 2010 WorldCup Final in South Africa – Football Made in Africa: Pemba by Take Five and Yasha – Football for Hope Festival 2010: The Social Dimension of the Game – WK Uitslagen – World Cup South Africa: Waka Waka (Time for Africa) by Shakira – Alle Oranje Hits van 2010 –World Cup 2010 Daily Newspaper on Twitter – World Cup 2010 South Africa: The Kick-Off Celebration Concert Line-Up –World Cup South Africa 2010: Zulu Traditional Dance en Met z’n allen naar Zuid Afrika by De Zoltans – 2010 Fine Art: Launch of The 2010 Stadium Collection by Dennis Guichard – Football for Hope Festival 2010: The Social Dimension of the Game – HIVOS en VPRO Metropolis TV: Keverlimo’s voor Voetbaltoeristen aan het WK in Zuid-Afrika – Fifa World Cup 2010: Video The Magic Time – Wereldkamipoenschap Voetbal 2010: Een Oranjefeest met Oranje Glazen – De Oranje Index 2010: Nog Geen Oranjekoorts wel Veel Vertrouwen in Oranje – Pimp your Makabara Orange: De Pletterpet van Heineken voor Oranje Fans Oranje Toiletpapier voor Het Goede Doel: Wie Verkoopt de Meeste Oranje Rollen – Who Rules:  Oranje Ruler

World Cup 2010 Soccer stadiums

De wedstrijden voor de 2010 World Cup worden gespeeld in tien verschillende stadions verspreid over Zuid-Afrika.

Kijkt u even naar een mooie 360 graden Tour door de binnenkant van alle World Cup Soccer Stadions.

 • Green Point Stadium
 • Durban Stadium
 • Ellis Park Stadium
 • Soccer City Stadium
 • Free State Stadium
 • Port Elizabeth Stadium
 • Mbombela Stadium
 • Peter Mokaba Stadium
 • Royal Bafokeng Stadium
 • Loftus Versfeld Stadium
 • All matches in the group stage of the World Cup in South Africa.

  All times are in CET.

  11. june  16:00: South Africa – Mexico 1-1
  11. june  20:30: Uruguay – France 0-0
  12. june  13:30: Korea Republic – Greece 2-0
  12. june  16:00: Argentina – Nigeria 1-0
  12. june  20:30: England – USA 1-1
  13. june  13.30: Algeria – Slovenia 0-1
  13. june  16:00: Serbia – Ghana 0-1
  13. june  20:30: Germany – Australia 4-0
  14. june  13:30: Holland – Denmark 2-0
  14. june  16:00: Japan – Cameroon 1-0
  14. june  20:30: Italiy – Paraguay 1-1
  15. june  13:30: New Zealand – Slovakia 1-1
  15. june  16:00: Côte d’Ivoire – Portugal 0-0
  15. june  20:30: Brazil – Korea DPR 2-1
  16. june  13:30: Honduras – Chile 0-1
  16. june  16.00: Spain – Switzerland 0-1
  16. june  20:30: South Africa – Uruguay 0-3
  17. june  13:30: Argentina – Korea Republic 4-1
  17. june  16:00: Greece – Nigeria 2-1
  17. june  20:30: France – Mexico 0-2
  18. june  13:30: Germany – Serbia 0-1
  18. june  16:00: Slovenia – USA 2-2
  18. june  20:30: England – Algeria 0-0
  19. june  13:30: Holland – Japan 1-0
  19. june  16:00: Ghana – Australia 1-1
  19. june  20:30: Cameroon – Denmark 1-2
  20. june  13:30: Slovakia – Paraguay 0-2
  20. june  16:00: Italy – New Zealand 1-1
  20. june  20:30: Brazil – Côte d’Ivoire 3-1
  21. june  13:30: Portugal – Korea DPR 7-0
  21. june  16:00: Chile – Switzerland 1-0
  21. june  20:30: Spain – Honduras 2-0
  22. june  16:00: France – South Africa 1-2
  22. june  16:00: Mexico – Uruguay 0-1
  22. june  20:30: Nigeria – Korea Republic 2-2
  22. june  20:30: Greece – Argentina 0-2
  23. june  16:00: Slovenia – England 0-1
  23. june  16:00: USA – Algeria 1-0
  23. june  20:30: Australia – Serbia 2-1
  23. june  20:30: Ghana – Germany 0-1
  24. june  16:00: Slovakia – Italy 3-2
  24. june  16:00: Paraguay – New Zealand 0-0
  24. june  20:30: Cameroon – Holland 1-2
  24. june  20:30: Denmark – Japan 1-3
  25. june  16:00: Portugal – Brazil 0-0
  25. june  16:00: Korea DPR – Côte d’Ivoire 0-3
  25. june  20:30: Chile – Spain1-2
  25. june  20:30: Switzerland – Honduras 0-0

  Het Nederlands Elftal speelde tot nu toe 36 wedstrijden op een wereldkampioenschap voetbal. Daarvan werden er 16 gewonnen, 9 gelijk gespeeld en 11 verloren. De finale werd twee keer bereikt en beide keren werd verloren.

  1934: Nederland-Zwitserland 2-3.

  1938: Tsjechoslowakije – Nederland 3-0.

  1974: eerste ronde: Uruguay – Nederland 0-2; Nederland – Zweden 0-0; Nederland – Bulgarije 4-1
  1974: tweede ronde: Nederland – Argentinië 4-0; Oost-Duitsland – Nederland 0-2; Nederland-Brazilië 2-0
  1974: finale: West-Duitsland-Nederland 2-1.

  1978: eerste ronde: Nederland – Iran 3-0; Nederland – Peru 0-0; Schotland – Nederland 3-2
  1978: tweede ronde: Oostenrijk – Nederland 1-5; Nederland – West-Duitsland 2-2; Italië-Nederland 1-2
  1978: finale: Nederland-Argentinië 1-3 (na verlenging).

  1990: eerste ronde: Nederland-Egypte 1-1; Engeland-Nederland 0-0; Nederland-Ierland 1-1
  1990: achtste finale: West-Duitsland – Nederland 2-1.

  1994: eerste ronde: Nederland – Saudi-Arabië 2-1; België-Nederland 1-0; Marokko- Nederland 1-2
  1994: achtste finale: Nederland-Ierland 2-0
  1994: kwartfinale: Nederland Brazilië 2-3.

  1998: eerste ronde: België – Nederland 0-0; Nederland – Zuid-Korea 5-0; Mexico- Nederland 2-2
  1998: achtste finale: Nederland – Joegoslavië 2-1
  1998: kwartfinale: Nederland – Argentinië 2-1
  1998: halve finale: Brazilië – Nederland 1-1 na verlenging, Brazilië wint na strafschoppen.
  1998: Om de derde plaats: Kroatië – Nederland 2-1.

  2006: eerste ronde: Servië en M. – Nederland 0-1; Nederland-Ivoorkust 2-1; Nederland-Argentinië 0-0
  2006: achtste finale: Portugal-Nederland 1-0.

  2010: eerste ronde: Nederland-Denemarken 2-0; Nederland-Japan 1-0 en Kameroen-Nederland 1-2
  2010: achtste finale: Nederland-Slowakije 2-1
  2010: kwartfinale: Nederland-Brazilië 2-1
  2010: halve finale: Uruguay-Nederland 2-3
  2010: finale: Nederland- Spanje 0-0; 0-1 in de verlenging

  62 Reacties

  1. Erik van Erne zegt:

   10 juli 2010 om 22:26 | Permalink

   Kunji, de waarzegster die in Port Elizabeth voorspelde dat Nederland zou winnen van Brazilie en dat ‘jersey number 10’ (Sneijder) zou scoren voorspelt opnieuw het resultaat van de finale: 4-0

  2. Erik van Erne zegt:

   10 juli 2010 om 22:54 | Permalink

   Groningse blaarkoppen voorspellen winst Oranje tijdens WK 2010

  3. Erik van Erne zegt:

   13 juli 2010 om 10:41 | Permalink

   Net geen kijkersrecord finale WK Nederland-Spanje

   In totaal hebben 12.215.000 Nederlandse tv-kijkers zondagavond de WK-finale Nederland-Spanje gezien. Dat is net geen record. Het meest bekeken televisieprogramma aller tijden blijft de halve finale Uruguay-Nederland, die op dinsdag 6 juli 12.270.000 kijkers aan zich wist te binden. Van de 12,2 miljoen Oranjefans zaten zondag 10,1 miljoen kijkers thuis voor de buis (inclusief visite) en volgden 2,1 miljoen voetbalfans de uitzending elders

  4. Erik van Erne zegt:

   13 juli 2010 om 12:18 | Permalink

   Bondscoach Bert van Marwijk en aanvoerder Giovanni van Bronckhorst zijn vandaag benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

   Zij kregen de onderscheiding namens Hare Majesteit de Koningin, uit handen van minister Klink (VWS). Van Marwijk is geroemd om zijn bijzondere prestatie en inspirerende capaciteiten als coach van het Nederlands elftal. Van Bronckhorst kreeg de onderscheiding vanwege de beëindiging van zijn indrukwekkende voetbalcarrière met clubs in binnen- en buitenland en 106 interlands waarvan 33 als aanvoerder. Klink sprak het hele team met bewondering toe. Hij noemde het behalen van de 2e plaats op het wereldkampioenschap voetbal een fantastische prestatie.

  5. Erik van Erne zegt:

   13 juli 2010 om 23:26 | Permalink

   Video Koningin Beatrix en premier Jan Peter Balkenende ontvangen Oranje-elftal

  6. Erik van Erne zegt:

   14 juli 2010 om 00:52 | Permalink

   Most-Tweeted World Cup Teams: The Netherlands most trended team

   Clearly, their run to to finals helped the Netherlands secure the overall top spot as the most trended team during the World Cup, but their epic match with Brazil also helped — many of their mentions came during that game. Portugal, meanwhile, was propelled to the #2 position on the back of their superstar forward Cristiano Ronaldo, who also tops the player list (see below) by a wide margin. Read more at Mashable

  7. Erik van Erne zegt:

   16 juli 2010 om 19:15 | Permalink

   Priest fired for praying for a Dutch World Cup victory

   A priest has been suspended after praying for a Dutch victory in the 2010 Fifa World Cup final against Spain – now he is praying to get his job back.

   Paul Vlaar, who is known as a football priest, had previously been warned several times, and has been known to lead prayers wearing a full soccer goalkeeper’s kit.
   Judging by the fact that his prayer for a Dutch victory didn’t work, I doubt very much whether it will work for the job.

   The Bishop of Haarlem-Amsterdam Jozef Punt said that it was not accepted that the Lords Supper was misused for such worldly pursuits. Despite the warnings Vlaar still held his service dressed as a goalkeeper in the orange colours of the Dutch side and allowed members of his congregation to shoot balls at him through the church entrance. Source: Times Live

  8. Erik van Erne zegt:

   17 juli 2010 om 11:36 | Permalink

   The 2010 World Cup: A Global Conversation – Twitter Timeline

   During the 2010 World Cup, the world watched together — and they shared their experiences in a real-time, global conversation on the Internet. To illustrate that point, here are statistics and infographics that illustrate the global nature of the games and how fans’ interest & enthusiasm built over the course of the tournament on Twitter.
   The World Cup final represented the largest period of sustained activity for an event in Twitter’s history.

   Throughout the match, Tweets-per-second (TPS) were much higher than average; during the game’s final 15 minutes, this jumped to more than 2,000 TPS. (Spain’s winning goal in the final scored a 3,051 TPS.). During the final, people from 172 countries tweeted in 27 different languages. At the moment of the winning goal, people from 81 countries tweeted in 23 different languages. This moment is represented on this Wordle infographic.

   To highlight how much Twitter has been pulsing with World Cup activity over the past month, our analytics and relevance teams put together the infographic above, charting fans’ use of hashflags (like #esp or #usa) during the tournament with a background of TPS over the same period. When you look at this graphic, think of it like a soundwave — the louder and more consistent the “sound,” the bigger the impact in all directions.
   Countries’ flags represent use of their hashflag. The size of the flag “waves” fluctuate with the frequency & consistency of tweets containing each country’s hashflag. Source: Twitter Blog

  9. Erik van Erne zegt:

   18 juli 2010 om 12:11 | Permalink

   Paul The Octopus We Love You song by Parry Gripp

   Update 27-1-2010: Paul, the WorldCup predicting octopus, dies at 2 1/2

  10. Erik van Erne zegt:

   23 september 2010 om 19:17 | Permalink

   Wesley Sneijder Genomineerd voor Kwakzalversprijs

   International Wesley Sneijder is genomineerd voor de Meester Kackadorisprijs 2010. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die het meest de kwakzalverij bevorderd heeft. Ook Triodos Bank en uitgeverij EPN staan op de shortlist van Vereniging tegen de Kwakzalverij.

   Sneijder is genomineerd vanwege het actief promoten van de Power Balance armband. Sneijder en zijn echtgenote Yolanthe Cabau- van Kasbergen wisten diverse spelers van het Nederlands elftal over te halen dit volgens de vereniging “nutteloze sierraad” te dragen. Vier spelers droegen hem tijdens de finale. Dat heeft, zoals bekend, geen beker opgeleverd.

   EPN uitgevers is genomineerd voor de uitgave van een schoolboek over scheikunde dat op onkritische wijze veel aandacht besteed aan alternatieve behandelwijzen en de reguliere wetenschap grotendeels links laat liggen, zo vindt de Vereniging tegen de Kwakzalverij.

   De Triodosbank investeert volgens de vereniging geld in nutteloze alternatieve behandelwijzen, zoals acupunctuur, antroposofische geneeswijzen en homeopathie, onder meer in ontwikkelingslanden.

   Op zaterdag 2 oktober om 13.30 zal in Felix Meritis in Amsterdam de winnaar Meester Kackadorisprijs bekend gemaakt worden. Daarna volgt een belangrijk symposium met de titel ‘Bewijs geleverd’, over bewijsvoering in de wetenschap en het recht.

  11. e71 zegt:

   19 oktober 2011 om 01:25 | Permalink

   Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, amazing blog!

  12. Erik van Erne zegt:

   19 oktober 2011 om 10:41 | Permalink

   @e71
   Thanks. I’m using Internet Explorer 8.0 and everything looks fine. No overlapping.

  Plaats zelf een reactie:

  (U heeft ruimte voor 400 tekens)
  *

  Categorieën

 • Afval (505)
 • Agenda (2.626)
 • Barack Obama (116)
 • Biologisch (113)
 • Blog Action Day (59)
 • Bouwen-Klussen (637)
 • Communicatie (372)
 • Cradle to Cradle (387)
 • Design (212)
 • Dieren (169)
 • Duurzaam (2.042)
 • Educatie (334)
 • EEN-Armoede (249)
 • Energie en Besparing (2.610)
 • English Channel (1)
 • Europa (29)
 • Evenementen (118)
 • Geluid (21)
 • Gezondheid (274)
 • Goed Doel (110)
 • Green Deal (8)
 • Greenwashing (112)
 • Hergebruik-Kringloop (270)
 • Iets anders (325)
 • Int. Samenwerking (186)
 • Investeren (132)
 • Kerst (154)
 • Klimaat (1.568)
 • Licht (355)
 • Lucht (31)
 • Mensenrechten (160)
 • Milieu (721)
 • MVO (103)
 • Natuur (628)
 • Nederland (7)
 • Olympische Spelen (67)
 • Oranje (156)
 • Oud & Nieuw (107)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (32)
 • Sport (197)
 • Vakantie (72)
 • Valentijn (37)
 • Verkiezingen (54)
 • Vervoer en OV (789)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (268)
 • Welzijnswerk (28)
 • Schrijvers

  Recente berichten

 • De Oudejaarsconference 2016 Hier Wil Ik Zijn Vanavond by Claudia de Breij
 • De Eindejaarsconference Van Peel Overleeft 2016 by Michael van Peel
 • Zonde(r) Voornemens Oudejaarsconference 2016 by Javier Guzman
 • Oudejaarsconferentie 2016 VEILIG by Dolf Jansen
 • De Reis van het Bewustzijn, de Reis van ons Leven: Ontwaken
 • Ik Ben Blij Dat Ik Je Niet Vergeten Ben by Joost Nuissl
 • Valentijnsdag: Als de dag van toen.. by Reinhard Mey
 • Valentijnsdag; Voor Haar by Claudia de Breij
 • The Relationship Between The Earth, The Moon and The Sun: An Amazing Documentary
 • Lef in de Liefde: Handboek voor Gezonde Relaties by Shakti Gawain en Gina Vucci
 • The Ultimate Sports Bra: OMbra and the OMrun Platform by OMsignal at CES 2016 in Las Vegas
 • Death of the Sun Mind Blowing Documentary: What if the Sun Stop Shining
 • Facilitair & Gebouwbeheer 2016: Besparing door Noviteiten – De FGNoviteitenprijs 2016
 • Record Voor Windenergie in Nederland in 2015: Duurzame Energie voor 2,4 Miljoen Huishoudens
 • Natalie Cole Overleden: This will be and Unforgettable – R.I.P. Natalie
 • Nieuwbouw Dutch Institute For Fundamental Energy Research DIFFER met BREEAM Excellent
 • Het E-Vier Pakket voor Elektrisch Rijden by Nissan: Vier keer Voordeel Plus Gratis Oplaadpunt
 • Vakantiesalon Vlaanderen 2016 en B&B Expo 2016 in de Antwerp Expo
 • Fiscaal Voordeel in 2016 voor Circulaire Innovaties met de MIA en Vamil: De Milieulijst 2016
 • Fiscaal Voordeel in 2016 met de Energie InvesteringsAftrek (EIA): De Energielijst 2016
 • Links

  Milieunet op..


  Review http://www.stichtingmilieunet.nl/andersbekekenblog/ on alexa.com