Anders Bekeken

De Milieuvriendelijkste Zorgverzekeraars Van 2018

Geschreven op 19-2-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Gezondheid
Pin It

Elk jaar is het voor veel mensen weer opnieuw een uitdaging om de juiste zorgverzekering te vinden. Iedereen wil natuurlijk graag een goedkope zorgverzekering, met een zo breed mogelijke dekking.

Dit is voor bijna alle huishoudens in Nederland al reden genoeg om elk jaar weer te kiezen om een zorgverzekering te vergelijken. 

Maar steeds vaker stellen particulieren én bedrijven die een collectieve zorgverzekering  voor hun personeel afsluiten, stellen extra eisen aan een zorgverzekering. Een zorgverzekering moet natuurlijk voordelig te zijn en een uitgebreide dekking te bieden. Maar nog mooier is het als je een verzekering kunt vinden die die eigenschappen combineert met een milieuvriendelijke en ethisch verantwoorde manier van werken. De grote vraag is dan hoe kun je zo’n welhaast perfecte verzekering vinden? En bestaan ze überhaupt wel, want het klinkt te mooi om waar te zijn.

Er zijn in Nederland meerdere milieuvriendelijke zorgverzekeraars waarbij je je kunt aansluiten. Bij welke verzekeringsmaatschappijen kun je een zorgverzekering afsluiten waarbij je goed voor de planeet aarde zorgt?

Ieder jaar, voor het laatst in 2017, publiceerde de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) een rapport met daarin een top 30 van de meest duurzame Nederlandse zorgverzekeraars. Uitgangspunt waarmee zorgverzekeraars werden beoordeeld qua duurzaamheidsniveau, was in het onderzoek het beleggingsbeleid. De onderzoekers beoordeelden vier aspecten, namelijk het bestuur, beleid, de transparantie en implementatie van het milieuplan door de zorgverzekeraar. Uit het rapport blijkt dat de verzekeraars Zwitserleven, ASR en Reaal de top drie vormen. Ook hoog scoren Achmea, Dela (als nieuwkomer op plek 8) en, op plek 9, zorgverzekeraar Menzis.

Sinds 2013 is er nog een organisatie die zorgverzekeraars onder de loep neemt als het aankomt op een ethisch-verantwoorde en milieuvriendelijk investeren. Dit platform heet de Eerlijke Verzekeringswijzer. Via deze online vergelijker kun je snel zien hoe een verzekeraar, qua beleggingen, scoort op thema’s als klimaatverandering, kinderarbeid, dierenwelzijn en bosbouw en omgang met olie- en gaswinning. Op het gebied van duurzaam en milieuvriendelijk beleggen, komen in deze test met name de verzekeraars ASR en Achmea goed uit de verf als duurzame bedrijven.

AL met al ben je als consument of ondernemer het meest milieuvriendelijk bezig als je een zorgverzekering afsluit bij één van de twee aanbieders ASR of Achmea. Deze verzekeringsmaatschappijen scoren overall het beste vergeleken met andere aanbieders van zorgverzekeringen. Maar vind je als consument specifiek visserij en bosbouw belangrijk? Dan is vooral Delta Lloyd een goede alternatief. Deze verzekeringsaanbieder scoort hoge cijfers qua beleggingen in de visserij en bosbouw.

Zoek jij ook een goedkope zorgverzekering die milieuvriendelijk en verantwoord is, mét een brede dekking en gunstige voorwaarden? Deze verzekeringen combineren meerwaarden in ethisch-verantwoorde, voordelige en goed dekkende polissen. Kijk nu op de website voor de ruime mogelijkheden op het gebied van duurzame verzekeringen.

Statiegeld Op Kleine PET-Flessen En Blikjes by De Statiegeld Alliantie

Geschreven op 19-2-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Afval
Pin It

Al meer dan 200 maatschappelijke organisaties, lokale overheden, burgerinitiatieven, bedrijven en milieuorganisaties hebben zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie. Gezamenlijk nemen ze een duidelijk standpunt in: op kleine PET-flessen en blikjes moet ook statiegeld komen, net zoals het statiegeld op grote PET-flessen.

En snel: “Statiegeld zorgt voor minder zwerfafval, minder dierenleed, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen. Daarom moet in Nederland en België statiegeld op alle plastic drankflessen en blikjes worden ingevoerd”, aldus de alliantie.

Nadat afzonderlijke gemeenten zich al hadden aangesloten, zette de commissie milieu, energie en mobiliteit van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) het onderwerp op de agenda. Het besluit dat de VNG zich aansluit is daarmee heel dichtbij gekomen.

Al 72 Nederlandse gemeenten zijn nu partner van de Statiegeldalliantie. Zij vragen aan het kabinet Rutte om statiegeld dit jaar uit te breiden naar blikjes en kleine plastic flesjes. Ook de eerste Nederlandse provincie, Noord-Brabant, voegt zich bij de beweging. Ekoplaza is de eerste supermarktketen die zich als voorstander van statiegeld uitspreekt en in de alliantie stapt.

Het draagvlak voor statiegeld groeit razendsnel verder. De Statiegeldalliantie ging van start eind november. De tellervan het totale aantal organisaties, bedrijven en gemeenten die aansloten bij het Nederlands-Belgische initiatief staat nu op een indrukwekkende 216 partners.

Van de miljoenen flesjes en blikjes die jaarlijks over de toonbank gaan, belandt nog altijd een aanzienlijk deel naast de vuilbak. Plastic flesjes en blikjes zijn op dit moment verantwoordelijk voor zo’n 40 procent van het zwerfafval.

Meer dan drie op de vier Nederlanders en Belgen stoort zich mateloos aan vervuilde straten en blikjes en flesjes in de natuur. Het ziet er vies uit én het veroorzaakt dierenleed. Koeien en andere landdieren worden ziek of sterven als stukjes blik en plastic in hun voedsel terecht komen.

Veel zwerfafval dat niet wordt opgeruimd, belandt via wind en water in de zee waar het onderdeel wordt van de plastic soep, de drijvende vuilnisbelten in de oceanen. Daar brengt het op grote schaal schade toe aan vissen, vogels en andere zeedieren, die het in hun maag krijgen, erin verstrikt raken of er in stikken.

De totale kosten van het zwerfvuilbeleid in Nederland liggen op circa 250 miljoen euro per jaar. In Vlaanderen worden de kosten van het voorkomen, opruimen en verwerken van zwerfafval in de openbare ruimte in 2015 op ongeveer 155,4 miljoen euro geschat. Deze kosten worden voor 90 procent door lokale besturen gemaakt. Ook worden miljoenen euro’s door overheden en bedrijven aan communicatiecampagnes, opruimacties (clean ups) en extra afvalbakken besteed. Dit alles zonder structureel resultaat: onze straten, stranden, wateren en natuurgebieden blijven vervuild.

Dat statiegeld op plastic flessen en blikjes werkt, bewijzen de meer dan 37 landen en regio’s waar het al ingevoerd is. Van Zweden tot Australië en van Duitsland tot Californië zien we recyclagecijfers van PET-flessen en blikjes van meer dan 90 procent. In Europa alleen al hebben meer dan 115 miljoen mensen toegang tot een statiegeldsysteem voor PET-flessen en blikjes. Deze bestaande statiegeldsystemen zijn kostenefficiënt en technisch en juridisch solide gebleken. In Europa kiezen steeds meer landen voor statiegeld. Schotland en Malta hebben in september beslist (nadat Coca Cola in Schotland zijn lobbyverzet opgaf). De Europese Commissie organiseerde onlangs de eerste stakeholdersbijeenkomst ooit over het onderwerp.

Zie ook: Great Pacific Garbage Patch: Plastic Soup and Plastic Planet – The Throwaway Mentality and he 5 Oceanic Gyres – Seabin Project by Pete Ceglinski and Andrew Turton: Cleaning our Oceans One Marina at a Time – TEDxGreatPacificGarbagePatch: Living a Sustainable Life by Ed Begley Jr – The Ocean is Connected to Everything by Dr. Sylvia Earle – Trailer Plastic Planet – Recycled Island: Cleaning our Oceans and Creating a Floating City – The Plastiki Expedition by David de Rothschild sets Sail – Tackling Our Nature Deficiency Disorder by David deRotschild – The House of Plastic: Prefab Homes made of Plastic Garbage – The Ocean Cleanup: How We Showed the Oceans Could Clean Themselves – Recycled Island: Cleaning our Oceans and Creating a Floating City – Plastic Soep by Jesse Goossens  – The Plastiki Expedition by David de Rothschild sets Sail – The House of Plastic: Prefab Homes made of Plastic Garbage– Stop De Plastic Cola-Crap – Koninginnedag Rotterdam: Act Green for the Queen

Het Einde van Plastic Wattenstaafjes: Switch the Stick by City to Sea

Geschreven op 19-2-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Afval
Pin It

Plastic wattenstaafjes worden in veel landen in groten getale op het strand en langs de waterkant aangetroffen. Ook in Nederland. De voornaamste oorzaak is dat mensen hun toilet als afvalemmer gebruiken of buitenshuis hun oren schoonmaken.

De staafjes dragen bij aan de plasticvervuiling. Italië heeft eind vorig jaar daarom als eerste land ter wereld de plastic wattenstaafjes verboden.

In het Verenigd Koninkrijk voert City to Sea campagne tegen de plastic staafjes. De campagne, Switch the Stick heeft groot succes. Eind 2016 verklaarden alle grote winkelketens in het Verenigd Koninkrijk dat ze hun eigen huismerk zouden aanpassen. De plastic wattenstaafjes van het eigen merk zouden vóór het einde van 2017 zijn vervangen door papieren staafjes. Sainsbury’s, Boots, Morrisons, Wilko, Lidl zijn hun toezegging nagekomen. Aldi, Superdrug en Asda nog niet.

Ook in Nederland weten alle producenten van wattenstaafjes dat er een kans bestaat dat ze in het milieu terecht komen. Wattenstaafjes staan op plek 9 van het meest gevonden rivierafval in Nederland.

Dit blijkt uit het Rivierafval onderzoek 2017 (PDF) van Schone Rivieren. Toch is nog geen enkel huismerk van grote winkelketens gestopt met het plastic staafje, of het nu om Albert Heijn, Kruidvat, Hema, Trekpleister of Jumbo gaat. Bij Ecomonde, die de slogan voor een mooiere wereld voert, zijn de staafjes wel van papier en van biokatoen. Deze aanbieder wijst de grote concurrenten de weg.

Hoe lang zal het nog duren voor de retailers door hun klanten op hun verantwoordelijkheid worden gewezen en het assortiment aanpassen? Zolang dat niet gebeurt, en ook de overheid zich stilhoudt, blijven deze merken kiezen voor de goedkoopste productiewijze (plastic), ook al is er een betaalbaar alternatief (papier). Bron: Plastic Soup Foundation

Zie ook: Great Pacific Garbage Patch: Plastic Soup and Plastic Planet – The Throwaway Mentality and he 5 Oceanic Gyres – Seabin Project by Pete Ceglinski and Andrew Turton: Cleaning our Oceans One Marina at a Time – TEDxGreatPacificGarbagePatch: Living a Sustainable Life by Ed Begley Jr – The Ocean is Connected to Everything by Dr. Sylvia Earle – Trailer Plastic Planet – Recycled Island: Cleaning our Oceans and Creating a Floating City – The Plastiki Expedition by David de Rothschild sets Sail – Tackling Our Nature Deficiency Disorder by David deRotschild – The House of Plastic: Prefab Homes made of Plastic Garbage – The Ocean Cleanup: How We Showed the Oceans Could Clean Themselves – Recycled Island: Cleaning our Oceans and Creating a Floating City – Plastic Soep by Jesse Goossens  – The Plastiki Expedition by David de Rothschild sets Sail – The House of Plastic: Prefab Homes made of Plastic Garbage

Black Snake Killaz Documentary: The Fight Against The Dakota Access Pipeline

Geschreven op 17-2-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Energie en Besparing
Pin It

The Dakota Access Pipeline is designed to run from North Dakota to Illinois, a 1,200-mile stretch of oil transport that could potentially impact many millions of lives. An impassioned protest movement began to grow once the construction of the pipeline was announced in early 2016. Leading the charge was the Standing Rock Sioux Reservation, an indigenous tribe located in North and South Dakota.

The feature-length documentary Black Snake Killaz follows the tribe and the tens of thousands they inspired to join them as they fight to protect their basic human rights against the cancer of unregulated corporate greed.

“Our children deserve to have clean water,” one protestor insists. The resistance understands that such a pipeline will tread upon sacred ground, and make vulnerable the precious natural resources that have been lovingly preserved for further generations.

The filmmakers stand right beside these protestors on the front lines of a standoff that captures the world’s attention. Between April of 2016 and March of the following year, the water protectors work to block the path of construction vehicles, render digging equipment inoperable, and expose the tyranny of institutions that suppress the voice of the people. In a show of national solidarity, activists from other states including Rhode Island and New York join together to protest the banks that finance the pipeline operation.

During this tumultuous period, members of law enforcement are encouraged to regard the protestors as criminal combatants. The Governor of North Dakota withdraws supplies from the growing masses who have gathered to join the protest from all across the country, and orders a mandatory evacuation of their campgrounds. Attack dogs are deployed, hundreds are arrested and many injuries are sustained. Mainstream media outlets cover the growing tensions during their 24-hour news cycles while both parties accuse the other of escalating an atmosphere of violence.

Blessed with extraordinary access, Black Snake Killaz places viewers in the thick of these perilous events, and introduces us to the brave figures who fight for their homes, heritage and traditions. While construction of the pipeline has ultimately not been thwarted, many victories have been won along the way; perhaps none greater than the hordes of activists who have coalesced from every region of the United States and beyond.

Chernobyl The Exclusion Zone: A Simple Harrowing Portrait

Geschreven op 17-2-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Afval
Pin It

We’re used to seeing apocalyptic wastelands in our video games, television shows and big screen movies. But such an environment actually exists in the real world, and its vacant landscape can be found near the border of Ukraine. It’s Chernobyl, the ominous location of the most significant nuclear power plant disaster in history.

Chernobyl: The Exclusion Zone takes cameras inside this infamous site to determine whether the reality lives up to our collective nightmares. Chernobyl: The Exclusion Zone is a simple, but harrowing portrait of one of the world’s most haunting sites.

The ruins of Chernobyl have been abandoned and radioactive for over 30 years, but evidence of its former vitality can be found in every direction. There’s the summer camp adorned with a smiling Mickey Mouse on its exterior walls. A child’s doll stares hollow-eyed in the hallway of an elementary school. Faded newspapers lie scattered on creaky floorboards and extol headlines from a distant time. A rusty Ferris wheel recalls an era of innocence and frivolity that was cut far too short.

The documentary offers a tour through Chernobyl’s Exclusion Zone, a large region where radioactive fallout is most prominent. Geiger counters help the crew detect the most dangerous pockets of radiation along their path. Many of the sights are strangely beautiful and captivating, but an unsettling sense of doom nevertheless permeates their travels.

The area is not a tourist trap by any means, but it does play host to a fair amount of researchers, scientists and other like-minded professionals. Perhaps the most surprising element of the film is its portrayal of the civilization that has managed to sustain itself within this inhospitable environment. There’s even a hotel that offers cozy beds, delicious meals, hot showers and robust Wi-Fi service.

Above all, Chernobyl exudes a feeling of profound loss and devastation. It’s sacred ground. This is never more apparent than when the film follows former residents as they gather for an annual visit to the area. Mournful and emotionally wounded, they peer out into the wasteland of overgrown vegetation and dilapidated infrastructure that they once called home.

See also: Greenpeace Video “20 Years Ago Chernobyl” – Gigantisch Zonnepark rond Voormalige KerncentraleTsjernobyl in de Oekraïne by ENGIE – Nucleaire Crisis Fukushima Kernenergiecentrale: Stralingsniveau op Hoogste Niveau Ooit

The Rise Of Vertical Farming by VPRO Backlight

Geschreven op 17-2-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Duurzaam
Pin It

There are 7.4 billion people on the planet, and all of them need to be fed. What’s the most efficient and sustainable method for accomplishing this? Traditional farming strategies have monopolized our natural resources, and often prove wasteful and too heavily reliant on pesticides and other toxic pollutants.

Many regions don’t have the means to produce their own organic food supply, and must have it shipped to them from great distances. In future years, as the global population continues to rise and viable farming lands dwindle, our planet could face a food crisis like we’ve never experienced before. The new vpro documentary The Rise of Vertical Farming explores one possible solution.

Vertical farming literally turns the commonplace farming model on its head. Rows of crops are no longer earthbound, but stacked stories high in a tightly controlled indoor environment. Housed in abandoned warehouses, factories and office buildings, these farms can be erected in cities across the globe, mass produce organic foods for neighboring communities, and greatly reduce the destruction of our ecosystem in the process
Industrialized farming techniques have profoundly altered the food industry, but they’ve also contributed to environmental depletion and widespread chronic disease. As a result, the demand for fresh, locally grown produce is at an all-time high. Vertical farming could be the key to fulfilling that demand.

The filmmakers spotlight several of these operations from the United States to Sweden, including Aerofarms, the world’s largest vertical farm which is based in New Jersey. These operations make meaningful use of neglected infrastructure and have the potential to elevate the health of the consumers they serve. Often positioned just a few miles from large grocers and distribution centers, they can also slash the span of travel from farm to plate from days and weeks to mere minutes.

The Rise of Vertical Farming gives us an enthralling tour inside a modern farming system that appears to be on the verge of breaking through into the mainstream. It’s a social experiment that could one day become a full-fledged industry that serves the needs of billions. The film pays tribute to the power of ingenuity, and inspires hopes for a healthier and more sustainable future.

See also: Groene Vliegtuigpioniers: Vliegen Wordt Elektrisch by VPRO Tegenlicht –Tegenlicht Kort: Breekt Duurzame Energie Definitief Door? De Doorbraak van Duurzaam – Paar Graden Minder: Haalbare Scenario’s voor Halveren CO2-uitstoot bij VPRO Tegenlicht – De Klimaatzaak by VPRO Tegenlicht – Tegenlicht Talk over de Kantelperiode in Nederland en de Kantelaars by Jan Rotmans – Fossielvrij: De Invloed van de Divestment Beweging bij VPRO Tegenlicht – Tegenlicht Thema: De Groene Transitie Reeks – Tegenlicht: Afval = voedsel – Tegenlicht Lab: Het Einde van Bezit – The Next Economy by Thomas Rau

The Dome At The Enewetak Atoll: This Concrete Dome Holds A Leaking Toxic Timebomb

Geschreven op 17-2-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Afval
Pin It

The Enewetak Atoll in the Marshall Islands – a remote location nestled deep within the vast Pacific Ocean between Australia and Hawaii – is a picturesque paradise in many respects. Adorned by clear pale blue waters, breathtaking skies and vivid vegetation, it is also home to one of the most poisonous tombs on the planet.

This Cold War artifact hides toxic waste from United States nuclear tests, and rising sea levels are threatening its stability. Produced by ABC News Australia, The Dome travels to this exotic location to uncover the extent to which this structure is eroding, and the threat its leaking contents pose to inhabitants of the region.

The dome itself is a circular slab of concrete set close to the ground on a narrow strip of land. Under this concrete lies the radioactive remnants of atomic explosions conducted almost seven decades ago. Construction on the dome was completed sloppily and with little regard for safety precautions. Proper lining was not installed between the toxic materials and the underlying soil. Cracks are beginning to fester on the dome’s surface and the ocean has already begun to make its way inside.

The workers who built the dome have suffered a myriad of illnesses over the years, and many of them were kept in the dark about what their construction was designed to conceal.

Sea waters are already impeding upon the structure. A typhoon could shatter it completely. If such an event were to occur, the entire Pacific Ocean could become contaminated and impact the lives of millions.

The film profiles several residents of nearby islands who were evacuated many years ago, including the inhabitants of Bikini Island, the site of a nuclear test which measured 1000 times more powerful than the Hiroshima bomb. Even after all this time, contamination levels leave them no hope of ever returning to their homeland.

The Dome is a testament to the destructive impact of the atomic age. The ill effects of that bygone era linger to this day and continue to infect new generations. The film also sheds light on the dangers of climate change by examining one of its most unexpected and catastrophic consequences.

Zie ook: Fukushima as a Ticking Ttime Bomb Documentary by Dr. Helen Caldicott – Kernenergie: Een Dodelijke Uitweg Met Veel CO2-Uitstoot – Greenpeace Video Over de Kernramp in Tsjernobyl: “20 Years Ago Chernobyl” – Kernenergie Schone, OnVeilige en OnBetaalbare Stroom met Kernafval: Stop The Nuclear Madness – Humanitaire Gemeenschap Hulpeloos bij Kernramp by Hoogleraar Rampenstudies Thea Hillhorst – Battle of The Grids: Kernenergie- en Kolencentrales Overbodig, Voorrang voor Duurzame Energie – Ik Heb Schoon Genoeg van Kernenergie? U Ook? Teken Dan Direct De Petitie – Dan liever een kerncentrale: Een beetje heel erg dom van Jan Mulder – TED Debate: Does The World Need Nuclear Energy? – Nucleaire Crisis Fukushima Kernenergiecentrale: Stralingsniveau op Hoogste Niveau Ooit

BankGiro Loterij Goed Geld Gala 2018: Miljoenen Voor Cultuur en Cultureel Erfgoed in Nederland

Geschreven op 16-2-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Goed Doel
Pin It

Op dinsdagmiddag 20 februari vindt het jaarlijkse BankGiro Loterij Goed Geld Gala plaats in Singer Laren. Tijdens deze bijzondere middag wordt bekendgemaakt hoeveel geld er in 2018 wordt geschonken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland.

Dankzij uw deelname kon de BankGiro Loterij in 2017 maar liefst 66,9 miljoen euro verdelen onder 66 organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland. De helft van ieder lot waar u mee meespeelt, gaat naar musea en andere culturele instellingen. Daarmee steunt u bijzondere projecten waardoor cultuur behouden blijft en toegankelijk wordt.

Zie ook: Postcode Loterij Goed Geld Gala 2018: Ruim 357 Miljoen Euro Voor 112 Goede Doelen – VriendenLoterij Goed Geld Gala 2018: Welke Goede Doelen Ontvangen Dit Jaar Een Donatie?

VriendenLoterij Goed Geld Gala 2018: Welke Goede Doelen Ontvangen Dit Jaar Een Donatie?

Geschreven op 16-2-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Goed Doel
Pin It

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de VriendenLoterij wordt bekendgemaakt welk bedrag goede doelen ontvangen, mede dankzij uw deelname. Vorig jaar ontvingen de goede doelen maar liefst 56,6 miljoen euro.

Dit jaar vindt het Goed Geld Gala plaats op maandag 19 februari 2018 in Singer Laren. Tientallen goededoelenorganisaties ontvangen tijdens dit evenement een bijdrage waarmee zij fantastisch werk verrichten.

De VriendenLoterij ondersteunt maar liefst 48 goede doelen. Een aantal initiatieven, zoals het Alzheimer Nederland, KWF Kankerbestrijding en Jantje Beton, behoren tot de vaste goede doelen van de VriendenLoterij en ontvangen ieder jaar gegarandeerd een schenking.

Voor andere goede doelen wordt het een spannende avond. De VriendenLoterij maakt op deze avond ook bekend welke goede doelen een eenmalige schenking ontvangen. Én de loterij mag een aantal bijzondere extra projecten van de vaste goede doelen steunen met een financiële bijdrage.

Lucille Werner is de gastvrouw op het Goed Geld Gala. Als VriendenLoterij Ambassadeur en oprichter van de Lucille Werner Foundation weet de presentatrice als geen ander hoe belangrijk deelnemers van de VriendenLoterij zijn voor goede doelen. Vorig jaar ontving Lucille Werner een bedrag van 200.000 euro voor haar foundation. Dit jaar mag zij zélf goede doelen fantastisch nieuws brengen over de financiële steun die zij ontvangen dankzij deelnemers van de VriendenLoterij.

De VriendenLoterij wil een vriend zijn voor alle Nederlanders. Voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving. En voor deelnemers die grote prijzen kunnen winnen. De VriendenLoterij steunt daarom goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen.

De VriendenLoterij gaf op het Goed Geld Gala 2017 ruim 56,6 miljoen euro aan goede doelen. Welk bedrag goede doelen dit jaar ontvangen is nog een verrassing. Sinds 1998 is ruim 787 miljoen euro geschonken aan meer dan 3.300 (sport)clubs en verenigingen en 48 goede doelen.

Zie ook: Postcode Loterij Goed Geld Gala 2018: Ruim 357 Miljoen Euro Voor 112 Goede Doelen – BankGiro Loterij Goed Geld Gala 2018: Miljoenen Voor Cultuur en Cultureel Erfgoed in Nederland

Circulair Congres: Agrifood, Chemie en Energie Samen Naar Een Circulaire Biobased Economy

Geschreven op 16-2-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Cradle to Cradle
Pin It

Bio Based EconomyTKI Biobased Economy en RWE organiseren dit jaar samen het tweedaagse Circulair Congres op woensdag 14 en donderdag 15 maart 2018 in de Amer Centrale in Geertruidenberg.

Het thema: Agrifood, chemie en energie samen naar een circulaire economie.

Het Circulair Congres is dé plek waar bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties op het gebied van biobased economy elkaar ontmoeten.

Op beide dagen kunt u kennis nemen van interessante initiatieven, uw netwerk verbreden, meedoen met interactieve sessies en dit alles afronden tijdens de netwerkborrel.

De eerste dag staat in het teken van herkomst en beschikbaarheid van diverse soorten biomassa. En de technische ontwikkelingen en mogelijke toepassingen van biomassa in de circulaire economie. Taco Douma, Director RWE, Inge Stupak, University of Copenhagen en Mark Thomas Lyra, CEO Cosan Biomassa vertellen u er meer over.

Op dag twee komen strategische ontwikkelingen aan bod. Kom luisteren naar Martin Junginger, Universiteit Utrecht, over de optimalisatie van internationale biomassaketens. Of naar het verhaal over de Zambezi procedure, een nieuwe methode om diverse chemicaliën uit hout te winnen. Of ga mee met de rondleiding in de Amercentrale.

Het Circulair Congres is de opvolger van de Landelijke Netwerkbijeenkomsten Biobased EconomyAanmelden kan tot 1 maart 2018

Zie ook: De Bio Based Economy (BBE): De Groene Toekomst by Platform Groene Grondstoffen – Building Our Biobased Economy: Industrial Biotechnology Netherlands by B-Basic – Bouwen met Groene Duurzame Bio-Based Bouwmaterialen: Vijf Ideeën Beloond – Bio Based: Veluws Gras als Grondstof voor Eiwitten, Vezels, Vitamines, Polymeren en Groen Gas – Graskracht: Maaigras als Duurzame Energie – Bio Based Economy (BBE): Rietafval Grondstof voor Hernieuwbaar Plaatmateriaal by DSM – Besparen op Energiekosten met Olifantengras –Industriële Biotechnologie: Van Plant tot Materiaal, Medicijn en Motorbrandstof by BE-Basic – Food and Biobased Research: Duurzaam Verpakkingsmateriaal van Hernieuwbare Grondstoffen – Biobased Economy by SBIR: De ANWB-Paddestoel van Nature Based Composites (Nabasco) – Biobased Economy: Verwerking Slachtafval, Over Datum Voedsel en het Greenmills Concept – Het Rapport Bioplastics by OVAM: Bioplastics Zijn Niet Automatisch Milieuvriendelijker – Bio Based Economy (BBE): Rietafval Grondstof voor Hernieuwbaar Plaatmateriaal by DSM – Gelderland Koploper in Nederland in de Biobased Economy (BBE) – Biobased Economy (BBE) in Nederland: Van ‘Fossil Based’ Naar ‘Bio Based’ Economy  – BioBooster: Aanjager voor de Biobased Economy (BBE) – Transition to a Bio-based Economy – The Bioeconomy starts here

Categorieën

 • Afval (531)
 • Agenda (2.827)
 • Barack Obama (116)
 • Biologisch (115)
 • Blog Action Day (59)
 • Bouwen-Klussen (685)
 • Communicatie (372)
 • Cradle to Cradle (424)
 • Design (226)
 • Dieren (170)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.118)
 • Educatie (340)
 • EEN-Armoede (250)
 • Energie en Besparing (2.830)
 • Europa (29)
 • Evenementen (121)
 • Geluid (25)
 • Gezondheid (296)
 • Goed Doel (116)
 • Green Deal (8)
 • Greenwashing (112)
 • Hergebruik-Kringloop (288)
 • Iets anders (348)
 • Int. Samenwerking (186)
 • Investeren (132)
 • Kerst (152)
 • Klimaat (1.594)
 • Licht (366)
 • Lucht (30)
 • Mensenrechten (165)
 • Milieu (734)
 • MVO (106)
 • Natuur (664)
 • Nederland (15)
 • Olympische Spelen (67)
 • Oranje (156)
 • Oud & Nieuw (116)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (26)
 • Sport (208)
 • Vakantie (76)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (63)
 • Vervoer en OV (942)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (280)
 • Welzijnswerk (28)
 • Recente berichten

 • De Milieuvriendelijkste Zorgverzekeraars Van 2018
 • Statiegeld Op Kleine PET-Flessen En Blikjes by De Statiegeld Alliantie
 • Het Einde van Plastic Wattenstaafjes: Switch the Stick by City to Sea
 • Black Snake Killaz Documentary: The Fight Against The Dakota Access Pipeline
 • Chernobyl The Exclusion Zone: A Simple Harrowing Portrait
 • The Rise Of Vertical Farming by VPRO Backlight
 • The Dome At The Enewetak Atoll: This Concrete Dome Holds A Leaking Toxic Timebomb
 • BankGiro Loterij Goed Geld Gala 2018: Miljoenen Voor Cultuur en Cultureel Erfgoed in Nederland
 • VriendenLoterij Goed Geld Gala 2018: Welke Goede Doelen Ontvangen Dit Jaar Een Donatie?
 • Circulair Congres: Agrifood, Chemie en Energie Samen Naar Een Circulaire Biobased Economy
 • Virtual Reality: Virtueel Door Bouwprojecten Lopen in Avalon by Reynaers
 • Naar Een Aardgasvrije Stad Eindhoven: Buurtaanpak, Energiebesparingslening, Duurzame Energie
 • Madaster, The Cadastre For Materials: Waste Is Material Without Identity
 • Zonnepark Voor Energieneutraal Zuiveren Afvalwater RWZI Gorinchem by Waterschap Rivierenland
 • Het Interbestuurlijk Programma (IBP): Samen Meer Bereiken by Rijk, IPO, VNG en UvW
 • Denktank Schone Oceanen: Jokeledokus En Het Eilandmysterie by Bert Smit
 • AgrifirmZon: Zonnepanelen Op Dak 17.000 Veehouders en Telers Van Agrifirm by GroenLeven
 • Wereld Kinderkankerdag: KiKadootje by Naomi van As Voor KiKa (Kinderen Kankervrij)
 • Zonnepark Vlagtwedde Met 320.000 Zonnepanelen by PowerField
 • De Elektrische Mercedes eSprinter Bestelbus by Mercedes-Benz Vans
 • Links

  Milieunet op..


  Review http://www.stichtingmilieunet.nl/andersbekekenblog/ on alexa.com