Anders Bekeken

Archief voor november 2008Voetbalkreten voor Managers: Tweehonderdvijftig Voetbalkreten voor Hedendaagse Managers

Pin It

Tegen jezelf voetballen, aan de bal zijn, oorlog maken in de zestien, een engeltje op de lat. Dit zijn slechts enkele voetbalkreten die eigenlijk ook van toepassing zijn in ons dagelijks werkleven.
Voetbal is een sport die niet weg te denken is uit het dagelijks leven. Het is een industrie waar veel geld in omgaat, […]

Geplaatst in Kerst, Sinterklaas, Sport | Lees verder »

Toeval is Logisch: Johan Cruijff Citatenboekje: De Tachtig Beste Citaten met Uitleg

Pin It

Toeval is logisch. Het is een van de gevleugelde uitspraken van Johan Cruijff. Pieter Winsemius selecteerde de tachtig beste en voorzag ze van een uitleg. Het is zíjn uitleg en soms is het de vraag of Johan het zo wel bedoelde.
Dit is de tweede coproductie van Johan en Pieter: in 2004 verscheen ‘Je gaat het […]

Geplaatst in Kerst, Sinterklaas, Sport | Lees verder »

Je Gaat Het Pas Zien Als Je Het Doorhebt: Over Cruijff en Leiderschap

Pin It

‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’, het is zo’n typische Cruijff-uitdrukking waar je twee keer naar kijkt en dan om moet lachen. Cruijff was en is nog steeds een orakel.
Voor sommigen een bron van wijsheid, voor anderen van kleurrijke, onbegrijpelijke taal. Maar over één ding is iedereen het eens: als succes […]

Geplaatst in Kerst, Sinterklaas, Sport | Lees verder »

Timemanagementkalender 2016: In 365 Dagen naar een Leven met Minder Stress en Meer Plezier

Pin It

We hebben er allemaal last van: te weinig tijd en te veel te doen. De waan van de dag dicteert ons leven, met stress en onrust tot gevolg. Maar het kan anders!
Ontdek wat energieverslindende patronen zijn, maak kennis met eigenaarschap, leer beter beslissen en breng je zaken op orde: dat geeft rust.
Dankzij de Timemanagementkalender […]

Geplaatst in Kerst, Sinterklaas, Welzijnswerk | Lees verder »

Boek Omgaan met Energie by Joost Van Cauwenbergh van Groenhuis

Pin It

Met trots meldt Groenhuis dat vanaf half december 2010 hes eerste Groenhuis boek verkrijgbaar is, met als titel “Omgaan met energie“.
Energie zal schaarser en kostbaarder worden. In de nabije en verre toekomst zal energie één van de belangrijkste onderdelen van ons leven vormen. Vooral de uitdagingen en de problemen die dat met zich meebrengt zal […]

Geplaatst in Energie en Besparing, Kerst, Sinterklaas | Lees verder »

Goed Goud: Steun Solidaridad en Ontvang het Goed Goud Armbandje by Bibi van der Velden

Pin It

Duurzaamheid krijgt maar weinig aandacht in de goudmijnbouw en de sieradenbranche. In samenwerking met producenten en afnemers is Solidaridad gestart met een programma om de goudwinning te verduurzamen: Goed Goud.
Zie ook: Verras je Valentijn met een Hart van Goud Goud op Valentijnsdag – De Gouden Bergen van Suriname: Het Belangrijkste Exportproduct en de Levensader van Suriname
Doel […]

Geplaatst in Duurzaam, EEN-Armoede, Int. Samenwerking, Kerst, Sinterklaas | Lees verder »

Het Goede Doel- Sinterklaas wie kent hem niet

Pin It

Sinterklaas, wie kent hem niet is een Sinterklaaslied dat in 1982 werd geschreven door Henk Westbroek en Henk Temming van de Nederlandse popgroep Het Goede Doel, die het uitvoerden als het duo Henk en Henk. Met scenes van Dag Sinterklaas met Bart Peters

Geplaatst in Agenda, Sinterklaas | Lees verder »

De Sinterklaasintocht Amsterdam met een heel bijzonder Verlanglijstje

Pin It

13 december 2009: Meer dan 600 Amsterdammers leverden met hun kinderen een verVanglijstje plus gebruikt elektrisch apparaat in bij één van de Afvalpunten in de stad. Ze deden dit in het kader van de Sinterklaasactie van Wecycle.
Het doel van de actie was kinderen en hun ouders ervan bewust te maken dat gebruikte elektrische apparaten niet […]

Geplaatst in Afval, Agenda, Sinterklaas | Lees verder »

De Wereldwijde Fairtrade Webshop

Pin It

Zo, de cadeautjesperiode komt er weer aan en dan is het wel heel erg handig dat er sinds enkele maanden een hele mooie website is waar het wereldwijde aanbod aan Fair Trade producten is samengebracht: De WFTO Market.
In eerste instantie is die website gericht op de detailhandel, maar ook de consument kan er het aanbod […]

Geplaatst in Duurzaam, Int. Samenwerking, Kerst, Sinterklaas | Lees verder »

December, de Maand van de LED-verlichting: LED’s make things better!

Pin It

1 november 2010: Zo, we zijn inmiddels twee jaar verder en het is zover. Alle fabrikanten van lampen zijn om. LED-lampen zijn het helemaal en Philips heeft zojuist laten weten er ook helemaal klaar voor te zijn. LED-lampen zijn de toekomst én de toekomst begint vandaag.
De Dimbare 12 W Philips MASTER LED-lamp ter vervanging […]

Geplaatst in Agenda, Duurzaam, Energie en Besparing, Kerst, Sinterklaas | Lees verder »

Verkoop snoepsigaretten voor Sinterklaas verbieden ?

Pin It

Is het verbieden van snoepsigaretten betutteld? Nee, volgens onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen is daar geen sprake van want snoepsigaretten verlagen de drempel naar ‘echt’ roken en kunnen daarom beter uit de winkels worden verwijderd.
Ook dit jaar zijn in de zak van Sinterklaas naast pepernoten, chocoladeletters en marsepein ook weer chocoladesigaretten te vinden. Een bekende winkelketen levert zelfs […]

Geplaatst in Sinterklaas | Lees verder »

De G20-Top wil gecoördineerde actie en betere controle

Pin It

Zo dat klinkt op zich goed. De G20-top laat zien dat we gecoördineerde actie willen, zei staatssecretaris Jan Kees De Jager, die minister-president Jan Peter Balkenende verving, na afloop van de top. Een van de afspraken is een scherper toezicht op de financiële markten.
We kunnen de crisis de baas. De situatie niet onderschatten, maar we weten […]

Geplaatst in Sinterklaas | Lees verder »

Op zoek naar een leerzaam Sinterklaascadeau ?

Pin It

Zie Doe een Spel en Het Sinterklaascadeau

Geplaatst in Agenda, Sinterklaas | Lees verder »

De Boot van Sinterklaas en Het Feest van Sinterklaas een Echte Traditie

Pin It

21 mei 2011: Dieuwertje Blok komt zaterdag vlak voor het Achtuurjournaal op Nederland 1 met een ingelaste uitzending van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending staat gepland om 19.50 uur. Dat heeft de publieke omroep NTR vrijdag laten weten.
De NTR heeft in overleg met de Publieke Omroep besloten tot het inlassen van de extra uitzending, vanwege […]

Geplaatst in Agenda, Klimaat, Oranje, Sinterklaas | Lees verder »

De intocht van Sinterklaas op zaterdag 15 november 2008

Pin It

Zaterdag 15 november is weer de intocht van Sinterklaas. Wist u dat stichting Milieunet een groot aantal themasites heeft waarmee wij groene initiatieven en duurzaamheid onder de aandacht brengen.
Voor Sinterklaas bieden wij een groot aantal leerzame sinterklaascadeautjes en een selectie van links naar andere, informatieve sinterklaassites.
Kijk hier voor een overzicht van onze themasites.

Geplaatst in Duurzaam, Iets anders, Milieu, Sinterklaas | Lees verder »

De Philips sapcentrifuge, blender, stoomkoker, health grill – Het is een kwestie van proberen

Pin It

Philips zoekt mensen die producten willen uittesten en in dat kader wordt in het gesponsorde kookprogramma De Kwestie van Smaak, regelmatig de aandacht gevestigd op Een kwestie van proberen.
Chefkok Rene Lancee, eigenaar van Flinstering in Breda en winnaar van “Mijn Tent is Top” 2008 werkt in het programma uiteraard met de keukenapparatuur van Philips. Per […]

Geplaatst in Duurzaam, Energie en Besparing, Kerst, Sinterklaas | Lees verder »

Retail Jaarprijs: Wie wordt De Beste Winkelketen van Nederland in 2009?

Pin It

Update 14 juli: Wie worden dit jaar gekozen tot de beste winkelketen en de beste zelfstandige winkel 2009? Het antwoord op deze vraag is weer een stuk dichterbij gekomen. Maar liefst veertien winkelketens en zeven zelfstandige winkeliers hebben zich vorige week gekwalificeerd voor de volgende ronde van de Vakjuryprijzen van de Retail Jaarprijs.
Uiteindelijk zullen na […]

Geplaatst in Agenda, Duurzaam, EEN-Armoede, Kerst, Sinterklaas | Lees verder »

Groningen krijgt energiezuinige LED-sfeerverlichting

Pin It

Nadat vorig jaar de Groningen City Club (GCC) tijdens de wintermaanden in de Oosterstraat en op de Westerhaven LED-sfeerverlichting had aangebracht, zal de komende winter de gehele Groninger binnenstad hiervan worden voorzien.
De GCC en de gemeente Groningen werken daarbij samen. Voor deze beide partijen zijn het besparen van de energiekosten, het verhogen van de sfeer […]

Geplaatst in Duurzaam, Energie en Besparing, Kerst, Sinterklaas | Lees verder »

De Philips Warm Intimate Massager, zeg maar Wim voor een gelukkig huwelijk

Pin It

Dat verwacht je nou direct van onze nationale trots Philips. Bekend van gloeilampen en wat al niet meer. Naast al die traditionele producten heeft Philips met Sense and Simplicity al lang geleden een nieuwe weg ingeslagen. Zie ook: Philips Sex Talk: The LoveCloud and The Sensual Stimulators
Een weg die ons leven zou moeten veraangenamen, zou […]

Geplaatst in Agenda, Energie en Besparing, Kerst, Sinterklaas | Lees verder »

Aanleiding, doel en de start van Anders Bekeken Blog: Op weg naar een Duurzame Samenleving

Pin It

Update 11 oktober 2010: Zo, precies drie jaar na de start goed om even de balans op te maken. We zijn inmiddels de 1,5 miljoen bezoekers gepasseerd. Geweldig.
20 april 2010: Vandaag een nieuwe mijlpaal in de nog jonge geschiedenis van Anders Bekeken. Sinds de start op 11 oktober 2007 zijn er één miljoen bezoekers geweest. Geweldig, […]

Geplaatst in Afval, Barack Obama, Biologisch, Blog Action Day, Bouwen-Klussen, Communicatie, Cradle to Cradle, Design, Dieren, Duurzaam, Educatie, EEN-Armoede, Energie en Besparing, Europa, Evenementen, Geluid, Gezondheid, Goed Doel, Greenwashing, Hergebruik-Kringloop, Iets anders, Int. Samenwerking, Investeren, Kerst, Klimaat, Licht, Lucht, Mensenrechten, Milieu, MVO, Natuur, Olympische Spelen, Oranje, Oud & Nieuw, Pasen, Sinterklaas, Sport, Vakantie, Valentijn, Vervoer en OV, Vrijwilligerswerk, Water, Welzijnswerk | Lees verder »

Biologisch afbreekbaar speelgoed !

Pin It

Dat je mais overal voor kunt gebruiken was mij al iets langer bekend, maar speelgoed van mais was ik nog niet eerder tegengekomen.
PlayMais speelgoed is gemaakt van mais, water en levenmiddelenkleurstoffen en het is is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Met een klein beetje water kun je de maisstukjes aan elkaar plakken. Alleen of met […]

Geplaatst in Afval, Biologisch, Kerst, Milieu, Sinterklaas | Lees verder »

De wereld redden !

Pin It

De wereld red je zo ! Elena Simons geeft haar visie op de wereldproblemen. Ze schreef onlangs het leuke en informatieve boekje: Alle grote wereldproblemen en hun oplossingen. Doe mee!
Lees in 120 kleurrijke pagina’s waarom het helemaal mis dreigt te gaan voor de mensheid, welke tien oplossingen daarvoor bestaan en het belangrijkste: waarom juist u […]

Geplaatst in Duurzaam, EEN-Armoede, Energie en Besparing, Kerst, Klimaat, Milieu, Sinterklaas | Lees verder »

Pakjesregen bij Milieunet !

Pin It

Voor de winnaars van de Afvalquiz is het morgen een extra feestelijk Sinterklaasfeest. Iedereen ontvangt -als TNT meewerkt- de gewonnen prijs als Sinterklaascadeautje op het opgegeven adres.
Het beantwoorden van de vragen bleek nog knap lastig. Maar liefst 56% van de iets meer dan 400 ingezonden oplossingen was fout.
De oplossing van de Afvalquiz is hier te […]

Geplaatst in Afval, Hergebruik-Kringloop, Milieu, Sinterklaas | Lees verder »

Dames opgelet – de LED Make-Up spiegel !

Pin It

Dit is een fantastische Make-Up spiegel ! Voorzien van LED-lampjes waarmee u kunt zien hoe uw gezicht overkomt bij een bepaald weertype of zelfs bij kaarslicht.
Ik heb het zelf even uitgetest, alhoewel ik normaal gesproken nooit voor een make-up spiegel zit. En dat is maar goed ook. Alleen bij kaarslicht kreeg ik een tevreden gevoel […]

Geplaatst in Energie en Besparing, Kerst, Klimaat, Sinterklaas | Lees verder »

Sinterklaasje kom maar binnen !

Sinterklaasfeest !

Pin It

Nog op zoek naar leuke sinterklaascadeautjes?
Kijkt u dan eens even op onze Sinterklaas site.
U ontvangt in elk geval bij elke bestelling de Klimaatgids helemaal gratis. Deze actie van stichting Milieunet is afgelopen.

Geplaatst in Agenda, Duurzaam, Sinterklaas | Lees verder »

Wake Up Light met LED-lampjes !

Pin It

En natuurlijk kan het anders ! Onzin die gloeilamp in de Wake Up Light van Philips. Deze Wake Up LED Light wekker doet het met LED-lampjes.
En weet u wat zo mooi is? Het energieverbruik is heel, heel erg laag. Wat dacht u van 12 Watt in plaats van 100 Watt !
En weet u wat nog […]

Geplaatst in Duurzaam, Energie en Besparing, Iets anders, Kerst, Klimaat, Sinterklaas | Lees verder »

Dé Chocoladelettertest !

Doe de Afvalquiz !

Pin It

De deelname aan de Afvalquiz staat nog enkele dagen open. En er is een extra reden om mee te doen.
More than Hip heeft een aantal fraaie producten beschikbaar gesteld als prijs. Al die tassen zijn gemaakt van afval ! Daarnaast zijn er nog een groot aantal prijzen, die allemaal te maken hebben met minder […]

Geplaatst in Afval, Agenda, Iets anders, Sinterklaas | Lees verder »

De Groene Sint: Bijna alle Chocoladeletters Duurzaam in 2010 – Droste Letters nog Steeds FOUT

Pin It

Update 16 november 2010: Na een succesvolle actie vorig jaar tegen ‘foute’ chocoladeletters is de Groene Sint terug met het rapport ‘Pure Chocolade’.
Belangrijkste conclusie is dat een jaar later bijna alle in Nederland verkochte chocoladeletters geheel of gedeeltelijk gemaakt zijn van eerlijke en duurzame cacao.
In 2009 lagen er in de Nederlandse winkels 3,5 […]

Geplaatst in Duurzaam, EEN-Armoede, MVO, Sinterklaas | Lees verder »

Return to Sender by Katja Schuurman: It Is Time for a Good Story at TEDxAmsterdam 2012

Pin It

Zaterdag 27 oktober 2007 zend LLiNK de eerste aflevering uit van Return to Sender, een idee en initiatief van Katja Schuurman. Return to Sender is een ‘Do Good Brand’, een goed merk dat staat voor mooie producten met een verhaal en tegelijk een bijzondere manier om duurzame ontwikkeling te creëren in de armste gebieden van de wereld.
In het  […]

Geplaatst in Agenda, EEN-Armoede, MVO, Sinterklaas, Vrijwilligerswerk | Lees verder »

De Kluskalender: het sinterklaas- of kerstcadeau voor elke klusser

Pin It

Dé kluskalender voor elke klusser!
Een verjaardagskalender met 12 cartoons en 32 duurzame klustips. De kalender zet met cartoons en ondersteunende tips aan om duurzaam te gaan klussen. Elke maand komt een ander onderwerp aan de beurt.
Een perfect cadeau voor iedere klusser. Voor een verjaardag, sinterklaas of kerst. Kijk hier om te bestellen.

Geplaatst in Bouwen-Klussen, Gezondheid, Hergebruik-Kringloop, Kerst, Milieu, Sinterklaas | Lees verder »

Categorieën

 • Afval (505)
 • Agenda (2.633)
 • Barack Obama (116)
 • Biologisch (113)
 • Blog Action Day (59)
 • Bouwen-Klussen (637)
 • Communicatie (372)
 • Cradle to Cradle (387)
 • Design (212)
 • Dieren (169)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.042)
 • Educatie (337)
 • EEN-Armoede (249)
 • Energie en Besparing (2.610)
 • English Channel (1)
 • Europa (29)
 • Evenementen (118)
 • Geluid (21)
 • Gezondheid (274)
 • Goed Doel (110)
 • Green Deal (8)
 • Greenwashing (112)
 • Hergebruik-Kringloop (272)
 • Iets anders (325)
 • Int. Samenwerking (186)
 • Investeren (132)
 • Kerst (154)
 • Klimaat (1.570)
 • Licht (356)
 • Lucht (31)
 • Mensenrechten (160)
 • Milieu (722)
 • MVO (103)
 • Natuur (631)
 • Nederland (9)
 • Olympische Spelen (67)
 • Oranje (156)
 • Oud & Nieuw (107)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (32)
 • Sport (197)
 • Vakantie (72)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (61)
 • Vervoer en OV (792)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (268)
 • Welzijnswerk (28)
 • Schrijvers

  Recente berichten

 • Nature Is Speaking by Conservation International: Lee Pace is Mountain
 • President Donald Trump Responds to the Netherlands: America First The Netherlands Second
 • Amsterdam Arena Stadion van de Toekomst Neemt LED-verlichting van Philips in Gebruik
 • De Elfrida: ‘s Werelds Eerste Elektrich Aangedreven Werkschip voor Visteelt in Noorwegen
 • Klimaatlintjes Ceremonie: Wat is Je Dierbaar en Wil Je Nooit Verliezen door Klimaatverandering?
 • Klimaatlabel Politieke Partijen 2012 – 2016: Wat Doen Politieke Partijen voor het Klimaat?
 • Cabaretier Henk Elsink (81) Overleden: Harm met de Harp, De Supporter en Kleine Johanna
 • Nature Is Speaking by Conservation International: Joan Chen is Sky
 • Kies Werk Kompas: Stemhulp voor de Tweede Kamerverkiezingen voor Mensen Zonder Werk
 • Computer Recycling met Verplichte WEEELABEX Certificering
 • Tweede Kamerverkiezingen 2017: Waarom Kies Jij? Platform voor Online Politiek Speeddaten
 • Onderstroom Documentaire by Jeroen Hoogendoorn: De Democratie onder Stroom
 • Groen Kieskompas voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017: Hoe Groen zijn de Politieke Partijen?
 • Investeren in Een Laadpaal voor Consumenten en Bedrijven. Is Het De Moeite Waard?
 • Klimaatnieuws: Poolkappen Worden Steeds Kleiner – Zeeijs Smelt Steeds Sneller
 • What Has Love Got To Do With Valentine’s Day? by Marla May Hayley
 • Spoil: A Documentary on the Great Bear Rainforests under Threat by Dirty Tarsands and Oilsands
 • The Difference Between Holland and The Netherlands and a Whole Lot More by C.G.P. Grey
 • America First The Netherlands Second by Zondag met Lubach
 • Nature Is Speaking by Conservation International: Harrison Ford is The Ocean
 • Links

  Milieunet op..


  Review http://www.stichtingmilieunet.nl/andersbekekenblog/ on alexa.com